Blade Runner

Jag blir så imponerad av alla klokheter du skriver och som jag behöver som vägvisare och tröst. Att känslor kommer och går stämmer så bra och när jag kämpar så med att tillåta mig vara ledsen och sörja och lärt mig att inte springa iväg och fly från den känslan så känns den inte alls så farlig längre. Det är som vädret som skiftar och blåser upp till storm och sedan mojnar och molnen skingras och solen värmer. När jag har kraft tar jag små steg i rätt riktning och när jag är tyngd av sorg vilar jag i stunden. Nu ska jag och barnen ut på en fyradagarsresa och det ser vi fram emot. Tusen tack för att du tar dig tid att läsa och kommentera och komma med klokheter. Kram Blade Runner

Förstår precis hur du känner eftersom jag är i samma skede i livet.
Dagar med blandade känslor av ilska, sorg ledsenhet, förvirring och tvekan på om man kommer att orka och klara av hela sträckan frsm till mål.
Vi kommer att göra det även om det kommer att kännas jobbigt och svårt vissa dagar. Men det kommer all tid en ny dag och den kan bli bättre.
Kramar från Azalea?

Blade Runner

Tack tack tack. Läste precis om din ”jul” och skrev på din sida. Vilken bergochdalbana vi åker i. Tacka tusan för att vi har svårt att fokusera på oss själva när vi gett allt till någon annan och tappat bort oss själva på vägen. Så häftigt att följa din resa parallellt med min, upplever att vi har väldigt mycket gemensamma erfarenheter. Vi ska klara det här !!!!!
Nu åker jag iväg med barnen x i x dagar på en minisemester och jag tänker blocka exet på min mobil så att han inte kan förstöra denna resa också. Du förtjänar det bästa och du kommer att hitta dit, vi gör det tillsammans.
Kram .

Ha en underbar resa till Köpenhamn men barnen. Jag kommer också ner till syd och firar nyår med dottern.
Vi får skicka en tanke och kram över sundet till varandra.
Ska försöka göra som du och blockera så det blir lugnt.
Kram och ha en helt underbar resa?

Blade Runner

Jag vill önska er alla ett Gott Nytt År.
Låt oss tillsammans göra nästa år till ett fint år med mycket omtanke om oss själva och därmed ge varandra förmågan att hantera svåra situationer. Vi är inte ensamma och jag vill tacka er för styrka och klokskap jag får genom att följa er och läsa om era respektive resor, ingen nämnd ingen glömd !

Detta året kommer att bli vårt år. Ett år då vi ska läka, växa och lära känna oss själva på nytt igen.
Det är inte så lätt att börja ett nytt liv men vi kommer att lära oss längs vägen.
Mysigt att du firade tillsammans med din syster och familj. Det är fantastiskt att ha en stöttande familj som bara finns där och som gör att man kan leva som vanligt och få fina stunder tillsammans med att kunna tänka tillbaka på.
Känner som du em oerhörd tacksamhet över vår vänskap dom vi har härinne där man kan vända ut och in på sig och få hjälp med dina tankar dom hamnar lite snett ibland.
Det hjälper så man kan komma på banan igen och gör att man kan njuta av de fona stunderna som t.ex din resa med barnen. Som blev fylld av bra minnen och många skratt. Det är läkande.
Kram till en ny start på nya året?Azalea

Ta och släng det dåliga samvetet överbord. Om det går. Hehe. Så jädrans svårt.

För du gav honom faktiskt en gåva. Ett nej. Det är en gåva. Även om den inte uppskattas. En gräns. En tydlighet. Inte bara till honom. Till dig. Barnen. Dina andra nära.

Sen längre in på resan. Kommer du känna dig förbluffad. Över vilket annorlunda liv du lever. Hur fridfullt det kan vara. Hur vissa saker blir så enkla. Hur du kan se igenom känslomässigt glimmerverk.

Vilket lugn det blir.

Du är på väg. Du har det.

Gott Nytt. Blev varm av dina ord i min tråd. Att kan ge hopp. För det är det sista jag trodde jag skulle få uppleva. Det som jag har nu. Och jag har massor kvar att brottas med. Vilket jävla göttigt liv det kan bli.

Och ge inte vika för hans manipulationer. Håller fullständigt med om att det beror på förlust av kontrollen över dig.
Du vet i ditt hjärta och har redan bestämt dig för att du inte vill ha det så här längre och han har haft sin chans men missat den helt under dessa år
Du är stark och har kommit så långt.
Tusen kramar från mig❤

Blade Runner

Det är så jobbigt.
Din support betyder allt ?

Så här tänker jag! Om du/ni gör bodelning nu så får han loss pengar antar jag? Då kan han ta sitt kapital och betala hyra med. Om han erbjuder hyresvärden 3 månader i förskott brukar det vara ok. Fördelen med det är att du klipper banden och ansvar tidigare. Du slipper också bli inblandad i att ta ansvar för hans ekonomi under ett långt är. Han kommer också att känna mer ansvar för sig själv tror jag. Kanske tom pallra sig iväg och söka jobb. Fortsätter du vara hans ekonomiska trygghet blir processen väldigt utdragen. Bara en spontan tanke när man läser det du skriver. Han är ju som värsta parasiten på dig. Kram

Blade Runner

Tack för svar ?. Ditt förslag är ett av de förslag jag funderar på och som du skriver så vore det skönt att få bodelningen avgjord även om jag har svårt att förstå hur jag ska hinna med.
Tack för dina kloka inlägg.
Kram

Bladerunner min vän! Kräver han på riktigt hälften av din TJÄNSTEPENSION ??? Han är inte riktig på en enda fläck den karln! Roffar av både dina pengar och din energi. Har du en advokat? En som BARA jobbar för dig! Detta måste du verkligen kolla upp om han har rätt till. Det tror nämligen inte jag. Gå inte med på NÅGOT utan att du måste. Herregud jag vill hoppa in i ditt liv och försvara dig med näbbar och klor. DU ska inte köpa dig loss, han kan vara glad om han får bo nånstans. Han kvalar egentligen in som uteliggare om det inte hade varit för dig. Du ska INTE betala underhåll! Vi lever i Sverige år 2020. HAN ska betala underhåll till DIG eftersom du har huvudansvaret för era barn. Verkligen nu ser du till att se om ditt hus! Han kommer ändå att supa upp allt! Många kramar och styrka till dig

Nu blandar jag mig i fast jag inte följt tråden. Det här med tjänstepension, att man bara kan komma på tanken. Tycker det här verkar vara en man som man behöver vara lite försiktig med. Hade nog i ditt läge tagit proffessionell hjälp vid bodelningen, så du inte godtar något du sedan får ångra. Men som sagt jag känner inte dig och du kanske klarar det här alldeles utmärkt på egen hand.

Måste berätta - jag var gift med en man. Bodelningen var inget bekymmer. Han kom t.o.m. och gav mig hälften av hans skatteåterbäring året efter, för han menade att när dom pengarna intjänades bodde vi ju tillsammans. Så ska det vara men det är det nog inte så ofta.
Lycka till!

Blade Runner

...för ditt inlägg. Att ta steget och våga fullfölja en skillsmässa är bland det modigaste jag gjort och jag är annars en mycket modig person men har varit och är fortfarande fast o ett känslomässigt nät. Exet är väldigt beräknande och jag tar inget för givet. Det som låter som omtanke en dag vänds mot mig som en rättegång nästa dag. Det som är en sanning en dag har aldrig sagts nästa dag osv osv. Jo jag ska ta professionell hjälp . Låter så fantastiskt med en sund skilsmässa och etik och moral i handlingarna. I detta fall har jag tillgångar och han har inga kvar.
Kram Blade Runner

Av advokaten. Det är ju bara ditt hus du ska se om så du kan göra det bästa för dig och dina barn. Han får ta konsekvensen av de valen ha har gjort tdigare.
Jag förstår dig till fullo och är själv likadan men vi måste faktiskt vara både lite egoistiska och tänka på vår egen framtid och framtids pension.
Håll dig tuff kram Azalea

HI

Skriver precis det jag tänker. Stopp och belägg! Det är så "lätt att stå utanför" och så svårt att vara i. ❤️
Du har redan betalat på tok för mycket för honom. Även fast han är dina barns pappa så måste du komma ihåg du är dina barns mamma. ❤️ Det är inte honom du ska försörja. Det är dig själv och era barn. Tillsammans med honom. Det är stopp nu. Det är era barns pengar han super upp. Klipp alla kort.

Stor kram!
Och lycka till i ditt kämpande. Du är fantastisk.