Känner igen mig i mkt det du skriver , jag lyssnade på en podd om alkoholism där de pratade om dopamin brist relaterat till alkohol. Jag kunde bli gränslös o kunde hamna i en annan stad när jag vaknade upp efter en fylla o var känd som en craaazy tjej ( positiv bemärkelse ) Som alla ville vara med och ha med . Nu börjar mitt nya liv o kan sakna den där crazy men hon var ju egentligen inte så rolig ... för mig själv iaf .
Jag tror du kommer fixa julen ! Jag ska zooma in den på att sova mycket, äta gott och LYSSNA på vad folk pratar om istället för att underhålla andra .. får se om ngn känner igen mig ?
Kram o lycka till !

Sånt har hänt mig oxå, helt oplanerat så hr jag vart flera mil hemifrån. Tur att man inte är otrevlig. Jag lyckas alltid få skjuts av okända normala människor. Konstigt, skulle aldrig lyckas nykter kan jag säga. Ändå är jag man, brukar nog vara enklare för tjejer att få skjuts dit dom vill och så. Får nån bra övertalningsförmåga så okända tycker jag är rolig tror jag.

En gång var jag påväg till Arlanda, tur jag glömt passet och hann nyktra till innan jag kom iväg. Fick ångest av att bara veta att jag tänkte genomföra. Tänk att vakna på flygplanet påväg till Thailand, så ska man jobba på måndag morgon egentligen. I fyllan tycker jag inte det är några problem, nykter tycker jag det är en mega issue.

Dopaminbrist? Kan det nog vara, springer mkt, mår bra då. Det ger väl dopaminpåslag. Kan man göra nåt åt den bristen, kosttillskott lr nåt kanske?

Kan dra en historia, rätt sjukt, men ändå kan jag skratta åt det.

Drack lite för mkt en lördag, snackade lite skit. Fick ångest, egentligen var det väl inte så farligt. Jag tänkte på söndagen, jag tar en bärs o lugnar mig lite. Jag brukar aldrig ta en återställare men gjorde det då.

suget drog igång så jag tog dampirran i garaget, tänkte jag köper ett sexpack folkisar. Säg i mig tre sittandes på en stubbe. Sen fick jag en idé, jag cyklar till en by 2 mil bort och köper ett sexpack. Jag köpte tre sexpack, cyklade o drack en öl konstant. Det slutade med att jag cyklade 8 mil och hittade en badstrand mitt i skogen. Det var två grabbar där i 18 års åldern som jag var jättetrevlig mot. Dom skrattade väl bara åt mig, dom trodde knappt på mig vart jag kom ifrån. Dom fotstöd att jag cyklat långt för det var 4 mil till närmsta ort. Grabbarna drog och jag gjorde iordning sovplats i ett vindskydd där. Tänkte här ska jag bo, vaknade vid 18-19 tiden halvnykter. Ångesten kom som en slägga i magen. Shit det är långt hem, vilka var grabbarna, det tar lång tid hem. Vad säger frugan? 40-50 missade samtal från frugan. Ringde upp frugan, sa att jag var ute o cyklade en sväng. Vart är du? Njae kör en runda kommer om ett par timmar. Slutade med att hon hämtade mig, fick vänta ett tag med superångest. Hon trodde inte på att jag var där jag var förens hon såg mig? När vi åkte hem satt jag i bilen o funderade? Hur i helvete har jag lyckats med detta? Det är ju svinlångt!

Jag har bra kondis o älskar att röra på mig, men kanske inte under dom där omständigheterna. Det var ångest o alkohol som drev mig. Jag orkar hur mkt som helst under alkorus. Jag säger bara tur man inte har aggressioner. Hade det när jag var yngre. Men det har iaf försvunnit helt senaste 10 åren.

Vilken makalös historia! Härligt att du kan skratta åt den. Jag känner igen mig, även jag orkar hur mycket som helst med alkohol i kroppen. Jag har använt alkohol för att få ny energi till att fixa det som behövts hemma när jag varit slut efter arbetsdagen. Inga flera mil långa cykelturer än så länge ? men jag har inte din kondition heller.
Tack för att du delade med dig av denna historia!

Ja du : ) Hur lyckas man på fyllan ? Så konstigt, har liftar genom halva Italien full. Fått folk att gå upp och sjunga på scen, åkt taxi gratis , dragit igång så många fester och precis som du cyklat för att få tag på alkohol. Jag är egentligen ganska blyg men inte när jag var full . Då stod jag på bardisken och dansa . Skulle ALDRIG göra nykter?
Jag tror jag behöver " ngt mer än vardagen " det som får igång mig nu är att jag springer olika lopp . Tjurruset gillade jag , ner i vatten och lera och kämpa. Inte bara springa . Försöker hitta mina kickar med träning eller gå på föreläsningar ( få en" tanke uppvaknande ") vandrat själv i fjällen till att åka på yoga retreat ( var ingen fan av yoga tidigare men börjar hitta ro och gilla det nu ) finns så mycket annat man kan göra upptäcker jag. Livet börjar bli ljusare och kan känna pirr att göra saker nykter! Mer ärligt och mer jag liksom.

Jag behöver oxå nåt mer än vardagen, blir grymt uttråkad av att bara följa ekorrhjulet.
Jag gör också saker som är utöver det vanliga nykter dock mer kontrollerat. Jag springer o cyklar nykter oxå, jag kan få för mig en morgon att ta en cykeltur. Den har slutat på 17 mil typ. Helt oplanerat i bar överkropp och Foppa tofflor på fötterna. Ingen frukost ens, tog ett par korvar på Statoil. Så det finns där nykter oxå, bara lite svårare att styra full då man helt går på känslan som infaller. När jag tänker efter så har jag lite svårt med det nykter oxå. Jag har jobbat mycket i mitt liv, rustat hus o grejer, jag är inte rädd att prova nykter heller. Varför dricker jag då? Känns avslappnande bara. Jag gör samma saker på fyllan, jag kan renovera och ha i princip samma fokus som nykter. Jag kan Motivera mig ännu längre om jag får alkohol. Kör tolv timmar utan A sedan fyra fem till påverkad.

Jag har kollat om jag har någon bokstavskombo, det har jag ej säger dom. Jag kan också vara lugn o sansad, sedan dyker impulsen upp nu kör vi, nykter som full. Oftast är det inga problem tycker jag men jag hör ofta hur hinner du med allt? Hur orkar du springa, cykla sådär.

Jag dricker oftast inte för att döva ångest eller liknande, dricker för att jag vill. Känner att jag skulle njuta av en öl nu, men får Ågren img isåfall. Vill inte dricka en öl men kan däremot vara nöjd med fyra fem st 0.5 liters. På fest o sånt spårar mängden alltid ur, men jag har inte druckit på fest senaste 7 åren med nåt enstaka undantag. Det la jag av med för länge sedan. Vad är problemet då? Jo tappar hämningarna för mycket vilket ger mig Ågren, börjar bli lite väl kär i A oxå.

Näe tristessen som gör det, vill ha nåt kul. Göra nåt som ger nåt, jag har driv att utveckla saker vilket ger mig en kick. Men jag måste ha variation annars börjar huvudet hänga efter ett tag.

Ngn här inne tipsade om en bok som jag laddade ner o började lyssna på : skål ta mig fan av Torbjörn Åberg , rekomenderar denna ! Tror du kommer förstå när du läser /lyssnar om du ej redan gjort dvs : )

Hej Återfaller ofta,
Jag har läst igenom din tråd och säger bara att igenkänningsfaktorn är slående hög!
Självklart finns där olikheter men jag känner så väl igen allt du berättar och målar upp.
Menlösheten som slår till över livet där absolut ingenting spännande händer. Vad är meningen liksom?

Kopplingen till att göra "roliga" saker ännu roligare med alkohol, som att renovera och bygga på huset med ett gäng starköl innanför västen. Kan precis som du köra på hur länge som helst och alkoholen gör mig ännu mer speedad och impulsiv. Är faktiskt som du beskriver, kreativ och noggrann även på fyllan. Får saker gjorda, allt för många saker kanske?
Får precis som dig sjuk ångest av att dricka, fast först när nykterheten kickar in.

Att resa utan att dricka är väl otänkbart?
Jag ska faktiskt iväg på en 6 veckors upptäcks resa med ryggsäcken i februari, snorkla, dyka, springa och annat. Hur ska jag klara det utan att höja spänning och upplevelse genom att dricka? Jag ska långt bort, för tristessen här hemma har slagit sina klor i mig. Men det har faktiskt börjat gå bättre efter tre månader utan dricka. Känner mig långt ifrån på säker mark för precis som du tycker jag det är kul och upplyftande att dricka. Jag mår också bra i den stunden, avslappning och enkelhet. Dagen efter är svår, mycket svår.
Jag är ute på tunn is, helt klart.

Jag tar mig för massor av saker när andan faller på och ingen förstår hur jag hunnit, kan eller orkar?
Själv tycker jag det blivit allt för lite gjort och kunde vara så mycket mer och bättre.
När folk säger att jag måste lära mig vila och ta det med ro är min respons "Vilar gör jag väl jämt och ständigt?"
Antingen dålig självkännedom eller så är folk i stort bara slöa och långsamma?

Jag springer också mycket och det är min andra självmedicinering. Har jag kört ett långt pass är jag nöjd och belåten hela dagen. Men redan dagen efter måste jag på det igen eller göra något annat kreativt skapande som ger mening till livet.
Tror det stavas prestation?

Jag har många dråpliga historier i mitt bagage som också är rätt komiska när man fått lite distans till det hela.

Vad jag funnit i min nykterhet är att det finns massor att leva för, massor att upptäcka bara man är nyfiken. All den energi jag lagt på alkohol måste få utlopp i något annat. Jag söker efter det intensivt, kanske det är där problemet ligger?
Att ifrågasätta allt för mycket, fundera för mycket över det banala i våra liv? Oftast finns det kanske mitt framför oss, det vi söker? (En klyscha, eller?)
Det gäller bara att förstå vad det är vi söker.
Det är för mig i vilket fall som helst extremt svårt att veta många gånger, vad är det jag söker?
Definitivt inte någon Gud som gjort många andra saliga. Tänk så lätt det vore att lägga allt i Guds händer och bara saligt leende flyta med i ekorrhjulet?
Vad skulle han där uppe fylla mina sinnen med?
Naivitet och självgodhet?
Äh, jag vet inte.

Det låter kanske som jag är otacksam och gnällig? Till protokollet ska bara tilläggas att jag sett mycket elände och fattigdom i världen och jag är extremt tacksam över att leva där jag gör. Så otroligt privilegierad i precis allt runt omkring mig.
Visst finns det tragedier i mitt liv också men jag är tacksam.
Lik förbannat skaver den här känslan av att inte räcka till, tristessen, menlösheten och det oändliga sökandet efter något annat.
Inte nödvändigtvis något bättre, bara "annat" som skänker mening.
Tror att hjälpa andra människor i nöd eller utsatthet kan skänka mening, men inte på ett egoistiskt vis.
Det är i alla fall något jag kommer sträva mot och utforska framöver.
Fast först lite gränslöst alkoholfritt(?) äventyr på andra sidan planeten.
Vi får se hur och var det slutar.

Ursäkta ett långt inlägg här i din tråd, kunde inte hejda mig själv när jag läst om dig och precis som du skrev längre upp, så skrev även jag utan filter eller större eftertänksamhet, det flödade fritt liksom.

Ha det gott och ta hand om dig.
Varma hälsningar

GP

Känner igen mig i allt du skriver, jag vet oxå att jag har det bra om man tänker på sjysst jobb, skaplig lön osv. Jag tror inte pengar och sånt gör mig lycklig. Man kämpar mot mer o mer typ lyx i vårt samhälle.

Jag har oxå rest runt i fattigare delar av världen som turist. Vad jag kan se så jobbar dom mer i gemenskap för varandra, dom har trevligare och umgås mer. Jag brukar åka på en lättare depression när jag kommer tillbaka till Sverige. Mörkt, tyst, alla sitter i sin vrå för sig själv. Jag skulle gärna göra nån typ av volontärarbete, det skulle ge mig nåt. Få kämpa lite, inte för mig själv utan för den goda saken och kanske se andra må bättre pga mitt bidrag.

Tror precis som du är inne på, det fattas nåt? Vad är det? Jobbar 8timmar om dagen för vad. Ha råd med en tv till? Snyggare bil? Jag vill nåt annat, jag hjälper ofta folk hör hemma med diverse saker. Många skulle kalla det svartjobb men jag hjälper folk mot en lunch eller nåt, gillar på nåt vis när folk blir glad över sånt. Får oxå ofta frågan tar du det aldrig lugnt? Säger som dig att jag gör det hela tiden.

Som du skriver söker inte nödvändigtvis något bättre, jag säger det kan vara bättre trots sämre ekonomiskt välstånd.

Jag tror mer det handlar om att alla är jämlika, lever alla på 20 kr om dagen runt omkring dig så är man relativt likställd. Du får gå eller cykla dit du ska, bra alla andra gör det. Du slipper många tråkiga åtaganden i livet om du inte behöver jobba ihop tusentals kr bara för att gå runt.

Ju mindre utgifter, lån osv ju mer fri som människa. Man törs aldrig ta steget att frigöra sig bara.

Lycka till med din resa! Det låter jäkligt kul?

Tre veckor utan a idag, det känns lättare o lättare faktiskt. Igår kände jag inte ens för att åka in på bolaget trots lång julledighet framför mig. Normalt brukar jag handla så det räcker alla röda dagar. Under dom här tre veckorna har jag haft tre flaskor vin i barskåpet. Jag har inte öppnat dessa, nu är jag inte sugen ens. Jag känner att det är börjar bli enkelt att vara nykter och kan inte se anledningen till att dricka igen faktiskt. Känns som att om man börjar tulla på flaskan så kommer det bli viktigare viktigare och det är ju dumt. Näe tror jag ska bli helnykterist, när jag får tråkigt ska jag köpa nånting istället. Blir ju billigt med tanke på att jag spar runt 2000 kr i månaden nu. Känns som att ju längre jag är nykter ju mer menlöst ser jag att det är att dricka.

Men det kommer säkert en svacka snart, skönt att den inte är konstant iaf.

Nej jag känner mig inte säker, jag vet att man aldrig kan göra det. Det är helt logiskt att om man bestämmer sig för att dricka nån gång så bestämmer man det i nykter tillstånd. Bestämmer man sig för att dricka så måste man se klart på hur man ska hantera det när man nyktrar till. Man ska aldrig dricka två dagar i rad. Man ska aldrig dricka på rutin varje vecka.

Jag har insett en sak, man har problem när man börjar längta efter alkohol, när man går och ser fram emot det. Det är början på alla problem med alkohol. Det är då det är dags med ett uppehåll tills man inte tänker på det nåt mer. När man inte tänker på det nåt mer varför ska man då börja igen? Egentligen om man ser klart på det så är det nog lika bra att låta bli för det blir en logik som är svårt att förstå.

Så länge du går o tänker nu tänker jag inte på a nå mer, bara den tanken gör att du tänker på a, du försöker lura dig själv.

Nån som skrev livet utan a gör att livet är i olika nyanser av grått, jag förstår känslan kan känna så själv. Jag snusar och när jag provat sluta med det så är livet olika nyanser av grått. Så länge det känns så så är du beroende. Du kanske är beroende för att du inte har annat att hänga upp livet på. Så är det för mig, jag tänker såhär nu. Nån säger ska vi basta hemma hos dig? Näe tråkigt jag dricker ju inte? Fråga mig själv gillar jag egentligen att basta? Näe, sitter fem min i bastun hinkar en bärs , går ut svalkar mig tar en till bärs. Bastar fem tio min till. Håller mig kvar så man får ta en tredje bärs. Jag gillar alltså inte att basta så nu skiter jag i det rent ut sagt. Jag gör nåt annat, vad? Det är det som är svårt att komma på. Jag kollar film, gillar det nykter, jag springer en sväng ibland. Men jag har mycket kvar att jobba med. Jag har helt enkelt ett för dåligt socialt liv utanför jobbet, jag har druckit för att slippa bry mig egentligen. Jag tror jag köpt husvagnar o grejer för att få dricka. Jag hatar campingar nykter. Jag gillar mer att bestiga Kebnekaise o sånt i tält nykter har jag kommit på, får ej utlopp för sånt så jag dricker för att få en kemisk kick istället.

Uppesittarkväll img, klarar jag den tristessen utan A. Måste göra det, hatar dom där dagarna runt jul.

Jag måste också kämpa järnet nu dom här dagarna men fan vad glada vi kommer vara när vi inte har druckit. Det är värt det för den känslan!

Gud ja, bingolotto utan A. Släktträff m svärmor utan A . Känns som jag hellre skulle välja kinesisk tortyr.. förlåt men...
Där här A haft en stooooor betydelse för att jag ska stå ut. Ikväll har jag bakat en massor o vägrar bingolotto. Varför gör alla ens detta ??
I morgon.. hjälp.

Ja jösses!
Det finns väl inga möjligheter i världen att klara Bingolotto utan att vara rejält salongsberusad?
Bättre då att kanske att sätta på en klassisk rulle som typ Apocalypse now, The Shining, Lammen tystnar eller varför inte Alien från 1979?
En skön tomtefilm är Bad Santa med Billy Bob Thornton, dock inget att visa barnen!
Svärmor eller inte, vi klarar Julen utan att kröka till det!

God Jul!

GP

Men har man ungar grejer känns lite oseriöst att lägga sig i ett annat rum.
Tror dom tycker det är roligare om jag sitter med dom med en bärs isåfall, nu sitter jag med dom utan bärs? Man får väl bita ihop för den goda saken?

Äldsta grabben är ju myndig han kom o sa, ska du ha mina öl. Trött på öl! Näe sa jag, dricker inte han såg ut såhör?????? han dricker dock bara när han ska ut och verkar inte ärvt mitt ölsinne sån tur är!

Sen sa han ta dom hör orkar inte se dom nå mer, han trodde jag slagit runt helt.

Jag har dock ej tagit dem, jag sa ge dem till nån polare jag har råd med egna om jag vill ha. Han såg lite fundersam ut och tog dom med sig?

Det positiva är att jag har alkohol hemma och märker att det inte frestar mig så jag inte kan låta bli, jag har haft både vin och öl hemma och ju längre jag låtit bli att dricka ju lättareär det att låta bli. Jag skulle egentligen vilja kunna dricka såna här dagar men det är ingen idé då jag kommer bli sugen imorgon och alla andra dagar då det är legitimt. Typ Röda dagar o helger.

Ännu mer positivt är att ungarna inte verkar tagit sån stor skada, då dom inte kommer med några negativa kommentarer. När grabben kom med öl så fortsatte allt som vanligt. Ingen kommentar alls. Mest frugan som såg ut som ett åskmoln men jag kan ju inte rå för att han frågade.

Nej jg moraliserar ej över grabben, tycker sånt kan ha motsatt effekt. Sen tycker jag man kan dricka om man kan hantera det.

Nu har man lyckats......... hålla sig nykter över julafton o juldagen och det känns bra.

Men jag saknar något i livet, mår ofta bra på förmiddagar för att bli lite uttråkad mot eftermiddagen varje ledig dag. Är väl inte direkt alkohol jag saknar. Kommer inte på vad jag ska göra bara?

Nu har man ju handlat nu tv, Xbox o massa spel. Kan ju inte fortsätta i den här takten med prylar direkt.

På lördag blir det fyra veckor nykter, tänker att jag fortsätter vara nykter efter det. Kommer kännas mega menlöst om jag dricker inser jag iaf.

Tror jag måste byta ut lite delar i mitt liv?

Jag drack 4 stora öl på nyår, det kändes deprimerande vilket var positivt. Vaknade dagen efter i princip utan Ågren och kände Näe inget mer. Hade 6 öl kvar i kylen som jag på nyårsdagen gav bort. Jag t.o.m. gav bort dom på kvällen då man brukar vara som mest sugen igen. Efter att jag drack på nyår så har min känsla ändrats till att jag ej saknar a nåt mer, jag vill inte känner jag. Jag känner så fortfarande idag en vecka efter nyår. Helgen som var inte ett dugg sugen inte en tanke. Min fru har t.o.m. sagt att det verkar lugnt. Jag har en känsla att det är jag som bestämmer om jag ska dricka inte nåt beroende eller nån annan som har kravet att inte dricka.

Jag tror jag fick bort lite av hjärnspökena som viskade allt löser sig med lite alkohol. På nyår fick jag känslan av att träffa ett gammalt ex spännande i början men slutade i samma besvikelse som vi sist lämnade. Nu får det vara bra! Vi kan vara kompisar men på avstånd, skulle vi träffas igen kan vi snacka lite och behandla varandra med respekt. Vi behöver inte vara jätteosams men inte jättekär heller. Vi för ha en lite återhållsam relation och det gör mig inget om nån annan gillar dig mer än jag?

Jag ska vara tydlig med att jag inte allls släppt garden men det är ju skönt att inte åtminstone tillfälligt inte gå omkring o tänka på alkohol hela tiden.

Jag har känslan av att mina tvångstankar angående alkohol typ drick inte drick inte har släppt till jag känner inget behov så jag kan lika gärna skita i det.

Känner på dagarna att tiden börjar gå fort utan alkohol, skulle jag dricka alkohol skulle jag inte hinna med för då försvinner tid och rum ännu fortare.