Jag börjar med att be om ursäkt for text helt utan prickar. Beställde ett tangentbord till min iPad Pro på Wish. Tänkte inte på att jag villa he prickar. Det var att stalla in sa andra tangenter blir de svenska skrapbokstaverna, men jag har inte funderat ut hur annu. Autocorrect verkar fixa e del ord, men andra förblir ofixade.

Nu ar jag tillbaka hemma, i den version av verkligheten som ar mitt liv. Kanner mig fortfarande ganska nere. Vilsenheten kommer att hanga kvar ett par veckor, och mattas av efter hand. Jag grundar mig genom en hemsnickrad metod jag kallar detaljmetoden. Den ar enkel. Jag fokuserar intensivt pa en detalj jag ar nöjd med i tillvaron, och vagrar tanka pa något annat. Just nu ett horn av mitt sovrum jag tycker ar estetiskt lyckat. Imorse var det mitt vardagsrumsfönster, som faktiskt ser himla mysigt ut. Angesten lagger sig. Pulsen går ner.

Ikväll tog jag tjuren vid hornen och meddelade min grupp entertainers att jag faktiskt tar paus den hör terminen. Det var skönt. Hela kroppen sjönk ihop av lättnad. Hoppas jag inte ångrar mig... Aha! Nu har jag kommit på hur man får prickar och ringar på de svenska skräpbokstäverna. Tangentbordet har visst ställt in sig automatiskt på att lägga dem istället för tecken där de brukar vara på ett vanligt svenskt tangentbord. Åhå, teknikens under!

Fibblan

med prickarna, menar jag?☺️! Blev i sig en viktig påminnelse om att det oftast är bra "att bara göra", även om det känns motigt i stunden.. Som nu, jag mår inte heller särskilt bra. Skyr allt; jobbet, mannen, mig själv. Men jag gör ändå. Jag går till mitt jobb, fortsätter vara gift, och försöker tycka om mig själv så gott det går.. väljer precis som i din metod, att fokusera på ngn liten detalj. En detalj som iofs inte är så liten utan tvärtom, ganska viktig i sammanhanget, nämligen att jag iaf håller mig nykter..☑️. Men det är lustigt det där. Hur något positivt bara kan försvinna in i det mörka och det tunga.. Tack för påminnelsen Mirabelle?! Ska också försöka plocka med mig lite mer av din metod i min vardag nu framöver?. Välja att fokusera på de små positiva detaljerna. De finns ju där, men man måste själv välja att ta på sig rätt glasögon för att se dem..??!
Du gör ett fantastiskt jobb??!
Tack för inspirationen ?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Du beskriver det så väl, det där eländiga tillståndet man finner sig i emellanåt, när allt är mörker... Och då finns ingen annan råd än att göra som du gör. Fortsätta gå till jobbet. Fortsätta vara gift. Fortsätta vara sin egen bästa vän så gott man kan. Och vänta på att det jävliga går över, för det gör det, även om det känns som att det ska vara för evigt. Jag har redan planerat kvällens detalj att fokusera sinnet på... Ett varmt bad med skum och levande ljus. Längtar! Kram

Detaljmetoden, mycket intressant. Tänker att vi med panikattacker kan ha nytta av den. Istället för att "andas i fyrkant" försöka hitta någon positiv detalj att fokusera på. Det ska jag pröva nästa gång. När den nu kommer. Längesedan nu det var riktigt illa och ännu bättre är det när livet är helvitt.

Tack för inspiration och skönt att höra att du har sagt ja till dig själv och tackat nej till något du egentligen inte orkade just nu. Det där med att bara göra är bra så länge det handlar om långsiktigt viktiga saker som jobb (och därmed ekonomi) och familj (om man vill ha gubben kvar...) Allt annat kan man åtminstone tillfälligt högaktningsfullt skita i. Sådeså.

Kram till dig

Hej hej vänner. Kikar bara in och meddelar att allt går bra här. Hälsan tiger still, typ... Jag är nykter och håller balans mellan jobb och fritid. Läser, tränar och påtar runt hemma. Har till och med börjat laga riktig mat igen. Ibland äter jag den till och med. Vilsenheten efter besöket i det förgångna har lagt sig. Trött, men i allmänhet rätt nöjd. Kram på er!

Fibblan

Är ett annat gammalt uttryck, som kommer väl till pass då?! Skönt att allt får ha sin gilla gång och att allt som rördes upp under besöket, har fått lägga sig undan för undan. Bra jobbat med att hålla balansen mellan jobb och fritid??! Ständigt gissel men det går med struktur och planering. Lägger ganska mkt krut på det för egen del också nu. När vardagen flyter på underlättar det att hålla sig på det nyktra spåret också. Så jag tuffar på här bredvid ????!
Gott o höra att du mår väl, även om trött?!
Kram!
/Fibblan ?.

Hej min vän, hoppas du mår bra. Jag föll precis innan nyår och skämdes så för att komma in igen. Men nu är jag här. Hoppas få en uppdatering från dig hur du mår.

Kram

Härligt att du är tillbaka Ensam ❤️ Här är bästa stället att hänga när a-djävulen inte lämnar en ifred. Mig lämnar han oftast ifred numer. Han viskar litet försiktigt ibland, men tystnar fort igen. Min app säger 264 dagar, snart 9 mån ? Och det är väl största anledningen att det aset har tystnat. Tid och distans. Det veka kräket fixar inte ett distansförhållande ? Kram

Så skönt att läsa dina positiva inlägg här och där?
Låter som du har en toppenbra relation med ?nu...dvs ingen alls.. ?
Kram ?

De senaste två veckorna har jag hamnat i en sådan där jobba-all-vaken-tid-bara-för-att-jag-kan-spinn. Det får konsekvenser. Längtan efter ”bromsmedicin” kommer som ett brev på posten. Packade ungar och gubbe iväg på sportlovsresa. Och märkte hur mina tankar började luta åt ”passa på när de är borta”... Så istället för att stanna hemma själv och jobba tog jag skyndsamt ut kompledigt och följde med familjen på resan. Så nu sitter jag här och är bortrest... och vinlös... och om än inte arbetslös, så långt från jobbet att psyket klarar av att släppa taget utan vinlull. Där var jag allt smart ? Men nog är det skrämmande hur pendeln svänger fram och tillbaka.

Den typen av strategier behöver vi alla fundera ut, och ta till innan återfallet blir ett faktum. Jag är också en ”stressdrickare” som gärna passar på i min ensamhet. Det som ingen vet har knappt hänt typ. Jag behöver verkligen fundera ut bra strategier att ha tillhands!

Så här i Corona-tider är det nog lämpligt att kika in och föra litet oväsen. Jovars. Än sprattlar hon, nästan-tanten. Ja, jag har ändrat mig. Jag trodde man blev tant vid 40, men det har visat sig att det låg längre fram i tiden än så ? Hur är det med er, alla forumvänner? Är ni liksom jag hemma, smittade av ”nåt” och nöter hål i huvet med alla tankar på allt som inte blir gjort på jobbet? Det vore oansvarigt att ignorera de riktlinjer som finns... Men det är fasen inte stressfritt att följa dem heller... Men jag biter ihop och tänker att det är ju toppen att jag håller vad jag lovade mig själv när jag började mitt nya jobb i augusti. Jag håller mig hemma när jag är sjuk. Jajjemensan. Men nog känns det märkligt när man vanemässigt jobbat sig igenom såväl förkylningar som influensor... Om än inte frisk som en nötkärna så är jag nykter ännu. Travar vidare mot 10 månader om sisådär en vecka. Vissa dagar stadigare än andra. Men det är väl så det ska vara. Allt gott och kramar till er alla ❤️

Vad roligt att du tittade in?
Skönt att du håller "nollan" och tio månader är ju kanonbra! ??

Ja, det är en konstig tid vi lever i just nu och vi vet inte var det ska sluta..?
Själv har min nykterhet svajat lite på grund av oro för ett ingrepp som jag haft svårt att hantera.
Några återfall under en kortare period som nu är över tack o lov.
Ingreppet ska göras denna vecka och jag är jättenervös?

Men sedan ska det bara bli bättre har det sagts?
Så jag är optimist ??

Hoppas du får en fin vår och sommar trots allt ☀️
Stor kram ?

Jag förstår att du känner dig nervös inför ingreppet och blir rastlös i din oro. Jag undviker själv all form av vård om det bara är möjligt, och ofta även när det är omöjligt ? Man ska lita på experterna. Säger de att det behövs ett ingrepp och att allt blir bättre så är det ju så. Men ack så svårt ändå att lita till någon annan än sitt eget inre kontrollfreak... Jag blev just beordrad att boka läkartid av sjukrådgivningen. Men är nu halvt panikslagen. Tänk om jag kommer dit och det visar sig att jag bara är sjåpig? Det har aldrig någonsin hänt förut i mitt liv... det har alltid lutat mer åt ”VARFÖR i hela friden har du inte kommit förrän nu!?” Ändå sitter jag på händerna för att inte avboka, med tanken att om det blir värre kan jag ju åka in till akuten... kanske. Eller vänta litet till och hoppas att det löser sig kosmiskt. Det är allt sånt över-tänk man saknar att stänga av med vinet. Men lycka till nu med ingreppet! Du fixar att hålla kontrollfreaket i chack en minut i taget när det verkligen gäller. Och sen är det över ❤️ Kram

Fibblan

Nu har det väl gått 10 månader här i krokarna om jag förstått rätt..☺️!
Och kryakramar vill jag förstås också skicka med?! Hur mås det nu? Hoppas du mår bättre?och kan sprattla vidare med återvunnen energi?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Jag mår inget vidare. Nu har jag varit sjuk, halvsjuk, kalvkrasslig, nästan frisk och så assjuk igen... i fyra veckor, och det går aldrig över. Jag som ALDRIG har sjukfrånvaro är helt plötsligt sjukskriven. För nåt ospecificerat jäkla virus?! Idag har jag klappat ihop fullkomligt, bara grinat och låtit katastroftankarna helt få överhanden. Men jag har kravlat över 10-månaders-strecket för ett par veckor sedan. Nykter. Just idag är det inte mitt eget val. Hade jag vin skulle jag hälla i mig det på två röda... Tur att jag inte har det då, och att jag inte får gå utanför dörren med min ospecificerade smitta. Hoppas på bättre dagar. Den som lever får se.

Fibblan

Kan bara föreställa mig hur påfrestande det är, fysiskt och psykiskt, med så långvarig sjuka..?. Nä, nu får vi verkligen hoppas på att de bättre dagarna är inom snaraste räckhåll✊?!
Du lever och kommer få se?! This too skall pass..??❤️!
Massor med kryakramar!
/Fibblan ?.