...jag vill också komma igång med träningen, men först måste jag få bukt på sömnen och hitta en balans med mitt jobb. Promenader gör mig gott i varje fall och det försöker jag ta varje dag... en liten i varje fall.

Du är fantastisk som fixar detta så bra! Jag hejar på dig! ?

Nu ska jag fixa mig i ordning för jobbet hägrar och lite föredrag ovh utbildning för kollegerna idag. Kul att kunna någonting som jag kollegialt kan hjälpa dem med.

Ha en fin dag!?

Kram PimPim?

Träning hjälper mot det mesta! Det enda jobbiga är träningsvärken men den går ju över :-)

Januari är en supertrist månad, som en transportsträcka liksom - framåt marsch mot våren! Ha en fin dag! Kram

Håller med dig om att träning verkligen är bra mot kryp i kroppen ???️
Bra om man kan få en regelbundenhet i det också. Och det måste kännas roligt för en själv, det är viktigt. Det ska inte vara något som känns motigt och tvunget att gå på. Då blir det ofta att man ger upp efter ett tag.
Själv älskar jag Friskis och Svettis, den vanliga klassiska jympan med härlig musik och bra rörelser för hela kroppen.
Men jag tycker gymmet är urtrist.....
Så man får hitta sin grej...då blir det bäst ?
Ha en fin onsdag??
Kram ?

Fibblan

Det blev det säkert ?! Träning är bra för det mesta, så riktigt bra jobbat Lennis att du kommit igång den??!
Som du säger, till en början är det motigt men känslan efteråt är ju fantastisk?!
Ha en fin dag på jobbet idag?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Eller 11 av 12 ibland funderar jag på att asch jag kan skippa de sista dagarna o veta att jag har någon bonusdag som känns lite bra ?
Träningen var riktigt skön o sov som en prinsessa i natt skulle gärna sovit någon timme till kommer i säng för sent (mitt eget fel...ska bara) eller hamnar för länge framför dumburken...sen var träningen ganska sent igår så tar tid att varva ner för att sova med. Hyfsat ok dag på jobbet ändå inte av värsta slaget - kunde varit värre - mycket värre lugnet före stormen?
Allt som är lugnare är bra ?? fixa till lite mat o sen slappa idag! Mitt samvete försökte få mig att träna idag med men min allt eller inget attityd stoppade jag idag går man ut för hårt blir det pannkaka av allt!! I morgon däremot ska jag träna o lördag morgon igen ? man måste vila ibland med! Träningsvärken om inte annat ? ha en toppenfin kväll! Ta hand om er! Skickar massa styrkekramar till den som behöver ??

Fibblan

Så härligt att du är igång med träningen ?! OCH att du samtidigt försöker hålla i hästarna lite.. Jag är ju av samma skrot och korn på den punkten.. allt eller inget. Vinna eller försvinna etc. Men jag har också gett mig fan på att hålla in resp. skjutsa på mig själv med lite mer måtta denna omgång och detta år..☺️. Sjukt imponerad att du lyckas så bra med detta konststycke?! Extra klapp på axeln för det?! Skönt att det blev en lugn start på jobbet för din del också, även om det då var lite oroväckande lugnt nästan..?️ ?!
Och så 9 alt. 11 av 12 dagars nykterhet
på det?!
Bra idé att följa ditt eget råd, för du har all anledning att somna med ett leende?!
Jag hakar på✌️?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Underbar läsning, Lennis! Vi har ju följt varandra ett tag och jag tycker mig se lite mera positiv självklarhet i dina senaste kommentarer. Du beskriver livet på ett naturligt sätt.

Grattis till träningsframgångar. Bra också att du bromsar lite, precis som Fibblan vet jag precis hur det är (eller åtminstone varit, har faktiskt gjort framsteg senaste åren) att köra på för fullt, för att sedan slå tvärstopp.

Lycka till, fina Lennis.

Kram

Ja det där med att stoppa sig själv o inte tokköra rätt in i väggen där ligger en stor del med. Måste hela tiden få in vila o avkoppling speciellt under stressiga tider på jobbet (en sån tid har jag nu den här delen på året...
Märker stor skillnad på hur man hanterar stress när man varit nykter några dagar mot annars även om det normalt bara är helgerna sitter tröttheten kvar veckan efter.
Blev ingen träning idag men åkte med yngste sonen till läkare istället ont i halsen o feber hela veckan trodde halsfluss - visade sig att det var öronen som spökade...öroninflammation o penicillin i fem dagar. Skönt att få det kollat ? han har googlat idag han har haft alla möjliga sjukdomar- när han hade googlat o kommit fram till att han hade cancer kände jag att det var nog sagt o gjort till läkaren! Så nu kan det bara gå framåt o bättre ??
Läkaren ligger granne med bolaget hade inte en tanke att gå in där absolut ingen som helst lust! Trots att jag jobbar hemma i morgon kanske jag ska säga...noll inget sug alls! Skönt! Tydligen var jag inte värd det idag enligt gammalt sätt att se det ? eller nytt sätt absolut noll längtan efter det alls! Nu vilar kroppen o det är bra ?? blev ingen träning i dag körde ihop sig där får bli i morgon o lördag morgon istället ?️?‍♀️?‍♀️!! Då är det min tid istället alla måste få sitt o som mamma prioriterar man alltid sina barn så tja träningen hanns inte med idag helt ok ändå ? Dag 10 så tvåbent idag ?? styrkekramar till den som behöver!

Fibblan

Jag med?!
Så glad över det och så glad för
din skull ??!
Otroligt skönt med 0 sug ☑️ !
Riktigt bra jobbat Lennis ?! För även om det just nu känns som vi inte gör så mkt jobb, så är det ju det. Hua?, vad jag slitit med ångest senaste dygnen.. Men jag är över på andra sidan nu och känner bara frid?!

Så fantastiskt härligt o höra att du också "bara är" nykter. Om du förstår hur jag menar?? Den där frihetskänslan. Man hajjar till, som du nu, i situationer där man vet att man tidigare vanligtvis, hade känt det. Nu; bara går förbi ?!

Såklart, mamma är man alltid i första hand?! Skickar kryakramar till sonen din och förhoppning om en, trots läget, skön helg! Och att du finner tiden till lite träning mellan ompysslandet av honom ❤️!
Stora kramen!
/Fibblan ?.

Egentligen eller ja de närmsta dagarna har inte varit som jag skulle önskat dom...
Struligt med yngste sonen som inte mått bra senaste veckan. Inte mått helt hundra själv men ändå kört på för fullt för det inte finns något alternativ egentligen på jobbet nu...
Fick till en middag på restaurang igår kväll bara jag o älsklingen ivarjefall. Barnen åkte till sin pappa igår ? man saknar dom direkt när dom åkt även om man när dom är här ibland skulle önska en paus i verkligheten ? konstigt det där!
Träningen har inte blivit av i veckan så känns skit! Jo i tisdags men inget mer...
Planen var att köra ett tidigt morgonpass i morse gick upp men hade sprängande huvudvärk - fan också på ren svenska fick ställa in passet o sovit mest hela dagen. Det enda som hjälper mot migrän tyvärr...
Känner mig lite bättre nu så kan nog peta i mig lite middag ändå (som älsklingen fixar ❤️
Positiva i allt är att jag inte har minsta sug eller längtan efter ett glas vin ?!! Det är bra ???
Till o med så att när vi var o käkade igår kväll gick vi förbi systemet som då stängt sa oj vad tidigt dom stänger trots så stort centrum o nästa mening vad litet det var fram till skyltfönstret o tittade in - det var verkligen litet ?det var som att titta in på saftflaskor eller något - noll komma noll sug överhuvudtaget - kände ingenting för flaskorna där inne som en butik fylld med luft. Jag behöver inte bemöda mig med att gå in i det luftslottet ?
Dag 12 kommer att sluta nykter!!
Ha en riktigt skön lördagkväll ?? styrkekramar till den som behöver ??

Fibblan

Pissdag här med..men nykter ?!
Bra beslut med vila idag. Men som du säger, med migrän har man liksom inget
annat val..?. Usch..
Skönt du mår något bättre och kan få i dig lite mat nu i vart fall.
Ta hand om dig och önskar dig en fin kväll, trots allt❤️!
Kryakramar!
/Fibblan ?.

Ja, de finns kvar, som en del av livet. Det är hur vi hanterar dem som är skillnaden.

Förhoppningsvis mådde du lite bättre när du vaknade i dag än i går. Garanterat mådde du bättre i morse än om du hade druckit i går.

Hoppas att du får en hyfsad söndag.

Kram

På Storytel har jag hittat något som heter 28 days alchohol free challange. Många intressanta saker som sägs där:
Vi glorifierar gärna att det är så trevligt att träffa vänner o dricka lite vin, drinkar öl eller vad det är. Men egentligen är det drickandet som är det trevliga eller är det att träffas o umgås? Första stunden när man träffas o alla fortfarande är nyktra är oftast det man kommer ihåg är trevligast o då de bästa diskussionerna görs. Resten blir mer suddigt o dagen efter inget roligt alls. Man ska också tänka igenom de tillfällen man faktiskt under dagarna skrattar o har roligt o är helt nykter med familjen hemma, kassörskan på ICA, brevbäraren roliga diskussioner på jobbet då man skrattar o är glad - helt nykter. De tillfällen då man upplever glädje skrattar o är glad utan alkohol är betydligt fler än de tillfällen man glorifierar att man behöver alkohol för att skratta o vara glad! Man ska notera alla tillfällena för sin egen del o inse att de tillfällena är BETYDLIGT fler än de man upplevt berusad. Tänkvärt!
Man ska notera sina triggers - den vet man redan om både vad gäller plats personer o tider för att undvika det. Tänkta sig igenom scenarier att ex man är ute på en pub o någon har köpt en öl till en. Artigt tacka nej o säga att man tar vatten läsk juice istället. En öl är bara en öl någon annan kan dricka den istället den kommer garanterat gå åt även om man väljer att tacka nej själv. Man måste inte tacka ja till den för att man blir bjuden. Man ska tänka igenom det scenariet o stadigt träna sig i hur man säger tack men nej tack.

Lennis, jättebra att du skrev ned detta för det har också varit min känsla den senaste tiden?
Man har ju faktiskt ett naturligt umgänge och en social kommunikation med människor dagligen.
Och där är man ju nykter och varför blir det plötsligt ett måste att dricka alkohol bara för det är kväll, semester eller helg?!
Bra att fundera på ??
Kram ?

...var jag den enda nyktra på den festen. Flera personer som jag känner undvek att prata med mig för de inte ville göra bort sig i och med att jag var nykter.
Men men man ser att alltför många, inklusive mig själv, tycker att detbär mer avkopplande med lite innanför västen.
Fast lite kan bli för mycket... och det vi svenskar duktiga på...

Tack för din reflektion! Ha nu en underbar kväll!

Kram PimPim?

TessMa

Jag upptäckte också detta, vi har inte varit speciellt sociala det senaste halvåret pga. behandling och mycket sjukdom i familjen men några middagar har vi varit på. Jag valde själv att vara nykter pga den behandling jag genomför. De vi var hos är mycket goda vänner till oss och de hade gjort i ordning gott vatten i fin tillbringare och citron och apelsinskivor i. Jag njöt och hade lika trevligt som om jag hade druckit vin. Det var en konstig känsla men glatt överraskande ?

Vi hade en tjejträff förra våren när jag hade ett långt uppehåll från vinet på tre månader - var inte poppis fick gliringar om det. Så trist att folk inte kan sköta sig själva tänker som så att dom som störs av det har någon form av problem själva annars skulle man som vän tänka så bra! Hon gör verkligen något för sin hälsa! Men verkar inte som alla tänker så. I o f så kör jag ofta ändå för jag är bekväm var nog mer att jag sa innan den gången att jag skulle dricka läsk eller vatten som störde...jaja folk får tänka vad dom vill man gör det för sig själv först o främst! Har inga såna träffar inbokade närmsta tiden så lugnt på den fronten ?
TessMa härlig känsla att ha en så avslappnad middag utan konstigheter o utan någon form av alkohol i glaset! Har blivit så konstigt det där att det alltid i samband med tjej eller grabbträffar ska drickas en massa? Så onödigt ?
Hyfsat stressig dag på jobbet o en skön träning på det då landar man fint i soffan sen efter middag o dusch ??
Dag 14 idag - två veckor ?? klappar mig själv på axeln o känner mig riktigt riktigt nöjd ❤️❤️

TessMa

Till 14 dagar!? Bra jobbat och var riktigt riktigt riktigt nöjd med dig själv????

Fibblan

fina kamrat på vägen?!
14 dagar - nu kör vi 14 till, så har vi samlat ihop till din 28 dagars challenge??!
Och sedan kan vi väl lika gärna fortsätta..?!
Jag vet att jag vill det iaf?! Tar ju nästan den tiden att börja märka de positiva förändringarna..
och jag har lovat mig själv att Keep in going, när jag börjar må bra igen??❤️! Var och en gör ju som en vill förstås och kanske har du bättre förutsättningar att få till ett kontrollerat drickande. För egen del har jag släppt den bollen nu. Jag varken kan, vill eller orkar. I'm done. Punkt. Ska också försöka få till ngn träning efter jobbet idag?! Wish med luck ?, otränad som ett kylskåp, med allt däri..?!
Bra jobbat Lennis??!
Fint att du kan ge dig den där klappen på axeln och känna dig stolt, för det ska du verkligen göra??!
Stor kram!
/Fibblan ?.