Och så många också! :)

@ FinaLisa vilka bra målsättningar du har satt upp att se fram emot. Både hälsosam livsstil och roliga resor bland annat. Kul. Vi ses på träffen i februari! :)

@Siggestardust Du har också en massa bra saker att se fram emot. Du har verkligen tagit ut kompassriktningen mot "vara snäll mot mig själv" genom att Vara levande.
hantera dina känslor och fylla ditt liv med bra måbrasaker! :) Grymt! Du är också en krigare. Skulle vara kul att följa med på din hoj någon gång! ;P

@MirabelleGS Även du har resor och hälsorelaterade målsättningar för det nya härliga 2020. Fantastiskt. och vad skönt det verkar att få det där avslutet. Då blir det automagiskt lättare att se ljust på framtiden!

@Mysan700 klart du fixar detta. Dag 2 är dag 2! Hur går det nu?

@Ironwill Att sysselsätta sig med bra saker är sunt tycker jag (bara man inte strutsar och begraver sig i arbete för att slippa ta tag i problemen). Lagom långa pauser i arbete med demonerna är nog bra. Lycka till! Jag tror på dig!

@PimPim Tack för grattis! Och grattis till dig som återigen tagit ett enastående bra beslut! Du fixar det! Lite bättre, lite visare, lite starkare den här gången! Kämpa!

Det nya året har alltså börjat nu och jobbet är igång. Jag startade 2020 på det bästa sätte: en riktigt härlig och lyckad Joggingrunda tidigt på morgonen den 1a januari.
Jag trodde jag skulle vara ensam. Men icke. Det var riktigt många ute i spåret och på golfbanan. Jag tror minsann vi blir fler och fler vi som förstår det vettiga i att leva sunt och hälsosamt! ;P

Allt gott till er alla!

Kram

siggestardust69

Tjo
Såg att du skulle på träffen krigarn, fan vad lattjo! Då kan vi dela på en STOR flaska cola zero, så får du berätta om din resa, du har ju ett sprängfyllt konto med vita dagar!!
Tyvärr inget vidare hojväder i februari, men det fixar vi en annan gång, klart du ska åka hoj ?.
Kram Sigge

När hjärtat brister och ledsenheten river i kroppen går tankarna automatiskt till vin. En bib och blandade balader för att gråta av sig en kväll var receptet förut. Eller varför inte en riktig rotfylla på klubb.
Istället blir det nu spridda skurar och några hundra ord i känslosamma dagboksanteckningar. Känns ju väldigt sunt faktiskt. Jag kan liksom vara nykter i ledsenheten, se både min egen och den andres del i haveriet. Sörjer funktionellt på något vis.
Det skär o rispar lika ont men det är mindre söligt som vit. Skönt!

Ta hand om er!

Vackert beskrivet mitt i allt det jobbiga. Tror att det är viktigt att kunna sätta ord på sorgen. Det gör du så bra.

Kram

Hjärtekross är inget jag önskar dig, men du är otroligt stark som tar dig igenom det utan A-djävulen. Känslorna är äkta då och tankarna mer klara.
Ta hand om dig! Vi finns här!?

Kram PimPim?

...att få träffa flera av er på lördag!
Ska bli jätteroligt!

Kul också att ha passerat 400 vita dagar (idag) och 1 år nikotinfri dessutom.

Idag firar jag och på lördag med!

Vi ses! Kram på er så länge!

... läste i en tråd här om sorgen över att aldrig mer ta ett glas vin, öl etc.
Jag minns att den blev överväldigande när jag tänkte aldrig mer. Samtidigt var det skönt att ha det slutgiltiga beslutet så man slapp dividera om mängder.

Men sorgen finns kvar än idag (år 1 avklarat). Kan tyvka att det är verkligen pisstråkigt att inte kunna ta ett avslappnande glas för att lätta upp en dejt tillexempel.

Det blir nästan, nästan ett sting av självömkande bitterhet där i tanken.

Men! Det går snabbt över nu för tiden. Det är lättnaden och fördelen med att tiden går.

Idag firar jag min 500e vita dag!
Vet ni vad?
Jag är fortfarande glad och tacksam mot mig själv att jag valde nykterheten! ?

Det blir bara lättare och lättare!
Både att hålla mig nykter och att prata om det.

Jag tindrar/dejtar lite och har skrivit alkoholfri i min profil. Många frågar och jag svarar, helt ärligt och berättar om riskbruk, självmedicinering och att det här är för livet. Ingen alkohol i mitt hem, ännu iaf. Första gången kändes det jobbigt, lite skam över det korkade beroendet. Men inte längre. Nu är jag stolt över mitt beslut. Skammen är borta!

Ha en härlig dag allihopa!

Fibblan

Till den runda fina siffran förstås men framförallt till att skammen är borta??! Att äga sin nykterhet och stå stolt i det beslutet och den övertygelsen - det är verkligen värt att fira??✨! Skål i något läckert bubblande som är helt fritt från alkohol ????!
Kram och fortsatt lycka på vägen ?!
/Fibblan ?.

...jag inte skriver här så ofta så tänker jag fortfarande ganska ofta på allt ovärdeligt stöd jag fått härifrån.
Och på alla oss krigare som kämpar sida vid sida mot monstret.
Keep up the good work!

Ha en fin fin klämfredag!
Kram

...att det skulle komma demoniska sug när det passerat över 18månader.
Finurliga hjärnan tänker tankar som
"Hur vore det med ett glas vin. Bara ett! Jag har ju koll på detta nu."
"Ett (1) planerat återfall gör ju inget om hundra år"
"Det vore så mkt enklare att bete mig normalt på en dejt genom att ta ett glas och relaxa."
osv osv

Ja ni hör ju.... återfall är nära.
Eftersom det gått så bra länge nu var det länge sedan jag behövde öva på att hantera den här sortens tankar och det känns väldigt lätt att "trilla dit igen" just nu.
Jag nästan vill göra det.

Funderar över vad det är jag vill låta bli att tänka på. För om jag mådde bra skulle nog inte tankarna komma.

Har själv en liknande dip i motivationen nu efter fyra månader. Men du som varit nykter mycket längre, har du varit med om liknande perioder av sug? Då kanske du vet om det brukar gå över efter ett par dagar/veckor,och det kan det ju vara värt att kämpa sig igenom när man vet vad ett glas kan leda till...