Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

...blev så till mig i trasorna att du skrev här inne att jag glömde kika på min egen tråd! Ikväll dricker jag Tinto Verano sin alcohol! Ska köra bil! Jätteskönt! Nu kör vi igång igen! Kraaam

Hoppas ni alla hade en fantastisk nykter kväll för det hade jag. Jo jag är trött idag men det för att jag var ungdomarnas chaufför igår. Inte ett dugg tråkigt och inte ett dugg jobbigt. Har nog aldrig sett så fräsch ut en nyårsafton innan 12-slaget som 2019. Kanske inte som min nyponros men banne mig inte långt ifrån, hahah (jodå) Tänk vad alkoholen gör med huden?! Sminket håller sig på plats. Enda gången jag saknade vinet var innan vi gick bort på middag och hade piffet innan liksom. Under själva middagen och kvällen var det inte alls svårt att avstå, kände mig nöjd och duktig. Några blev imponerade av att jag skulle vara snäll och köra medan några inte ens märkte att jag drack alkoholfritt i mitt fina vinglas.

Jag skjutsade in dem till Playa Ingles vi 00.30 och då var det full kaos med en palm som hade börjat brinna och spridit sig. Vägen dit kunde jag köra samma väg som jag brukar men hem fick jag ta en omväg. Mycket folk ute men ingen superfylla. Sonen ringde kl 02.30 och ville bli hämtad, så upp igen och på med kläderna. Nu låg brandröken som en tät tjock dimma. Folk började återvända hem från kalasen och några unga tjejer gick ensamma med skorna i handen = ont i fötterna. Många ville ha skjuts och klev rakt ut i gatan vilket gör att man blev livrädd att man skulle köra på någon. Nöjd och belåten lägger jag mig spiknykter och vaknar hyfsat pigg med lätt huvudvärk men det är ju underbart att den inte beror på alkoholintag. Förkylningen eller att jag ätit för lite men inte vin iaf!

Nu är vi på G igen - på RIKTIGT! Ha en fin 1:a januari

Fibblan

Och gott nytt i dubbel bemärkelse ?!
Tänk att vi grejjade det?! Känns fantastiskt ?! Jag kände likt dig, att själva middagen flöt på hur bra som helst utan ☑️ ! Var nog snarare stunden innan som du säger och en liten stund vid hemkomst sedan som jag kände av lite sug, men jag höll i, precis som du! Jag ju bestämt mig för 0 nu?!
Jag tycker vi ska vara fantastiskt stolta över självvald nykterhet på självaste nyårsafton?! Nu snackar vi på G på RIKTIGT ??✨!
Hejaheja ?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Kan någon jaga mig med blåslampa tack! Idag vaknar jag med sån ångest deluxe. Det värkte i benen när jag sträckte mig. Irriterad, sur till max och det värsta är att jag inte får visa det. Min man ligger på shitlist eftersom jag skulle vilja vräka ur mig all aggression på honom för att det just är HAN som orsakat min ilska ?

Jag ler och kliver upp, jag skulle behöva ligga kvar och somna om men hemresa väntar idag. Städning och packning gäller och det ska faktiskt bli så skönt att komma hem igen. Hem till rutiner och träning.

Behöver jag skriva att jag kapitulerade igårkväll? Ja och det är absolut inte min mans fel, det är inte där problematiken ligger. Det är respektlösheten mot mig som gör mig skogstokig.

Det enda raka för mig är att skriva Dag 1, Dag 2 osv osv....

Så jag välkomnar DAG 1 idag! Imorgon blir det DAG 2 and so on...
Gå in här både morgon och kväll

Kram på er alla ?

Fibblan

Blev en blå gubbe istället för blåslampa?!
Absolut Pellis - nya tag är det som gäller!
Alltid?! In här varje dag ibland flera ggr, räkna dagar. Vad som än är till hjälp för just DIG❤️! Med detta sagt, var inte för hård mot dig själv att du kapitulerade igårkväll?! Tror som du, att det blir bättre förutsättningar på hemmaplan ?! Tillbaka i rutiner och träning!
Jag hejar på dig Pellis och vet att du kommer fixa det?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Ibland kommer härdsmältan och vad kan man göra? När man är arg, har ångest eller behöver varva ner på något sätt är ju alkoholen det lättaste att ta till tyvärr.

Kram på dig fina du! Dag 1 är alltid den första dagen och bara det är bra! ??

Många kramar PimPim?

Pellis, det är det enda att göra.?
Du har massa stöd och pepp här inne så upp med hakan. Nu är det tåget som gäller igen, tuff, tuff????
Styrka och mod???
Kram ?

O bara vilja vräka ur sig saker till de som står en närmst - försöker skärpa mig inför barnen men sambon får nog utstå mycket stackarn o han står märkligt nog också ofta på shitlist ?
Kom igen dag 1 är bra! När ni kommer hem kan du rätta in dig i nya vanliga rutiner igen! Förstår att det är svårt där nere i solen värmen o alldeles för mycket drickbart nära till...kommer bli bra hemma ????
Här har jättebebis syndromet drabbat oss idag inte mycket bättre det ? positiva är att tvn blir min ikväll ??
Styrkekramar till dig o välkommen hem!
Kram Kram

...i hjärtat jag blir när jag kikar in här och möts av så mycket värme.

Dag 2 - hemma igen och hinner inte skriva så mycket, ligger efter, landade sent! Men somnade utan att ha druckit vin och vaknade pigg, okej halvpigg men ändå inte bakis.

Drack alldeles för lite vätska dock under flygresan men inget att fundera över!

Ha en underbart lördag! Kraaam

TessMa

Det är symboliskt att klara nyårsafton nykter tycker jag. Sätter tonen för året?Tack för all peppning i min tråd?Idag är det lördag, en obligatorisk vindag för mig men det är också dag 21 på min nykterhet så avstår vinet.

Ha en fin helg?Kram

Hur går det efter resan? Hoppas du kunnat ta igen din sömn lite.
Tänkte kolla med dig vilken Kombucha du dricker? Jag fick en kall god en av min massör sist. Vi skålade in jul och nyår med den ?

Ta hand om dig!❤️
Kram PimPim?

PimPim! Captains Komboucha! Så god och den som heter California Rasberry är bäst. Ganska svår att hitta så köp ett lager om du finner den! . Finns ju många andra sorter som är goda också.

Idag har jag sån träningsvärk ??? så hälften vore nog. Vad man tappar på några veckors ”vila”. Hatkärlek till det... Men nu är jag igång och på G!

4️⃣steg framåt och 1️⃣ tillbaka... så känner jag mig. Har varit så nöjd ? , tillfreds, utvilad, ingen ångest, inget vin på flera dagar. Tills vi blev bortbjudna igår...Jag skyller inte på andra alls, jag tycker bara inte om när folk har så starka åsikter om att jag inte dricker vin. Mitt beslut, mitt val. Ingenting blir roligare av att dricka vin. Totalt urless på det! Så därför gör jag inte det och sen får de andra tycka att jag ör en stämningsdödare. Själv skulle jag aldrig ens tänka tanken på att konfrontera någon annan i en sån fråga.

Nåväl, de vita dagarna blir iaf mer sammanhängande i en följd men mitt mål att bli tvåbent ger jag inte upp. 66 dagar tar det att byta mönster och ändra en vana!

Sov Gott? ! Det ska jag göra och jag somnar nykter och vaknar ännu mera nykter. Kraaam ?

Alla steg framåt är bra! Ja om folk kunde sköta om sig själva o låta andra göra som dom vill! Har själv varit med om det vid tillfälle att man fick höra att man var tråkig ? Tror det stör eller utmanar människor att man säger att man inte ska dricka. Kanske att dom funderar över sitt eget drickande eller vad deras problem är. Stå på dig du gör det så bra! Kram kram

Svårt att sova inatt... för många tankar om A:s vara eller icke vara! Klart jag klarar det här, kropp och knopp mår så mycket bättre utan.

Nu när jag kan ta Jasmine i handen på hennes dag 1 startar jag där med henne. Jag trodde sista droppen intogs i Spanien men Så blev det inte och jag kan inte leva med att INTE räkna vita dagar i en följd. Hopplösa jag!

Kommer de första dagarna fokusera att endast skriva i min egna tråd eftersom jag märker en tendens att glömma den om jag låter morgonens tid gå åt till att skriva i ”andras”. Ber om ursäkt över det... Jaja tänker säkert många ? vi har läst det förr från henne! Men nu MÅSTE jag fokusera positivt. Jag är på banan...

Ha en fin tisdag! Kram ?

Fibblan

Inte med den bristande sömnen förstås..(!) (Det är ett helvete rent ut sagt?. Själv är jag på randen till galenskap snart..)
Jag menar såklart att du är på banan igen?! Frågar du mig, var du inte av den..?, men förstår att du sliter med att hitta det där schvunget, som ger just dig, den där extra kraften och beslutsamheten.
Glad för din skull att du nu tar Jasmines hand för gemensamt räknade ??! Fokusera på dig, och prioritera att skriva i din tråd om det blir det bästa för dig. Finns inga rätt eller fel eller något att be om ursäkt för. Det enda viktiga är att du hittar din väg, som blir bra för dig??!
Jag hejar på och tror som du att det är klart att du klarar det??!
Ha en fin dag, vännen ☀️!
Kram
/Fibblan ?.

Du och Jasmine får gå armkrok ??
Det fixar ni säkert, alltid lättare med sällskap på vägen??️?
Lycka till ?
Kram ?