Hej!

Vet inte om jag är alkolist, kan i alla fall inte hantera alkohol. Har aldrig kunnat när jag tänker efter.

Dricker inte "ofta" - runt 1 gång per månad men varje gång slutar det i katastrof. Jag har minnesförlust (kvällen svartnar och jag minns INGENTING), beter mig på ett sett som inte är försvarbart och säger saker som jag inte menar och inte kan förstå vart de kommer ifrån.

Har flera gånger bestämt mig för att "dricka med måtta", "bara ta ett glas eller att nu är det slut med alkoholen för alltid. Men det funkar aldrig! När väl ett glas är nere så fortsätter det bara. Mina vänner har en "gräns" då de känner att det drickit tillräckligt och vissa mår till och med illa när det blir för mycket. Jag har ingen gräns, vara fortsätter tills kvällen är över. Tacka Gud för att jag inte "råkat ut" för något hitils...

Nu har jag dock bestämt mig för att sluta dricka helt. Eftersom jag vet att endast vilja inte räcker för mig tänkte jag börja med antabus. Har ett möte med läkaren onsdag.
Är det någon som har erfarenhet av antabus? Blir lite skrämt av biverkningarna man läser om på nätet...

Hej tagit en tablett antabus 400 mg . Hur länge sitter den i kroppen .
Aldrig tagit någon innan . Så totalt 1 st

Toastmaster83

Hur länge bör man vara alkoholfri innan behandling med antabuse påbörjas? (Vid hög och frekvent konsumtion).

Lelle83

Hej går på antabus och undrar om man tar 200mg varannan dag och jag har varit utan i 5 dagar, vågar man ta en öl. Vet att min mamma kunde dricka igenom sina antabus men är ändå osäker. Vad händer egentligen?

Anki73

Hej!
Jag har en god vän som jag stöttar så gott det går, vi har diskuterat antabus många gånger men han är skit rädd att läkaren ska rapportera det till transportstyrelsen.
Som jag förstått det så måste då läkaren informera om detta och han kan då låta bli att be få det utskrivet.
Någon som vet här hur det funkar?
Han kör inte på fyllan/dagen efter men drickande förstör ju hans dagliga liv.
Tack på förhand

svagis

Jag blir helt paff när jag läser här i tråden....
Tar ni så lätt på era alkoholproblem att ni tycker att ena veckan ska ni ta Antabus och nästa vecka ska ni dricka alkohol? Det verkar helt sjukt...men jag utgår bara från när jag själv tog Antabus under 1 års tid för ca 10 år sedan. Jag fick inga biverkningar, tog det på beroendemottagningen, fick blåsa innan och kände mig lite "duktig" vid varje tillfälle...gick dit 1 gång i veckan om jag minns rätt.

Precis som några andra härinne så var jag väldigt nojig över att "råka få i mig alkohol" av misstag så jag kontrollerade allt jag åt och drack, undvek likörfyllda godisar i chokladkartongen på jul osv. Efter ca 1 års nykterhet flyttade jag till en mindre stad pga nytt arbete och där fanns ingen motsvarande vårdinrättning så jag försökte hålla mig nykter på bara vilja. Det gick inget bra. Drack igen inom ett år tyvärr och jag har utsatt min kropp för risken för alkoholskador under ytterligare 10 år :(

Nu har jag i alla fall varit nykter i 18 dagar, utan Antabus men med hjälp av detta forum och AA. Det går fint. Jag har faktiskt äntligen kapitulerat och insett att jag är alkoholist fast inte min omgivning riktigt verkar se det på mig eller märka det på mitt beteende. Mina vuxna barn vet om mitt ensamdrickande hemma på kvällarna och de stöttar mig.

Slutord från mig. Om ni har kommit så långt i er alkoholistsjukdom, att ni fått Antabus utskrivet, så KAN/SKA ni inte ens fundera på att dricka så SKIPPA dejten, kräftskivan eller va fan det nu är som lockar - ni har en kronisk sjukdom som utvecklas smygande för en del, med dunder och brak för andra.
Kram
svagis

svagis

Det var inte meningen att tysta er men jag blev så förtvivlad! Orolig för er hälsa och en massa känslor som kom bubblande.
Vi kanske kan göra en överenskommelse? Om ni vill fortsätta att fråga varandra om hur/när en kan kombinera alkohol med olika mediciner som ska förhindra att en dricker så lovar jag att inte gå in och läsa i den här tråden mer.
Deal?
Kram
svagis

YE

Hej.
Som rubriken lyder. Det har gått 15 dagar sedan jag avslutade min antabusbehandling.
Jag gick på Antabus cirka 2,5 - 3 månader och tog 200 mg 2 ggr/veckan.
Ska på födelsedagsfest ikväll. Kan jag dricka tror ni?

Varför tar man antabus och sedan sitter man aktivt o frågar när den kan gå ur för att kunna dricka?? Skum login i min värld? Vad fan tog du antabus för? Jag menar det verkar ju inte direkt som att du får ett infall att dricka. Verkar ha en jäkla plan för att få i fig alkohol.

stampzen99

Jag har tagit antabus varje måndag, onsdag & fredag sedan 21/12-2019. Jag har nu inte tagit mina antabus på en vecka och undrar om jag verkligen måste vänta en vecka till tills jag kan dricka eller kan jag göra det idag?

Shamsbibo

hej
jag undrade hur många gånger man äter dem per vecka
jag har inget erfarenhet , det gäller min man
själv aldrig druckit

Li-Lo

Du undrar lite om hur antabus fungerar. Det skrivs ut av en läkare i samråd med patienten. Volym och frekvens ser lite olika ut beroende på en rad faktorer. Nu har du skrivit i en tråd som inte varit aktiv på länge vilket kan innebär att du inte får svar av andra användare. Om du vill får du gärna starta en egen/ny tråd och ställa frågan där.

Ett litet tips för dig om det känns relevant är att titta lite på våra anhörigsidor. Du gör förstås som du vill!

https://alkoholhjalpen.se/forum/anhorigstodet

Hoppas du finner information som kan ge dig svar på dina funderingar.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Hasse11

Jag har utvecklat ett beroende under många år, men det var först i förra veckan som jag tog tag i det hela genom företagshälsovården. De kunde inget göra per sig, men de kontaktade min arbetsgivare med mitt godkännande. Nu har jag tid i morgon med läkare för att få antabus utskrivet. Tyvärr har veckan varit som den varit så jag har druckit 12-15 folköl i flera dagar. Läser av andra att man måste ha tre dagar av nykterhet innan man kan få antabus. Stämmer detta? kommer läkaren i morgon bara att skicka hem mig? får jag erbjudande om avgiftning över helgen så att det går 3 dagar? Jag vill så in i helvete bli av med alkoholen i mitt liv och har precis tagit ett stort steg, men blir livrätt att jag nu inte kan få antabus i morgon.