Det gick inte att stå emot så värst många dagar den här gången heller. Sitter återigen framför datorn med kroppen full av skam och ångest. Har druckit ca fem-sex dagar varav de sista tre i stora mängder. Lyckades att låta bli starkspriten men det går ju alldeles utmärkt att bli full på starköl och vin också. I går sinade förråden så då tog jag cykeln till närmaste uteservering och drog i mig ett antal starköl. Vidare hem och gjorde slut på sista vinflaskan för säkerhets skull. Ingen alkohol sedan ca sex igårkväll och nu kommer darrningarna, den lite oregelbundna hjärtverksamheten, den dåliga magen och värst av allt den fruktansvärda ångesten.

Jag var bara tvungen att bryta med alkoholen idag. Jag hade inte klarat att fortsätta rent psykiskt. Jag har nu botaniserat lite på nätet och ska gå på mitt första AA-möte imorgon. Det tar emot och jag känner mig rädd, feg och usel. Tänk att man kan klara nästan vad som helst men omöjligen kan styra sitt alkoholintag. Jag klarar inte denna fruktansvärda kamp själv längre. Det var också en anledning till att jag var tvungen att skriva ett eget inlägg där jag kan fästa mina tankar och funderingar på pränt.

Jag hoppas på ert stöd "där ute" för en sak är helt säker; jag behöver det.

Tjalle

svagis

Hej Tjalle!
Vad kul att få en hälsning från Frankrike :) Och ännu roligare att du håller dig till maten och kaffet den här gången <3 Grattis! Du reser nog med öppnare ögon på det här sättet och kommer att komma ihåg alla upplevelser mycket bättre <3
Ha det så gott med frugan!
Kram
svagis

Tjalle

Hej på er alla fina,

Fortfarande på resande fot. Just nu i Österrike. Har badat i varma källor och sedan lite massage på det. Det är väldigt skönt för en spänd, gammal kropp. Jag gillar verkligen Österrike. Igår blev det wienerschnitzel i schnitzelns hemland. De vet verkligen hur det ska smaka och köttbiten var som ett "dasslock". Så hälsosamt är det inte men med en redig portion pommes frites så blir det bättre, eller???

Nåväl, jag unnar mig att äta och dricka det jag vill förutom alkohol då. Jag hade en månads nykterhet igår och har alltså tagit steget in i månad 2. Det känns stabilt och jag har faktiskt inte haft en tanke på att dricka. Kanske om jag är helt ärlig att jag under en sekund funderade på en stor öl till den goda maten men tanken försvann lika fort som den kom.

Det hade varit så skönt om jag kunde mota Olle i grind så fort och enkelt även i framtiden. Nu vet jag att det kommer att komma tuffare dagar men jag är tacksam för varje nykter dag jag har. Tillbaka i Svedala på söndag kväll och lite vardagsrutiner igen. Det är inte så dumt det heller.
Trevlig eftermiddag på er alla.

Vilken resa-i resan. Inspirerande för oss som har de här tillfällena framför oss. Tack för att du delar, och välkommen hem så småningom, till en kort månad två!

Tjalle

Hej på er alla forumsystrar och bröder,

Åter hemma sedan i söndags. Flög hem från Tyskland i orkanvindar. När jag tittade ut över flygplatsen innan start såg jag det plan vi skulle ta som var på väg inför landning. Det fick försöka tre gånger innan det till slut kunde landa. När vi sedan skulle gå ut till planet blåste det så mycket att jag höll på att ramla flera gånger. Att sedan sitta utan en lugnande drink på ett mycket skakigt plan var också en "upplevelse". Nu är jag i alla fall tillbaka i vardagen och har klarat av min 41:a nyktra dag. Jag skulle ha skrivit några rader för flera dagar sedan men kombinationen mycket vardagsbestyr med att jag inte tycker att jag har så mycket att säga har gjort att jag bara läst om vad ni andra har för er...................(vilket jag gör med stor behållning)

Idag har jag varit ute hela dagen och röjt på min tomt. Det blev också eldning och en hederlig gammal korvgrillning över öppen eld. Mysigt men ack så rökigt. Trots en rejäl skrubbning i duschen har jag fortfarande rökluften i näsan och det känns som jag har rökt två paket cigarretter (fast jag aldrig rökt)

Till middag blev det spaghetti och hemlagad köttfärssås. Mycket gott. Tyvärr dök det för ett ögonblick upp en tanke på att korka upp en flaska rött. Av detta blev det dock inget. För det första hade jag inget rödvin hemma. För det andra satte jag mig ned en stund i fåtöljen och tänkte på vad som skulle hända om jag öppnade en flaska. Skulle jag nöja mig med ett par, tre glas. Svaret har jag ju redan. Det skulle bara vara "lilla A" och kampen skulle genast börja i form av ett evigt jagande efter mer A och högre berusningsgrad. Jag är givetvis glad att jag inte behövde ägna någon längre tid åt att dividera huruvida jag skulle dricka eller inte. Det som oroar mig är ändå att jag ens tänkte tanken........................

Jag har ett par jobbiga veckor framför mig nu. Min hustru fyller "jämnt". Hon vill inte fira men jag känner ändå pressen. Hennes syskon med familjer kommer upp nästa helg. Det blev bestämt idag. Jag har aldrig klarat att träffa dem helt nykter historiskt sett så jag gruvar mig redan för hur jag ska hantera situationen........

Just nu orkar jag inte tänka på det men måste fila på en hygglig strategi. Att dricka skulle vara katastrofalt. Jag har utsatt min fru för så mycket jobbiga situationer så det här får bara inte gå fel. Samtidigt vill jag ju inte sitta stel som en pinne hela helgen för att jag inte kan hantera situationen.....Hua....

Nåväl, nykter idag och ambitionen är att fortsätta på den inslagna vägen.
Sköt om er/Tjalle

Grymt bra jobbat med nykterheten!

Eftersom det är din frus födelsedag så hamnar hon helt naturligt i centrum förstås ? Ta på dig ”kökstjänst” och sysselsätt dig non-stop så slipper du sitta stel som en pinne.

Oavsett så har du tagit det här beslutet för din egen skull, skit i vad hennes släktingar tycker och tänker om både dig och annat. Sannolikt fixar du deras beteende bättre nykter än om du är onykter ?

Tjalle

God morgon och tack andrahalvlek. Bra idé med kökstjänsten. Jag är inte helt oäven i köket så då blir det aningens lättare. Tänkte att jag skulle skissa lite på någon form av meny så att jag får annat att tänka på. Till huvudrätt blir det nog oxkind, som jag gjort några gånger. Får koka en hel dag i lergryta med en massa godsaker och en flaska rödvin. Blir otroligt mört och brukar vara uppskattat. Till det lite stampat mos. Problemet är att få tag på råvaror. Jag bor på landet så jag får se om man kan beställa i den lokala affären.

I natt jag har jag sovit som en "medvetslös" och jag har förmodligen väldigt mycket sömn att ta igen. Just nu vräker regnet ner och jag tror inte att det blir så mycket utomhusaktiviteter. Måste lära mig att ta det lite lugnt emellanåt. Det är också en form av "träning".

Ha nu en fin lördag allihopa i ruskvädret.
Tjalle

till och med i orkanvindar... huuu. Det kan vara otroligt viktig träning att stanna upp och vara ’i sig själv’. Så mycket en kan springa undan och svettas ut! Mitt allra varmaste Lycka till? till dig och ambitionen att ge din fru en glad födelsedag❣️ / Allt gott.... Du håller just på med att bevisa det som blev mitt mantra: det är möjligt att ta makten i sitt eget liv! / mt

Tjalle

Så glad att få input från dig, mulletant. En av de som varit med på forumet länge och som lyckats. Det är så inspirerande och ger mig kraft att fortsätta.....

Nu till sängs med min spännande bok.
God natt på er alla/Tjalle

Vilket rikt liv du lever nu. En fröjd att läsa. Och sex vita veckor... Det är stort. Du gör det så bra.

Det där med kökstjänst var smart. Allt som kan få oss att hålla fokus på annat än alkohol är smart.

Kram till dig

och grattis till dina vita veckor! Kollar nu på min app och är uppe i 85 dagar utan alkohol. Visst kommer tankar på A men än så länge lätta att vifta bort. Dock har de ökat, och enligt vissa ska det ju vara en period kring 3 månader där man ska se upp extra noga. Jag har ju tack och lov mina besök på vårdcentralen två gånger i veckan för antabusdrinken, så jag är skyddad mot spontana dikeskörningar. Kan nog säga att utan det skyddet vet jag inte hur det gått vid några tillfällen, men det är verkligen en trygghet att inte kunna dricka. Jag vill inte dricka, men också lugnt att jag inte kan. Ha de gott och fortsätt räkna veckor:-)

Tjalle

Hej på er alla,

Tack Vinäger och Fenix för fina och inspirerande inlägg. Ni känns stabila just nu och det gläder mig och peppar mig inför kommande dagar.

Idag har det varit lite segt. Barometern slog i botten vad gäller lufttryck och jag kunde känna i både knopp och kropp hur "låg" jag blev. Efter mycket tv-tittande på skidor tog jag mig i kragen och kastade mig upp på min träningscykel och brände av knappa 3 mil. Inte så roligt. Jag fick verkligen ta fram det där pannbenet jag har någonstans. Efteråt kom dock belöningen. Fixade dessutom till en helt vegetarisk middag som faktiskt var både mättande och god. Så för att summera dagen; nu känner jag mig som en riktig "bror duktig". Det känns nästan som det blivit för mycket av det goda. (nåja, det blev en glasspinne som belöning, trots allt...)

Dag 43 till ända. Jag har ju lite att stå i den här kommande veckan med födelsedagsförberedelser mm. Ska faktiskt bli riktigt skönt när detta är över. Jag trivs bäst i vardagen.
God natt på er och ta hand om er själva.
Tjalle

Blir alltid lite nervös när jag ser din rubrik Trillat dit igen, så extra skönt att läsa om din vardag som rullar på så bra. Jag har också fått förkärlek för vardag, snäll och beskedlig och inte så mycket dividerande,
Även om jag sällan upplever ”ska jag” ta ett glas, så är det avsaknad av rutin och även de många tillfällena med umgänge som gör att jag blir lite mer ostadig.
Så måndag, välkommen, och tack för fin och inspirerande läsning i din tråd!

Tjalle

Först tack Se klart för kommentar. När jag var som mest uppe i yrkeskarriären var måndagar som ett rött skynke för mig. Tätt följd av söndagskvällar då ångesten slog på och jag räknade timmar för att vara säker på att jag inte skulle lukta alkohol eller för den del vara minsta påverkad. Ibland (mycket sällan) tummade jag lite på mitt "räknande" och jag kände mig inte alltid helt fräsch när jag vaknade på morgonen. Det är en känsla som jag än idag kan förnimma in i minsta detalj. Trots att man bara vill dra täcket över sig så tvingade man sig upp och genomförde dagen som om ingenting hänt. Livrädd för att det skulle dyka upp oväntade saker på jobbet. Räknade minuterna tills lunch. Sedan den otroligt långa, sega eftermiddagen innan man kunde styra kosan hemåt på darriga ben. Någon vidare nytta på arbetet gjorde jag nog inte många måndagar. Å andra sidan kompenserade jag detta genom att jobba halvt ihjäl mig övriga dagar och även vissa helger. Det är kanske så många av oss alkisar funkar....

Att gång på gång upprepa detta mönster trots att jag visste precis hur illa jag skulle må efter en "dryckeshelg" är inte bara anmärkningsvärt utan också fullständigt idiotiskt. Det visar bara hur alkoholen kan förvrida hjärnan och beteendet på vem som helst av oss. Det spelar inte så stor roll hur stark man är i nyktert tillstånd. Är man missbrukare och får i sig något glas vet man aldrig vad som kan hända.......

Idag har jag ingen som helst problem med måndagar. Tycker istället det är skönt när veckan börjar, när allting rullar på, när jag kan höra på färska, uppdaterade nyheter, när förväntningarna inte är lika stora som när helgen infinner sig.

Jag mår, i stort sett, alldeles utmärkt för tillfället. Ändå kan jag ana en liten, liten oro att detta inte kan pågå för all evighet. Inte så att jag funderar på att dricka utan istället en odefinierbar känsla av att något kan hända som jag inte kan kontrollera.....Månne är det en "yrkesskada" efter en massa år av drickande.

Idag mår jag i alla fall bra. Kram på er alla.
Tjalle

Vad glad jag blir för din skull, Tjalle.

Ja, erfarenheter har vi så det räcker och blir över. Hoppas vi kan fortsätta att använda dem till igenkänning och därmed förebyggande strategier.

Och du, jag håller med, måndagar är bättre än fredagar under själva nykterhetsarbetet.

Hoppas att du får en fin helg!

Kram

Tjalle

Först tack vinäger för kommentar. Du behövs här.
Som jag skrev om tidigare kommer frugans syskon med make/makar imorgon. Det är verkligen inget jag ser fram emot. Känner mig som en social analfabet och gruvar mig å det värsta. Jag har alltid haft två alternativ tidigare för hur jag ska bemöta situationer som denna. Antingen "flyr" jag iväg någonstans, rent geografiskt eller också stärker jag mig med några glas och "härdar ut"......

Att helt plötsligt möta detta helt nykter, dessutom att för min frus skull vara lite extra "vänlig och tillmötesgående" är en uppgift som heter duga. Rent fysiskt yttrar sig problemen att jag blir spänd i hela kroppen, ont i nacken och huvudet etc, med andra ord jag mår skit....

Det vore så himla enkelt att "stänga av där uppe" och ta ett par drinkar när gästerna kommer. Det hela blir, åtminstone till en början, så mycket enklare och lättare. Det är dock otänkbart denna gång. Jag vill absolut inte riskera att jag "förstör" ännu en födelsedag nu när vi har folk hemma hos oss.

Nu är det bara att ta en timme i taget. Koncentrera sig på "kökstjänsten" som någon rådde mig till. Om frågan kommer om varför jag inte dricker något med A i så tar jag det lite på volley. Orkar inte hålla på att förbereda mig för det också. Nåväl, gästerna åker nog vid lunch på söndag så om två dygn blir det väl lugnt igen.

Jag har druckit så många år att jag inte riktigt vet hur man umgås helt nykter. Visst har det hänt men jag har då alltid känt en irritation inombords, tyckt att det varit jobbigt när alla andra blivit salongsberusade (en mild västanfläkt mot min egen berusning, dock), tycker inte att folk har något vettigt att säga, tiden släpar sig fram etc.. Ibland frågar man sig hur det kunde bli så?? Jag har inget svar men nu är det dags att möta verkligheten nykter och slippa tankarna på var jag har mina små gömmor så jag kan ta mig några extraglas mellan maträtterna....Usch...

Nåväl, solen skiner idag och jag satte mig i ett vindskyddat hörn en timme och bara njöt... Härligt. Jag längtar till våren.
Trevlig helg på er alla
Tjalle
PS. dag 48 idag...

Man ska inte tänka så mycket, ibland är det bäst att ta vissa saker på volley. Ska man tänka något innan så är det ”det går bra”. Och det tror jag att det gör för dig faktiskt ? Fokusera på ”kökstjänsten”.

Det är i alla fall nästan alltid min utgångspunkt, att ”det går bra”. Gör det inte det får jag hantera det då, på volley!

Vill bara säga att jag saknar dig och dina uppdateringar. Förhoppningsvis beror frånvaron på att du har fullt upp med att leva ett helt ok liv.

Kram kram

Tjalle

Hej på er,

önskar jag kunde säga att allting är OK men det är inte riktigt så. Senast jag skrev var i samband med min frus jämna födelsedag. Allting gick utmärkt och tillvaron var alldeles utmärkt. Jag överraskade med en resa till kontinenten där jag hyrt lägenhet.

Allting gick bra till en början men sedan kom virusskiten. Vi blev satta i karantän och det var vedervärdigt. Endast gå ut för att köpa mat och någon kort promenad på dagen. Vi skulle ha varit hemma 27 mars och kom hem sent den 5 maj på en riktig maratonresa iförda ansiktsmask från halvsex på morgonen till tidig kväll.

Tröstvin och trösteöl har det blivit och det blev inte alls som jag hade planerat. Är nu i alla fall äntligen hemma och vi har inte blivit smittade. Just nu känns livet skit men jag vet att jag måste ta vid där jag slutade för två och en halv månad sedan.

Orkar inte skriva så mycket mer men den gamle ärrade A-veteranen är tillbaka.
Kram på er/Tjalle

Din fina överrasknings-present-resa slutade i virus-karantän-katastrof ? Jag förstår verkligen att du tog till tröstöl och tröstvin. Det hade jag gjort också!

Skönt att ni är hemma i Sverige igen. Friska. Alla dina positiva erfarenheter du har av dina nyktra dagar har du med dig.

Du kan det här ? Kör på!

Kram ?

FishGal22

@Tjalle Hej!

32 dagar utan en droppe alkohol! Jag känner mig så duktig och jag mår så bra! :) Det värsta är förbi. Julen var tufft socialt och de jag firade med trodde att jag skojade att jag inte skulle dricka och hällde upp vin ändå. Nyår var lugnt, jag körde, och det var superskönt att vakna upp pigg och glad!

Har kommit igång superbra med träningen och tränar i stort sett dagligen, både kondition och styrka, och jag är redan i bättre form än på många många år, de goda resultaten i träningen gör mig väldigt motiverad att fortsätta leva nyktert och hälsosamt.

Största risken framöver ser jag som att det har gått lite för enkelt, jag har konstant en röst i huvudet som säger att jag lika gärna kan ta ett glas eftersom det ändå var hyffsat enkelt att sluta dricka.

Nu börjar jag räkna veckor istället för dagar, hade även stor hjälp av den här ljudboken när jag försökte sluta dricka alkohol: https://1miljonboktips.se/ljudbocker/sluta-dricka-alkohol-pa-egen-hand/

Kämpa på allihopa!