svagis

Det som är bra med KBT är att det skapar en struktur för samtalen så du slipper känna dig i fokus på det vis som en gör med en psykolog eller psykoterapi. KBT-terapeuten har ett antal frågor att ställa till dig och utifrån dem så bestämmer ni hur ni ska arbeta tillsammans vilket gör stor skillnad för mötena. Om en känner sig lite osäker inför att öppna sitt inre för en främling så kan detta hjälpa ganska mycket.

Visst beskrev du att du har druckit regelbundet sedan tonåren? Då tänker jag att du kanske har självmedicinerat med alkohol ända sedan dess och att det är hög tid att pröva om det finns någon "riktig" medicin som stöttar ditt mående? Jag är absolut ingen läkare men har erfarenheter som gör att jag inte kan låta bli att uppmuntra dig att ta tag i ditt mående. Det låter som att du verkligen kan få hjälp att må mycket bättre i grunden s.a.s.
Kram!
svagis

Det låter bra, jag blir lätt obekväm om jag ska vara i centrum.
Jag gjorde slag i saken och ringde min VC idag och berättade hur jag känner.
Jag fick en läkartid redan i morgon!

Du har helt rätt i att jag har självmedicinerat.
Det har nog alltid varit så, jag har nog aldrig mått bra.
Jag kommer ihåg när jag bodde hemma hos föräldrarna fortfarande när jag var 16-17 år och hade sprit och vin välgömt under sängen, hur jag kunde dricka det på nätterna när de andra i familjen låg och sov.
Jag har alltid försökt fly ifrån mina egna tankar och verkligheten.
Men jag är bestämd nu, jag ska vara öppen för hjälp och kämpa för att få må bra

Lilleman

Känner verkligen igen mig i det du skriver ? det var ju alltid enklare att dricka lite när det kändes jobbigt i livet. Hoff vilket spån man har varit.

svagis

Sådär ja! Nu har vi först tagit bort snuttefilten, alkoholen, och det är först då som man kan ta tag i de riktiga problemen tror jag. I mitt fall säger kroppen ifrån fysiskt pga mina 20 kg övervikt som jag burit på i ca 10 år nu (många alkoholkalorier har varit med och byggt upp kilona). Så länge jag drack A så kände jag inte efter på allvar, det var som att vara lite bortdomnad på något vis, även när jag inte hade druckit något. Men nu jäklar, nu protesterar mina leder och jag har blivit tvingad att börja träna mer som sjukgymnastik för tillfället. Ska även se över hur många kalorier jag äter under en dag - tror inte att det är så farligt men lite för många är det antagligen. Inget problem som inte går att lösa iaf!

Framåt sommaren ska vi nog kunna vara rätt fit for fight du och jag :-D
Lycka till på VC imorgon nu - jag vet att det är rätt väg att gå och du ska tacka ja till den hjälp de erbjuder dig även om det känns läskigt. Du utvecklas och det är ju meningen med våra liv faktiskt, att fortsätta utvecklas även som vuxen.
Stor kram
svagis

De där extrakilona kommer säkert ramla av i en rasande fart nu när du inte dricker alkohol.
Förutom att det är fruktansvärt mycket kalorier i alkohol så äter (åt) åtminstone jag en väldigt massa onödiga saker i orimliga mängder när jag var berusad.

Jag var till VC idag. Fick prata med en läkare och fylla i ett papper där de satte poäng på mina svar. Tydligen hade jag väldigt höga poäng. Han skulle skicka det pappret till någon på psyk och jag fick en remiss dit. Han var väldigt duktig och jag kände mig trygg med honom men det var lite språksvårigheter så jag hade lite svårt att förstå allt han sa.
Jag fick lämna ett urinprov, drogtest. Sedan ska jag tillbaka på måndag och ta en massa blodprover. Det ska bli spännande och se om alkoholen har påverkat något.
Jag fick Cipralex utskrivet som jag ska börja med i morgon.
Så nu är bollen i rullning mot ett lyckligare liv.
Ha en fin fredagskväll och skål! (trocadero i glaset)
Kram ❤️

svagis

Det låter ju superbra att du fick en bra kontakt på VC och att du provar medicin som ska hjälpa ditt mående. Heja! Kom ihåg att du ofta får biverkningar av SSRI-medicin i början så bli inte orolig om du mår sämre någon vecka till att börja med, det verkar de flesta göra. Men jag har både saliv och sexualitet (vanliga biverkningar=muntorrhet och minskad lust) kvar trots min medicin så det är inte säkert att du får några biverkningar på sikt. Du ska utvärdera efter någon månad och se om du är nöjd annars finns det flera varianter man kan pröva och jag började med 10 mg varje dag men efter 5 månader ökade vi till 20 mg per dag och det är jag nöjd med. Så känn dig för!

Jag är så glad för din skull! Ingen ska behöva stå ut med psykisk ohälsa om det finns bot och ofta gör det ju det. Så jag håller tummarna för dig nu och känner starkt på mig att det kommer gå fint - tack för att du delar med dig! Och tack för hoppfulla och snälla meningar om min vikt <3
Kram
svagis

Biverkningarna kan jag leva med, dom känns små i sammanhanget. Men jag hoppas att jag slipper dom ändå, speciellt det där med att må sämre i någon vecka.
Sexlusten har gömt sig sedan länge, säkert på samma ställe som mitt självförtroende och muntorrhet finns det tabletter för.
Jag skulle börja med 5mg per dag i en vecka sedan öka till 10mg och efter 4 veckor skulle vi träffas igen och utvärdera.

Tack själv, tack för att du läser, skriver och stöttar. Tänk att lite ord på ett forum kan göra skillnad.
Du har en del i att jag orkar kämpa svagis ❤️

Jobbigt att inte kunna sova till du är pigg. Jag tar ju till lite kemi vid behov. Har gjort det i många år. Blir säkert bättre med din sömn, men lite hjälp på vägen kanske du kan skaffa dig om du inte redan har?

Jo jag har propavan men jag får sån fruktansvärd "baksmälla" av dom så tycker inte att det är värt de.
Men nu har jag fått kaffe och frisk luft så nu är jag pigg igen ?

Du är stark kontentan, imponerande vilken resa du gör. Jag är inte riktigt där än, men jag jobbar med mig själv och börjar väl iallafall få ordning på tankarna.

att du fått en kontakt på VC. Jag ser en poäng med att komma in i systemet, och känna att man försöker påverka sitt problem. Själv går jag på VC två gånger i veckan och tar antabus, det gör att jag slipper tänka på att ta mig en berusning. Ofta har det ju varit att man plötsligt fått för sig att det skulle vara en bra idé att gå förbi systemet och "bara" köpa några burkar och flaskor, bara för idag och sedan lägga av. "Bara en gång till" har jag nog tänkt något tusental gånger. I dag visar appen 72 dagar nykter och jag är så glad för det. Lika glad blev jag nyss då resultatet av provtagning i morse kom på mejl, alla förhöjda värden på min lever för ett par månader sedan är nu helt normala! Det kommer fler prov svar, men de 20-talet svar som redan kommit visade på grön lykta för allihop. Otroligt. Ska nu också ta tag i att mina knän känns lite svaga och har lite ont i knälederna. Ha en bra vecka! /Fenix

Du har viljan nystart och det är en jäkla bra början, sedan har du lite större problem än enbart alkoholen också men jag känner på mig att du kommer att reda ut allt tids nog. Du verkar vara en godhjärtad människa.

Känner igen mig i det du skriver fenix, så lätt att tro att man fixar en "sista fylla".
Stort grattis till dina 72 dagar och dina fina provsvar. Det är kul när man märker resultat av sitt kämpande.
Jag gick förbi spegeln i morse och stannade upp när jag såg mig själv. Magen har krympt en del ?
Själv har jag 4 veckor som nykter idag, det känns fantastiskt.
Lycka till med dina knän!

veckor är ju en kanonstart. Jag brukade ibland klara tre veckor som mest, sedan blev det konstigt nog så att det fanns en liten anledning till att köpa hem lite dricka. Därefter kunde det i stället gå tre månader minst med oftast dagligt drickande innan nästa lilla paus kom. Tänkte just i dag på så ofantligt många timmar jag slösat bort på att vara bakfull och hata mig själv. Lycka till på din fortsatta resa!

Jag kämpar på och jag tycker det går rätt så bra.
Har inte något nämnvärt sug men precis som fenix skriver här ovan så kommer jag på mig själv med att försöka hitta anledningar till att dricka. Tror bara det är av gammal vana.
Men jag är fortfarande nykter och det känns förbannat bra, livet känns lite ljusare just nu ?

Insåg precis att jag sluppit släpa hem och dricka ca 150 öl, sluppit gömma 150 burkar. Sparat minst 3000kr och inte hällt i mig ungefär 37000 onödiga kalorier under mina 30 dagar ??