Välkommen till första dagen, den kan vara jobbig. Men du har hittat hit, så bra!

Novikov

Hej på er jag hoppas att jag lyckades med att starta en ny tråd! Mitt första inlägg. Jag är en kvinna 24 år. Har haft problem med mitt drickande sedan jag var ca 20. Jag och min sambo har alltid "unnat" oss en massa alkohol. Alltid på helgerna men ofta även på vardagen. Mer eller mindre i vissa perioder men går aldrig en vecka helt nykter. Dricker även när jag är ensam om kvällarna. Sedan coronan kom och jag bara sitter hemma (studerar hemstudier) har det blivit värre och mycket större mängder. Imorse nådde jag någon form av brytningspunkt. Mådde så dåligt och ville bara dö, slutade med ett samtal till psykiatrin, något jag aldrig gjort förut. Fattar inte att jag på riktigt hällde i mig en stor box med rose 13 % igår natt. Idag erkände jag för första gången för mig själv att jag är alkoholist och för första gången i mitt liv så VILL jag sluta dricka nu. Sluta för alltid! Sitter här med väldigt stor ångest just nu... förstår att jag är bakis och kan tänka mig att all alkohol inte är ute ur mitt system än men är väldigt orolig för att somna... Tror hela tiden att jag ska dö... typ att hjärtat ska stanna eller så. Bör jag vara orolig för det? Jag är lång och smal, kvinna 24 år och frisk i övrigt vad jag vet. Om jag överlevt hela dagen kommer jag att överleva natten då också? Kräktes hela fm. Nu är det iaf slut med alkoholen. Sa nej till vin för första gången under min mors påskmiddag som jag bara inte kunde ställa in. Det kändes bra och jag hade oväntat trevligt utan drickat. I vanliga fall hade jag tagit mig en återställare. Imorgon går jag till mitt första aa möte. Psykiatrin kommer att ringa mig imorgon också, ska berätta ärligt om min situation då, fattar inte varför jag inte var ärlig om det tidigare idag. Skämdes och var orolig för vad dom skulle säga. Min sambo är lika illa där an som mig och vi ska sluta tillsammans nu. Idag pratade vi för första gången om vårt problem, vi var ärliga med att "Vi är alkholister" och vi ska spara in de ca 800 kr vi vanligtvis lägger i veckan på alkohol och belöna oss med något roligt när vi lyckats hålla oss borta från den. Hejdå sprit, Hej mitt nya liv! Gud vad långt detta blev, har uppenbarligen ett behov av att skriva av mig och prata om detta. Glad påsk!
//N

Novikov

Tack så mycket! Det känns bra att ta tag i dethär problemet! Skrev mitt inlägg i en kommentar här nedanför då jag inte är en van forumanvändare och inte fattat hur allt funkar än! :)

Nykter11

Starkt jobbat! Känner igen mig så mycket i det du skriver. Det tog flera år för mig att erkänna också. Jag skämdes och ville ju kunna dricka ”normalt”. Har insett nu att det inte går. Har flera nyktra alkoholister i familjen och har t.o.m. inte kunnat prata med dem för jag skämts så mycket. ”Jag är ju inte som dem”. Jo, tjena! Jag är precis som dem och vi är så många här ute som har samma sjukdom. Skillnaden är bara att vissa erkänner det till slut, andra väljer att inte göra det. Hoppas du får en riktigt fin lördag! ☀️

Känns som du fått en bra början i din nykterhet när du redan sagt nej till alkohol en gång igår.
En hel box vin tar verkligen lång tid att förbränna, förstår du mått mycket dåligt. Så bra med kontakt till psykiatrin, ta vara på all hjälp du kan få nu, läs på om vad alkohol gör med oss... vilket gift det är.
Så bra du o sambon gör detta tillsammans?
Jag slutade när jag druckit för mycket för många dagar på raken och det var en lättnad att sluta.
Kram?

Önskar så att jag var lika klok som du när jag var 24 år. Att de skulle behöva ta ytterligare 26 år innan jag satte ner foten på allvar är bara så tragiskt.

Min äldsta dotter fyller 23 år i år. Och hon har aldrig druckit alkohol. Hon hänvisar till sitt dåliga arv vad det gäller missbruk - vilket är ännu mer tragiskt ?

Läs och skriv massor här på forumet. Sätt ord på dina tankar och känslor, låt oss vara med och ”fira” dina framsteg ?

Själv har jag varit nykter i två månader nu, och det enda jag ångrar är att jag inte tog beslutet tidigare.

Kram ❤️

Välkomna hit!
Så fantastiskt att ni inser och vill bryta det negativa drickandet. Det är som en spiral nedåt. Det blir liksom inte bra av det även om man emellanåt tror att man kan behärska drickandet. Smart av er! Unna er bra saker istället! Ta hand om hälsan! ??‍♀️?

Vad trevligt det låter att ni gör det här tillsammans och va klokt att ta tag i problemet medans ni är unga.
Ett tipps är att skaffa er kunnskap så ni förstår vad som händer när A-demonen försöker lura er.
Läs här i forumet och läs böcker tex. TÄNKA KLART och
SKÅL TAMIG FAN.
Lycka till och ni har mycket att vinna på en nyckter framtid.

Novikov

Grattis till två månader! Starkt av din dotter att hålla sig borta från spriten även om jag förstår hur hjärtskärnade det måste kännas när hon beskriver saker på det sättet. Jag fyller 25 i år och tanken på barn och familjeliv är lockande. Har länge vetat att jag måste ta itu med mina alkoholproblem först.... ibland har jag också tänkt att jag ska bli gravid för att få en andledning till att ta itu med mitt missbruk men inser att det är helt ohållbart! Blev gravid för 3 år sedan och kunde endå inte sluta dricka. Fick ett tidigt missfall. Har också slutat få mens vilket jag är orolig då jag tänker att det kan ha med min alkoholkonsumtion att göra. Nu kan saker bara bli bättre! Kram och glad påsk!:)

Novikov

Du har så rätt! <3 känner mig så motiverad att bli frisk och stark. Vill njuta av livet, träna och umgås med vänner utan att vara trött och bakis varje dag! Nu börjar det :)!