En fundering till er andra som nyligen har slutat med alkohol.

Har varit utan alkohol en vecka nu och det går väldigt bra, dock en fundering jag sover nästan överdrivet mycket. Min totala sömncykel den senaste veckan har varit på mellan 10 – 12 h per natt och i vanliga fall (innan jag slutade) mellan 6 – 7 h.

Vad är er erfarenhet och hur lång tid tog det innan ni kom tillbaka i en normal sömncykel?
Använder dock lätta tabletter för att somna in på nätterna vilket kanske kan förklara att jag sover längre, men intresserad av att höra er andras erfarenheter?

Fröet

Väldigt lite, ett par timmar i taget och totalt 4, 5 timmar.
Efter några veckor blev det bättre men vaknar ett par gånger under natten.
Ljudbok är mitt bästa sömnmedel ?
Blir mycket tillbakaspolning om det är en bok som jag inte vill missa något av ?

PS Jag tar inga sömnpiller.

Fröet

Väldigt lite, ett par timmar i taget och totalt 4, 5 timmar.
Efter några veckor blev det bättre men vaknar ett par gånger under natten.
Ljudbok är mitt bästa sömnmedel ?
Blir mycket tillbakaspolning om det är en bok som jag inte vill missa något av ?

Fröet

Jag har bara klickat en gång.

Har hänt några gånger tidigare men då har det blivit dubbelinlägg trots att jag bara har klickat en gång.

Och man kan inte radera inlägg, eller?

Fibblan

Jag har liknande upplevelse som Fröet. Går in i 3:e veckan av nykterhet nu och känner väl att det blivit lite bättre, men långt ifrån som det ska och kan vara..Nu sover jag i bästa fall iaf 3-4 tim i sträck. Fram till nu i princip sömnlös, så det går ju på rätt håll?. Har hållit uppe förut och min erfarenhet är att det för mig, tagit ca 1 månad innan sömnen börjar komma in i lite godare mönster.
Hoppas att du sovit gott i natt och att du, liksom jag, mer och mer kommer in i ett bra sovmönster??!
Kram
/Fibblan ?.

har från natt ett sovit som knockad. Använder absolut inga piller varken då eller nu. Motion och prata av sig det som tynger var absolut bästa medicinen för min sömn.

Hej Torino...
Scrollat runt lite i dina trådar här på forumet. Den trötthet jag upplevt efter att ha tagit beslut att förändra (helst sluta men fixar inte det fullt ut ännu) mitt drickande har varit en trötthet jag inte upplevt innan. Sjukligt trött, känns som jag kan sova hur mycket som helst. Dock inte alltid "klockrent" att jag kan somna på kvällen o sova hela nätter. Har försökt vara snäll med mig själv och vila/sova när det funkar (sova middag etc...) Låter kanske trist men min gissning har varit att min kropp behöver återhämtning och att mitt drickande/smusslande/pusslande tagit väldigt mkt energi samt givit dålig sömnkvalitet. Bara några tankar från mig/Kram

Hej,

Tack för ditt svar och jag tror att dina tankar stämmer väldigt bra :) Sömnen börjar äntligen bli bättre, mer nattsömnen som kan vara lång men är hyggligt pigg under dagarna :)