Inte helt stadigt, men nykter. Ja, det är ju en viss stadga i själva nykterheten. Och ju mer kamp det är, desto större seger. Du är så himla bra, Fibblan. ? Sååå synd att du inte kan vara med på träffen, men nästa år så...

Kram kram

Fibblan

Hade varit så fint o ses ?! Men det får bli nästa år som sagt☺️. Och som det är nu tror jag inte någon vill umgås med mig iaf..Vet inte vad det är med mig, även om jag på ett sätt vet. Allt är så mörkt och trist inuti mig..?. Visst, jag är nykter, idag också ☑️. Men inte är jag glad för det..
..så negativ och dyster. Nästan lite självömkande - ett sinnelag som jag egentligen mer känner igen från när man dricker. Ni vet den där negativa spiralen av missnöje, dåliga tankar om sig själv, som man antingen vill fly ifrån, alternativt använder som berättigande för att återigen tappa upp lite vin..
Tankarna har kommit och gått redan ett antal gånger under morgonen. A-?, som menar att det ju inte spelar ngn roll ändå. Att mitt sinnelag nu är bevis på att det inte gör ngn skillnad om jag dricker eller ej. Jag vet att detta inte är sant! Snart 1 månads nykterhet i ryggen och även om det "riktiga lyftet" inte vill infinna sig, så vet jag att dagarna har varit bättre utan alkoholen. Jag hatar alkohol i allmänhet och vin i synnerhet! Hatar att dessa smutsiga tankar från a-? fortfarande finns där och vill få mig till att bryta mitt löfte till mig själv. Tänk så nöjd jag ska vara när jag somnar nykter ikväll också??. Jag trodde den jäveln ?, var död. Att jag stack svärdet i och vred runt. Men det här mönstret verkar ha hur många liv som helst.. Jag ska vinna både slaget och kriget. Jag vet att det är det jag vill, så det känns extra frustrerande nu när jag återigen börjar tvivla på min förmåga..Fan. Men det ska gå. Har ju inget hemma, så nu närmast är det väl att hålla sig rejält sysselsatt med annat fram till kl.14. Jag kommer fixa detta med???!
Kram från trött och lite misströstande Fibblan?.

Fibblan

Jag dricker ju inte nu! Men äsch, antar att det tar mer än en månad att bli kvitt det..
Jag får väl bara förstå och inse att en månad inte är så lång tid. Det tar tid att bli frisk. Bli fri från begäret. Vad är det man säger rent medicinskt. 3 månader? 6 månader? Jag får väl gå på vita knogar idag, om det är det som krävs. Klart jag inte vill behöva göra det. Bara vara fri och självständig. Och inte känna mig som en skabbig råtta i en dödsdömd labyrint..
Ja, här haglar det av positiva beskrivningar..?
Usch. Ville bara skriva av mig lite till. Det gör ju nytta..
Kramar!
/Fibblan ?

...i en skabbig labyrint menar du...?
Nej, söta Fibblan, nu var jag lite elak och märkte ord, men menar inget illa, vill bara att du ska få upp humöret ?

Du är ju grymt duktig som håller ut och hållet tag i forumet och dig själv!!!
Du ska se att det vänder snart och då kommer du blomma ut som en nyponros ? och kvittra som en näktergal (nyktergal?) och tacka dig själv för att du gick på knogarna de där jobbiga veckorna i januari!

Håll ut Fina Fibblan!!?????
Kramar ???

Fibblan

med svenskan idag..???!
Stressad..
Men nu är det bättre. Mkt bättre ?! Begav mig till skogs..???! Där kan man alltid hämta kraft ? ?!
Så nu känner sig inte råttan så
skabbig längre..??! Men det ÄR ett jäkla känslolavemang, att bli nykter, indeed..! Tur att råttor är ena riktiga överlevare ??!
Tack för er medkänsla och stöttning ??!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Gå i skogen, andas frisk luft och se träd. Man mår så bra av det.

Finaste du, fan vad jobbigt att måendet fortsätter att krångla. Men tänk om du druckit på det, då hade allt förstärkts. Försök tänka så när dom där dåliga a-tankarna kommer. Tänk att ha tyngden av en bakfylla på ett redan svajigt mående. Nej det klarar du dig bättre utan!

Det kommer att vända. Fortsätt kämpa på som du gör så bra även i motvind.

Stor kram och massa styrka din väg ❤️?

Fibblan

Och styrka och beröm till dig tillbaka ??! Läste att du också haft en del tankesnurror att reda i idag. Det är hårt jobb det här'a.. Mkt man ska behöva handskas med, men precis som du säger, vi gör det båda bättre utan att hälla a ovanpå det vi behöver deala med ???! Hoppas middagen blev lyckad och att kvällen blev/blir som du hoppats och
förutsatt dig???!
Själv är jag nyligen hemkommen från en tillställning, där alla drack vin utom jag (?!). För min del är det som att jag nästan är starkare i de sammanhangen och har som svårast att stå emot när jag är själv och alkohol finns tillgängligt. Eller vin ska jag nog säga, snarare. Starksprit av olika slag är inga bekymmer att hålla sig ifrån, (faktiskt) även om jag sällan tackade nej till whiskey när det begav sig..
Jag ligger iaf till sängs nu. Nykter och förstås väldigt nöjd med det?. Inte minst med tanke på hur dagen började för mig. Ett våldsamt sug skulle man kunna beskriva det som. Och a-hjärnan jobbade rättså hårt där ett tag för att övertyga mig om att två snabba glas vin, minsann hade varit på sin plats.
Men tji fick den??!
Hoppas som sagt att din a-hjärna också fick på moppo ????! Oavsett hur det blev, kom alltid ihåg att du är bra som du är. Och så länge vi inte ger upp, kan det bara bli bättre ???!
Varma kramar!
/Fibblan ?.

Kolla vad grym du är! Så himla starkt att stå emot! Var middagen trevlig? ?

Jag har tvärtom, är bara när jag är i sociala sammanhang som det blir svårt. Även om när jag kom hem igår nästan hade lust att korka upp en flaska för alla anspänningar, men det lät jag bli.

Som jag skrev i min tråd så gick det tyvärr jävligt dåligt igår, precis som jag kände på mig för att han var helt inpräntad i mig. Allt annat försvann. Eller nej, jag skötte mig ganska bra på middagen men var helt sen som var en riktigt dåligt idé för mitt svaga motstånd mot a i kombination med allt igår.

Som du skriver så får man fortsätta kämpa. Allt man kan göra. Men jag är stolt över dig som övervann det suget, du gör det så bra ❤️❤️

Alltid lika skönt att vara på en middag utan att hälla i sig vin ?? skönt dagen efter ivarjefall om inte annat! Förstår att du haft det tufft med massa jobbiga tankar de närmsta dagarna ??
Men vet du - du gör det fantastiskt bra ?? oavsett vad din hjärna försöker att säga till dig!! Skickar massa styrkekramar till dig o hoppas hoppas att du får en lugnare dag idag!! Det är du SÅ värd!! Massa kramar till dig ????

Fibblan

Ja, Lennis, precis som du säger. Varit bästa "dagen efter" på länge ??! Vaknade pigg och har fått väldigt mycket gjort! Allt kirrat för veckan som kommer; planering, veckohandlingen, tvätt. Allt är on top inför kommande vecka. Och ändå har jag funnit tid för barnen och härlig samvaro med familjen?! Mumsig middag? och nöjda barn! En fin avslutning på en, får man ju nu nästan säga, klassisk berg-och-dalbane-helg..?. Men jag håller i ?! Jag ska fan inte ge mig??❤️?!

Tog ju tag lite i träningen i förra veckan också och hoppas liksom du att jag ska kunna få till ett liknande koncept denna vecka. Vissa dagar får jag bara inte in någon tid för egen träning, så då får det bli raska promenader på lunchen istället???! Det är så inspirerande att ta del av ditt schvung med träningen nu Lennis ?! Riktigt bra jobbat??!

Och du Stormenlilla?️, var ju också riktigt på G med det?! En kväll, som inte riktigt blev som du hoppats, det är ju ingenting. Ett undantag som bekräftar regeln bara??! Må sorg, bekymmer och besvär som drabbade dig i helgen, lämna dig nu när nya veckan startar?! Håll i din målbild; friska, sunda tjejen som tränar och dricker a-fritt???! Vi hjälps åt! Nu lämnar vi helgens strapatser bakom oss och blickar framåt?☀️?!
Kramar och tack till er alla för stöd i nöden ?!
/Fibblan ?.

Lite kvällsläsning i din tråd Fibblan, härligt att du fick en bra helg och preppat dig inför veckan som kommer.
Sov gott??
Kram ?

... mer och mer och så himla starkt jobbat av dig ??✨✌?
Under februari kommer prövningar varje helg med 30-årsfirande, 40-årsfirande, weekendresa till Gbg osv jisses. Fast det kommer bli så himla skönt att hålla i bilnycklarna och vara den som kör! Brum brum ???
Det kommer bli galet kul ändå och jag hoppas jag får energin att komma igång med träning precis som du... ??

Sov så gott!?

Kram PimPim?

Fibblan

Också en del firande och en resa som är i antågande..?. Jag kan nog precis som du ha kul ändå, men just nu känns inget så kul tyvärr..varken med eller utan alkohol.. Hade tänkt träna innan jobbet idag, men det var stört omöjligt efter den dåliga natten..?. Å ena sidan tänker jag, att jag skiter i vilket, kan lika gärna dricka, men å andra sidan kan jag av samma anledning låta bli. Allt är mig så likgiltigt i detta nu. Skönt att jag hade en bra dag igår i alla fall. Det visar ju på att sådana dagar
också finns..?!
Imorgon kanske kan bli
en sådan dag..???!
Kramar!
Från dysterkvisten Fibblan?.

Starka du som håller i när det är svårt!
Jag tänkte på att första gången vi skrev till varandra var också när du varit nykter i en månad, och mådde dåligt och kände tvivel. För mig var månadsgränsen där jag föll två gånger. Jag tror det finns kemisk förklaring till varför just den svackan kommer, kroppens återställning till ett normalt belöningssystem och sånt. Så jag tänkte det kan vara bra att påminna om, det är fantastiskt att du håller i nu, alldeles strax kommer det tunga släppa och det nya härliga börja.
Hoppas du vaknar till en frisk och glad dag!

Fibblan kan inte vara en dysterkvist...men jag förstår precis vad du menar. Jag tycker du är helt otrolig som lyckas hålla nykterheten och ändå känna dig låg? Mycket mycket beundransvärt!

Denna vecka är januarimånad slut, enligt mig den absolut mest trista, hemska, tråkiga månad ever! Kram från en annan dysterkvist, som längtar till februari

Fibblan

Nu känns det genast lite bättre ?! Tack snälla för uppmuntrande ord?! Precis som du säger Denhärgången, är det nog vid denna tiden som mkt förändringar sker rent kemimässigt i hjärnan..den har liksom börjat greppa att här kommer det inte bli mer belöningspuffar i form av alkohol..

har också fallit här tidigare..?, så känner viss oro inför resan..Men jag ska försöka göra vad jag kan för att förbereda mig mentalt och ladda upp med strategier för att kryssa mig igenom alla frågor och förväntningar.. det är sjukt egentligen att jag har mer bekymmer över hur det ska emottas av andra, snarare än att jag själv är "rädd" för att falla dit pga frestelsen..?!

Och det är väl som du säger Pellis, denna tiden, januari månad..☁️?️, är ju inte så upplyftande i sig precis..och ja, det är faktiskt helt otroligt att jag inte gett efter, trots allt depp..?. Det har varit nära dock, och jag har verkligen fått ta i så inte bara knogarna har vitnat..??..?!
Jag kämpar på ???!
Nu tar vi denna regniga och fruktansvärda tisdagen med storm?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Skickar så mycket heja rop och varma kramar din väg! Fan vad duktig du är!! ❤️❤️ Det är inget som låga känslor kan ta ifrån en. Från någon annan som kämpat med just den biten så går ju såna känslor över, även om det är så svårt att tänka så i stunden. Januari = skitmånad. Du kommer att komma ut på andra sidan. Kommer du iväg och får träna något? Även fast man inte är sugen när man mår dåligt så har det hjälpt mig jättemycket.

Tuffa på i samma spår; du är värd din nykterhet! Tänk på lilla lejonet där inne.

Stor kram