svagis

Vad är det som ligger bakom ditt nykterhetslöfte? Själv blev jag nykter för 13 dagar sen, framför allt av oro för min hälsa och att jag var så less på att styras av alkohol. Jag har druckit problematiskt i många år utan att omgivningen vetat, har skött mig i alla sociala sammanhang och alltså "släppt loss" när jag kommit hem och kunde dricka ensam.

Känner mig mycket mer motiverad än någonsin....! Motivation och vilja sägs vara det viktigaste för att lyckas...så är det nog!
Trött på min lilla bubbla med för mycket alkohol och alkohol som en del i alla sammanhang med alla jag träffar....
Det kostar för mycket, jag lär inte gå ner i vikt (som jag ju också vill) om jag fortsätter att inta dessa "flytande kalorier"
...
Gissar att det är fler än jag som ska starta på nytt (eller för första gången?) med nytt sätt att leva...
Ett nytt år som startskott är ju inte fel...

Det är som du att jag är trött på att styras av alkohol...sen att åren går och att jag känner att NU är det kanske dags att jag bestämmer mig....Har peppat mig en längre tid....Det behövs på flera plan!
Skönt att du är igång och "redan" på dag 13. Dit vill jag också nå och ännu längre förstås...
Har du några tips/råd att ge mig? Hur har dina första 13 dagar varit, känts?
Heja dig!

svagis

Jag har mått rätt dåligt fysiskt men bra psykiskt. Vet inte 100% om det var en förkylning/influensa som kom efter ett dygn eller om det var abstinens....läskigt om det var abstinens för jag har inte varit någon storkonsument men däremot druckit ca 3-4 starköl varje kväll under lång tid. Så jag svettades och frossade om vart annat och då var det väldigt lätt att avstå från tankar på A (alkohol). Hostade, var yr osv i några dygn, ont i magen också och dessutom daglig huvudvärk som jag tog Alvedon mot. Sen började det långsamt klinga av och de senaste dagarna har jag mått bra, ser mig i spegeln på morgonen och mina ögonvitor är SÅ klara och vita :-D jätteglad!!!

Gick på ett blandat AA-möte i lördags vilket kändes toppen fast nervöst såklart. Kände mig så välkommen in i deras gemenskap - en gammal farbror firade 14 år som nykter alkoholist och hade gått där 1 gång i veckan från början :) Ska gå dit igen på lördag. Jag har haft så himla svårt att acceptera att jag är alkoholist så det har varit en lång process på ca 10 år där jag tagit hjälp förut men alltid slutat eftersom jag inte har känt mig "som en riktig alkoholist" :( Men nu 10 år senare känner jag inte så längre - jag inser att jag har en kronisk sjukdom som bröt ut kring millenieskiftet och sedan har förvärrats över tid. Så jag är faktiskt väldigt lugn i mitt beslut - ingen förhandling kring om jag ska eller inte ska dricka längre - jag ska INTE dricka alkohol mer i mitt liv. Men jag tar såklart en dag i taget och är beredd på bakslag och ev. återfall.

Mitt största "lidande" under de här 13 dagarna har varit en känsla av tomhet och tristess - det fattas något i mitt liv känns det som, och det är då alkoholen jag saknar och sörjer. Men även det har varit lite bättre idag så vem vet...sorgeprocessen går säkert i skov men just idag känner jag mig bara stolt över mig själv och GLAD :) Det är så underbart att somna och vakna NYKTER!! Eller hur?
Kram

svagis

Jag har ca 20 kg övervikt och på de här 13 dagarna har jag gått ner nästan 4 kg!! Häftigt och så himla skönt :) Jag äter normal mat bara och går väl ner för att de flytande kalorierna är bortplockade :)

Hel

Har tagit samma beslut som du; börjar 2020 med en vit månad. Känner mig också mer motiverad och viljestark än tidigare. Jag har försökt att dra ner på konsumtionen, tillåtit mig max axntal glas vid speciella tillfällen. Fungerade hyfsat bra en tid men spårade ur innan jul. Den här gången är det helt a-fritt som gäller, månaden ut till att börja med. Nyss skummade jag igenom ""Promilletanten" och även om jag redan visste och har vetat länge att jag överkonsumerar , så blev det mer synligjort. En ögonöppnare . Någonting att ta på allvar. Problem som inte längre kan sopas under mattan utan lyftas fram i ljuset och ärligt beskådas hur skrämmande det än är. Antagligen hör jag till kategorin som inte ska dricka alls men börjar med en a-fri januari.
2020 ska bli ett förändringens år. Nu kämpar vi!

Vad inspirerad jag blir av din viktnedgång.
Jag väger också 20 kilo för mkt men hoppas kunna gå ner några kilon av bara farten utan alkohol...(men då får jag inte unna mig annat istället förstås....)
Nu väntar jag på att jag ska känna mig lite piggare i knopp och kropp men det tar ju ett tag till...

Tror att peppning och stöttning kan vara till stor hjälp....
Andra har skrivit här om "en dag i taget" jag tror det är så det får bli men kanske ändå ha ett (del)mål men det har vi ju nu....vi börjar med januari
Jag har försökt dricka måttligt flera ggr men det går bara ett tag tycker jag sedan är jag där igen ....:(
Vi hörs!

Som tipsade om Promilletanten inte du "svagis"! Läste nästan hela promilletanten Inatt. Tyckte den stärkte mig i mitt beslut att det är nolltolerans som gäller nu och inte "bara" att minska alkoholintaget - det har jag redan provat så många ggr....

Vakande med illamående..dag 4...hur reagerar kropp, knopp och själ när man börjar med uppehåll av alkohol...? Kan det vara sådana symptom jag har idag? Hur länge varar de i så fall? ELLER kan det vara annat (har en utmattning delvis i botten) som ger sig tillkänna eller kanske annat jag dövat med alkohol??
Kanske kan jag inte få svar förrän typ efter 1 månads uppehåll?
Nån som vet eller känner igen sig?
Ha en bra kväll och (lång)Helt!

svagis

det verkar som om det är väldigt väldigt bra för kroppen att sova i början av nykterheten. Om man kan sova vill säga. Själv har jag upplevt följande symtom under de första 10 dagarna av min nykterhet: feber, frossa, svettningar, huvudvärk, värk i kroppen, dålig aptit, dålig mage, yrsel.....plus att mina gamla alkoholrelaterade krämpor: högt blodtryck, halsbränna och gikt i högerfoten funnits kvar förstås. Så jag har varit mycket sängliggande...lyssnat på ljudbok, radio...haft en varmvattenflaska i sängen och värmt mina iskalla fingrar på...och sovit några timmar i stöten de första dygnen. Jag blev förvånad att min kropp reagerade så starkt eftersom jag tycker att jag inte har druckit så mycket den senaste tiden, men varje dag...

Min själ har tack och lov mått väldigt bra under hela tiden och jag har pysslat om mig själv som en konvalescent utan något dåligt samvete då jag ända varit ledig från jobbet över helgerna. Nu verkar det värsta kroppsliga vara över, någon skrev att det kan ta ca 10 dagar. Inre organ återhämtar sig på 4-6 veckor (om de inte har skador som inte går att läka).

Kram och ge inte upp - trötta ut alkoholjävulen istället :)
svagis

Ser ingen risk att det inte ska bli så...
Nu tittar jag dessutom på Tillsammans mot cancer! Fint och jobbigt men ger perspektiv....Många som kämpar och kämpar....Kan de, kan väl jag försöka ge mig själv ett bättre liv, hälsa och mående och kanske minska riskerna att bli sjuk
...???

med andra ord. Också ett delmål. Jag tror på delmål, för min egen del i alla fall.
Igår var det mitt första delmål att berätta för min terapeut!
Nästa blir när det gått 2 veckor för då ska jag ta prover på vårdcentralen inför ett läkarbesök Det är prover man tar för att få "svart på vitt" hur mycket man har druckit....så om 2 veckor är Det SÅKLART så att jag INTE druckit och kommer få lågt (bra) värde på proverna...att visa upp inför läkarbesöket om 3 veckor...!!!
Några/någon som tagit/tar dessa prover....? KAN ju vara en bra "morot" för någon ...? De heter Pet och Cdt!

Hoppas helgen ska gå bra för er alla som.kämpar...vet ju att helger kan vara lite svårare att ta sig igenom men det går förhoppningsvis...
Ps jag dricker olika shotar (mest ingefära) i mina snapsglas från olika länder...De är starka goda och nyttiga
Imorse längtade jag MER till min kvällshot än efter ett glas vin DET gjorde mig MKT förvånad!!??
Kram och lycka till alla!

Var Dag

Helgen går bara bra här - hoppas detsamma för dig ?vad roligt med snapsglasen - jag har också köpt på mig en del från olika länder jag besökt - ett bra nytt användningsområde med ingefära shot. Hoppas vädret hållt i sig - här blåser det något fruktansvärt och regnar. Trevlig lördag ⭐️

Hel

Ingefärashot och andra nyttiga drinkar har jag också börjat dricka. Ett försök att hjälpa kroppen återhämta sig tänker jag. Betydligt godare än vin dessutom. Visst är det fantastiskt att vi kan känna så! Ha en fortsatt fin helg ?

min ht såg finare ut på nåt sätt och det sa hon INNAN jag hade hunnit säga att jag inte druckit alkohol detta året.
Det var uppmuntrande att höra :) så sen läste jag nåt om att huden tydligen blir bättre när man minskar/slutar med alkohol....kanske var det en tillfälligt för kanske kan det inte synas ännu men...det fick mig att reflektera över så mycket som kan bli bättre....utan A...inte bara inte organ...utan kondition, kanske viktnedgång., finare hy med mera. Jag börjar VERKLIGEN undra vad jag har hållit på med med min kropp och hälsa....Jag vill ha ett bättre liv och hälsosammare liv!
Åren går...
Skönt att ha er härinne! Jag har som rutin att gå in här varje kväll och läsa och ibland skriva. Dessutom har jag laddat ner en E-bok (29 kr) av Annie Grace - the Alcohol experiment - om att inte dricka på 30 dagar. Den är BRA!!
Visserligen på engelska men rätt så lätt att förstå
Hon peppar och ifrågasätter o s v utan pekpinnar. Själv har hon/författaren inte druckit sedan hon själv genomförde experimentet! Jag känner också så när jag läser den dvs alltmer tveksam inför att börja igen....
Hon har skriver flera böcker i ämnet!
Nu ska jag in och läsa dag 12.
Godnatt!

svagis

Du sätter ord på vad jag känner också:
"Jag börjar VERKLIGEN undra vad jag har hållit på med med min kropp och hälsa....Jag vill ha ett bättre liv och hälsosammare liv!
Åren går..."
Själv har jag läst en del på www.internetmedicin.se och blir förskräckt....det är mycket som ska "lagas" nu när vi har blivit nyktra och vi måste hjälpa kroppen så gott vi kan. Så nu ska jag ut på en långpromenad :)
Kram
svagis

Måste säga att den andra veckan gick lättare...
?? det har jag aldrig känt/tyckt vid tidigare vita perioder. Ett gott tecken!!
Känner mig bara mer och mer motiverad! "Ser" också alltmer hur jag vill ha det framöver vad gäller alkohol!
Igår tittade jag igenom mitt bankkonto hur mycket jag hade lagt ut på Systemet förra året....ojsan...och ojdå...blev reaktionen. Det var ett antal kronor och då har jag inte ens räknat på vad jag har lagt på alkohol när jag varit på restauranger och pubar under året....Jag VET dock att jag tyckte att det var(it) värt det....har tänkt ah vadå? 200 kr där, 250 kr där, "nya pengar kommer ju in....MEN när jag slog ihop ETT ÅRS utlägg på Systemet....vad f-n det var ju så mkt att jag hade haft till 2 utlandsresor...Jag som älskar att resa...
Kämpa ni alla - vet att här är flera som är på 2 veckor nu och en del ännu längre! Wow till oss alla!
??????