Det är fint ikväll. Riktig vårkänsla,varit ute på galej med en av döttrarna.

Nykterheten sannerligen en gåva till oss själva. Så himla skönt med den.

Ha en fin nykter kväll, kram?

Ett tag orkade jag knappt läsa böcker det var som om hjärnan inte kunna hålla i trådar. Nu läser jag massor och skriver för hand, anteckningar, protokoll, att göra-listor. Med min ganska fina handstil som jag är stolt över men som under några år varit så svår att läsa, men nu, jämn och med rätt lutning och små krumelurer.
En gång efter ett besök en sommar, som varade för länge, för många människor. Var jag så sliten på många sätt- men nog främst av alkohol (inte festandet utan mer ”lugnandet) att jag minns att jag skulle skriva ett kort brev till min pappa och osäker på hur många gånger jag började om för att jag skrev oläsligt, nervöst, skakigt.
Glömmer aldrig den blixten som slog ner tyvärr inte i mitt huvud utan en bit ifrån så det tog till nu innan jag förstod vad det faktiskt handlade om.
Sorgligt att minnas, bra att komma ihåg, hjärnan är på anstalt hos mitt bättre jag och här är reglerna dessvärre mkt stränga. Sovgott.

Så underbart nu med din handstil att den så konkret blivit bra!
Kanske våra hjärnor är på samma anstalt?
Ha en fin dag, kram?

Vaknar med vacker handstil iaf ?
Samma anstalt, ändå mkt god mat och trevlig personal här.
Ska se vad som bjuds till frukost!
Ha en fin dag du med, ??nu säger syster Ratched att det är dags att logga in på jobbet! Kram till dig!

”firas” idag med att jag har fått mig till skänks en dag då jag har orkat mycket, haft hög energi, gott humör men ändå känt mig ganska skarp, som i - bestämd och tydlig. Inga luddiga kanter, inget oklart, inga diffusa skuldkänslor eller borde-tankar.
Att känna sig (minst!) bra nog är en stor seger för:
Queen of should have Done Better.
Det jag ändå känner att jag firar är den magiska väv av röster, som ni är, höga berg och tradiga dagar som jag får dela med er. Tack vad ni betyder mycket. Tänker att människan vill sanning, till vilket pris som helst, och här får vi vara i den, och nyktra. ❤️
Nykter idag, med en liten osynlig medalj runt halsen. ??

... för dig på din 3-månadersdag!

Så otroligt glad för din skull ❤️

Du känns mer och mer självklar i din nykterhet för varje inlägg du skriver. Härligt att du mår så bra ?

Det här forumet betyder så mycket för mig också. Ni känns så viktiga för mig i med- och motgång.

Så har du nått ditt mål,fantastiskt bra jobbat! Jag kom ju igång sent med mitt skrivande här på ah, men
hade läst långt tidigare. Dina inlägg har gett mig väldigt mycket på vägen dit jag är i dag. Och gör det fortfarande, tack! ❤️ Extra kul är det att vi startade vår resa på samma dag ?

Nu kör vi vidare!

Kram

Grattis, grattis, grattis! 3 månader är stort. Hur känns det nu efter att du har nått ditt mål? Hoppas du fortsätter nykterheten. Du förtjänar det ?

Javelin

Ja grattis!!! ???
Obegripligt att det gått tre månader redan på ett vis men ändå känns det länge för så mycket har processats under tiden. För egen del kan jag säga att jag lärt mig så mycket mer än jag någonsin kunnat tro om alkohol och dess jädra konsekvenser. Den här kunskapen kommer aldrig kunna viftas bort, hur gärna jag än skulle vilja dricka, så kommer alkohol aldrig vara detsamma som förut. Njut av din bedrift, tänk hur livet sett ut om du inte hoppat av det tåget för tre månader sedan. Klart det ska firas! ???

Tack kompisar för grattis, blir himla glad när ni skriver och följer med på min resa och hejar. Stärks av det.
Idag har min dag gått i ett och märker att jag vågar släppa sargen (här) men läser, kollar hur ni har det, och tänker på förändringar som skett, och sker. Jag pratade med en kompis idag om hur jag ”ska göra nu”, har ju egentligen inte utfäst något mer än den tid som nu har gått. Däremot har jag själv bestämt mig för ytterligare 3 månader, med siktet inställt på ett år, och därefter livet ut.
Kan inte säga att tanken skrämmer mig det minsta, men att idag deklarera ett liv som nykterist känns som ett för stort steg. Jag tar det kvartalsvis just nu. Det fixar jag, men fortsatt en dag i taget.
När jag blickade mot påsken, i januari, såg jag snapsluncher, lamm och rödvin, eftermiddags-cava.
Nu lockar det mig inte överhuvudtaget. Kan faktiskt inte tänka mig nåt bättre än att få umgås (begränsat) med mina barn, äta god mat, komma igång med min löpträning, och SLIPPA dricka,
Jag förstår inte riktigt hur den förändringen gått till. Det är lite- trolleri. Dock är jag mycket ödmjuk. Jag förnyar mitt löfte till mig själv, varje dag. Med stort allvar. Slaven på triumfvagnen, memento mori, kom ihåg att du är dödlig.
Den skuggan tänker jag fortsätta leva med, i övrigt sol- eller just nu mångata över slätten.
Nykter idag, tack för det.

Grattis till dina 3 månader i klarhet
Omtänksamma Seklart?.
Så himla bra gjort.Härligt att uppleva din fina omsorg för oss här på forumet.Kram Pilla?

Hinner tänka på vin ett antal gånger när jag kör en mkt stressig dag mot sitt slut.
Ska ta en alkoholfri öl, lite chips, och landa.
Här vid köksbordet.
Och med mig själv.
Hur hade jag fixat de här dagarna med alkohol? Sån brutal misshandel av kropp och själ.
Nykter idag ingen tvekan.
Kram på er.

Tre månader är stort! Grattis!
Och så bra att du fortsätter traska på nykter :-).

Vill också tacka för att du påminner mig om glädjen när man når det från början obegripliga tre månader. Jag har ju varit där en gång... Ska dit igen! Känna den glädjen.

Kram!

Denna halvdag, eller vad det nu blir.
Pausar med en kaffe i solen.
Har ett experiment denna påsk och det är att öva på att ta allt lite som det kommer.
Låter kanske enkelt för några av er men för en som är planerare av rang är det en utmaning.
Middagar, luncher, pyssel och långbord utan att ha allt uppskrivet på diverse listor. Ja vi får se hur det går.
Jag tror att detta överdrivna planerande faktiskt också hängt ihop med alkoholen på något vis. Fast jag har ju inte alltid druckit så mkt som senaste året så jag vet inte.
Men att vara så jävla ”duktig” är också ett sätt att bygga en mur runt sig. Svårt att kritisera en sån person. Innanför muren går man och hatar sig själv. Så det är inget njut som pågår direkt.
Bevisar detta genom att i brinnande påskförberedelser sätta mig på trappan, dricka min kopp kaffe, andas lite. Tackar mig själv för mina 90-nånting dagar av så viktiga beslut.
Nykter idag, med lugn. Glädje till och med.
Kram.

Låter gott med kaffe i solen, får ta en kopp själv nu känner jag.? Låter bra med ditt experiment, jag vet inte, men jag har en känsla av att det här med planerande av sammankomster och att det ska vara städat och fint, planering av matinköp mm ofta hamnar på kvinnan i ett förhållande. Så är det i alla fall hos mig och hos de flesta jag känner.

Så för egen del så har det blivit att att jag har tagit mycket mer ansvar för sådant nu när jag inte dricker mer. Och självklart tycker frugan att det är skönt. Men vissa saker "får" jag inte göra, för då blir det inte tillräckligt bra enligt frugan ? Nåja, lagom är nog bäst. Hur är det med fördelningen hos er?

Kram

anonym28352

till 3 månader :)

Visst är det konstigt att man hanterar stress på ett sätt som gör att man tål mindre stress.. skönt att du är så klarsynt. Jag har själv avslutat en stressig vecka men att ta udden av det med alkohol har inte varit ett alternativ den här gången. Så befriande. Gick ut och klippte lite påskris som ska pyntas strax. Sitter i fåtöljen och varvar ner med lite jordgubbar, mörk choklad och ett glas iskall Loka. Livet liksom ?

Glad påsk och jag önskar er alla en god och närvarande helg.

Jag känner igen det du beskriver hos din fru, Torn. Att inte riktigt tillåta att någon kliver in, tar över ansvar, för att det inte blir på ”rätt” sätt. Det är hur enkelt som helst att se att det är fel, men det finns ju också lägen när det jag tänkt ut och planerat- är rätt bra.
Haft prat m min man om det och att vi båda två behöver förändra oss. Som alltid, alltså ?
För att släppa måste man lita på att nån tar emot. Inte glömmer att köpa halva handlingslistan... typ.
Tänker att det är så lätt att växa fast i roller, generellt, och att det nyktra livet ger tillfälle att omvärdera, göra om och göra rätt ibland/ och fel ibland.
Idag blev det iaf en mkt lagom dag och kväll med små och vilda barn på middag. Märker hur min vana att häva i mig ett (två) glas när de somnat, sitter i ryggmärgen. Jag vilar lite istället. Att det är vad som behövs Långt från halvöppna vinflaskor som ingen håller koll på.
Inte direkt bekymrad över det, men vanlig vardag är ju min favorit numera, lätt att förutse, låter tråkigt men tråkigt är ev även mitt nya roligt. Stackars ngn som läser detta på sin dag 1 av nykterhet, vilket framtidsscenario... ??
Kram kämpar, ni är bäst med det vet ni redan, innerst inne. ❤️