Stor-Babs, you can do it!

38 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Stor-Babs
Stor-Babs, you can do it!
Stor-Babs
Dag 1. Igen.

Jag kan inte göra detta med 50% engagemang. Eller ens 90%. Det är 100% som gäller och det VET jag ju! Fan det har gått så bra för mig. Jag har varit nykter så mycket, nästan hela sommaren. Och när jag föll så lyckades jag resa mig igen. Och igen. Många sköna nyktra dagar. Men nu efter jul är jag fast igen. Men nu djävlar! Jag kan inte äta antabus längre, åt minidos ett tag och det gick bra men efter flera veckor blev det biverkningar av svårare slag. Tuff klåda, migrän, depression och trötthet. Slutade och började om men det kom direkt. Så jag måste klara mig utan. Det suger! Jag kan inte ta mig iväg på möten eller liknande pga. funktionsnedsättningar. Maken har lyckats sluta dricka (med god hjälp av Antabus) men han köper snällt vin åt mig varje gång jag ber om det. Han är peppande och schysst mot mig men det är ju kanske inte så bra. Men om jag ber honom/vi kommer överens om att han inte köper vin till mig om än jag tigger och ber... vi lär väl bli osams? Och det ska väl inte ligga på hans ansvar att tvinga mig att inte dricka. Eller? Kan det funka? Jag vill ju samtidigt inte att han ska behöva handla åt mig när jag faller. OM jag faller. Kom igen nu Stor-Babs, det är dags nu! Men hörni snälla kan ni ge mig råd om detta?

Vinäger
Välkommen tillbaka!

Även om det som vanligt känns dubbelbottnat att önska någon det.

Hm, svårt att råda. Egentligen vet du ju vad som funkar och inte. Klurigt med funderingarna kring makens inblandning. Du kanske kan be honom att åtminstone ifrågasätta om du ber honom handla. Att han kollar om du är riktigt, riktigt säker på att du vill ha. Bara det kan göra att du hinner tänka till och ändra dig.

Annars gäller det väl att ringa in triggers och hitta strategier för att undvika dem. Är det en viss tid som är svår? Ett visst känsloläge? En viss situation? En viss rutin? Det finns mycket som kan spela in. Vilka kan alternativen till att dricka vara? En ny rutin?

Vet inte om du blev så mycket klokare av mitt svammel, ville mest visa att jag sett och uppmärksammat ditt rop på hjälp. Ropet som jag så väl känner igen... Tyvärr...

Kram till dig

Stor-Babs
Tack!

Tack för ditt svar och din pepp! Alltså jag tror jag har sjukt dålig impulskontroll. SJUKT. I förrgår satt jag beslutsam och tänkte skriva till maken att nu djävlar är det slut med vinet. Vin. Åh. Omnomnom! Panik! Fingrarna skriver köp vin istället och hjärnan låser sig på det. Men nu är det sagt. Och jag har gått med i det där programmet igen. Behöver dela min beslutsamhet med någon/några.

Fibblan
Hej vännen 💜!

Välkomnade dig tillbaka i min tråd☺️!
Precis som du själv säger, det handlar om beslutsamhet, mkt av den, inte minst till en början! Men det räcker oftast inte hela vägen. Det ska annat till också, och för din del vet du med dig att det här med impulskontroll, är en svag punkt. Med detta sagt, vill jag ändå betona att ett beroende är ett beroende, oavsett hur mkt eller lite impulskontroll, vi hade med oss från början in i dryckesmönstret. Det ligger liksom i själva beroendet natur, att vi upplever att vi inte kan styra vårt agerande. Förstår du hur jag menar?
Eftersom din man är högst medveten om, och involverad i vad du kämpar med, tror jag liksom Vinäger, att de frågor hon föreslog, kan vara en hjälp på vägen, att ta reda på☺️. Inte minst det förstnämnda; att ni bestämmer att ha en dialog om huruvida han ska köpa, innan han gör det. Han ställer kontrollfrågor, som ni gemensamt kommit överens om, och du vinner på så vis betänketid och kan göra ett mer överlagt beslut.

A-👿 är ju lite som ett bångstyrigt barn. Vill ha det den vill och bara måste ha det nu och skiter fullständigt i vad som är bestämt och de egentliga reglerna, som t.e.x. inga godsaker innan maten. De kan ju t.o.m gå bersärk och slänga sig på golvet och sprattla🙃. Jag vill! Jag vill! Jag vill! Betrakta det som det vet'ja☺️! Hur skulle du göra då?

Kanske skulle du sätta dig ner, möta det med lugnande röst, "såja,såja, jag vet att du vill lilla vän, men just nu ska vi inte ha ngt godis. Vi måste ha riktig mat i magen först. Annars får du ont i den. Kom, kan du inte hjälpa mamma skala potatis..? Snälla, jag skulle bli så glad om du ville hjälpa mig med det" ☺️. Funkar inte det, kan man alltid ta till ngn annan avledande manöver. "Men titta, var det inte en ekorre jag såg där ute.."
Lång utläggning av Fibblan, som vanligt..😂. Det jag menar är att, det kanske skulle va hjälpsamt i stunden, att prata lugnande till sig själv, bekräfta att känslan finns där, men att du är den vuxna i sammanhanget, och att du påminner dig om att vilja och att agera på den känslan inte är samma sak. Skapa ett litet utrymme däremellan, genom att t.ex. bestämma dig för att varje gång du vill skriva köp vin på hemvägen, så ska du ta 3 riktigt djupa andetag, innan du gör det. Och om du då ändå skickar iväg det, kommer dessutom mannen svara med en motfråga. Vips, så har du köpt till dig lite tid! Låter lätt, har all respekt och förståelse för att det är svårt..❤️
Nåja. Säger som Vinäger 😅, vet inte om detta är ngt att bli klokare av. Men man vill ju så gärna hjälpa till☺️. Och som jag skrev i min tråd, du vet att du klarar det här Stor-Babs, för du har gjort det förut💪!
😘💕!
Kram!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
Klåda!

Bara tittar in och säger att dag 2 gick hyfsat. Gryyyyym klåda dock och trött. Laddat med Theralen nu och tar en Imovane med. Vet att inatt och imorgon natt brukar vara tuffa. Fullmåne underlättar nog inte. ;) Återkommer till er goingar som svarat imorrn.

Stor-Babs
Dag 3 över...

Luddig i skallen, trött, kass i kistan, finnar i hela ansiktet och bröstet, klåda och "PMS" från helvetet. Jaja, det ska ut... orkar inget mer än att klara av minut för minut. Sover på piller inatt igen, hoppas må bättre. Tuggar Riesen, omnom! Kram på er!

Vinäger
En dag i taget

Usch, ingen drömstart för dig. Förhoppningsvis får du känna dubbel glädje sedan när de positiva effekterna av att vara alkoholfri kickar in. Visserligen är det individuellt, men för de flesta brukar det inte ta alltför lång tid.

Håll ut och håll i. Du gör det så bra.

Kram

Stor-Babs
Dag 5 på g, fan tufft!

Jag hoppas det börjar avklinga nu men igår var tufft på många sätt. Men inte för alkoholen, systemet var ju stängt och då tänker jag inte ens tanken... men fan vad jag har ätit, har inte gått en minut mellan varje macka eller popcornskål liksom. Aja, ska försöka räta upp det idag för tanken är att utan alkohol ska några kilon rinna bort, jag vill inte ha fler liksom.
Planen är att köra på som om jag låg på behandlingshem eller Spa eller vad som helst liknande. Motionera, stärka kroppen inomhus och promenera ute. Äta god och näringsrik mat. Läsa om alkoholmissbruk och hälsa och läsa romaner. Duscha långa duschar och smörja mig, massera mig. Tillåta mig att ligga på min säng och mysa, slappa när jag kan det. Resten av livet får vänta lite och det får vara ok att leva för varje timma. Första målet är att passera 6 dagar för det är det längsta jag har klarat sedan i somras.

Fibblan
Heja dig Stor-Babs 💪!

Du har styrkan inom dig😘! Imorgon är det dag 6, håll ut och håll i nu. Både du och jag vet att du fixar det här - du har gjort förut och om bara några dar känns det annorlunda. Kanske redan nu? Du har en bra plan och möjligheter att rå om dig och ta hand om dig lite extra nu. Fortsätt va snäll mot dig på alla sätt 🤗! Det enda du behöver va hård med just nu, är att hålla linjen 0 alkohol😘!
Fortsätt kämpa, det går i vågor, men tuffast i början förstås. Du gör det så bra💪😘!
Heja, heja🍀!
Kram!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
Tack du...

Idag har gått bättre i måendet helt men nu innan middagen dök jag totalt! Är helt dimmig och trött och irriterad, tvärgormig rentav! Kan känna behovet som hovrar över mig. Men nopes, inget vin! Nykter idag med. Ber om bättre dag imorgon.

Stor-Babs
Dag 6

Jamen nu börjar hjärnan gå att använda igen. Litegrann iaf. Jag orkar inte riktigt läsa igenom allt alla skrivit sedan jag försvann haha men jag får ta lite nu och då och se till att komma in i gänget igen. Så många nya men tyvärr/trevligt nog många gamla. På sätt och vis känns det skönt att veta att inte alla går från klarhet till klarhet och klarar ett nyktert liv direkt, precis som jag. Jag hoppas att jag själv ska komma till den punkten att jag kanske inte behöver er längre men att jag har mycket erfarenhet och kan hjälpa till istället.
Nå, det sägs att abstinens kan bli värre och värre för varje gång man försöker sluta och att risken att få dille ökar om man fått det en gång redan. Ja jag vill inte undersöka det sista, men jag har definitivt haft tuff abstinens nu, eller utsättningssymtom eller hur man vill. Men idag ser jag i spegeln ett ansikte som är lite mindre fluffigt och rött, och jag har sovit 9 timmar med några avbrott. Är fortfarande väldigt motiverad men måste vara på min vakt. Det är inte när jag tänker på alkohol och tänker på att jag slutat som jag brukar åka dit. Nej det är när jag slappnar av lite och börjar känna saker och ting och inte tänker... tjong så kommer driften: ALKOHOL DÄMPAR! Och så står jag där och kan inte bli av med det hastiga beslutet att dricka. Jamen vad är det som gör ont då? Hur fan ska jag kunna veta det, så fort det har visat sig har jag försökt dränka det!!! Jag hittade ett bra Meme som jag översatte och som förmodligen är himla sant:
"Våga känna smärtan utan det bandage som alkoholen innebär.
Låt dig själv känna stinget, så att såren kan andas och läka på naturlig väg.
Så att såren kan läka på riktigt."
KRAM på er alla goa därute och jobba på, fyfan vad bra vi är!!!

Fibblan
Från klarhet till klarhet

Vilket bra jobb du gör Stor-Babs 💪!
Jag tycker du gör precis det, går från klarhet till klarhet..😘!
Men de är få de som klarar att gå till ett nyktert liv direkt. Är det någon som gör det ens..? Jag tror alla mer eller mindre har sin bumps in the road, på vägen. Jag vill tro, att det hör tillfrisknandet till, helt enkelt. Därmed inte sagt att man ska använda det som ursäkt innan man tar det där glaset..
Men väl efteråt för att ta sig upp
på banan igen☺️!
Man vet ju aldrig på förhand när ens absolut sista gång man tog ngt var, därför är det lika bra att betrakta varje omtag som just den där gången när det till slut funkade och sedan höll för resten av tiden..🙏🍀❤️! Så tänker jag, även om det förstås är nedslående att börja om och när man tänker på hur långt man kunde varit/kommit idag om man bara inte hade tagit det där glaset.. Men som sagt, utan det vi har bakom oss hade vi inte haft de erfarenheter och den visdom, styrka och vilja, eftertänksamhet och försiktighet, som vi har med oss in i processen nu ☑️ ! Inget är ogjort arbete! Och kanske är det just nu som du är redo att på riktigt inte hälla vin på såren. Låta saker och ting få va öppet och läka på naturlig väg. Det gör ont. Mer eller mindre. Det går i vågor. Men du dämpar inte med gift. Nä, nu är tiden förbi när vi la på kompresser med gift, som bara fick såren att blöda ännu mer..
Eller hur - nu kommer det äntligen lite friskt syre till allt det sköra och trasiga. Nu tar vi oss igenom, vännen💪!
Nu läker vi - en gång för alla🍀❤️🙏!
Kram!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
DÄR slog suget till!

Svordomar *pip* *pip* *pip* Hur ska jag klara detta??? En stor skål med Cornflakes med massa socker, mjölk och grädde. Nu känner jag mig proppmätt och även om jag lätt känner smaken av vinet jag inte får dricka så är det inte längre lika svårt att tvinga bort tanken. Ännu har jag inte messat maken och sagt att jag vill han ska köpa vin och banne mig det tänker jag inte göra heller!!! Så skriver här istället. Jag vet fanken inte vad jag ska skriva mera, bara måste skriva nåt. Hmmm... Jag har taskig hårbotten. Kan det måntro bero på allt vinande? Spelar ingen roll med mjällmedel av olika slag eller oljeinpackningar, det flagar lika mycket dagen efter. Vi snackar snö här. Har märkt att jag har haft extra torr hud i övrigt med och nedre benen helt som krokodilskinn. Jomen jag ska komma igång med vitaminerna igen ju det vet jag ju. Unna mig de bästa sorterna som tas upp lättast.

Stor-Babs
Levertest och sovtabletter...

Jag beställde ett levertest från Quicktests. Tänkte se om det ger utslag. Isf. måste jag väl in till läkaren eller? Om det inte ger utslag så borde helnykterhet göra det helt safe? Och detta med sovtabletter... jag har Theralen och Imovane och nu har jag tagit 5 dagar av båda två på raken för att få sova ur mig alkoholen. Jag FÅR göra det enligt mina recept men brukar växla mellan. Så är lite orolig nu att jag inte ska kunna sova när jag måste ta uppehåll med Imovanen ett par-tre dagar. Vad gör jag? Höja dosen på Theralen och bli dåsig hela dagen efter? Har även Atarax som jag inte använder så ofta... eller ska jag tillåta mig vara vaken. Det är väldigt tidigt i nykterheten så att säga, rädd att jag ska bli så tung och deppig av sömnbrist att jag ger efter... någon som vill ge några råd?

Vinäger
Bra där!

Ja, alltså att du inte tänker be maken köpa hem vin.

Värre med sömnen... Det verkar vara en jobbig tid för många i början vad gäller just sömnen. En del sover för mycket, andra knappt något alls. Tror inte att jag vill råda dig angående medicin, det verkar som om du själv har koll på alternativen och biverkningarna. Kanske kan du tillåta dig att ha ett par nätter med sämre sömn och hoppas att den sakta men säkert rättar till sig.

Tänker också att det är mycket som ska regleras i kroppen efter en lång period av högt alkoholintag. Vad gäller huden kan det ju vara så att den blir sämre ett tag efter alkostopp, då det är restgifter som ska ut. Bara en tanke... De allra flesta vittnar iaf om en finare hy efter några veckor.

Skickar lite cyberstyrka och hoppas att du tar dig igenom dagen och att natten blir åtminstone hyfsad.

Kram

Charlie70
Mjäll

Jag får i perioder mjälleksem. Då får jag dundra på med riktiga grejer som att tvätta med Fungural och sedan ha kortisonlösning (skrivs ut av läkare)
i hårbotten under några veckor. Brukar bli röd i ansiktet också och där använder jag en kortisonkräm som kan köpas receptfri på apoteket. Krämen är egentligen för fotsvamp. För mig utlöses mjälleksem av stress och - tro det eller ej - alkoholkonsumtion :-)

svagis
Tack

för tipset om CrossBoss :) Jag ska testa det ikväll!
Kram
svagis

Stor-Babs
Vinäger

Jo jag har då haft ruggigt märkliga drömmar. Haha inatt var jag och dejtade med någon ung nördig svammelpelle som visade upp alla sina skumma hobbys, samlingar av plastredskap, skalbaggar osv. medan vi försökte hångla. Sen fick han inte upp den och jag lovar den var liten som en hamsters! Då började han svammla på och drog fram extremt mysko sexleksaker och stammade ursäkter medan jag ringde min pappa (som jag inte har i mitt liv sedan många år av bra anledningar). Hahaha! Jo jag ska ta två nätter nu då jag inte tar sömntabletter, maken är hemma imorgon och nästa dag så då kan vi binge-titta någon tv-serie i nödfall. ;)

Ja hyn har blivit bättre, den var bara dålig i början. Hårbotten inte lika kul men jag får nog ge det några dagar. Den är nog orsakad av alkoholen, inte av abstinensen.

Tack för pepp! Mycket uppskattat!

Stor-Babs
Charlie70

Jo jag tänker mig att det är alkoholen som orsakat, inte abstinensen så att säga... men kan ju vara någon brist som man brukar få när man druckit mycket ett tag... hoppas det löser sig. Kör vitaminkick iaf.

Stor-Babs
Dag 7 nu.

Ja jag klarade dag 6 så nu är det rekord satt sedan i sept någonting... Det var överdjävligt där ett tag, men vad fan säger man, skyll sig själv kanske? Jag kan förstå att religioner har fått för sig att djävulen och liknande kreatur verkligen finns, för det var inte svårt att föreställa mig honom där med en brinnande gaffel som han petade i mig och peppade mig att skaffa alkohol. Tänker att Dille borde ju funnits alla tider, tänk den som blev utan alkohol på säg... medeltiden... plötsligt och utan vård... lätt att se saker och plötsligt är man en profet. Äsch. Jag vet inte. Jag tror ju på Gud. Lite. Eller nåt. Är inte ateist iaf, har haft en tro hela livet i olika grader. Just nu tror jag på MIG främst men även "nånting". Men är inte "nånting" som ska klara av den här pärsen, det är JAG. Nu blir det en lång dusch så jag får svettas ut lite, dricka mängder med vatten och smörja hela mig med fetaste möjliga kräm. Sen ska jag slappa tills make och barn kommer hem. Spela CrossBoss och Lilys Garden på fonen kanske. Ha en bra dag gott folk!

Fibblan
GRATTIS till nygammalt rekord💝

Bra jobbat Stor-Babs 💪!
Håller med - det är DU som gör jobbet. Och oavsett om det finns ngn högre makt eller inte, så gör du det väldigt bra😘!
Heja, heja💕!
Kram!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
Dag 8. FY fan så bra jag är!

Ja det har gått riktigt bra idag. Jag var övertrött på förmiddagen men tog mig iväg ut och göra saker med maken och sen rullade det bara på. Jag har banne mig stått och lagat mat sådär utan att vara på sista energipricken och jag har varit pedagogisk mot mina barn. Inte illa. Jag hoppas att det har vänt nu. Är lite tvärilsk och så fortfarande dock men... Nu är nästa "rekord" jag ska slå 14 dagar nykter på en månad. Jag gjorde faktiskt 14 dagar nykter i December så en liten bedrift i sig men då det var jul och allt, jullov så hade helnyktert självklart varit det enda riktiga alternativet. Men så var det ju inte. Men 14 dagar ska jag klå, vad har jag 10-11 nu? Måste kolla säkert. Bra att ha rekord att försöka slå så tävlingsmänniskan slår ner alkisen kanske. ;)

Fibblan
Helt rätt inställning😘!

Bara på nästa delmål, 14 dagar ☑️! Inte alls längesedan du fixade det😊!
Du fixar det här'a💪! Skönt att det är lite mer energi och därmed tålamod på
kontot igen👍☺️!
Kramar!
/Fibblan 🌼.

Stor-Babs
Var 14 dagar men...

Inte sammanhängande. En dag här och en där. 14 dagar på en mån.

Stor-Babs
Drömmar om alkohol...

Drömde inatt att både jag och maken beslutade oss för att nu var vi "värda" en festkväll med alkohol. Vaknade och kände att nä nu GÅR det inte att hålla mig borta från alkohol idag. Men jag somnade om och vaknade som en bättre person och nu känns det helt ok. Men jag undrar när tar suget slut... vet att kring dag 6-7 är det snorvanligt med återfall, då man liksom får tillbaka känslan av kontroll. Men sen då... har gjort 7 v som mest de senaste åren och då föll jag ju på 7 v... men efter det, blir det lättare någonstans liksom? 3 mån? 6 mån? 1 år? Jag är på dag 10 idag. Fy fan vad bra jag är!!!

VaknaVacker
Godmorgon!

Godmorgon! Läst din tråd, väl kämpat!🌸🌸🌸
Fantastiska drömmar du har! Ibland kan man undra var allt kommer ifrån eller hur😀
Själv har jag velat avsluta drickandet i många år och gjort uppehåll som längst i 3 mån. Men jag ville inte sluta. Ville dricka normalt men jag kan ju inte det. Har kommit fram till att jag måste sluta helt. Men det är ju olika det där.
Nu kör vi en vit lördag! Vad dricker du för alkoholfritt? Stjälpte i i mig 1.5 liter ramlösa granatäpple igår😂 kram🌷

Vinäger
Ja, du är bra.

Ett steg i taget, en dag i taget. Tycker att du gör det bra.

Hur lång tid det tar innan suget är borta alternativt börjar klinga av är högst individuellt. Kan också vara olika från situation till situation. Håller man A-tankarna vid liv, ser de till att göra allt för att få en på fall. Falska rackare, de där. Men det är lättare sagt än gjort att släppa tankarna när de väl gått fäste. Det vi kan göra är att aktivera oss med annat som upptar vårt fokus. Är det inget du längtat efter som du skulle vilja göra nu? Någon hobby?

Du gör iaf ett bra jobb med många reflektioner, vilket jag tror är nödvändigt för att lyckas.

Kram

Stor-Babs
VaknaVacker

Jodu mina drömmar är inte att leka med. Drömmer alltjämt skumt och ingående, tror det beror på klimakteriet plus Theralen. ;) Jag dricker helst Trocadero Zero, men gubben hade glömt vilken jag ville ha så jag fick Cola Zero istället idag. Men en godispåse och Pommest Pinnes. Har man nåt att se fram emot att äta, dricka och/eller göra på kvällen tänker jag att suget inte blir lika drastiskt. Jag är nykter iaf.

Stor-Babs
Vinäger

Jag har haft mycket hobbies förr men det är mer sjukdomar som gör att jag inte orkar med att pyssla med sånt längre. Men jag brukar alltid komma igång med nåt litet på kvällarna när jag har nyktra perioder så jag hoppas det ska komma snart. ;)

Stor-Babs
Leverproverna var normala!!! Dag 10.

Hur tur går det att ha egentligen? Har druckit stora mängder vin de senaste 4-5 åren och sista 1.5 ännu mer liksom. Nästan varje dag och ibland dygnet runt. Så jag har gruvat mig för Leverprovet. Så mycket gruvade jag mig att jag beställde ett separat prov från Quicktest, att ta innan jag skulle våga ta ett hos läkaren. Men det provet funkade inte, det var felaktigt helt enkelt. Så jag var tvungen ta ett prov på sjukan. Det gick fort, igår fick jag svaret att allt var ok. Nu hoppas jag att jag ska klara av att hålla mig helnykter så kroppen får hela, även om det är skönt att veta att levern är ok. Känns som jag har fått en andra chans!!!! JIPPIE!

Sidor