Det är mig och min son det handlar om....

911 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Skrållan
Så var det

Så var det med mitt ex också den sista tiden vi bodde ihop. Han hade sånt väldigt humör. Både när han var full och när han var nykter(bakfull).
Det kvittade vad jag sa, hur eller vad jag frågade om, så var han irriterad. Undrar om det är alkoholen som påverkar hjärnan eller om det är så att dom får sådana samvetskval, men inte vill visa det, så det är därför dom beter sig så.
Till slut gick det inte att föra ett vettigt samtal med honom. Och allt var mitt fel. Jag frågade dumt eller jag fattade ingenting.
Till slut går det inte. Jag orkade inte. Jag var tvungen att gå.

Nykteristen
Skrållan

Nä, d känns igen verkligen, allt jag säger eller gör är oftast helt fel emot vad han skulle sagt eller hur han skulle reagerat. Speciellt barnen och ekonomin. För där är jag tydligen helt befäng o bara slänger pengar omkring utan att tänka efter överhuvudtaget. Sen att HAN lägger säkert tusenlappar på alkohol varje månad eller för delen är den enda av oss som kan spara pengar, d har inget med saken att göra!

Skrållan
Ja att inte

Ja att inte räkna dom pengarna som går åt till alkoholen, det känns igen.
Tänk vad pengar som bara dricks upp.
Jobbigt. Fy då.

Therese77
Kunde inte hålla tyst...

Ojdå. Nu kan jag ha sagt för mycket...
Träffade sambons syster och mamma idag. Vi skulle fika och barnen var i ett annat rum och sambon iväg på ett ärende.
Då kom frågan -han dricker väl inte som förr, han har väl slutat, bättrat sig...
Då rann det ur mig. Jag berättade en del men inte allt, men tillräckligt. Så mkt att de blev förfärade. Och jag blev märkbart påverkad. Jag fick dem att lova att inget säga.
Hans syster frågade hur jag orkar. Jag sa att det gör jag inte heller. Jag har sagt att jag ska lämna honom, om han inte bättrar sig. Att han gör det ett tag och sedan glömmer...
Hans mamma sa:
-jag vet hur det är, har sett det på nära håll. Och av mina pengar får han inga, de ska era barn få istället för de ska inte gå till alkohol.
Klok kvinna det där, med mer erfarenhet än vad många andra har troligtvis.

Hoppas nu att de kan hålla tyst, för min skull, men de brukar de inte klara..

Nykteristen
Bra gjort av dig, starkt och

Bra gjort av dig, starkt och modigt! Du ska inte heller behöva hålla allt inom dig och frågar de är det bättre att vara ärlig. Är d så att du går ifrån honom så har du ju även enligt dom gjort d av rätt anledning o du får det stöd som du o även barnen behöver från deras sida också. Så ha inte dåligt samvete för det! Hur känns d inom dig nu? Lite lättare?

Therese77
Ok, så där.

Det känns ok. Sådär. De har iallafall inte sagt något ännu. Hoppas att de håller vad de lovade.
Helgen har varit bra. I fredags försvann han och kom hem full men jag sov räv så behövde inte tjafsa om det. Resten av helgen har varit bra. Visst har det varit vin varje kväll men ok ändå.
Nu blir vardag igen, så får vi se hur det blir...

Hoppas du haft en bra helg, och att du fått lite andhämtning hos dina föräldrar.

Nykteristen
Skönt, hoppas också för sin

Skönt, hoppas också för sin skull att de håller vad de lovat....dumt vore annars ❤️
D där med att sova räv, är visserligen skönt för o slippa tjafset men ändå störande!

Jo, helgen har varit bra...men jobbig. Det är så mkt känslor hit o dit. Samvetskval, sorg, glädje, ånger, lättnad. Har pratat med han ett par ggr o han verkar ha kommit till insikt med vad som hänt...inte för att det förändrar saken men han är extremt ångerfull och nästintill deprimerad. Det skär i hjärtat att höra det, men samtidigt har jag en lite pojken som inte vill bo mer med sin pappa förrän han slutat dricka det som gör honom så sjuk o elak. Det är d som gör mig stark just nu...kan inte svika honom, pojken i mitt liv!
Ska ringa anhörigstöd imorn om be om att få prata med nån, även att sonen ska få börja där. Har fått ”tillstånd” av mannen, då man behövde även hans godkännande. Inte vågat fråga innan men nu känns d inte som att han har nåt val.....d känns bra!
Nu är d boendet som är d stora, men d löser sig med tiden
Annars har helgen varit bra, känt mig lugn o trygg här hos mina föräldrar o vi har haft kul på ett avslappnat sätt!

gros19
Förfärligt leva så!

Förfärligt leva så! Har inte läst mycket men kan se det framför mig hur du så lugnt som möjligt ska gå hemifrån, med vagn och allt och hur han flyger upp ur sängen, ilskan frustrationen. Fy vad hemskt för er alla. SÅ HÄR SKA INGEN HA DET. Du ska ha lugn och ro tillsammans med era barn, speciellt när du är ensam om ansvaret. Bra du berättar för andra hur det är, själv vänjer man sig på ett sjukt sätt tyvärr. Det här med att alkoholism är en familjesjukdom stämmer verkligen. Kram och ta emot den hjälp du kan få det är du värd.

Nykteristen
Idag ville sonen prata med

Idag ville sonen prata med pappa i telefonen och blev då tillfrågad om han ville komma förbi en sväng efter dagis. Vilket han ville...så nu sitter vi här, ska åka om en timme tillbaka till min föräldrar. Mannen här tycker d är okej att vi gör såhär nu...känns bra på ett väldigt konstigt sätt! D mesta är lite märkligt just nu....

Therese77
Pendel svänger och löften bryts

Suck..
Varför uttrycka ett löfte när det ändå inte går att hålla. Eller rättare sagt när ”man” ändå skiter i vilket om ett par dagar.
Så trött på sådant...
Det gör att respekten försvinner för varandra och när den är borta så är det inte mycket kvar.

Idag gällde det löftet om att gå med i viktväktarna som bröts (har funkat fint förr för både vikt och alkoholintag).
I morgon åker nog flaskan fram på en vardag igen...

HI
Kämpar

Vad ni kämpar fina människor! ❤️

Förlåt nykteristen för att jag kapar din tråd men jag känner att jag vill hålla therese77's hand och försöka nå henne.

Jag läste för några dagar sedan Therese77 att du pratat med din sambos familj. Heja dig! Det gjorde mig så glad att läsa! ❤️ Kom ihåg att ingenting av det som händer kring din sambo är ditt au bära. Det är inte din skuld och det är inte du som ska skämmas. Du väljer inte det åt honom. Däremot förstår jag att du är djupt nere i medberoende och det behöver du hjälp med att bryta för din skull och framförallt dina barn.
Ta hjälp av hans familj som barnvakt och börja gå på al-anon möten, gå till en psykolog... Ta tag i ditt medberoende så du klarar av att sortera hos vem ansvar för din sambos livsval ligger. Så du klarar av att släppa det och kan fokusera hela din kraft på den viktigaste personen i ditt liv. Du. Och det är först då som dina barn får en trygg uppväxtmiljö.
Heja dig! Fortsätt att använda hans familj! ❤️

Stora kramar till er som kämpar så!

Nykteristen
Ingen fara, alla är välkomna.

Ingen fara, alla är välkomna...därför det är så härligt att vi kan stötta alla tillsammans!

Idag känner jag mig ledsen...så har bokat in en lunch med en kompis. Extremt välbehövligt!

Nykteristen
Så då har han börjat tjata om

Så då har han börjat tjata om när ska vi flytta hem igen? Vi kan ju inte bygga på vår relation om vi bor isär och det finns ingen mening för honom att försöka bli av med sitt beroende om ingen är hemma o hjälper honom! Alltså?!

Hur går det för dig Therese? Det sär med att gå in för nåt till 110% är samma här....det är som att missbruket ska bytas från en sak till en annan o då jäklar ska alla med också! Just träning o mat verkar va ett populärt ämne bland de flesta, konstigt för alkohol är väl verkligen inget som gynnar varken träning eller kost

Prinsessan på ärtan
"ingen vits att vara nykter om inte du finns"

Dom orden har jag fått höra allt för många gånger😥
Och Jo som jag förstått så jag är starkt medberoende. Hatar när han säger så. För dom orden kommer oftast strax efter en period pga att vi har diskuterat om att separera.
Och oftast samma visa, har tyvärr gått igenom det allt för många gånger :/
Om du försöker sluta och visa att du kan hantera så förlorar du inte mig heller, då finns jag här och kommer försöka hjälpa dig.
Jag vill ju inte leva i ett förhållande där man ser den man älskar gång på gång faller och man ska leva i oron att den här gången kommer han att supa ihjäl sig, eller som han säger , om vi inte är ett par vad är det då för vits att vara nykter?
Jag vill ju inte heller få höra sen att Jo men 2veckor efter att vi separerade så skulle han ha supit ihjäl sig?!

Så jag känner igen mig i det du berättar och jag har inte kommit så långt än med att bli stark än. Jag står / vi står bara på dag3 idag.
Han har skrivit in sig på en behandlingsklinik för beroendeproblem. 4veckor att börja med. Med möjlighet till förlängning. 14mil hemifrån!
Så jag vill och jag önskar med hela mitt hjärta att den HÄR gången är det faktiskt på riktigt för ett ärligt försök.
Styrkekramar till dig från mig!❤️🙏

Therese77
Medberoende, Ja

Tack HI för din om tanke. Givetvis är jag medberoende som alla andra som har en anhörig som dricker eller har annat beroende.
Jag har försökt sätta mig in i barnens värld. Min sambo dricker det mesta på kort tid på dygnet, utom på sommarsemestern. Dvs efter barnen har gått och lagt sig och efter att jag gått och lagt mig. När han dricker är det sviterna efter drickandet som drabbar mig, och ofta enbart mig. Det är i form av trötthet, irritation och orkeslöshet. Det drabbar mest mig som är en aktiv person och vantrivs med en fet och lat man.
Nu ska jag också tillägga att denna sida av honom inte märks utåt. Tex var det han som lagade all mat till både jul och nyår. Och han var inte märkbart påverkad på dessa dagar heller. Han kan dricka ca 1 liter vin innan det ens märks. Sviterna kommer dagen efter.
Som jag skrivit tidigare till Nykteristen så är det många här inne som har det värre men jag förstår förstås att han kanske också snart är värre. Besynnerligt är att han klarar sitt jobb så bra att han troligen snart blir befordrad. Ändå drar han i sig 5-8 flaskor vin per vecka.

Hur som helst så har du rätt. Jag behöver prata med någon, för att finna ork, mod och verktyg för att göra slut. För ända sig kommer han inte göra. Alternativet är att jag får hörda ut men det känns inte längre som en bra framtid. Har redan bestämt vem jag ska vända mig till.

Therese77
Flytta hem...

Så nu har tjatet börjat. Känner igen det där med att de missriktat ber om hjälp. Tex att utan dig är jag ingen, då kan jag lika gärna dö. Du är familjens pelare. Utan dig hade jag varit död nu.
Jag blir bara trött av sådant snack. Och jag tycker bara att min sambo är patetisk. Hårt kanske men jag känner faktiskt inget ansvar för hans beslut om leva eller dö.
Jag tror också att han ibland uppfattar mig som hårt och känslokall när det kommer till hans beroende (Både mat och alkohol beroende). Tror också att min syn på det hela är min räddning.

Försök att hålla ut och inte flytta hem. Men jag tror att jag förstår hur svårt det är. Det finns ju så många nyanser av en situation och av ett förhållande.

Just nu är det faktiskt bättre. Jag har ju varit sjuk ett tag och då har han verkligen steppat upp. Ibland tror jag att jag är för självständig för honom. Han har tom sagt någon gång att jag är mer ”man” än han. Suck...

Therese77
Hur går det för dig?

Hur går det för dig, Nykteristen?

Nykteristen
En dag i taget...vi har

En dag i taget...vi har iallafall flyttat hem då det lugnat ner sig därhemma tillräckligt för att vi kan bo där. Mannen har sökt sig till beroendemottagningen o börjat med Antabus (igen) samt samtal. Ingen aning om detta funkar eller ej, men han är fast beslutsam i att han beroende gått för långt och att detta levnadssätt inte funkar längre. Jag däremot vet inte vad jag ska tro eller tycka samtidigt som man såklart hoppas. Söker lägenhet fortfarande...
Ska till Anhörigcentrum imorn, ska bli skönt att kanske få nån o prata med även IRL

Hur går det för dig?

Therese77
Sjuk annars ok

Jag har lyckats bli sjuk igen.
De senaste dagarna har varit ok. Upptäckte här om dagen att det fattades en massa vin. Innan jag hann fråga kom han och berättade att han i lördag gick till en kompis, medan jag sov pga förkylning, och hade bjudit honom på vin samt lämnat kvar boxen hos honom. Vet inte vad jag ska tro.

Just nu tänker jag att jag ska försöka se helhetsbilden. Dvs inte bara drickandet. Får se hur det går...

Therese77
Har länge satt saker på vänt..

Jag har länge begränsat mig.
Tex tänkt
-det är ingen idé att köpa nytt skåp och nya lampor om vi ska gå isär...
-det är ingen idé att planera roliga saker framåt om vi ska gå isär.
-det är ingen idé att vi går på restaurang för det blir bara fel.

Men jag ska sluta tänka så nu. Det begränsar mig själv för mkt och han behöver också bevisa att han skärpt sig.

Idag har jag bokat en spa weekend med övernattning med mina vänner. Ska bli så skönt. Jag tar semester från jobbet och tänker enbart på mig.

Nykteristen
Så himla bra gjort av dig!

Så himla bra gjort av dig! Helt rätt, har också allt som oftast tänkt så...kan inte köpa det o inte göra det! Men då begränsar man ju sig ännu mer än man redan gör egentligen!
Åhh så himla skönt med spa 😍

Nykteristen
Hur mår du Therese? Blivit

Hur mår du Therese? Blivit friskare?

Hur går d med mannens drickande?

Hör har d varit helt nyktert i snart en vecka o den människan han brukar vara när han inte dricker börjar redan göra sig påmind. Gladare, lugnare, mer tålamod pch framförallt en glädje i att fixa huset.
Men jag funderar ju såklart på hur länge detta kommer hålla denna gång.....

Va på anhörigstöd i torsdags....blir så mkt gråtande när jag är där, har väldigt jobbigt att prata om allt...d är liksom för påtagligt. Hon fegade om jag nångång av dessa veckor kunnat få känna själv, fått bryta min fasad...en gång har jag gjort d. En gång där nån tagit mina båda barn en stund....men jag vill inte ha den känslan igen nu såhär i efterhand. Denna hopplösa och intetsägande känsla som tog över hela kroppen för att bara bryta ner en totalt. Även om jag vet att d är det som gör att man kan komma starkare ur nåt

Mum
Tack för att du delar med dig...

Hej Nykteristen!

Sorry att jag klipper mitt i tråden men jag kom igår kväll in på ditt första inlägg i denna tråd från 2017... jag antar att det var rubriken “Det är mig och min son det handlar om som fick mig att läsa eftersom jag är i en liknande situation du var i för tre år sedan. Ju mer jag läste desto mer kändes det som att jag skrivit det. Jag har en liten son på 1,5år och lever med en man från Europa sedan 8 år tillbaka. Så mycket av det du skrev stämde in på mig och mitt liv. Även om tårarna forsade så var det så skönt att läsa - tack för att du delat med dig! Jag fortsätter nog att gå tillbaka till dina inlägg från 2017 och följer din resa. Hur har det gått nu? Är din man nykter?

Min sambo har varit nykter sedan nyår, efter jag tog vår son och “lämnade” honom i hans hemland hos hans familj där vi firat jul/nyår (och där vi även bott tillsammans många), såklart kunde han inte hålla sig nykter då! Så nu har jag sagt stopp. Han har kommit tillbaka till vårt hem i Sverige och fått remiss till beroende center men jag känner mig inte speciellt hoppfull... en dag i taget!

Tack igen för en fin tråd och för att du så öppet delar med dig! Det hjälper mig att veta att jag inte är ensam.

Jag ska nog gå på ett Al Anon möte idag (varit ngr ggr).

Kram till dig!

Nykteristen
Tack för att du läser och

Tack för att du läser och kommenterar. Hjälper mig och än mer om mina inlägg kan hjälpa dig ❤️
I dagsläget så är han nykter, började med Antabus för en vecka sen efter att jag och barnen bokstavligt talat fått fly ut ur hemmet mitt i natten av hans agressivitet som han får när han druckit i d senare. Vi bodde hos mina föräldrar fram tills han varit o börjat med Antabusen. Han va mer medveten om vad han gjort denna gång och hur hans sjukdom verkligen påverkat oss. Dock tar vi en dag i taget här med. Vem är jag att lita på hans ord när han 2 ggr innan ätit det o slutat efter en stund?!
Sonen o jag går på Anhörigcentrum på samtal nu. Känns bra att även sonen får göra det då detta påverkat honom väldigt mkt de senaste,...o jag lider med honom.

Hur länge har ni varit tillsammans? Har han druckit hela tiden?

Therese77
Nästan bra..

Hej Nykteristen

Jag mår nära på bra. Jag fått ischias också nu efter förkylning och feber, men jag härdar ut. Jag som typ aldrig är sjuk, har varit det flera gånger den senast månaden..
Annars är det bättre än på länge. Han dricker mindre på veckan och lite mindre på helgen också. Humöret har också varit något bättre. Han fixar hemma också :)

Igår hade jag en kompis på besök. Hennes man är mer än konstig och de har tre barn tillsammans. När jag lyssnade på henne så speglade hon många av mina egna mina tankar.

Jag tror jag sporrade henne. För redan i morse träffades vi med alla barnen på gympa. Hon viskade till mig innan vi skildes åt...
-tack, detta vad precis vad jag behövde, att komma hemifrån, så befriande...

Sorgligt hur många som har det tufft...

Therese77
Skönt att det är bättre

Skönt att höra att det är bättre.
Att leva med någon med missbruk är så tärande. Dricker de så är det ett helvete. Dricker de inte så blir man nervös för hur längre det ska vara bra eller att helvetet ska börja igen...

Förstår att det är jobbigt att prata på anhörigstödet. Som att vända ut och in på dig själv. Men visst det behövs. Men man blir då dränerad på energi...

Önskar att du får en bra vecka.

Nykteristen
Hej Therese! Har tänkt på dig

Hej Therese! Har tänkt på dig mkt och funderat på hur det går för sig?

Här går det bra....än så länge. Mitt huvud spökar dock. Som ikväll. När han skulle sätta sig i garaget med en cigg o prata FaceTime med en kompis! Han går ju på Antabus men idet går väl att dricka på ändå?

I övrigt är det fullt upp nu inför examen som är om endast 2 mån, shit vad mkt det är med tentor o allt

Nykteristen
Nej, jag måste va världens

Nej, jag måste va världens mest naiva människa som faktiskt trodde att Antabusintag va lika med noll tolerans på alkohol. Nu sitter han därnere, skitfull o d märks ingenting av att han tog en tablett igår morse....

Jag känner mig helt förkrossad och vet ärligt talat inte vad jag ska göra mer än att jag vill gå ner och spöa skiten ur honom

InteMera
Hej Nykteristen

Tråkigt att läsa ni fått ett rejält bakslag, samma här...Ska vi gå ut på gården och släppa ur oss ett urvrål ikapp av ren frustration 😫 Jag förstår så väl din ilska, det är så man får kortslutning för mindre...Sänder dig lite mod och styrka i alla fall och en stor kram, hoppas han går att prata med när han nyktrat i åtminstone så du får göra klart för honom att dethär går inte om han inte går att lita på.

Nykteristen
Nej o fy InteMera! Denna

Nej o fy InteMera! Denna jävelskap /som aldrig verkar ta slut. Ja ett rejält illvrål vore nog gott för själen!
Pratade med honom dagen efter o sa hur d låg till för min del. Han hade på nåt sätt fått en svacka berättade han som gjorde att han inte tagit antabusen en dag o då kunde han dricka igen, vilket han ångrade. Vi får se, han har ”börjat om” med pillren nu igen så...

Hur går det för dig då?

Sidor