Gustav

Jaha..då var man här för första gången, funderandes. Gjort Systembolagets alkoholprofil. Befinner mig mellan ofarligt och varning (fast närmare ofarligt). Har 2-3 helvita dagar per vecka. Dricker måttligt förutom en gång på helgen då jag dricker mycket typ 5 glas vin. Igår, 15 dagar in i min vita månad, tog suget tag i mig med sån kraft att jag inte kunde stå emot. Ett ihärdigt sug som liksom böjde ned mig och inte gav sig. Jag hällde upp och skäms idag.

Syftet var att investera i min lever med vit månad. Gör så typ vartannat år. För det mesta går det bra. Det blev nu ett misslyckande, skäms! 15 bortkastade dagar. Bor ensam, ingen kollar mig. Därför har jag gått ut med att jag har vit månad - i syfte att investera i levern - för att sätta lite press på mig. Nu är jag inte uppriktig om vad som hänt igår... Förutom till tre personer, varav två är familjemedlemmar. Gillar inte mig själv idag. Jag tänker på hälsan och framtiden men den här revisionismen mot mig själv är jag trött på. -Jag drack ett glas vin, kan jag säga till nån, fast det i själva verket var 2,5 glas. Bättre då att knipa igen än att ljuga. Min plan nu är att fortsätta min vita månad ändå och försöka fixa det trots plumpen.

Kan sluta efter två glas, dricker sällan mer, men kan alltså inte avstå helt vissa dagar. En tillvänjning som skett under många, många år vilket oroar mig.

Issues & timing: Har ångest över en dålig situation som utvecklat sig på jobbet under 1,5 månad. Tagit lugnande några enstaka gånger. Kan vara depression vilket jag ska ta tag i vid sidan av detta, redan imorgon faktiskt. Jag tycker ändå att jag borde kunna bemästra suget.

Har sett youtube videos där man rekat glutamin och magnesium vilket jag beställt. Även så finns ett läkemedel som heter Akamprosat som ska göra så att suger minskar och att man inte dricker lika ofta. Nån med erfarenhet av ovanstående? Andra trix mot suget? Försöker kartlägga. Det kanske bara varit rejält sug 3-4 ggr på 15 dagar. Igår var värst.

Drömmen vore i framtiden att
1) Bli av med suget och kunna avstå.
2) Minska. Kunna dricka måttligt 2 ggr per vecka istället för 4 ggr per vecka.
3) Kunna ta en vit månad utan problem, kanske två ggr per år.

Till alla er som har liknande mönster på drickande som jag. Fan vilket pannben ni måste besitta om ni klarade det!

Den insikten att jag inte klarade vit månad gjorde att jag nu avstår helt.Har gjort programmet här med stöd av rådgivare.Kan det va nåt för dig?
Har erfarenhet av besattheten i att dricka vin som jag inte kunde rå över i stress så nu försöker jag ta hand om min stress.
Har inga rätta råd men jag provar så här och nu har det gått 31 dagar idag?

Gustav

Du klarade ju 31 dagar med stöd. Fantastiskt bra gjort Pilla! Utan medicin? Kunde dom snacka bort suget bara?

En sak i taget för lilla mig tänker jag. Jag mår inte bra inombords. Men det var faktiskt enbart suget som tog mig häromkvällen när jag hällde upp. Tack för ditt stöd och din idé. Det kan nog vara nåt för mig! Du är smart och verkar ha hittat ditt grundproblem (stress). Fick nu även besked att jag har diabetes. Det är liksom många bollar i luften nu men jag kör på med återupptagen vit månad i alla fall.

Det är starkt gjort av dig att återuppta vit månad trots många bollar i luften?
Ja tänk om man hade en lösning på detta sug som kommer över oss.
Jag anar också att jag var sugen på sött och drack då vin när jag blev sugen o det var ofta .Jag behöver också sköta kosten har jag märkt,det påverkar mitt sug.För mig också en sak i taget för lilla mig.
Tråkigt att höra att du fått diabetes...också.
Hoppas du får bra stöd i detta och att du kommer må bättre senare i tiden.Kanske kan vi stötta varandra lite grann på våra resor här på A H?
/Pilla

Gustav

Det heter Akamprosat och ska göra så att suger minskar och att man inte dricker lika ofta. Googlade jag mig till. Testat`?

Tack för värmande ord. Hur går det för dig? Är det jobbigt? Hur går det med kost? Undvika socker då eller? Eller är det tvärtom, du ska äta socker så du inte blir sugen på socker som finns i vin eller? Otroligt pannben du har!! Skördat några fördelar? Är du inte mer alert på morgonen och orkar mer?

För mig är det ju kolhydratfattig mat från nu, inget socker, skittråkigt. Kastade mina Tutti Frutti godispåsar. Saknar dom. Läser på matförpackningar så att det inte är för mycket kolhydrater. Tog en halvtimme att köpa ett paket hårt bröd på Coop idag. Sockersuget promenerar ju inte iväg från dag 1 bara för att man köper nyttigare mat. Men men jag fixar det.

Jag får vara glad bara om inga organ tagit skada. Ska kolla upp levern nästa vecka. Lika bra o ta tag i hela skiten på en gång. Man blir ju lite skraj. Sportar en del och är i ganska bra form. Då kan det väl inte vara nåt fel med drickandet, invaggar man sig. Yeah right.. En sak i taget. Magnesium och glutamin är på väg. Vit månad rullar på, det funkar. Sen tagning av leverprover är på g, och nu en kopp kvällste! Alltid något.

Om jag har mer pannben än nån annan.
Prövade ju att dricka efter några månader utan alkohol,Trodde då att jag inte hade några problem.Men det eskalerade och var snabbt till baka i gamla vanor så nu får det vara så här så får erfarenheten tala.Jag kan inte hantera alkohol på ett sunt sätt och konsekvenserna gör att jag mår skit.Jag försöker verkligen minnas hur det var när suget kommer./Pilla

Hej,
Ville bara flika in och berätta att för mig har det hjälpt på något konstigt vis att köra diet + vit månad, samtidigt.
Dels har jag ”unnat mig” extra grejer på helgen, allt från a-fritt bubbel till lyxig mat, lite nötter.
Det har varit en skön trappa att kliva upp och ner på.
Det har resulterat i minus 5 kilo på 4 veckor. En bonus!
Lycka till framåt med både leverprover och nykterheten!

Du fortsätter kämpa, bra. Det lyckas inte alltid på första försöket. Reagerade då du skrev ”15 bortkastade dagar”. 15 nyktra dagar är verkligen inte bortkastade. Din lever tackar t.ex :).

En sak som jag kom ihåg då jag läste tråden är att då jag slutade dricka så gick jag strikt in för LCHF. Samtidigt. Det gav mej dels nåt att fokusera på och så kanske det tog bort sug lite. Jag hade lång semester den sommaren och fokuserade på mat och promenader. Efter 10 veckor var jag inte bara nykter utan också nästan 10 kg lättare.
Jag är fortfarande nykter sen snart 8 år. Vikten däremot...

Gustav

Santorini, Pilla och Se Klart!

Ni är duktiga som sjutton ju! Vilket bra trick att foka på nåt annat jobbigt, nämligen en diet. Promenader inte heller dumt. Vilka resultat. If you want something you´ve never had, you´ve gotta do something you´ve never done!

Jag kmpar på, det är väl 3,5 vecka nu. Börjat ta L-glutamin. Märker ingen direkt skillnad, kanske pyttelite mindre sug. En god sak som hänt är besked om att min lever samt mina njurar är i toppfunktion. Oerhört lättad över det. I denna veva fick jag dock även besked om mild diabetes. Jag har därför minskat kolhydrater, kanske lite väl drastiskt. Man bli trött. Sitter och undrar om det är godis jag är sugen på eller alkohol.

Ta hand om er, ni är jätteduktiga ju!!

Hälsan är guld värd!Va roligt att det såg bättre ut med diabetes,o lever o njurar.Du är ju en av oss Gustav och jag tycker 3,5 vecka är jätte starkt ?/Pilla