Doglas

4 kvällar utan alkohol. Nu är det fredag. Hur ska jag klara det? Vi har druckit vin på fredagar i många år långt innan alkoholen blev problematisk. Det kommer finnas alkohol hemma. Min man kommer att köpa. Just nu känner jag mig fortfarande motiverad, men det kan ändra sig på en sekund.....

Spontant så tänker jag att det är hemskt att helgen ska vara en sådan anspänning. Att den tid som är tänkt för vila och återhämtning blir något man nästan fasar för som nynykter.
Har du pratat med din man så att han verkligen förstår hur du känner?

Det är så klart jättejobbigt för dig och frågan är varför din man inte kan avstå? Menar inte att han behöver ha alkoholproblem, men å andra sidan verkar han ju inte riktigt förstå allvaret i det hela heller...

Kan alkoholfritt vara ett alternativ för dig? Jag vet att man snabbt kan ändra sig och svårare när det finns hemma. Men värt det när man sover bättre och kroppen mår bra när man vaknar. Lyxa till med något annat som mat, tidning etc? Kämpa??

Bra jobbat med 4 kvällar utan alkohol?
Det enda som gäller är att man bestämmer sig för att avstå. Många provar att minska konsumtionen men för t ex mig funkar det inte då jag snart är inne i att dricka för mycket igen.

Tänker på konsekvenserna som blivit för mig av drickandet. Och alla fördelar av att avstå. Det hjälper mig att vara nykter. Alkoholen skall inte få sabba mitt liv...
Kämpa du med. För diin egen frihet?

Doglas

Tack alla. Min man har också problem, men har inte kommit lika långt som jag. Han är dessutom uppväxt med alkohol på ett helt annat sätt än jag. Det är naturligt att ta ett glas vin. Och är man och hälsar på så är glaset påfyllt om man vänder ryggen till. Naturligtvis pga generositet och gästfrihet, men jag är inte bekväm med det.
Jag har faktiskt köpt en flaska alkoholfritt vin. Jag klarade mig på det igår. Det konstiga är att jag kan vakna på morgonen och vara helt bestämd att aldrig dricka mer, sen över dagen börjar jag vackla. Jag förstår inte på mig själv. Jag klarar inte heller av att minska, det har jag redan testat, jag måste avstå.