Michael__

Nu sitter jag hemma ensam och lyssnar på alla fyrverkerier. Det är självvalt så det är absolut inte synd om mig :)

För 1 månad sen så var jag ute på en aw som jag brukar vara. Jag drack, och drack. Åkte hem och lagade mat. Tittade på en film och gick sen och la mig. Det var för 32 dagar sedan, och jag har inte rört en droppe sedan dess.

Anledningen är att jag inte minns hur jag tog mig hem, eller att jag lagat mat eller sett på film. Det här är inget nytt beteende men jag fick nog. Jag vill inte se alkohol, lukta på det eller träffa fulla människor. Därför är jag hemma ensam ikväll, och därför är jag snart inne på dag 33. Imorgon kommer jag vakna nykter.

Det är en underbar känsla som jag tyvärr inte känt så ofta under mina +20år som beroende till alkohol. Men 2020 ska börjas med en god kopp kaffe och utvilad själ.

Gott nytt år

Kram på er alla.

Hej, du har tagit ett beslut helt enkelt. Så bra! För mig är det bara tredje dagen. Känns fint och jag upplevde lukten alkohol som obehaglig som du.
Ja det skall bli skönt att vakna nykter och kaffet kommer smaka så gott! Jag är dock extremt trött, ja du vet hur det är när man slutar...
Tack för ditt fina föredöme! Kram

Michael__

Stort grattis till 3 dagar!! Det är 3 tuffa dagar du klarat av. Hoppas du dessutom njuter av en nykter morgon då de flesta i vårat avlånga land är bakis :)

Jag är ganska så trött fortfarande men tror vintermörkret hjälper till. Ska bli intressant nu när det blir ljusare :)

Ha en bra dag

Tack, men inte varit så tufft än så länge! Så väl medveten om att det tuffa har jag framför mig.
Tittade på dina trådar... Du har kämpat hårt ser jag. Berätta gärna mer om din strategi.
Ha en fin dag du med?

Michael__

Ja jag har varit medlem här ett tag och försökt ett par gånger men fallit tillbaka. Skillnaden denna gång?

Jag jobbar mer mentalt för det är där problemet ligger. Jag blir lätt uttråkad och det på vad livet har att erbjuda. Det går i perioder men när jag känner att livet är meningslöst (vilket jag ofta gör) så dricker jag och tar droger. Det hjälper för stunden.

Nu försöker jag tänka mer långsiktigt. Om jag kan hålla upp i 3 månader, hur mår jag då? Jag tränar varje dag och det hjälper. Ena dagen kanske jag tränar i 10min, andra 1 tim. Sätter ingen press på mig vilket jag tror är viktigt.

Jag älskar att resa men varje gång jag är ute och reser så dricker jag. Varje dag. Ibland minns jag inte hur jag hade det eftersom jag var berusad hela tiden. Jag får inte ut så mycket av det heller som jag önskar.

Det är min stora morot. Nästa långresa ska jag göra nykter. Nu tränar jag på min nykterhet och får börja det nya året utan ångest och oro.

Fröet

Grattis Michael och Vakna Vacker ❤️

Jag var också ensam hemma igår kväll och det var första gången i mannaminne som jag var nykter och vaken vid tolvslaget härlig känsla ?

Jag älskar också att resa, men precis som Michael så dricker jag ändå mer då.
Det värsta är ju länder som Turkiet bla där det finns lokala mataffärer i vartenda kvarter där det säljs all slags alkohol och har öppet dygnet runt.
Tänk så mysigt det är att efter frukosten gå till sin lilla affär och köpa en extrastark öl och sätta sig på en stol, som alltid finns utanför affärerna där. Inte en människa höjer ett ögonbryn...

Låter som en bra strategi Mikael att tänka på det mentala. Tror man måste ersätta det där pysslandet med alkoholen med andra saker. Motion tror jag också på... älskar riktigt raska promenader. Skulle vilja börja styrketräna. Och köpa en cykel!
Då ser jag fram emot din nästa nyktra resa utomlands. Heja dig?

Fröet, tack så mycket! Bra jobbat av dig?Det känns jättebra, men mår lite skrutt. Huvudvärk och olustkänsla. Drack först 7 dgr på raken. Sedan nykter 2 dgr och så ytterligare 2 dgr med drickande. Ovanligt lång period för mig. Är nog det som satte spiken i kistan för mig vad det gäller alkohol.
Klart man dricker mer utomlands... så tillgängligt.
Men inget mer nu?‍♀️

Michael__

Tack Fröet.

Ja och tyvärr i vissa kretsar så är det konstigt, nästan stötande att inte dricka alkohol. Något jag stött 2 ggr den senaste månaden så nu håller jag mig hemma istället :)

Michael__

Tänkte skriva ner hur det är att inte ha druckit någon alkohol på 37 dagar.

Jag har haft en kväll, och det för några kvällar sen, där suget efter alkohol blev starkt. Jag går alltid förbi en bar på vägen hem från jobbet. Den kvällen var jag mest glad och ville fira min glädje med alkohol. Så som jag alltid har gjort innan. Fira glädje, sorg eller uttråkat. Då kom alkoholen in. Jag gick förbi baren och sen ut på en rask promenad. Det hjälpte.

Jag har kommit igång med träningen och trots min kropp på +40 och år av alkohol så börjar jag se väldigt frist och pigg ut. Jag känner mig otroligt frisk. Nästan som att jag tagit en drog. Nykterhetsdrog. Jag drömmer fortfarande väldigt märkligt men det har jag läst att man gör såhär i början.

Jag har börjat plugga utöver mina arbetstider och det för att mitt intresse för mitt jobb har kommit tillbaka, och det sysselsätter mig på kvällar och helger. (Helgerna håller jag mig hemma då jag inte vågar gå ut med mina vänner än).

Jag söker rätt mycket inspiration på folk som valt ett nyktert liv och dess fördelar, eller läkare som förklarar faran med alkohol. Jag är ändå rädd om min kropp (ja det låter märkligt), men jag är, förutom mitt problem med alkohol, väldigt mån om min kropp.

Lite kort om fördelarna så sover jag bättre, jag är mycket piggare i huvudet men har en bit kvar för att känna mig "klarare" i skallen. Vet inte om jag dragit på mig någon hjärnskada efter alla år men har fortfarande lite svårt att koncentrera mig.

Jag fungerar faktiskt bättre socialt (drack innan för att lyckas vara social) vilket är märkligt. Min ångest och den konstanta oron är nästan helt borta (drack ju alkohol för att bota min ångest och oro).

Kroppen, min hy och hår ser mycket bättre ut. Känner mig lättare också (har ingen våg men känner att jag gått ner i vikt).

Plånboken har dock blivit tunnare då jag shoppat saker jag önskat mig tidigare och hälsomat men det är ok såhär i början :D

Hoppas det här är en morot för er som precis börjat ert nyktra liv, eller som funderar på det. Efter bara 37 dagar så mår jag väldigt bra. Det är inte lätt alla gånger men det är det, eller att fortsätta bryta ner sitt värdefulla liv som man bara kan leva en gång.

Trevlig dag