Mig99

Hej
Jag har alkoholproblem , stora sådana har jag insett.. känns bara stort att jag ens skriver här. Att jag kan erkänna det för mig själv! Mitt drickande har eskallerat det sista året och värre senaste månaderna . Jag dricker kanske en halv flaska vin på veckan ( vardagen) , men helgen är mitt problem ! Eller om de är en middag med vänner . Har helt tappat spärrarna , blir alltid super full minns inget har helt black out ... har hela tiden skyllt på massor för mig själv, de är stressigt osv behöver koppla av. Sista tiden vill jag redan dricka vin till lunchen på lördagen , kan nästan bli sur om min man säger att nej vi tar inget vin till middagen ikväll. Har börjat fylla på mitt glas i smyg och massa andra märkliga betende. Bråkar med min man när jag är full och sen somnar jag och minns inte vad jag sagt och han ser sårad ut.
Nu till de allra värata som hände i fredags så jag har ångest ännu, min son som är 10 har aldrig sett mig jättefull men jag blev de på en middag när han var med! Verkligen inte ok ... jag minns inget från 23 tiden.. känner mig som den sämsta mamman och mår riktigt dåligt över det . Jag har försökt dra ner på mitt drickande men när jag väl börjar kan jag inte sluta. Jag måste hålla upp helt, jag kan liksom inte ta 2 glas vin och hålla mig till det.
Igår var första lördag kvällen på länge jag inte drack en droppe eller idag , har såklart börjat ta fram vin till söndagsmiddagen för de är ju så trevligt..inser att de är en ursäkt för jag ska få dricka .. och vecka 7 väntar en semester vecka i själen där jag verkligen vill vara helt nykter ! Inser att alkoholen har blivit en så stor del i mitt liv. Min man är sommelier så vi har massa goda viner hemma alltid och har liksom haft vinet och mat som ett av våra gemensamma intressen men jag kan inte hantera det!
Måste hitta ett sätt att varva ner på jag jobbar mycket så skyller jag på det för att ta ett glas vin!
Tack nu ska jag kämpa , vill inte min son ska växa upp med en mamma som har alkoholproblem:( fy va hemskt !

svagis

Vad bra att du skriver i det här forumet - du kommer märka att vi är många härinne som delar liknande historia och kan stötta varandra. Tänker lite extra på min vän Charlie70 som i början av sin tråd beskriver något liknande som du var med om i fredags och hur det blev en vändpunkt för henne. Du hittar hennes tråd som heter "Första dagen" - om du är sugen på att läsa lite så kan du ju följa hennes tråd från början och se hur hon har gjort.

PS: Även jag har ett vinintresse som jag utövade under 90-00-talet och fortfarande tänker jag på vissa riktigt goda viner som jag druckit, men när jag utvecklade min alkoholistsjukdom så föll allt det roliga och intressanta med vinkulturen och jag använde det snarast som en orsak till att få dricka alkohol. Så numera ligger det intresset i träda.

Kram och Lycka till!
svagis

Håller med svagis och du är självklart så välkommen att läsa i min tråd och andras så klart. Vi är många som har drabbade barn här. Fruktansvärt när alkoholen drabbar dem. Det vi ofta inte tänker på är att det drabbar barnen på ett tidigare stadium än vi själv tror. Jag nådde min botten i samband med att jag var kraftigt berusad inför min 14-åring två lördagar på raken innan jul. Sedan dess har jag inte druckit något. Mitt mål är att vara permanent nykter.
Lycka till!
Charlie

Du är ju en bra bit på väg bara genom att skriva här. Känner igen mkt. Och mitt (miss)bruk liknar ditt. Halv flaska till vardags, eskalerande mkt mer på helgen.
Jag tror att det kommer vara kämpigt den första tiden, men väldigt snabbt kommer många fördelar. Läs runt här. Finns så mkt att lära, så många gulliga människor, du anar inte. Nu är det när som dag 3 om jag läst rätt, bra kämpat!

Mig99

Tack svagis! Blir verkligen varm av att ni svarat, så märkligt men redan idag började min hjärna ha en inre konflikt med mig själv ”jag kan nog ta två glas i helgen när vi är på den middagen”, hade jag inte gått in här i morse och läst o h på något sätt blivit påmind om min egna text o h känsla så hade jag som vanligt sopat det under mattan, förträngt och mått piss dåligt av !
Ska till Åre i helgen men vänner mannen och sonen , lite panik faktiskt , sorligt också att jag inser att allt detta betyder alkohol för mig så tror jag att i fredags min son blev påverkad av mitt beteende... såklart långt innnan dess men de vill jag inte riktigt erkänna för mig är det såhär :
Afterski = alkohol , semester lunch = vin lunch , sol i backen = apperol , bastu = öl , middag = vin.... herregud när man skriver ner det så inser jag ??

Läst nästan alla trådar i forumen och det känns igen på så många sätt! Ska läsa här varje dag nu känns lite enklare då inte så ensamt . Tack kram

Mig99

Tack snälla! Ska verkligen kämpa denna gången .?? Idag dag 4.. ska ta en dag i taget, men eldprov i helgen och nästa vecka när skidsemester väntar!

JohanK

Bara det att ta stegen att erkänan för sig själv är en ganska stor grej minst sagt, det tog VÄLLDANS länge innan jag accepterade det attt jag & alkoholen inte riktigt är bra för varandra..
Har gått till AA & där fått hjälp av andra, kan vara värt att gå dit. Jag själv trivdes ifrån första gången jag kom dit..
Ett tipps som jag fick just ifrån AA är at ta en dag i taget, vilket funkar bra.
Kämpa på, du är inte ensam om det här!!

Mig99

Tack, jag bor i en liten stad och tanken på aa möten skrämmer mig tyvärr.
Måste erkänna att jag innan jag gick in läste här idag så hade jag redan en tanke ”äh att va utan alkohol helt är kanske att överdriva ” kan ju försöka minska ner det! Men efter läst här, rannsakat mig själv även skrivit upp i anteckningar i min telefon så jag enkelt kan se 10 anledningar / incidenter som hänt allvarliga sådana som aldrig skulle inträffat utan alkohol så undrar jag hur en sån tanke ens kan dyka upp i mitt huvud! Herregud hur man kan lura sig.. har börjat med programmet här på denna sida. Tack för ert välkomnade hit de värmer :)

Mig99

Tack Charlie
Jag har läst på sin tråd och känner igen mig i mycket! Måste säga vad grym du är och inspirerande. Innan jag läste här tänkte jag att jag nog kan dricka lite bara dra ner på det men inser snabbt att nej jag måste försöka att inte dricka alls att det är mitt mål.
Jag dricker också för dämpa stress jobbresa och oro. Lever med en ny man idag fantastisk man, men är ensamstående med min son . Hans pappa dog när han va 7 dagar gammal och jag har valt min karriär jobbat mycket och haft en tung börda ( skyller inte på de men tror de är en anledning) desto mer jag jobbat bättre karriär jag fått mer pengar osv desto mer alkohol :( oron över sonen endast har mig osv.. märkligt att man borde egentligen dricka mindre då eller inte alls...Förstår din känsla när din 14 åring fick se dig full , samma känsla som för mig i fredags .hemsk men ett wake up call
Jag har varit så bra på att förtränga mitt alkohol intag, men känns skönt bara skriva här erkänna för mig själv att de egentligen pågått mycket längre än vad jag velat tro.
Hur många dagar har du varit nykter nu?

Jag har också haft karriärsdrömmar. Har alltid älskat mitt arbete och velat mycket med det. Allt eftersom åren gått med flickan och hennes problem har ökat, har jag fått inse att den där karriären bara är att lägga på hyllan. Nu får jag vara glad om jag kan sköta det jag ska på min halvtid. Funkar inte det heller. Senast i dag missade jag ett extremt viktigt möte. Helt bortglömt. I stället satt jag på habiliteringen och pratade lågintensiv oro. Jaja. I mitt äktenskap började vi också dricka mer allt eftersom ekonomin stabiliserades mer och mer. Tydligt samband för oss. När vi flyttade in i vårt nyköpta hus för många år sedan var det strängt alkoholförbud första året eftersom vi inte ville lägga pengar på onödigheter. Vi skulle se först hur ekonomin fungerade med huset. Och den fungerade ju bra....

Jag räknar veckor nu. På söndag toppar jag med 7 veckors nykterhet. Inte helt lätt, men det har gått så här långt. Just händelserna med 14-åringen är tydligen ett mycket kraftfullt argument för mig att hålla mig nykter. Det räcker än så länge att tänka tillbaka på de händelserna så vet jag. Jag ska vara nykter. Nu har jag projektet prata med min 14-åring lite mer om det som hände och vad jag gör nu för att det inte ska hända igen. Tillfället har inte infunnit sig än, men det kommer det att göra.

Du gör helt rätt i att läsa runt här och fundera på hur du vill hantera alkoholen i framtiden. Det är ju så himla bra att vi kan vara öppna och ärliga med oss själva och varandra här!
Kram!

svagis

Hej Mig99! Måste bara skriva en rad att jag läst din tråd nu när du kommit igång och skrivit lite mer och jag vill bara ge dig en STOR kram <3 Du har ju börjat reflektera över och vad jag förstår även ifrågasätta all alkohol vi omger oss med i bilder av "lyckade människor" på after-ski med Aperol, väninnorna på en altan med rosévin osv blablabla...det tar ju död på en del av oss!! Men själv känner jag inte för att avstå från allt det roliga med varken after-ski eller att umgås med vänner som dricker alkohol så jag skrev lite i min tråd att jag tänker att jag numera är nykterist, inte nykter alkoholist för jag skulle verkligen inte vilja behöva redogöra för någon i en bar om varför jag beställer alkoholfria drinkar - det har ingen med att göra.

Faktum är att:
- alkoholfri öl är GOD
- beställer man en alkoholfri drink så får man ofta något festligt och fräscht i glaset
- lär man sig namn på alkoholfria drinkar så behöver man inte ens nämna ordet "alkoholfri". Jag har fattat att de ibland heter något med Virgin så t.ex. kan man beställa en Virgin Mojito. Fast viktigt då att ordet Virgin verkligen hörs i skrålet så att bartendern uppfattar det :-D

Ja ja, tror du kommer fixa Åre-resan galant. Sträck på dig och inse att du har tagit ett livsviktigt beslut som bara kommer att göra dig starkare som människa och andra kommer att ta efter dig <3
Kram
svagis

Javelin

Det går alldeles utmärkt att vara alkoholfri i fjällen och ha kul! Trodde aldrig jag skulle skriva de orden efter bara några dagar men det är så befriande att kunna göra det.

Jag försöker ha inställningen att det är en sorts utbildande resa. Att lära mig att uppskatta allt på riktigt, utan alkoholeffekt. Det jag märkt hittills är att jag värdesätter andra saker som tidiga morgnar, vacker natur och att iaktta andra människor. Tidigare har allt på ett eller annat vis handlat om alkohol och med den försvann det perifera synfältet totalt. Ibland såg man ju knappt den som satt framför en... Nu SER jag igen och det känns som en evighet sen sist.

Mitt bästa tips är att ta med nåt du kan lyxa till med, i mitt fall en svindyr hårinpackning. Ta med en bok, tidning du vill läsa, några drycker du gillar, jag tog med thé och kombucha t ex. Den "guldkanten" alkoholen stod för kan bytas ut mot annat. Det sitter i huvudet "bara"... Eftersom du ska ha barn med dig kanske ett nytt spel kan vara nåt att ha med? Sen törs jag lova att se glädjen, genom nyktra ögon, hos sitt barn som leker i snön/åker skidor eller vad hen tjoar av, är ren lycka, och så blir man rätt hög på att vara en stolt nykter mamma, du fixar det här!!!

Mig99

Tack Javelin??
Har aldrig känt mig så här redo att ta tag i detta, har egentligen aldrig erkänt våga tänka på alla de gånger jag haft minnesluckor sagt och gjort saker utan alltid dagen efter när bakfyllan varit som värst tänkt jag ska aldrig mer dricka , sen dag 2 förträng de som hänt . Jag känner idag inne på dag 8 att jag vill aldrig mer vakna och känna den ångesten . Bra tips på lyxiga saker att ta med. Och tack för pepp! Känner mig stark ( idag iallafall )

Mig99

Fredag och sitter i bilen med mannen hans dotter och min son på väg upp till Åre... ska stanna halvvägs bo på hotell , ska möte upp en annan familj som vi ska semestra med... äta på restaurang..märker hur jag sitter här i bilen tyst,, tusen tankar , strid med mig själv... imorse sååå stark kände jag kommer aldrig mer ta en droppe a...nu sitter jag här drömmer om ett glas rött! Men tänker inte på morgondagen utan ska bara ta denna middagen ...ska gå lägga mig nykter hur förbannat svårt kan de va!!! Imorgon en vecka nykter...
aldrig tänkt så my key och erkänt för mig själv som jag gjort denna veckan ... minns för ett år sedan när vi va på middag jag blev för full ramlade i en trappa slog i huvudet blev medvetslös och fick hjärnskakning ... dagen efter sopade jag undan allt med sa jag ätit dåligt och stressat sen förträngde jag det...eller i somras på middag min man fick klä av mig lägga mig inmana middagen var över när vi hälsade på vänner...dagen efter skrattade jag sa oj jag missade middagen i vanlig ordning ...sååååå många sånhär scenarion poppar upp i mitt huvud så mår jag illa!! Måste älta dom just nu för de är de enda som får mig att känna jag vill verkligen inte ha a.. måste se min värsta sida som a tar fram hos mig!! Älskar ruset det första när jag mår sådär bra lugnet infinner sig, men sen slutar jag ju aldrig där blir alltid för full totalt gränslös ... tog en taxi hem en gång 38 mil hemifrån ...den resan var inte billig och katastrof att göra så!.. nu fy jag ska va nykter ikväll ...??

Det är ju det där med allt man gör första gången som nykter. Tillfällen då det vanligtvis ingick alkohol. Då går hjärnan i gång och förstår inte varför det inte ska bli likadant den här gången... Stay strong Mig99. Du fixar kvällen! Helt rätt att tänka på nackdelarna. Komplettera gärna med tankar på hur skönt det kommer vara i morgon bitti!
Kram!

Mig99

Tack Charlie70
Jag klarade det ikväll!!! Drack en kall alkoholfri öl till middagen , lagt mig ihop med kidsen nu de andra vuxna sitter uppe delar en flaska rött , är faktiskt sjukt stolt över mig själv! Tack för pepp.. kram ?