Nystart Version 2

944 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
nystart
Hur

Hur konstigt detta än kan låta så tror jag inte jag törs vara nykter ikväll, jag är rädd att jag skulle släppa garden isåfall. Tror jag måste ta bort alla känslor tills jag är fri, om det innebär mer dricka så får det bli så. Jag orkar verkligen inte med en till karusell. Nu är det ju i te så att jag super ner mig, jag trubbar bara av.

nystart
Jag

Jag skriver mest till mig själv, men jag gillar era instick.

Jag har druckit lite ikväll igen, men jag ser ingen annan utväg medans jag fortfarande är i samma boende som min fru. Jag kommer kunna återgå till "normalt" drickande när jag väl lämnar, för bor jag själv (och förhoppningsvis med barnen) kommer det inte finnas någon anledning till detta drickande längre. Ser fram emot att inte behöva vara tyst från kl 19, att kunna gå på golvet utan att få skäll för att gå för hårt, att kunna köra bil utan att bli utskälld för att köra 49 på 50 väg före att det går för sakta, att kunna köra bil på 50 väg i 51 utan att få skäll för att köra för fort, att kunna äta vilken mat jag vill utan att få skäll för jag luktar illa, att få gå till snabbköpet utan att någon säger att det är onödigt, att kunna leva helt enkelt.....

Förlåt för allt mitt svammel men jag behöver bara skriva av mig.

nystart
Ju

Ju mer distans jag får ju mer kan jag se hur hon faktist förstört så många stunder vi borde varit lyckliga. Jag måste skriva ner så många som möjligt och skriva hur dåligt jag mådde samtidigt så jag inte får några ideer att det inte var så farligt. Så dåligt som jag mått stundtals när jag borde mått bra är helt åt helvete. Sen att jag varit så svag och istället för att ta tjuren vid hornen hällt i mig alkohol för att glömma är åt helvete med. Läser så mycket om folk som försöker sluta dricka men alltid faller tillbaka för att de inte tagit tag i grundproblemet, precis samma för mig jag har försökt och försökt men aldrig tagit tag i detta. Istället har jag trott att bara jag öndrar på mig så blir det bra, det blir det inte. Så steg 1, bli fri från kärringen. Steg 2, skapa ett normalt liv där slentrian drickande inte existerar.

Kram till er alla som orkar läsa mitt dravel.

nystart
Fightback

Jag hittade en blogg om narcissim skriven av en narcissist för ett par dagar sedan, jag kan inte sluta läsa. Allt stämmer in på mig och min fru, det är helt enkelt riktigt läskigt att läsa men otroligt nyttigt. Enligt vad jag får ut av det hela så finns det 3 typer av narcissister, lägre, medel och större - min fru verkar vara större vilket är det värsta. Samtidigt finns det 3 typer av offer för dessa narcisster, medberoende, empatiska och super empatiska. Enligt vad jag läser så är jag en super empatisk människa. Vad som är det mest intressanta som skriva är att den medberoende bryts ner förhållandevis snabbt och blir ett vrak, den empatiska bryts också ner men det tar längre tid. Den empatiska blir dock oftast inte ett vrak men lyckad fly. Den superempatiska dock, har lite narcissist i sig och efter en lång tid av konstant psykisk misshandel så iställer för att brytas ner så blir denna till en Supernova. En empatisk supervova är när man har kommit på att man faktist har att göra med en narcissist och helt enkelt fått nog, i detta läget så läggs de empatiska dragen åt sidan och istället förstoras de narcissistika dragen och en fight back startar. De narcissiska dragen används endast som en försvarsmekanism för att bryta ner narcissisten.

Med all information jag läst så har jag förstått att jag för ett tag sen nått stadiet för en empatisk supernova. Jag har under en tid nu inte brytt mig om hennes reaktioner och använder till och med några av hennes manipulationsknep mot henne.

Med all denna kunskapen kommer jag nog även kunna bryta mitt alkoholberoende. Om jag inte längre känner mig skyldig hela tiden så kommer jag inte ha någon anledning att dricka för att få bort skuldkänslor som inte längre kommer att finnas.

nystart
Stalemate

Detta är terror, men jag ska spela hennes spel och se var det leder. Har inte pratat med varandra sedan hennes senaste utbrott i söndagsmorse. Hon kör silent treatment vilket är den mest klassiska narcissist terrorn, jag kör samma tillbaks. Outhärdligt men jag får inte backa denna gången.

Nilja
Nystart 🌷

Du skriver i din tråd att du vill lämna din fru. Har du tänkt hur du ska göra det? Kan inte vara bra för dig att gå runt och köra samma metod som hon håller på med. Det låter inte så hälsosamt. Nu skriver jag bara hur jag hade gjort och hur jag uppfattar det. Alla har ju sin egna process. Tänker bara att de måste vara jobbigt att behöva bo tillsammans när det är uppenbart att båda inte vill vara med varandra längre. Usch, lider verkligen med dig 💕

Många kramar,

N. 🌷

nystart
Nilja

Hon vill ju egentligen inte att vi flyttar isär, hon behöver mig och hon behöver någon att driva till vansinne. Men jag funderar på nästa steg. Jag vill ju inte mista barnen. Vill heller inte flytta ut ur huset. Men där jag bor är det enkelt att hitta boende snabbt om man inte är för kräsen. Har en helg borta nu som jag ska spendera med em vän. Ser verkligen fram emot det.

Nilja
Nystart

Det kanske hade varit bäst för er båda om ni inte bodde ihop. Vissa är ju fortfarande tillsammans fast de har separata boenden. Då blir det inte lika enkelt att störa sig på varandra. Då kanske ni ändå kan tåla varandra och lyckas skapa en bättre kommunikation mellan er. Hoppas att du får en härlig helg med din vän 🌸🌷

nystart
Nilja

Om jag lyckas ta mig ur det hör så lär det vara slut totalt. Hon kommer inte acceptera något halvdant som gör att hennes värld inte är perfekt. Är rädd att hon kommer vässa klorna och köra en riktig smutskampanj.

Kontentan
Hej nystart!

Jag har läst det mesta av din tråd och jag måste säga att jag lider verkligen med dig.
Det låter som ett psykiskt nedbrytande helvete.
I det fall hon försöker med något som kan leda till vårdnadstvist så se för guds skull till att du har dokumentation på skador och de sjuka saker hon hittar på.
Sätt upp en dold kamera.
De kan manipulera vem som helst till att tro på vad som helst.

Jag vet precis vad det där är för typ av människa, jag har själv dejtat en under några månader för ett antal år sedan.
Tack vare att jag har så ärliga och bra vänner som fick mig att inse vilken sjuk tjej det var så lyckades jag fly innan det var försent.
All lycka till dig.

nystart
Kontentan

Tack för ditt inlägg. Trots att jag upplevt detta i 15 år så har jag fortfarande svårt att förstå att det verkligen händer. Det är så främmande för mig att någon skulle kunna bete sig så här. Har ju funderat på att söka hjälp för mitt drickande, men det skulle vara lönlöst utan att ta tag i det riktiga problemet. Jag undrar om det går att få tag på en psykolog som förstår sig på narcissistisk störning och kan hjälpa? Jag vill ju inte direkt gå och träffa någon som inte fattar. Vad jag läst så är detta så sjukt så folk tror inte på en om man börjar berätta.

nystart
Läser

Läser och läser och läser om narcissism, empater och alkohol. Ju mer jag läser ju mer förstår jag både vad min fru är och varför jag gör som jag gör. En narcissist och en alkoholist har väldigt liknande drag, en alkoholist blir självisk, saknar empati och jagar sin alkohol medans en narcissist också är självisk och saknar empati, men en narcissist jag makt och att trycka ner människor och då främst sin partner. Jag har ju skrivit förut att jag dricker för att glömma hur värdelöst allt är, men jag undrar också om det undermedvetet har varit för ta bort så mycket empati som möjligt och framhäva narcissisten i mig och ta en fight. Så har det iallafall varit i många år, hon har försökt trycka ner mig och jag har gått all in på en fight och det har slutat med världskrig. Jag dricker fortfarande, men inte alls lika mycket och på samma sätt, suget har i princip försvunnit sen jag tagit ett steg bakåt och kopplat bort. Jag orkar inte bråka, full eller nykter, spelar ingen roll, jag kan inte vinna. Enda sättet att vinna på är att helt ignorera henne. Imorse hörde jag hur hon försökte provocera mig trots att hon ignorerar mig, ena dottern frågade mig om jag kunde gå med dem till skolan istället för att min fru ska köra dom i bilen. Visst inga problem söger jag, detta gör att vi måste vara klara 20 minuter tidigare. Hör hur min fru klagar till min andra dotter hur onödigt det är att promenera, slöseri med tid och nu hinner vi inte klart allt på morgonen och det blir så stressigt. Vilken annan familj behöver en timme och 40 minuter för att göra sig iordning på morgonen? Jag skrattade inombords åt eländet, i vanliga fall hade jag gått och sagt vad jag tycker och ett bråk hade startats, men som sagt jag har kopplat bort. Ikväll åker jag bort över helgen, få se om hon hittar på något stunt för att försöka stoppa mig eller inte.

Sisyfos
Narcissism

Intressant att läsa om narcissism och förhållanden. Hoppas att du kan ta dig ur det här nu Nystart. För mig går det bra nu. Ha det bra!

nystart
Sisyfos

Tack för ditt meddelande. Just nu går det ganska bra men jag väntar på bakslag. Med drickandet har det inte gått lika bra men jag är hoppfull. Vad kul att det går bra för dig. Har du börjat se någon att prata med ännu?

nystart
Spelade

Spelade hennes spel 10 dagar men blev tvingad att sluta då det inte blir bra för barnen. Det sjuka är att allt var tydligen mitt fel och det har bara varit tag som går ut elak. Jag har spelat hennes ett spel hon kört så länge jag kan minnas, men om jag någonsin behandlar henne som hon behandlar mig igen så kastar hon ut mig. Det är fantastiskt att någon kan vara så blind och självgod. Har nog fått kritik så det räcker för ett år sen vi blev "vänner" igen. Kommer vara mycket uppmärksam på hennes beteende medans jag funderar ut nästa steg. Hon lär ju knappast ändra på sig.

nystart
1 timme

1 timme klarade hon med hela familjen innan nästa utbrott kom, hon har klankat ner på mig hela dagen men jag har härdat ut. Men när hon gör en helt oförtjänt attack på dottern för att hon inte snabbt nog avslutade spelet på X-boken när hon krävde det. Kunde inte se på hur hon skrek på henne så gick på dotterns sida och nu är man paria igen. Jag är ett vrak av detta, men jag kan inte lämna henne om jag inte har barnen med. Skulle hon ha barnen heltid utan mig blir dom förstörda. Den enda hon låter trampa runt som hon vill är hennes mamma, den ödlan har den värsta narcissmen jag sett. Hon hjärntvättar och ljuger för alla hon träffar.

Ska försöka överleva ännu en kväll.

Garageper
När blir det nystart på riktigt?

Känner och lider med dig Nystart.
Du måste bort därifrån på riktigt snart, barnen också. Det låter som den värsta skräckfilmen och vad monstret hittar på härnäst vet väl ingen?
Hur gamla är dina barn?
Hur reagerar hon om du får ett utbrott och riktigt skäller ut henne?
Slåss hon?
Hon verkar hålla samtliga som gisslan och ni är extremt rädda för att utmana ödet och dess konsekvenser?
Vad är det värsta som kan hända, att hon får ensam vårdnad om barnen?
Förstår att det är grymt tufft just nu men det kommer aldrig bli bättre om du stannar, bara sämre.
Samla all kraft och mod du kan och bli en annan man som gör skillnad, stå upp för dig och barnen. Ta ingen mer skit!
Du kan, du vill och du ska.
Kärlek från GP

nystart
Hon

Hon manipulerar barnen och om hon får fortsätta så kommer hon att bryta ner dem totalt. Barnen går på mellanstadiet nu och ser att vad hon gör är fel men kommer att bli manipluerade att vara på hennes sida. Det hela har eskalerat pga att jag har stått upp mot henne, det får man inte göra. Nu har jag fått berättat att nästa gång jag lämnar huset kommer hon byta ut låsen och sen förstöra mitt liv, för ingen kommer tro på mig. Tyvärr har hon nog rätt, hon är enormt manipulativ och otroligt smart och bra med ord. Själv är jag väl hyfsat smart, men eftersom jag inte är en elak person kan jag inte besvara personangrepp på ett bra sätt. Att gå igenom en skiljsmässa som hon kommer driva genom lögner, manipulation och personangrepp är inte något jag är säker på att jag klarar. Hon kommer garanterat dra in hela sin familj som inte har några problem att ljuga för att förstöra min karaktär. Mina föräldrar är alldeles för mesiga för att kunna vara till någon hjälp alls. Just nu känns det bäst att bara supa ner sig.

nystart
Nej

Nej nu får det fan vara nog, nu ska jag öka insatsen i spelet. Hon kom en timme efter att hon vill skiljas och ska göra mitt liv till ett helvete och helt plätsligt är snäll och helt har glömt bort vad hon sagt tidigare. Hela kvällen har hon spelat kärleksfull och hur bra vi ska kunna ha det. Detta gör mig ju helt förvirrad trots att jag förstår exakt vad som pågår. Jag måste hitta ett sätt att spela ut henne utan att dopa mig med alkohol, annars kommer jag hamna i fördärvet.

Sisyfos
Spela ut

Hej Nystart!
Har ännu inte börjat prata med någon men i ännu högre grad insett varför och när jag dricker. Så nu känns det verkligen som att jag har bestämt mig. Kan inte medicinera med alkohol. Det finns hemma, men det går inte längre att lura mig själv att det funkar som medicin. Känns som jag verkligen bestämt mig. Två veckor utan hemma. En gång ute.

Du spelar ett farligt spel, Nystart. Som det bara finns förlorare i. Det känns som att du behöver prata med någon om den här relationen. Alkoholismen/alkoholen verkar ibland förändra människor till att bli precis som du strävar efter att bli - mer som frun. Känslokall, manipulativ, elak, självcentrerad, oberäknelig.Tror du verkligen att du kan vinna? Vill du/kan du spela på hennes spelplan?
Du verkar vara en fantastisk man, inte för att du har beskrivit dig så själv, men det kommer fram mellan raderna hör och där. Kan du inte ”bara” välja att spela ditt spel i stället. Har varit i kontakt med en sån person som din fru verkar vara, på distans. Asjobbigt, och de hon lyckades komma närmare for riktigt, riktigt illa. Jag kunde i efterhand se hur personen gjorde och hur hon verkligen klampade in och stack kniven på de ställen där det tog bäst. Finns människor som skrivit om hur man hanterar den här typen av personer i en professionell roll. Då handlar det om extrem tydlighet och att inte gå in på deras spelplan. Du har ju en helt annan situation och du har dessutom ett missbruk med allt vad det innebär i skuld, skam etc. Jag översköljs ibland av tankar på saker som jag skäms över... det är jobbigt, men min sambo hugger mig inte där det känns som mest. Du har en annan situation och måste hantera även detta. Kan du hitta dig själv och din inre styrka och vägra spela hennes spel? Vara tydlig med dina ställningstaganden och ditt mål.
Du är bra Nystart och du har kommit långt i din insikt om alkoholmissbruket och er relation. Du kan klara det här, men jag tror att du ska bestämma reglerna för spelet, inte hon. Håller alla tummar för dig!

nystart
Sisyfos

Tack för ditt svar. Du har helt rätt att jag inte kommer kunna spela på hennes regler, jag testade att vara känslokall och det höll 10 dagar. Det hade dock funkat för att avsluta relationen, det lovade hon mig om jag fortsätter på den banan, men hon lovade också att dra mig genom skiten, en så fight orkar jag inte och tror inte jag klarar. Jag har sett hela hennes familj och hur de manipulerar och behandlar den som för dagen är den felande. Jag kommer försöka att köra tvärtom, men detta är så svårt när man hela tiden blir provocerad, men om jag kan försöka ignorera alla försök till konflikt och första att när hon försöker förminska mig så menar hon det egentligen inte, hon är bara byggd så pga hennes uppväxt. Jag ska försöka överskölja henne med kärlek istället, ge henne egobosten hon behöver och försöka ta mig ur alkoholens klor. Jag måste bygga upp mig och skydda barnen och sen planera och se vad nästa stora steg ska bli. Men jag borde nog träffa någon att prata med, men det måste jag göra utan att hon får veta det isåfall för annars kommer hon ha ett till kort att spela.

nystart
Blogg

Funderar på om jag skulle sätta upp en blogg och skriva om detta med att leva med en narcissist och samtidigt kämpa mot alkoholen. Måste ju dock se till så den är ordentligt anonym isåfall, vore ju ren katastrof om hon hittade den av någon anledning.

Edit: Verkar inte som man kan vara helt anonym så skippar nog detta till att börja med, men borde nog börja skriva ner saker och ting för mig själv. Kan ju alltid publicera sådant senare när livet förhoppningsvis har vänt.

Kontentan
Skriv anteckningar som du

Skriv anteckningar som du sedan kan använda till att skriva en bok när du väl har fått ett stabilare liv.
Främst för att du själv inte ska glömma och för att kanske hjälpa andra som sitter i liknande sits i framtiden?
Brukar tänka på dig ibland och undra hur du har det, hur går det?
Håller du dig någorlunda nykter?

nystart
Kontentan

Tack för att du bryr dig. Jag har varit borta några dagar och haft väldigt trevligt och inte tänkt på hur kasst allt är. Kom hem igår kväll på jättebra humör och ville dela med mig med min fru men hon var inte intresserad av att lyssna, enda hon ville göra var att sitta och titta på tv och ingen fick säga något. Imorse så tappade hon humöret igen och hittade på alla möjliga lögner att bråka om, det var väntat, för varje gång jag är på bra humör gör hon allt för att få mig på dåligt humör. Det har iallafall fått mig att bestämma mig, äktenskapet är över. Men jag vet inte hur jag ska komma ur detta utan att förlora allt. Fast om jag inte kommer ur snart så förlorar jag hälsan och det är värre. Att hon står i ett annat rum och sjunger om hur fet jag är är inget jag kan acceptera, sen i nästa sekund tycker hon att vi ska gå ner på stan senare idag och fika och att hon ska ha en tårtbit och då måste jag också ha en för hon kan inte äta själv.

Tänker inte förstöra mitt liv längre, jag sätter mig själv först. Ingen alkohol för att stå ut, och ingen djävla tårta för att göra någon annan nöjd. Fuck it.

nystart
Terrorn

Terrorn har verkligen tagit sig till nya höjder. Beskylld för alla möjliga grejer, sen får jag ännu mer skit för att vara känslokall. Jag har kopplat bort, men det ökar bara hennes terror, jag är det ful värdelös osv. Vet inte hur jag ska klara en minut till av detta. Nu är det mitt fel att hon inte tvättat håret idag, jag skulle tydligen berättat att jag tänkt hämta ungarna från skolan för då hade hon hunnit. Funderar dock på varför hon inte kunde använda de 4a timmarna hon hade innan.....

Sisyfos
Usch

Hjälp, det du beskriver Nystart ska ingen behöva leva med. Finns en massa ”instruktioner” på nätet om hur man lämnar en narcissist.
Står och sjunger elaka sånger, vill inte lyssna. Tror att det är bra att du beskriver här hur det är, då får du lite perspektiv. Vore ju bättre om du pratade med någon professionell såklart som kanske kan ge dig verktyg.
Jag är förövrigt nykter. Sen nyår, Har fattat varför jag dricker och jag KAN bara inte fortsätta. Tror att det ska hålla nu. Känns som att din fokus också liggger någon annanstans, hoppas det är ett gott tecken.

nystart
Skit

Tyvärr slår det ju slint i huvudet när man går igenom dagar som igår, låste in mig och kollade på fotboll och drack. Verkar tåla ganska mycket nu, det är inte bra. Idag är en ny dag, ska försöka hålla mig undan både bråk och sprit. Jag borde defenetivt hitta någon att prata med, både om alkoholen och relationen - det går ju hand i hand så att säga.

Ensammenintestark
Känner med dig

Efter att ha levt i en destruktiv relation med psykisk misshandel blir jag så berörd av det du skriver. Jag skulle absolut råda dig att söka professionell hjälp. Jag gick i KBT i två år innan jag insåg att det enda rätta var att lämna. Men som i alla destruktiva relationer svårt att se klart när man befinner sig i det. Och därtill alkohol. Gör ju inte att man blir skarpare i hjärnan precis. Självföraktet som skapas av alkoholmissbruket tror jag spär på oförmågan att vilja sitt eget bästa. Så, kort sagt, ta hand om dig🌷

nystart
Sisyfos

Jag har läst, läst mer och läst hur mycket som helst om Narc. Men även om jag fattar exakt vad som händer så är det ändå svårt att fatta när man sitter mitt i det. Jag gick igenom några gamla mail, ett 15 år gammalt, jag kan se redan i det hur manipulationen var igång - men då förstod jag ju inte och då trodde jag ju att bara jag ändrar mig lite så blir det bra. Ett annat 10 år gammalt, har precis samma manipulation, men jag kan se i tonen att jag på den tiden redan börjat stå emot. Men det slående i båda, dessa ganska stora händelser, att båda var iscensatta av hennes föräldrar. Jag undrar om det kanske finns en chans att hon inte är Narc men lider av PTSD då det alltid är värst när hon har haft kontakt med sina föräldrar, nu endast mamman då. Men hur kan jag få reda på detta och få henne på utredning då hon inte anser sig ha några problem? Det som triggade de värsta problemen nyligen, som eskalerat är ju den där förbannade julen. Jag hatar verkligen julen, det ör ett djävla påfund. Kärringen, som aldrig hjälpt till med något, aldrig hämtat barnen från skolan, aldrig haft dem över på kvällsmat, inte sett en enda skolpjäs, jo då kommer hon med julkappar värda hur mycket pengar som helst. När jag sa ifrån ett år att jag tyckte att de som morföräldrar inte borde ge så mycket presenter utan det räcker med några stycken, ja då tog hon det som en utmaning och kom med ännu mer presenter, men som straff fick jag ingen julklapp alls (det var riktigt tragikomiskt).

Nog om detta, jag ska nog fundera igenom hur jag kan få någon att prata med. Tills vidare får jag ursäkta allt dravel jag skriver här.

Kontentan
Du är värd mer

Din relation är direkt farlig, vet att det är lätt för mig att säga men du måste göra någonting nu för din och dina barns skull.
Skulle så gärna vilja att man kunde hjälpa dig på något sätt, får ångest över att läsa hur du har det.
Om du flyr, säg till så får du och barnen bo hos mig eller i min stuga

Sidor