Synd att det blev så, lite snopet då jag verkligen såg framemot att träffa dig! Men jag förstår dig och hoppas vi håller kontakten på forumet då och då.
Tack för att du finns! ??❣️
Kram ?

Varför i hela friden skulle inte en 2-årig dotter kunna följa med på träffen?? Förstår jag inte alls! Kan inte se några som helst anledningar till att det inte skulle funka?

Fröet

Jag tycker att det är en jättebra idé att du tar med dig dottern.
Kan inte se att det skulle medföra några problem för någon. Tvärtom ?

Kram

Jag har verkligen sett fram emot att få träffa dej också. Det grämer mej lite detta men kan inte göra på annat sätt. Min resa till Stockholm tar från 7 på morron och jag är tillbaka först vid 23.30, jag kan bara inte göra så. Vara borta hela dan när jag behövs hemma. Avundsjuk kommer jag att vara på lördag och tänka på er.

santorini, men kanske blir det fler möjligheter att ses! Kontentan, tack för att du sov på saken och fattade ditt beslut. För den som inte varit med om en otröstlig 2-åring med oanade ljudresurser i ett begränsat utrymme, är det bara att gratulera. Till er andra, med erfarenhet av både egna och andras barn, så kan jag säga att det inte ges fullt utrymme för att koncentrera sig på så mycket annat och det vore ju tråkigt på ett sådant exklusivt tillfälle som detta. Att ta med sig barn på ett AA-möte tycker jag är jämförbart, och jag har aldrig varit med om, eller hört talas om att så skett. Bästa hälsningar till alla. /Fenix

Li-Lo

Hej alla användare! Tänkte vi skulle svara på huruvida träffen inkluderar barn. Det gör den inte.

Vi har diskuterat det och har lite erfarenhet sedan tidigare vilket lett fram till att vi säger nej till det. Det främsta skälet är nog att barn har en tendens att dra fokus till sig. Barn i alla åldrar söker ofta kontakt, med leenden, ögon och ibland med hela kroppen! Och människor som vi är vill vi ge dem gensvar, fokus och uppmärksamhet, värme. Detta kan i detta sammanhang bli tudelat.

Med hopp om att ni förstår väljer vi att välkomna er som är aktiva på forumet, genom att läsa och/eller skriva.

För er som dessvärre inte kan komma så hoppas vi att kommande tillfällen passar bättre. En annan erfarenhet är att de som deltar ofta är generösa med att ge beskrivningar och små berättelser om hur träffen var i forumet efteråt :-).

Vänligen Li-Lo & resten av admi
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Femina

Förlåt, men vad är adressen till lokalen för träffen på lördag? ?

Nu har ju jag ingen aning om vad som utspelar sig på en sådan här exklusiv träff, har aldrig varit med på någon, och kommer inte att vara med den här gången heller, men inte är det väl att betrakta som ett AA-möte??
Jag respekterar såklart Alkoholhjälpens beslut om att inte tillåta barn på träffen. Men jag tycker det är ett tråkigt förhållningssätt. För mig skulle det kännas helt naturligt och inkluderande om även barn fick följa med. De är ju en del av livet. För jag utgår ifrån att det inte förekommer några obehagliga eller skrämmande scener vid en sådan här träff? Så har i alla fall inte jag uppfattat det. Mer som en träff för trevlig samvaro.
Jag är inspirerad av Länkarna, där förekommer olika, festliga sammankomster där barn och familj också får delta. De är mycket uppskattade och barnen hämmar verkligen inte deltagarnas interaktion. Om något så blir stämningen mer lättsam och otvungen. :)

Min man följer m mig eftersom vi gör den här helgen till en weekendresa t Stockholm. Å jag vill gärna dela detta m honom då jag behöver hans stöd i vardagen. Jag har uppfattat det som att det är ok.

Ses på lördag?

Hoppas ni hade ett fint möte. Återberätta gärna här för oss som inte kunde delta ?

Fröet

väntar med spänning på rapporter ??

Nästa år hoppas jag att kunna vara med ?

Nej, så synd!! Hade du fel adress eller vad hände!?
Hoppas det går att ordna en träff om ett halvår igen. Två gånger om året är nog bättre för många vill ju gärna vara med och det är ju ganska vanligt att bli sjuk i förkylning denna tiden på året...

Sänder en kram till vi ses då??

...Tack för igår alla ni som var där!! ? Så kul att se så många glada och nöjda ansikten?
Och tack Rosette, Li-Lo och Magnus för att ni fixade detta!
Det var en jättetrevlig och mysig Forumträff!?

Skön stämning som startade med mingel runt ett fikabord med massa "goa grejer".
Därefter satt vi i en stor halvcirkel och presenterade oss och delade det vi ville för stunden. Väldigt fint att få höra hur mycket forumet betytt för alla.
Sedan blev det stor smörgås och kaffe igen. Därefter pratade Magnus om lite statistik och om Forumets start och utveckling fram till nu.
Och att undersökningar visar att det är de beroendepersoner som klipper helt med alkoholen som har bäst förutsättningar att hålla sig nyktra över tid.
Det är alltså inte så troligt att man kan lyckas bli en "normaldrickare" igen om man väl har utvecklat ett beroende.

Vi avrundade träffen med att konstatera att vi skulle nog vilja ha två träffar per år då det alltid blir så att folk faller bort av olika orsaker. Och att tre timmar går väldigt fort! Så kanske man ska utöka tiden dessutom?
Något att fundera på...?
Så, det var min lilla rapport från gårdagen.? Over and out?

Kramar ???