Ny här med egen tråd. Har dock läst många inlägg sedan jag hittade forumet för några veckor sedan.

Bestämde i tisdags morse att det får vara nog nu. Kände inte ens ett sug de första dagarna, ett par värktabletter mot huvudvärken bara. Efter att ha läst mångas berättelser förstod jag att lockelsen säkert kommer att dyka upp. I går längtade jag, men tack och lov infann sig aldrig tillfället.

Nu önskar jag lite pepp när suget sätter in. Har förstått att det finns många, många i samma situation som jag. Att det hjälper att läsa om andras erfarenheter och se responsen de får känns stort.

Hälsningar en lyckligt gift kvinna med ett bra jobb och flera fina (vuxna) barn. Så varför?

Fibblan

som tål att läsas om och om igen ❤️!
Fint o höra att du håller fokus på de nyktra och fungerande dagarna/perioderna ?! Jag provar också att inte räkna dagar nu, sådär lite lojt måste jag medge, för nog vet jag iaf..?!
Önskar dig ett gott slut och en god början Vinäger ✨ ?✨!
Tyvärr infaller ju träffen när vi drar på semester ?. Det är så tråkigt att det krockar, för det hade varit så roligt o träffa dig m.fl. där?!

Stor kram!
/Fibblan ?.

Jättebra att få repris på detta viktiga inlägg från dig!
Du är så bra på att formulera problemet så innehållet går rakt in i både kropp och själ.?
Ha en fin söndag ?
Kram ?

Femina

Ja, jag behöver inte längre tvivla på ifall jag är beroende eller inte. Det är glasklart. Kram till dig! ?

Du är klok, och stark..Jag har sett dessa steg hos många släktingar till mig, som du skriver om..Vissa tog stegen snabbt. För andra tog det många år..Har förmodligen med respektive beroendehjärna att göra..Gick själv över olika gränser, ett steg i taget åt helt fel håll....Kram..

Inlägget kanske borde vara en ”sticky” som millenials kallar det. Ett permanent inlägg överst i forumet. Det skulle besvara många nykomlingsfrågor.

Det kan gå långsamt eller snabbt. Min oro började i och med att jag kände att jag kanske längtade mer än andra tills att man skulle få börja dricka på en konferans, fest eller tillställning. Jag tog fördrink hemma i större utsträckning, började kolla runt om nån inte var på en liten eftermiddagsöl på konferensen och blev sugen på lite färdkost på vägen till festen. Kunde inte hålla mig. Minns inte när det började men tidig var det. Sen kom varje helg. Senare att jag inte riktigt orkade vänta till helgen så en aw eller bastu eller nått annat där man är tvungen att dricka vore ju najs, tänkte jag.

Det smyger sig på och kör in klorna djupt. Och med invänjningen kommer glömskan eller den selektiva glömskan, då man börjat glömma att det någonsin varit annorlunda. Att man kan leva utan.

Nu är jag här igen... med ny tråd. Nytt kapitel, ny start, precis som jag sa. Nu har jag rensat ut skiten och från och med imorgon börjar några dagar med ångest, svettningar, huvudvärk och illamående, men det får jag ta... suget brukar vara det värsta... längtar så efter att få må så där bra igen och det är ju bara utan alkoholen som jag gör det!

Tack för att du är du och så klok ?
Gott Nytt År du vackra! ?✨

Kram PimPim ?

Äntligen är motivationen tillbaka. Som jag har längtat efter den. Det går inte med ord att beskriva den lycka jag känner inför det.

Det har varit så jobbigt att inte ha förmågan att ta tag i det destruktiva drickandet. Som jag skrivit förr, det har ju funkat på något konstigt sätt. Inga skandaler, inga sjukskrivningar, inga pinsamheter alls. Ingen som vet... Inte allt i alla fall. Men jag märker mer och mer att kroppen tar stryk. Pulsen, lätta skakningar, för att inte tala om plufsigheten och den övervikt jag dragit på mig. Jag som alltid varit smal...

Så nu j-vlar...

Känner mig sjukt taggad den här gången. Lite som i gamla tider, då när det funkat att sluta. Det "enda" jag måste göra nu är att aldrig börja igen. För så är det, att sluta är enkelt, men att inte börja igen är svårare.

Tack för all pepp och fina ord. Ni är ju bara bäst. Att PimPim är tillbaka och kör ihop med mig/oss sporrar ännu mera.

Gott nytt år på er!

Låt 2020 bli vårt år.

Säger som jag alltid sa när jag började skriva här för ca 2,5 år sedan:

Nu håller vi!

Kram till er alla

Blir så glad att läsa att den är tillbaka! Det får vara krokigt på vägen, det är slutmålet i sikte som spelar roll. Längs vägen gör man bara så gott man kan och det gör du!

Vilket stöd sedan. Det har varit ovärderligt för mig att du kikar in och skriver rader till mig med sån omtanke. Fantastisk är du!

Gott nytt och ser fram emot allt stöttande för varandra för nästa år!

Kram ❤️

Samma här, blev så glad att PimPim kom tillbaka så bara det för ju att motivationen blir komplett! Hejja oss!

Skönt att du är med igen Vinäger ?
Vilket fantastiskt gäng vi är här på forumet.
Så mycket kompetens och klokskap!! Det är så underbart att vi kan hjälpa varandra och du är en så viktig länk.
Vi är många som saknar dig när du inte är här.
Nu kör vi så det ryker in i ett nytt decennium och det ska banne mig bli det glada -20 talet igen fast utan alkohol!?
Kramar ???

Vi kommer alltid finnas för varandra oavsett ❤️
Du är starkare än du tror ovh tillsammans fixar vi detta med allla andra på forumet! Heja oss ❤️❤️❤️

Kram PimPim ??

Härligt att motivationen har återvänt! Nu är det nytt är och nytt decennium - vad kan väl vara bättre än att leva i det nyktert? Den där diffusa känslan av att vara plufsig, trött, skakig... att känna sig svag och beroende av något. Att leva med en hemlighet. Du är värd mer än så! Du är värd att leva med skarp blick, känna dig pigg, alert och stark.
Nu kör vi! ???

med din motivering, den tar lång tid att bygga upp, men sitter sedan som cement med lite tur. Alla lycka på det nyktra spåret igen!

Så glad att höra att du börjar få tillbaka gnistan o ditt stora jävlar anamma igen! Knyt näven i fickan o kör -rakt fram bara inte titta tillbaka ?? JAG tror på dig du känns stark riktigt riktigt glad att höra det ??
Skickar lite styrkekramar! Glad att du fått PimPim tillbaka igen hit ?? alla kämpar tillsammans kan inte annat än bli bra!
Kram kram ??

Fibblan

säger hej och god fortsättning ✨!
Hoppas du mår fint och att du gör vad kan för att hålla lågan uppe??!
Nu håller vi fina vän?!
Tillsammans är vi starka!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Härligt att motivationen gör sig gällande igen :) Låter som en bra start på ett nytt årtionde! Sen vet jag inte om jag någonsin varit så särdeles motiverad att hålla mig nykter... Kanske var jag aldrig speciellt motiverad att dricka heller... Motivation öht känns rätt obekant för mig. Hur känns det att vara motiverad? Jag liksom bara ”är”... Kram på dig!

Inga problem. I dubbel bemärkelse. Inga problem som A för med sig och inga problem att avstå. Vit som snö.

Tack för att ni tänkt på mig. Ber om ursäkt för min frånvaro - vet ju hur orolig man kan bli - men har verkligen haft fullt upp på ett positivt sätt.

Det rullar på smärtfritt. Har till och med haft A runt mig, men inte ens det lockade. Det känns som att jag har en djupare insikt den här gången. Är klok nog att ta en dag i taget, det bästa vi kan göra. Längtar inte efter ruset, känner ingen sorg - tvärtom.

Mirabelle, motiverad genom att att vara villig att offra mycket för att få behålla nykterheten. Att inte ge upp lika lätt som när motivationen sviktar. Kanske något sådant...

Mår fantastiskt bra. Och det tänker jag njuta av. Varje sekund.

Vill poängtera en sak, något som är jätteviktigt. Vi pratar mycket om att vi inte dömer någon här, vilket självklart är sant. Tror dock att vi ska vara ännu mer förstående inför det faktum att var och en måste få göra sin egen resa, särskilt inför nya forumvänner. Specificerar inte mera, utan vill bara lyfta detta till eftertanke. Naturligtvis vill vi hjälpa, vilket är själva vitsen med forumet, men det är viktigt att tänka på att vi alla har olika bakgrund och är på olika ställen både vad gäller alkoholen och livet i övrigt.

Skriver mer och kommenterar hos er andra när jag hinner.

Än en gång, tack för att ni finns.

Kram kram

(Oops, blev inte så kort inlägg ändå. ?Typiskt mig...)