Kom ihåg att avvikelser inte definierar dig! Du vill och kommer att lyckas. Mota bort känslorna som vill säga dåliga saker om dig, du är fantastik och jävlar vad du kämpar! Du har ett lejon inom dig! ❤️

Du får en stor kram av mig och en påminnelse om att du inte är ensam! Jag är där med dig! Jag hade enorm ångest igår men idag vaknar jag och mår bra, det är beviset på hur snabbt måendet ändras. Du klarar det här! Jag tror på dig!

Ha en fin nykter nyår finaste du!

Stor kram ❤️?

Fibblan

..så var den här.
Finns mycket bra med 2019. Kanske det jag i första hand borde fokusera på.. Men jag vaknar med lätt ångest och vemod. Trots att detta var året jag tog mitt drickande och beslutet att förändra det på allvar, så harvererade också annat. Känner mig vilsen och tung i sinnet. Men det får väl vara så då. Eller (?)
Kan fortfarande bli förvirrad kring vad som är den rätta vägen när det kommer till känslohantering..
vara i dem, acceptera. Funkade ju rätt så bra igår ändå..?

Men idag är det som att jag inte kan tillåta mig att gå omkring i det gråmulna sinnelaget. Och det är heller inte något jag vill ju egentligen. Men samtidigt känns det fel att bara köra över sig själv. På med "facet", ordna bra för barnen, va sprudlande trevlig och mingla runt ikväll (drickandes alkoholfritt givetvis). Och jag vet att jag kan göra det. Inte typen som använt alkohol som socialt smörjmedel på det viset. Social och utåtriktad även utan. På den tiden jag mådde bra åtminstone.. Nu är det svårare att dölja, åtminstone för mig själv hur meningslöst jag tycker allt är.

Undra om inte det har varit huvudskälet med alkoholen sista året. Fly undan den gnagande känslan av allts meningslöshet. Och de perioder under året när jag lyckats va nykter några veckor i streck, så är det framförallt den ångesten som drabbat mig. Hur jag kunnat slösa bort mitt liv, dagar av att bara klara av. Hur jag inte lever. Hur jag bara överlever. Nykter som onykter. Det sköna med o dricka är ju att slippa känna det. Slippa känna sig oälskad, som en dålig fru, dålig vän, otillräcklig mamma. Dålig, dålig. Men ja, som vi alla vet; alkoholen förstärker bara dessa känslor. Så det är solklart och en icke-fråga huruvida jag ska dricka alkohol igen eller inte. Man ska visst aldrig säga aldrig. Men jag kan aldrig tänka mig, och jag hoppas innerligt, att även när det gått ett halvår, ett år etc att jag aldrig ska överväga att sätta ett glas till min mun någonsin igen! Det är min förhoppning?.

Min allra största förhoppning inför året 2020 - Vara och förbli nykter??❤️!

Känna livet komma tillbaka i mig igen. Förhoppningsvis hitta tillbaka till min man. Och att han vill hitta tillbaka till mig. Det sistnämnda kan jag inte styra så mkt över. Jag får nog ändå i första hand ha fokus på mig och göra vad jag kan för att bättra på mitt välmående. Och så barnen givetvis då?! Det är de som ger mening till mitt liv, även när det känns som mörkast. När jag tänker att jag ska kasta in handduken..Klart jag inte kan göra det! Inte fan kommer deras liv bli bättre utan sin mamma. Nä, det alternativet är inget alternativ. Så jag kämpar på.

Och som sagt, förhoppningen är att 2020 ska bli lite mindre kämpande och lite mera levande. Att få känna glädje och livskraft igen?!

Det paradoxala är att när jag efter några veckors nykterhet börjar känna att livsandarna återvänder lite, då får jag dödsångest. Panik över att livet ska ta slut abrubt. Att jag ska drabbas av ngn dödlig sjukdom, förolyckas eller att barnen ska råka ut för något. Får panik över vad jag gjort mot min kropp. Hur jag slösat dagar och livsenergi på något så meningslöst som alkohol (både de dagar jag druckit och de jag inte druckit, eftersom jag ibland då varit så upptagen med att inte göra det, stävja begäret, hantera sug osv).
Så nä, det finns ingen tvekan om att det rätta för mig är att lägga skiten på hyllan för gott ☑️!

Jag är så färdig med alkohol som en människa bara kan bli! Så känns det just nu. Jag får påminna mig om det här om (eller kanske är det snarare en fråga om när) den lille ?, vill få mig på andra tankar.
Hursomhelst, det var detta det. Kanske sista inlägget för det här året. Hade önskat jag kände mig mer positivt inställd till det nya året som börjar imorgon. Men nu är det som det är, I guess..och även om jag inte känner mig varken glad, pigg eller förväntansfull, så kommer denna dagen också att passera. Inget varar för evigt. Och kanske kommer jag i o m, inte minst eftersom, jag slutat med alkohol för gott nu, att få uppleva sådan positiva känslor framöver..
Hoppas på det!
Vill leva! Vill må bra! Vill bli hel!
Känna mig frisk och fri?!

Stor kram och ett gott nytt år?
/Fibblan ?.

Du har så rätt! I allt du skriver, hur känslostormarna bara rusar runt och det fåniga är att det i grund och botten handlar om att dricka A eller helt enkelt inte dricka A. Vansinnigt egentligen, man kan gå omkring och känna sig sorgsen för att man valt att vara nykter, lika sorgsen och besviken blir man när man dricker och känner sig onykter. För att inte tala om dagen efter.

Därför...helt rätt att låta bli! Jag ser framemot att vakna pigg imorgon! Nu hoppas vi på att vindarna blåser åt rätt håll år 2020! Kram och Gott Slut på 2019 och Gott Nytt 2020

Fibblan

Tack Stormenlilla ??!
Nästan lite tankeläsning där☺️. Du skrev samtidigt som mig, precis det jag
behövde höra?!
Jag är stark! Jag kommer fixa det här!
Tack för att du tror på mig och skjutsade på med lite kraft, när jag behövde det
som mest❤️!
Och precis som du säger, känslorna kan svänga snabbt☺️! Finns en förtröstan i det?!

Skönt att höra att du mår bra idag?!
Önskar dig ett riktigt gott nytt år?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Ja, nu låter vi bli det, en gång för alla?! Tar oss ur detta självdestruktiva hjul?!
Imorgon är det vi som vaknar piggast i
landet ?! Funderar på att dra till gymmet vid niotiden imorgonbitti, bara för att jag kan. Synd att inga andra är vakna då, och ser hur NYPONROSEN åter är i knopp ??!

Gott slut och bra jobbat detta år vännen❤️!
Och såklart önskningar om
ett fantastiskt 2020?✨?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Just nu helt ok. Men det svänger snabbt..?, inte minst så här i början av 0 intag..? som jag med andra ord är i igen alltså..?. Har tagit tag på tag på tag detta året och under ett par månader i somras bara skitit i att ta några tag alls.. men nu är jag precis som du på G igen?! Jag har gett mig fan på att en gång för alla lägga av med skiten ☑️ !
Och som den obotliga optimist jag i grunden är, tror jag stenhårt på att lyckas denna gång?!
Superkul att du är tillbaka ?! Nu visar vi vart skåpet ska stå??!
Stor kram och gott nytt år✨?✨!
/Fibblan ?.

Nu startar vi 2020 friska, fräscha, snygga och pigga!
Alla andra issues du skriver om - det blir nästa nötter att knäcka. Men starta med nykterheten och håll i den så kommer det andra bli lättare det också.
Kommer inte ihåg om vi har pratat om det förut, men har du funderat på SSRI? Den där hopplösa, meningslösa känslan - ibland behöver man lite hjälp på traven. Det har funkat för mig!
Önskar dig ett gott slut och en fantastisk bra början på det nya året och decenniet i morgon! ❤️❤️❤️??

Nu är det vår tur, eller hur? Hoppas att du snart får må lite bättre och att det ordnar upp sig till det bästa i familjen.

Många kramar

...fixar vi detta ❤️❤️❤️

Åh vad glad jag är att vara tillbaka! Just nu sitter jag och väntar på att dottern ska komma hem ?

Kram PimPim ?

Fibblan

Jag grejjade det✨?! Sjukt stolt över mig själv som valde att va nykter igår och gav mig själv möjligheten att få vakna nykter idag! Årets första dag!
Knaskatten - check på nykterheten alltså ??! Jag tror som du att det kanske behövs annat också, men jag måste ge mig en ärlig chans att se vad en långvarig nykterhet kan ge först. Har ätit SSRI tidigare i mitt liv. Hjälpte mig inte då särskilt bra..mkt biverkningar ?, men som sagt även om envis är mitt andra namn, så ska jag inte det låta gå i absurdum..Har inte deppet vänt efter 3 mån nykterhet gör jag ett nytt övervägande, tänker jag. Jag tror också att jag då kommer att vinna mer kraft att ta tag i bit för bit då. Nykterheten är viktigast nu ☑️ ! Hade ju några nyktra dagar i slutet av dec men jag börjar på ny kula nu. Så blir det lätt att hålla reda på räkningen utan att räkna?!

Blink blink till dig Vinäger ?!
Tänker som vi pratat om att jag inte heller vill räkna nu ändå på något vis..?. Och alla andra issues får lösa sig efterhand..
Nu är det vår tur ☑️ ? !

Stormenlilla - tack för pepp ?!
Vi grejjade det?! Läste ditt inlägg i din tråd i natt men var för trött för att skriva något då ?!
Right back att ya?! Fantastiskt bra är du!

PimPim ?- förstod du hade ditt "avsked" igår och att du fr.o.m idag påbörjar den friska stigen??❤️! Vi fixar det tillsammans ☑️?!

Tack alla fina för störning och pepp året som gick, utan er hade jag aldrig kommit så långt som jag trots allt gjorde sammantaget?! Nytt år, nya möjligheter ✨, nu kör vi?❤️!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Men tja, med en liten twist kanske man ändå kan köpa störning också..?. Stört och rört till det för a-?! Det har vi gjort och kommer att fortsätta att göra tillsammans ??!
Kram!
/Fibblan ?.

Vill också tacka dig för fint teamwork under hösten?
Så himla skönt och mysigt att åka tåg med dig?????
Nu fortsätter vi resan mot nya vita vidder ?
God fortsättning på det nya året?
Kram ?

Du är så stark känns som du verkligen är på G igen!! Jag tror på dig ??
Skönt att läsa att du resonerar så klokt o lägger bra planer på plats!!
Bara kör rakt fram precis på samma väg (eller åk med på samma tåg ni kört under hösten ?? så kommer det gå toppen ??
Jag velar fram o tillbaka helvitt - lagom eller hur man ska ställa sig...jaja 2:a dagen vitt nu inklusive nyårsafton ?? det känns stort! Dagen innan 30:e lite vin innan dess tre vita dagar trots ledighet så inga katastrofer alls egentligen men...jag får fundera ?? läser här o skriver ibland men hejar på er gör jag hela tiden!! Kram kram ??

Fibblan

Här rasslar det till av nygamla
vänner - härligt??!
Vad roligt o höra ifrån dig och att det går bra med att hålla balansen?! Jag får den känslan iaf; inga katastrofer och lediga dagar där du väljer nykterhet?! Låter som du är kaptenen på skutan ☑️ ! Fortsätt håll i rodret, och kom ihåg att oavsett vad du bestämmer för linje som blir rätt för just dig, så håll a-? kort och peka med hela handen?!

Stay in charge ??!
Fundera vidare och ta hand om dig?!
Och gott nytt år✨!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Du fattas, inte minst när alla gamla goa rävar är tillbaka i forumet ??! Hoppas du mår väl och får ett fint 2020✨! Har tänkt på dig, och undrat hur det blev för dig?! Har jag tur loggar du som av en händelse in bara för att kolla läget, inte för att det behövs, om du förstår hur jag menar..☺️. Knasigt formulerat kanske. Här kan man ju hänga ändå?! Men för egen del har jag ju tenderat vara här mest när jag behöver det som mest om man säger så. Men det ska det nog också bli ändring på, för jag har ju bestämt mig för nykterhet, absolutum i evighet, men hoppas jag ändå väljer att vara aktiv här. Ni är många som har lång nykterhet bakom er och som jag är så tacksam för skriver än ??!
Kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Tack för stärkande och värmande ord - som en väldigt vacker brygga från 2019 in i 2020✨!

Heja er??! Och tack än en gång!
2020 - och vi fortsätter mot vackra resmål, vita som snö❄️✨?!

Varma kramar!
/Fibblan ?.

Har följt er tråd här i forumet och det har inspirerat mig och gjort mig beslutsam. Även jag har bestämt mig för ett bra och nyktert 2020.
Känns lite som när man gick i skolan och kikade på de coola gänget men inte riktigt vågade gå fram och hälsa. Men här är jag och säger - Hej!
Har druckit klart för mycket senaste året och hoppas / vill förändra detta. ?
Så gott nyktert år på er! Ni är verkligen riktiga kämpar och det ni skriver har stärkt mig i mitt beslut. Ni tycks vara en bra bit före men nu kommer jag efter. ? Pixie