Var Dag

Bra där ⭐️ Tänkte på den babblande alkohol filosofiiin - hur mycket kommer man ihåg av vad man babblat om
Och är det ens något vettigt ? *känner igen mig själv*. Ha en fin lördag tänk på att du vaknade nykter utan baksmälla, hur underbart är inte det ? - Tillsammans är vi starka ??

Känns verkligen som jag har bestämt mig . Suget kommer och går, det är väl sug tror jag när jag kommer på mig själv att sitta och planera att jag någon gång kan sitta ensam hemma ( är nästan aldrig ensam) och dricka" ett glas " för mig själv. Det är min utmaning just nu. Vill aldrig mer dricka bland folk eller gå ut osv .
Tankarna börjar lugna sig och jag känner att jag hittar glädje i annat och tycker att livet börjar se både ljust och kul ut även utan alkohol. Kände för att resa utomlands o förut har jag tänkt Spanien = sangria . Italien = vin osv . Nu kan jag tänka: utomlands = värme , upplevelser skönt !
Har aldrig fattat varför man vill åka på ngn kryssning om man inte får dricka tex men det känns som jag börjar fatta att man faktiskt kan göra andra saker och att alkohol inte hör hemma överallt där det förut varit " obligatoriskt " för mig ..
Känner att jag babblar runt om ditt och datt men vill skriva ner tankar så man kan gå tillbaka o läsa.
Jag är så nyfiken på framtiden känner jag och vilket perspektiv man kommer att ha när man ser tillbaka på allt.
Börjar oxå känna mig starkare till att bli mer offentlig och säga till folk som frågar varför jag inte dricker att jag är alkholist . Kanske börjar tillfriskna ?
Hur som helst , hoppas att ni som läser detta mår bra och jag önskar alla en fin dag !

Tror som du, att du börjar förstå dig på dig själv. Den insikten kan du komma väldigt långt med! Jag kämpar också på. 4 veckor i dag och jag ger mig en klapp på axeln.
Heja dig!

Sablar va arg jag är på mig själv! Drack igår. Skulle bara ta 2 glas ( skulle på teater alldeles själv ) och tänkte ta mig en ledig dag liksom. Max 2 glas blev två flaskor och utkastad fr krogen ! Min hjärna igår:" du klarar att ta 2 glas, du har varit nykter superlänge så det här är inget konst. Jag är liksom inte ens sugen på att varken gå ut eller dricka men 2 glas blir bra "
Sen... helt borta , snurrat runt på krogen, åkt taxi för en massa pengar , snodde ngns öl så blev utslängd. Asså hur är man funtad ??? På riktigt ? Jag är ju inte klok !
Nya tag nu men blir så himla besviken o ledsen och fattar inte hur jag kan göra så här mot mig själv! Livrädd redan nu för att jag kan göra om samma om några månader när jag är stark och kaxig igen. Jag har som mål att bara helnykter, har ingen önskan om att lära mig dricka mindre eller ngt . Mitt enda mål är att aldrig mer dricka. Sitter på tåget o försöker gömma mig från människor , tänk om ngn var ute o såg mig. Usch !! Blä !! Tråkigt inlägg men måste få ur mig allt !

Då har du övertygat dig igen att du inte vill dricka. Jag hejar på dig Louise. Du kommer att fixa det!
Stor stark..........Kram!
Charlie

Jag har läst igenom din tråd o känner igen mig i så mkt....har tänkt dra ner flera gånger förrut, sen gått några veckor/månader sen händer det igen! Denna gång SKA jag lyckas! Det kommer du med göra :)

Så smart att skriva av dig sanningen fast den gör ont! Här finns ingen som dömer dig. Bara förståelse.
Men! Det finns bara en väg ut ur det där destruktiva. Den vägen är nykter. Du kör på igen va?
Nån ny strategi när tankarna försöker övertyga dig?
?

Inte kul! Vi vet alla hur lätt det är att man tänker just så där och åker dit på att dricka igen! På det igen bara... vi ger oss inte. Kram???

Just ja , strategi! Näe, jag inser ju att jag inte har ngn att ta till när hjärnan börjar prata med mig om att jag är " frisk " o kan ta ett max två glas .... hjälp ! Måste ha en strategi ! Hur gör ni andra ??

Någon tjatade om boken ”Tänka klart”. Nu tjatar jag om den.
Så, mitt tips om strategi är att läsa den.
Jag ska läsa den igen.
?

Hej Charlie!
Har ingen riktigt ännu förutom att jobba bort tanken när den kommer. Det kanske är en strategi? ?
Jobbar aktivt varje dag med böcker och poddar om beroende ,det hjälper mig .
Tänkte på sportlovet åka bort och tänkte ta tåget . Första tanken : mysigt, läsa bok och sedan gå till resturangvagnen och köpa rött vin... kan nu känna huuuuur gott d skulle vara o sitta skönt o låta berusningen komma och titta ut genom fönstret !
Istället för att surfa vidare på den tanken försöker jag slå bort den och byta ut vinet mot kaffe o njuta av det ..

Fick en aha grej häromdagen . Var ute o gick o tittade in på ett café o tänkte att d skulle vara mysigt o sätta sig och ta en fika . "Vanliga jag " brukar titta in på barer och tänka vad mysigt och ta ett glas vin.
Jag tror att jag kommer få andra aha upplevelser ju längre tiden går utan alkohol. Vill byta ut tanken : åhh sol, sitta på uteservering o dricka rosé mot : åhh, sol, sitta på kajen och äta glass ?

Hur går det för dig Charlie?
Kram !

Jag läser i ditt inlägg att du redan har flera strategier ju! Slå bort tanken på vin när den kommer. Tänka cafe i stället för pub osv.

Jag rullar på just nu. Vet inte om du har läst min tråd? I vilket fall har jag mycket tankar kring barnen, särskilt det ena, som jag dricker på. Det senaste är att jag försöker jobba på att släppa de tankarna efter kontorstid. Precis som jag gör med jobbet. Vila och ta pauser är en annan strategi. Stressen är inte vår vän i arbetet mot ett nyktert liv. Jordnötter och bubbelvatten går det åt mycket av här nu. Jag har pratat med några vänner. Sagt som det är, även berättat lite om mina mörkaste erfarenheter av alkoholen. Fått enormt fint gensvar från de jag berättat för. Börjat träna. Börjat virka. Ja, det är mycket jag jobbar med. Det gör säkert du också, bara det att man inte alltid tänker på allt man egentligen gör. Sätt det gärna varenda strategi du kommer på, på pränt här på forumet. Hjälpsamt för dig själv framförallt men säkert även för andra!
Kram!

Härligt att läsa att du kämpar på Charlie70 ❤
Jag har kommit i gång m träningen igen och upptäckt yoga . Har haft svårt för det tidigare och bara tränat explosivt och styrka men nu känns yogan mer som jag. Försöker hitta meditation och har hittat en app som verkligen funkar när jag känner stress , huvudvärk eller bara har svårt att landa i mig själv. Det är också strategier så en har en hel del men det hjälper att sätta ord på allt. Det hjälper också att gå tillbaka och läsa här och läsa andras inlägg. Löste mitt inlägg när jag hade varit full sist och ångesten ramlade över mig. Det ska jag läsa igen nästa gång jag känner ett sug !

Drömde i natt att alla på jobbet kom fram och sa att vi vet att du var full igår och du dricker för mycket. Vaknade med ett ryck och fick panik ! Drömmer så mkt om olika sådana här scenarion. Undrar om det beror på att jag på riktigt börjar förstå att jag är alkoholist. Jag menar jag har ju fattat att jag har problem med alkoholen men ändå inte riktigt velat kännas vid att jag är alkoholist. Kan inte förklara bättre än så men helt plötsligt är det som polletten trillar ner . Massa minnen kommer tillbaka . Var ute o gick häromkvällen och fick en flashback till när jag varit ute o kom hem sent, full. Skulle kissa i skogen o ramlar bakåt och slår i huvudet . Skrattade då och tyckte d var roligt. Nu kom jag ihåg det och fick sån ångest! Herregud kunde ju fått en subduralblödning! Hur många gånger har jag somnat i soffan m levande ljus tända , kunde brännt upp hela huset !
All ångest ramlar över mig i små portioner här och där.. läskigt men kanske nyttigt. Försöker vända det till att det är positivt att jag slutat dricka och att jag måste förlåta mig själv men känner mig ensam i djupa skogen ibland.

I söndags vaknade jag, kollade telefonen o såg massa nummer jag ringt ! Fick panik o ba : har jag varit full - vem har jag ringt - fan fan fan !!
Sen kom jag på att jag och dottern kollat mello och ringt o röstat ?? phu!

Jag tror att det är jätteviktigt att man faktiskt minns de allra värsta fyllesynderna, för att påminna sig själv när tanken ”så farligt var det nog inte, bara ett glas.” För den tanken kommer förr eller senare.

Själv har jag gjort en mental topp 3-lista över värsta fyllesynderna att ta till när den tanken kommer.