Nystart Version 2

797 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Status Quo

Känns som att ni har hamnat i ett dödläge. Ni mår så oerhört dåligt båda två. Tack och lov går alla tillstånd att bryta och med rätt hjälp utvecklas framåt. Det gäller "bara" att klura ut vad som behövs och sedan börja där. Dock måste ju båda parterna vara med i förändringen. Självklara saker att säga...

Tycker uppriktigt sagt synd om er båda, även om det naturligtvis inte hjälper ett skit. Tänker att ni är fast i gamla invanda rutiner. Trots att de drar ned er båda vet ni inte hur ni ska bryta. Eller...? Jo, åtminstone en av er vet hur en början skulle kunna vara. Det är inte lätt, inte alls, men absolut nödvändigt.

I övrigt är det svårt att råda då vi endast vet dina känslor. Vilket förstås är naturligt, det är du som är här, du som skriver, du som helhjärtat får det stöd du är värd. Men, som sagt, det känns som att ni båda är så fast i denna nedåtgående spiral att den tar så mycket av den energi som skulle behövas för en förändring.

Kan du komma på något - förutom att du lyckas bryta med alkoholen - som skulle kunna hjälpa er framåt?

Önskar för hela familjens skull att ni orkar ta tag i situationen. Det liv ni lever just nu är ohållbart på alla plan.

Hoppas att det nya året ger hopp om en nystart på något sätt,tillsammans eller var för sig.

Kram till dig

nystart
Det

Det gör det inte lättare att jag kanske blir av med mina projekt pga saker som står utanför min makt. Skulle detta hända måste vi överväga en flytt dessutom, då kommer frågan gör jag den med eller utan henne? Blir det kanske bättre om vi alla flyttar? Är det vad som behövs? Mycket av min frus humör förstörs av kontakt från svärmor, om hon inte bor runt hörnet kanske det blir bättre?

Idag ska jag iallafall satsa på att vara nykter. Säger jag varje morgon men jag måste....

nystart
Apatisk

Börjat bli apatisk nu. Allt måste vara perfekt och alla måste gissa rätt på hur vi skulle gjort. Började skrika på ena dottern för att hennes radiostyrda bil lät för mycket, en bil hon själv köpte som julklapp. Jag fick nog och bad henne att dra dit pepparn växer och sen tog jag ungarna med mig och körde runt med bilen en timme. Nu har hon gått och lagt sig och tycker synd om sig själv. Det börjar bli oundvikligt att jag måste lämna henne, men jag törs inte låta henne ha barnen längre tider utan mig, jag tror de skulle gå under.

Strulan65
Någon måste vara vuxen i erat förhållande

Det är nog du, ni har barn och kan inte fortsätta så här.
Är inte bra för er eller era barn, så skydda dig och barnen.
Hade du varit kvinna hade alla sagt att du skulle fly med barnen. För det där är inget annat än misshandel av både dig och barnen.
Har du ingenstans att åka så du och barnen får lite lugn och du tid att tänka hur du skall göra

nystart
Strulan

Jag har varit vuxen för 2 så länge jag kan minnas, det tär på krafterna. Visst jag har supit till det, men det är fan inte konstigt när man är under konstant mental stress. Att behöva gå på äggskal hela tiden för man inte vet när nästa bomb briserar..... Jag har ju förstås gjort dumma grejer på fyllan, men jag har aldrig kört psykiska lekar med varken fru eller barn vilket hon gör. Jag tror jag har en plan, men den kommer ta tid att genomföra. Men kommer det till en vårdnadstvist blir jag orolig, hon är fruktansvärt bra på att manipulera och kommer helt klart köra alkiskortet på mig. Men det som högg i hjärtat var att ungarna förstår att vi kommer flytta isär och att dottern säger att om jag har ett eget boende så kommer hon kunna köra med sin radiostyrda bil utan att någon skriker......

nystart
Vinäger

Jag vill bara tacka och säga att ditt inlägg är bland det finaste jag läst. Tack!

nystart
Nej

Det gick ju inte igår heller, blev så less på hela situationen så flydde...... igen. Men jag försöker igen. Låg kvar i sängen tills hon gått ut ur huset, har separata sovrum, nu är hon iallafall på gymmet så det är lungt ett par timmar. Få se vilket humör hon är på när hon kommer hem, känner jag henne rätt så kommer hon fortsätta tycka synd om sig själv och inte prata med varken mig eller ungarna, eller hon kommer kanske prata med ungarna beroende på om hon kommer göra mig till ensam syndabock eller inte. Hur som helst, jag måste försöka skita i henne och lägga energin på att hålla mig undan alkoholen ikväll.

nystart
Det

Det blev varianten att hon nu plötsligt är bästa vän med ungarna och försöker frysa ut mig. Tyvärr är ju de för små för att förstå vad hon håller på med, det driver mig verkligen till vansinne att hon blandar in dem i sina psykiska spel. Nu är hon ute igen men antar att när hon kommer tillbaka kommer hon börja baktala om mig för barnen och försöka få dem emot mig.

nystart
Efter

Efter en totalt psykad dag från första stund så orkade jag inte stå emot igen. Frugan sur för att jag tog ungarna till badhuset, alltid något man gör fel. Älskar verkligen att göra saker med barnen utan henne. Är ju rätt säker på var detta leder, tror jag är redo nu. Då tror jag även att alkoholen kommer under kontroll.

Mirabelle G-S
Önskar dig lugn och ro

Det är verkligen förfärlig läsning hur du/ni har haft det nu i dagarna... Det är ju jul 😢 tid för fridfull samvaro med dem man älskar mest... kärleksfullt smågnabb blandat med mys och bus... Din fru kan omöjligt må bra. Då uppför man sig inte så som hon gör. Men det kan inte du ta smällarna för och betala med din hälsa. Det kan inte barnen tvingas betala med sin barndom. Hennes mående är hennes ansvar. Något hon själv måste komma till insikt om och verkligen bestämma sig för att förändra. Har du funderat på om du är sk medberoende? Du må vara den som dricker i förhållandet, men det låter som om du är medberoende i fråga om din frus psykiska ohälsa... Kanske är även hon medberoende till dig vad gäller ditt drickande? Ni sitter verkligen fast i ett inferno av dåligt mående där hönan är ägget och ägget är tuppen och tuppen är hönan och... Jag vill tro att människor är i grunden goda och vill väl, att det är förmågor som saknas hos den som felar. Den som kan bättre gör bättre, sas. Förmågor kan förvärvas och kultiveras när rätt förutsättningar ges. Just nu kan varken du eller din fru göra bättre än ni gör. Förmågorna saknas, och förutsättningar att förvärva dem finns inte när ni spinner runt runt i den destruktiva spiral som är ert samliv. Och en toxisk svärmor på det. Bara den omständigheten har varit spiken i kistan för många äktenskap som getts upp... Vi flyttade lååååångt bort från min mamma. Och jag har tydligt och obarmhärtigt sagt upp kontakten helt i långa perioder under mina första 15 år med gubben. Tills hon lärde sig att acceptera och respektera de gränser jag sätter runt min familj och mitt äktenskap. Jag tror inte att jag fortfarande hade varit med min man idag annars. Det är alldeles för lätt att gå vilse i sin känslodjungel när man ständigt frestas av fel vägvisare... Man behöver lugn och ro för att kunna lyssna in sig själv och komma i fas med sin inre kompass. Det önskar jag verkligen dig just nu. Lugn och ro, så att du kan hitta din väg mot en bättre framtid. Kram

nystart
Tack

Tack Mirabelle, tack för ditt fina inlägg. Visst är jag medberoende, har skrivit det förut här på forumet men fick skit för att jag skrev det. Jag har i alla år försökt förändra världen runt omkring oss bara för att se till så hon hela tiden är nöjd. Det misslyckas ju dock ändå eftersom hennes behov ändras hela tiden. Vad som var korrekt beteende ena gången är inte korrekt nästa. Jag har i princip tappat kontakten med min egen familj pga allt detta.

Många skriver att man måste hamna på botten innan man kan sluta dricka, jag är inte där (än). Men jag är på botten med min fru och jag skiter uppriktigt i henne just nu. Hon fick ett utbrott igen på ena dottern så jag tog med barnen ut så nu har vi lugnt ute i lekparken.

nystart
Kan

Kan inte ens skriva vad hon gjorde mot ena dottern idag, kan inte ens förstå själv. Men jag är helt klar med att jag måste antingen kasta ut henne eller sticka med barnen. Men det är så djävla svårt med allt baggage och alla gamla känslor. Har ju färstås druckit igen nu efter vad som hände idag, jag vet inget annat sätt att hantera denna skit.

Mirabelle G-S
Dokumentera

Det kanske är skit av mig att komma här och vara praktisk när du befinner dig i självsvånda... men jag måste hantera en del sånt här i mitt jobb. Det finns inget så värdefullt som gedigen dokumentation. Ta bilder om det handlar om våld som lämnar spår. Dokumentera dotterns berättelse både med att du skriver ner citat, men gärna även filmar eller spelar in röstmeddelande då hon får berätta om sin upplevelse. Skriv ner datum, klockslag och citat på kränkningar du bevittnar eller får höra från barnen. Bistå socialtjänst med din dokumentation. Din fru måste tvingas till att söka hjälp om hon ska ha umgänge med barnen. Stor kram

nystart
Hon

Hon stack till gymmet i vanlig ordning, så bestämde mig för att sätta hårt mot hårt när hon kom hem. Antingen ändrar hon sitt beteende eller så skiter jag fullständigt i henne från och med nu. Han inte ens öppna munnen innan hon säger att från och med nu ska hon bestämma allt och vi ska göra precis som hon säger från och med nu annars så säljer vi huset och flyttar isär, hon sa till och med att jag kan ta barnen om jag vill. Få se om hon fullföljer detta, hur jobbigt detta än kan bli så om hon blir den drivande i det hela så slipper jag få skit från henne att det var jag som tog steget.

Har varit och handlat mat med ena dottern och ska försöka ha en trevlig kväll med barnen, frågan är bara var i huset frun kommer barrikadera sig och sprida dålig stämning ifrån.

Och ja, det är nog lika bra att börja dokumentera allt skit men då får jag ju inte tid till något annat än att bara sitta och skriva.

nystart
Julen

Julen är över i princip och det är dags att gå tillbaks till det vanliga livet. Ska bli skönt att slippa alla dessa krav och vad man förväntas vilja göra. Denna julen har verkligen inte varit bra, kantat av bråk och utskällningar. Vad som är jobbigast mentalt är att ena stunden är allt jättebra men nästa är man världens sämsta person och hon vill skiljas, sen är att bra igen och så håller det på. Jag har nog kopplat bort och stängt av känslorna helt, men för varje gång som hon skriker så dör en liten bit till av mig. Men min kamp måste bli för att stärka mig så jag har ork och kraft att göra vad som behövs. Supandet hemma på kvällarna måste få ett slut, sitter där och försöker låtsas att allt är bra och inte ta tag i det.

TessMa
Barnen

Oj vad svårt ni har det. Tänker nu mest på barnen, klarar du av att ta hand om dem så de inte behöver växa upp på detta sätt. Det innebär förmodligen att du behöver söka hjälp utifrån. Var och av vem kan du få hjälp att hantera denna situation? Om din fru inte är beredd att ta emot hjälp så skulle jag lämna, inte låta tiden gå mer. Det är så lätt att hamna i allt skit hon gör och sen dricka alkohol på det. Nån av er behöver vara vuxen. Stor varm kram och skickar massa styrka till dig att orka ta tag i situationen på ”rätt” sätt💕

nystart
TessMa

Jag är inne i min läkningsprocess, jag har satt ner foten. Det är detta som fått henne ur rubbning. Jag har ställt ultimatum att om hon inte ändrar sig är det över, hon har dock gett mig samma att om inte ändrar mig är det över. Få se om hon backar eller inte, jag tänker inte göra det iallafall. Men kommer behöva tänka igenom nästa steg innan jag tar det, kampen just nu är att bli frisk och sluta slentriandricka.

Sisyfos
Hoppfullt

Låter hoppfullt Nystart. Vi har båda hängt härinne så länge så länge och det känns som att du nu verkligen tittar på och försöker göra något åt grundproblematiken även om du har skrivit om det tidigare.

Låter fantastiskt bra att du sätter gränser och fokuserar på att du och barnen ska ha det trevligt och inte dras in i fruns värld. 2020 kan bli vårt år. Jag tar hjälp nu, vet inte om jag behöver det. Just nu känns det som om jag grejar det ändå, men kan inte/vill inte ha fler misslyckade försök. Minns att jag tycker att vi har haft lite liknande förhållande till alkohol och det känns inte som att du heller får någon som helst positiv kick av att dricka. Det är bara medicin för att slippa tänka och känna. Roligare kan vi ha!

Hoppas att du kan skapa det liv du är värd nu, med eller utan din fru. Med tanke på vad du skrivit så känns det som att hon är i stort behov av att få hjälp hon också. Hoppas att du kan vara stark och sätta gränser för er båda.

nystart
Igår

Igår var en väldigt bra dag, min fru var glad och alla trivdes tillsammans. Jag var och tränade och på en promenad med ena dottern, allt fint. Imorse tog det hu i helvete direkt, orkar inte gå in på detaljer men hon skapade ett bråk och projekterade på mig att jag tyckte fel och hade gjort fel, allt helt i hennes huvud för att dra igång ett bråk. Dottern gå med på min sida och säger till min fru att hon har fel men frun säger bara att hon inte förstår - och nej klart hon inte förstår eftersom vad som hönde endast existerar i hennes vrickade hjärna. Jag kokar verkligen av ilska nu, precis detta som jag inte skulle ta åt mig av.

Ledsen för ännu ett rant.

Hej Sisyfos också, tråkigt att du fortfarande inte fått detta under kontroll. Samma som mig alltså. Vet inte hur mycket jag kan skriva om andras situation då jag inte ens verkar kunna skriva om min egen.

nystart
Observation

Har tagit ett par steg bort från mig själv och tittar på mig och mitt liv och förhållande med min fru. Tittar från dag 1 och kan minnas redan på en av våra första träffar var det något som inte stämde för att jag gjorde något hon inte gillade, men tog det då som att det var något hon verkligen inte gillade och tänkte om jag inte gör så igen blir det bra. Och så har det hållt på, år ut och år in. Jag har läst en massa om detta och det är psykisk misshandel hon utöver (även fysiskt till viss del). Hittade en sida om just detta och den listade 10 saker, alla 10 stämmer in till tusen procent. Jag inser att vad jag än gör kommer det aldrig bli bra. Verkar som jag har 3 alternativ.

1) Supa ihjäl mig och slippa detta skit
2) Mörda henne (ironi men jag börjar bli så arg att jag snart ger henne ett kok stryk)
3) Ta mina grejer och lämna henne och barnen och aldrig komma tillbaks

Alla dessa alternativ ser ohållbara ut så det finns ett fjärde. men jag vet inte hur jag skulle klara det - dvs ta barnen och fly......

Nilja
Våld löser inga problem.

Låter som att ni har det riktigt tufft. Har läst lite i din tråd. Du uppger många gånger I din tråd att du funderar på att lämna henne. Och enligt din tråd så syns det tydligt att du inte mår bra i relationen med din fru.
Dock det här med att hitta liknelser med listor på internet ska man vara försiktig med. Jag skulle rekommendera att din fru går till någon och pratar, kanske en psykolog. Det kanske finns en anledning till varför hon beter sig på detta sätt. Vissa personer vet inte själva om att de har en viss personlighetsdrag.

Det här med att du säger att du snart kommer ge henne ett kokt stryk blir jag lite ledsen för. Sjunk inte ner till hennes nivå. Utan försök att tänka förnuftigt. Om du blir arg så du inte kan kontrollera dig själv, gå ut och ta en promenad, spring ut. För våld löser ingenting.

Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att ni löser det här.

Styrkekramar,

N.

nystart
Nilja

Jag kommer givetvis inte ge henne stryk, hur mycket hon än förtjänar det. Listor och listor för övrigt, allt hon gör stämmer in på psykisk misshandel. Men eftersom jag är en man så är det ju ok, som vanligt. Hade det varit tvärtom att jag var kvinnan hade du skrivit att jag ska dra fort som fan. Just detta som gör att jag känner mig extra uppgiven.

Nilja
Absolut inte.

Det hade inte spelat någon roll om du var kvinna. Om du anser att det är så samhället ser ut så är det upp till dig. I ditt svar till mig så beskriver du hur jag hade reagerat om du var kvinna, vilket jag anser är orimligt för du känner inte mig. Jag försökte vara snäll och ge råd till dig.
Jag förstår om du mår dåligt över din situation men ta inte ut din frustration på mig.

Jag hoppas som sagt på att ni löser er situation på något sätt. Fattar att det är tufft. Har själv haft en mor som använde psykisk misshandel.

nystart
Nilja

Tar inte alls ut min frustration på dig, ursäkta om det blev skrivet så. Min fru har problem, hon har varit in för rådgivning och de sa att hon behöver minst ett år för att bli bra, men efter 3-4 ggr slutade hon gå och sa till mig att det var slöseri med tid och att hon inte alls har problem och det var bättre om någon annan som behöver hjälp kunde använda tiderna hon hade...

Lilleman
Nystart

Hej vad är bekymret med din fru?
Läser att hon misshandlar dig psykiskt o fysisk. Det är inte ok!
När första slaget landade skulle du ha dragit. Haft barnen varannan vecka o kysst marken att du slipper den destruktiva människa hon är. För läser oxå att du funderar på att supa ihjäl dig? För vad? För en kvinna som inte respekterar dig. Nä usch! Lämna, lev väl för dig själv o för dina barn.

Nilja
Tyvärr är det vanligt

att personer som behöver hjälp på det sättet inte vill ha eller förstår att de behöver det. Väldigt tråkigt 😔
Usch, hoppas för din och barnens skull att det ordnar sig 🌸

nystart
Lilleman

Supa ihjäl mig vill jag inte, men det blir nog slutresultatet om jag inte gör något åt situationen. Jag har iallafall satt bollen i rullning med att stänga av känslorna och börjat planera för hur jag ska ta mig ut. Inte det lättaste då jag inte har varken vänner eller familj där vi bor, jag har ingen större lust att långvarigt bo med barnen varannan vecka utan ett någon annan. Nu har vi ju iof inte haft några som kunnat hjälpa till då min frus familj inte bryr sig, jag är dessutom ganska säker på att min frus problem kommer från en barndom där hennes föräldrar både psykiskt och fysiskt terroriserade henne - jag har sett hur det funkat i vuxen ålder. Det är mest på grund av detta jag tyckt synd om henne och stått ut med mycket skit då jag inte vill såra henne, vet dessutom inte om hon ens skulle klara ett uppbrott. Men jag måste distansiera mig först för att komma fram till hur jag ska gå vidare.

nystart
Balansen

Balansen är rubbad, hon klarar inte av att bli ignorerad. Det är hennes psykiska spel, att ignorera mig när jag gjort något hon inte gillar. Hon stökar och dristar så mycket hon kan för att få mig ur balans. Tror jag måste hitta ett eget boende snarast, går inte att dela boende med någon som aktivt försöker hitta bråk och förminska en annan. Jag väntar bara på den stora explosionen, den lär bli större ju längre tid en går då har inte tänker krypa till korset som hon förväntar sig. Men väldigt tveksam till att jag klarar mig nykter ikväll med detta spel.

Sisyfos
Klarar dig nykter

Jo, Nystart, du klarar dig nykter. Sen kan jag givetvis förstå om du vill dricka, inbillar dig att du behöver dricka etc etc.
Men om du dricker och hon väljer konfrontation, vad händer då? Klarar du det? Är du nykter så vet du åtminstone vad du gör.
Sen är det väldigt positivt att du verkar närmare att lämna. Om din fru väljer att avsluta en behandling som andra tycker att hon borde ha, så är det väldigt ansvarslöst. Och som du beskriver det så är det ohållbart och du är värd bättre.

nystart
Sisyfos

Tack än en gång för dina kloka inlägg.

Tror hon börjar krypa till korset, hon är nog livrädd att bli lämnad. Men jag orkar inte mer, helt slut. Hon kan vara helt underbar i ett par dagar och sen kommer ett blixtnedslag, det här blivit precis 1 för mycket nu. Kan inte fortsätta så här. Jag har satt mitt mindset till att det är slut, vi bara delar hus. Försökte verkligen hålla ihop allt under julen, för barnen, men till vilken nytta?

Stack ner till gymmet nu, njuter här i en timme eller två. Älskar lugnet här, bara koppla bort och svettas.

Sidor