Maken har börjat dricka starköl typ 7.0%, så hög procenthalt som möjligt. Tidigare drack han nästan bara vin. Är det någon som har liknande erfarenheter och vet om det ligger något i suget som dämpas bättre/fortare? Eller vad det kan vara? En nyfiken fråga från en som suktar efter kunskap

Min man, numera ex, köpte ofta så starka öl det sista vi var tillsammans. Jag tror att för hans del så trodde han inte att jag såg detta. Då blev det mindre antal öl och han blev full fortare.

Hm, inte såg vad han höll på med. Kanske är det så i makens fall, att han försöker lura sig själv? Han berättar öppet vad och hur mycket han dricker, så mig försöker han inte lura - men kanske sig själv? Eller är det något annat?

Tidigare drack han bara vin skriver du, men idag är det starköl 7.0%. Vinet var ju mer alkohol i så då blev han ju fortare påverkad. Min erfarenhet är att dricker man 7,0:or så vill man bli full. Det gör man inte för att det är gott. Min erfarenhet är också att någon med alkoholproblem oftar övergår till att dricka öl eftersom det är mer skonsamt för magen, men som sagt det är min erfarenhet.

Om du släpper taget om din mans alkoholvanor?
Låter honom dricka hur ofta och hur mycket han vill och väljer att istället fokusera på dig?
I så många år höll jag koll.
Kunde ha en alldeles egen dagbok i huvudet om hur och när min dåvarande sambo drack.
Hur jag mådde eller agerade la jag inte en tanke på.

Men i takt med att jag släppte taget lite så kunde jag bättre greppa min egen livssituation och börja göra positiva förändringar,för mig själv.
Bara en tanke?

Full är hans avsikt. Det jag är så frågande inför är varför öl och inte 2 flaskor vin? Därför frågan om annat sug dyker upp?

Jag försöker att inte kontrollera, men träning krävs. I detta fall är jag bara nyfiken. Jag har en plan och där ingår antingen nykterhet av egen vilja eller separation. Jag mår verkligen piss med någon som är besatt av alkohol och det måste få ett slut. Vi får se hur lång tid det tar, nu mitt i denna kris också.