Villvarafri

Snart hemma efter hundtävling. Det brukar vara så härligt att komma hem och avsluta med vin! Då har man ju nåt att fira - som i alla lägen liksom...
Jag är inne på dag 12 nykter men känner just nu sug efter vinet ikväll.
Det har gått bra de här dagarna men som sagt, just nu vore det gott.
Men jag ska baske mig inte sabba detta denna gången!
Varje gång jag hållit upp lite (över ett år sen sist och då 18 dagar) så har jag fallit tillbaks dubbelt värre. Det finns inget mellanting för mig. Jag kan aldrig mer ta en droppe.
Jag är rädd för den dagen jag inte känner mig så ”duktig” längre.
Kommer jag att klara det då?
Ikväll blir det påskmust light - oavsett längtan efter vin.
Ha en fortsatt bra söndag!?

Strongt med 12 dagar??
Heja dig?? Det var länge sedan jag inte hade mer än två dagar i sträck...men jag kämpar på! Å nu kan vi kämpa tillsammans??

??

Du startade en egen tråd, härligt! För egen del känner jag mig duktigare och duktigare
för varje nykter dag jag klarar av. Tror inte det finns någon bortre gräns.

Jag hoppas och tror att du kommer att klara detta! ??

Kram

Villvarafri

Det värmer OCH hjälper faktiskt!
Man känner sig ju ganska ensam i det här. Det är ju inte precis så att jag sagt till nån hur det ligger till...
Undrar egentligen om nån i närheten fattat hur illa det är, eller förhoppningsvis varit. Mina barn, tyvärr, har nog fattat även om de inte bor hemma längre.
Min sambo oxå men han dricker för mycket och ofta med. Fast dessa nyktra kvällar inser jag att han blir ju inte långt när så påverkad som jag blir!
Jag minns oftast inte hur jag kommer i säng eller när. Jag har ramlat och slagit mig flera gånger men minns knappt hur eller var nånstans.
Alltså! Hur kunde det bli såhär??
Jag trodde aldrig att jag skulle hamna här. Jag skäms ihjäl.
Till sist kändes det som om min kropp slutade fungera. Jag har nog alla kroppsliga symtom som går att få och jag är livrädd att mina organ är slut!
Jag tänker heller inte kolla upp detta förrän det gått ett par månader minst.
Det törs jag inte.

Men nog om detta för nu! Jag kommer säkert att gnälla mer framöver?
MEN! Herregud vad härligt det är att vakna utan att ha druckit kvällen innan!
Och igårkväll! Tog bilen till affären vid nio på kvällen!! Och när hände det sist??? Och en lördagkväll dessutom?
Då snackar vi nog decennier?
SÅ jäkla bra jag är ändå! Och den känslan ska jag behålla!???

Tack för pepp för det behöver vi nog alla!
Kram till er❤️

Men ååh. Mitt hjärta blöder för dig. För oss alla som kämpat med alkoholen. Vet precis vad du gått igenom!

Vad härligt du fått insikt nu. Jag med. Vi klarar det. Grattis till dina nyktra dagar! Nu kör vi på???

...hur illa det är. Eftersom vi som dricker nästan aldrig berättar sanningen.
Grattis till dina nyktra dagar! Och lycka till framöver. Fint att läsa dina inlägg!

Villvarafri

Idag har jag varit nykter i två veckor!
Det känns lite overkligt. Känns jättebra men jag är så trött. Inte kroppsligt men som om jag skulle kunna sova närsomhelst. Men det ska jag inte. Det blir så svårt att somna på kvällen då?

Nu känns det så bra men igår när kvällen närmade sig kände jag mig så liten och tveksam. Inte inför kvällen för jag vet att det kommer att gå bra just nu.
Men i framtiden? Kommer jag att kunna vara lika beslutsam? Jag har ju fallit tillbaks förut liksom...

Nåväl. En dag i taget får det bli än så länge.
Ha en bra dag allihopa!!
?

Villvarafri

...till alla ni som kommenterat och peppar mig!!!?
Även om jag inte nämnt er så ser jag!
Och tar till mig era uppmuntrande ord?
Tack?

En dag i taget!

Viktigast först - vara nykter.

Idag väljer jag att vara nykter.

Det är tre mantran som jag repeterar tyst i skallen några gånger varje dag ?

Tröttheten upplever jag också, dödens trött på kvällarna och går och lägger mig tidigare och tidigare. Och det är ett sundhetstecken tänker jag.

Minns inte när jag sov mer än 5-6 tim per natt som mest. Kan jag komma upp i 6-7 tim åtminstone kommer min hjärna att tacka mig ❤️

Grattis till dina två veckor:)

Vilken styrka du äger!! Jag har ju inte kommit så långt på min resa...jo mentalt har jag det...men inte när det gäller att ha 0dagar=alkoholfria dagar. Så jag vet det är ett kämpande och det tar kraft..och rädsla för att kommer jag verkligen klara det här...men som sagt var vi får ta en dag i taget...ingen vet vad morgondagen har i sitt sköte.

Heja heja dig vad bra du är!!!

Kram:)

Grattis till 14 dagar utan alkohol! Andrahalvleks tre mantran är klockrena. Följ dem och tänk inte så mycket på framtiden. Själv hade jag en liten svacka runt dag 45 (är på dag 65 i dag) där jag funderade på hur det skulle bli framåt våren/sommaren, men det släppte rätt snabbt. Nu klarar jag att planera en/ett par veckor framåt. Ska tex på ett 50-års kalas om ett par veckor, är inte det minsta orolig hur det ska gå. Jag kommer vara nykter?. Men jag kör fortfarande dag för dag på något sätt?

Sömnen är viktig, själv sov jag som en kratta fram till dag 14, sedan släppte det plötsligt. Jag behöver ca 7-8 timmars sömn per natt för att fungera bra. Det är vad jag sover nu. Hade jag sovit 5-6 timmar per natt nu, tror jag risken hade varit stor att jag började dricka igen.

Men det är ju väldigt individuellt.

Ha det bra, det här kommer du fixa!

Villvarafri

Hej Andrahalvlek. Jag läste en del av din tråd och känner igen mig i väldigt mycket. Jag har oxå två döttrar med allt vad det innebär. Den äldsta dricker inte, liksom din, och där vet jag att det är pga mig och hennes pappa...
Min första nyktra helg nu hade jag yngsta i telefon där vi pratade om att hämta upp den äldsta (som är dålig psykiskt och nu oxå fysiska men efter en krock i höstas). Jag sa att jag kunde hämta men yngsta var ihärdig för; jag tänkte att du har väl druckit vin?
??? Skämskudden på igen.
Bra mantra du har!!
Kämpa på! Du är ju jättebra???

Varafrisk! Tack! Men du ska veta att denna styrkan har tagit mig år att komma fram till. Jag har väntat på den dagen när min hjärna verkligen bestämt sig. Innan dess har det inte ens varit lönt att försöka. Och det är inte förrän jag varit utan A ett tag som jag börjat skriva här. Jag har tagit mig från rökning och matmissbruk med återfall efter ett
tag för man tror att man kan hantera det.
Det vet jag nu att jag inte kan.
Skrämmande att inte få lite berusning nånsin mer, för det funkar inte för mig.
Vi kämpar ihop???

Tack Torn! Jodå. Jag planerar långt i framtiden!?
Skämt åsido. Jag tar en dag i taget men måste ändå ställa in tanken på aldrig mer, så därför tänker jag nyktert i framtiden. Det finns fan inte en enda kväll knappt som jag kommer ihåg de sista åren! Och jag vill uppleva hela dygnet!
Så mycket resor som försvunnit i dimma eller inte hänt nåt alls för jag bara druckit.
Slut med det nu! (Måtte det vara så..)

Min pinsamma konsumtion har varit att grunda med några starköl och sedan vitt vin 1-2 liter/ kväll, alla dagar i veckan.
Dilemmat har varit att jag blir inte bakis på vitt vin om jag äter nåt oxå sent på kvällen (vikten!!). Jag driver eget företag så jag styr mina arbetstider helt själv, vilket gett utrymme för att dricka som jag vill.
Inte bakis nej, men ibland har jag knappt kunnat gå eller använda händerna pga domningar, stickningar o smärtor. Magsmärtor. Vissa dagar har jag inte kunnat prata ordentligt för läpparna inte lyder. Skriva? Glöm det. Händerna lyder inte. Yrsel plus svävande känsla.
Lite av varje alltså.
Livrädd att nåt är förstört!
Jag är Gastric Bypassopererad, så mindre mage och tarm som spelar roll... Blodtrycket vet jag är skyhögt.
Får söka för det så småningom men vill vara nykter ett tag. Annars skäms jag för mycket.

Men just nu känner jag mig beslutsam med detta?
Vi kämpar ihop?❤️

Du har en massa hälsovinster att se fram emot! Och en massa fina och nyktra erfarenheter.

Men det gäller att verkligen bestämma sig - med hela hjärnan! Om man fortsätter åtrå alkoholen samtidigt som man inte får/vill dricka blir det värsta stresskriget i skallen ?

Villvarafri

Andrahalvlek du har så rätt!
Det är det jag menar. Att förut har jag inte haft den där riktiga, viktiga sista viljan. Det har jag nu men man vet aldrig vad som väntar runt hörnet.
Som du skriver så blir det inte lätt.
Det är oxå därför jag påminner mig själv om hälsoaspekterna här. För om jag så småningom tänker glömma bort dem så kan jag se mig själv i vitögat här!
(Just det! Glömde spontana blåmärken..)
Jag ska tro på mig?
Som jag tror på er andra ??

Villvarafri

Med sömndrucken känsla, som jag gjort dessa nyktra dagar. Det känns sådär ni vet som om man sovit alldeles för länge. Eller för lite. Tung i huvudet och lite halvsvettig. Men så skönt att veta att det inte är någon typ av baksmälla?

Igår satt jag uppe och tittade på tv till halv tolv efter att de två nätterna innan sovit ca tio timmar per natt.
Jag vaknar mycket men det har jag alltid gjort. Skillnaden nu är att när jag vaknar behöver jag inte känna efter hur full jag är och få ångest över om jag måste sätta mig i bilen inom rimlig tid.

Igår pratade jag lite med min äldsta dotter i bilen om att jag inte druckit på ett tag. Jag törs inte riktigt säga ordet alkoholist men jag svävade på det.
Det verkar som om hon nog inte vill inse att jag skulle vara det. Jag törs inte träda fram helt innan det gått en längre tid och jag känner mig säker på att det håller.
Jag känner mig säker nu men 16 dagar är ju inte världsrekord precis...

En dag i taget!?
Ha en bra nykter dag allihopa!
Kram?