Kan inte fortsätta så här....

178 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Hel
Nu suger det...

Har städat. Adventsljusstakarna lyser i fönstren och det är läge för lite mys, avkoppling OCH belöning. Med vad? VAD?

Antonia
Juicer kanske?

Jag har köpt en råsaftscentrifug. Gillar att belöna mig med goda blanddrinkar med morot, rödbeta, apelsin, lime och ingefära.

Hel
Andades mig igenom suget.

Andades mig igenom suget. Tyckte jag var enbart löjllig som hetsade upp mig över att inte ha något vin att belöna mig med. Sen kom mannen hem och vi delade en flaska bubbel !? (en av dem som jag fick förra veckan) Har inte direkt nån ångest över det idag, var ju inga mängder, men besviken att jag inte höll mitt löfte.
Jag tänker inte ge upp . Jag ska förändra . Jag ska inte dricka idag.

Hel
Och inte idag heller.....

inte en endaste liten glögg. Tycker egentligen inte att det är så gott, för sött helt enkelt men brukar ju dricka ändå. Pga en gammal skada som plötsligt började göra sig påmind, eller kanske för att jag inte tänkt mig för när jag gjort vissa saker, så blev det planerade helgnöjet inte av. Så lite segt här idag. En perfekt dag att tröstdricka men inte ens det har jag haft lust till. Så inget ont som inte för något gott med sig. Eller hur man nu säger.

Lantliv
Perfekt dag att vara nykter på också ❤

Som du skriver, ibland blir det inte som man tänkt sig. Men ändå verkar det ha varit en acceptabel helg.

Jag hade stora planer för mig ich familjen i helgen, men har varit helt urlakad på energi, så jag har knappt adventspyntat eller städat. Än mindre varot till Liseberg eller åkt skridskor. Men det kommer fler dagar.

Hel
Det är 5 veckor sen jag

Det är 5 veckor sen jag beslöt att dra ner på drickandet. Och under den tiden har jag druckit vid 6 tillfällen. Av de tillfällena är det egentligen bara 1 som är ok. De andra gångerna för att jag var rastlös, deppig eller värd det eller vad jag nu hade för orsak. Av gammal vana bara också. Det är inte ok. Det är sånt drickande som jag vill få bort. Jag har inte totalförbud. Men jag vill att jag ska ha viljan och kraften att tänka efter " är det här en ok anledning eller rätt tillfälle att dricka"? innan jag höjer glaset. Och håller mig inom rimliga gränser. Så börjar sjätte veckan med friskt mod och lite nyvunnen styrka. 29-6 är ändå rätt bra, om man jämför med hur det varit. Lägger till ännu en nykter dag idag👍 och de ska bli flera......

Lingon1svart
Heja dig!

För varje nykter dag och för varje gång vi ser sanningen i vitögat kring varför vi väljer att dricka lär vi oss om oss själva och upptäcker om den helnyktra vägen är vår bästa väg eller om vi kan läka oss till ofarligare A-konsumtion. Jag vet inte ännu hur min väg ser ut, men jag vet att den inte ska innehålla så mycket fokus på A och dess fysiska o psykiska konsekvenser som tidigare.

Kram på dig! Tack för att du delar med dig av dina tankar. Det hjälper mig när jag känner tvivlet gnaga o suget susar i huvudet. 💚💛♥️

Hel
Två dagar

av lugn och ro i kroppen och knoppen. Så skönt! Ingen längtan efter att dricka. Tacksam över att jag inte behöver. Medveten om att det snabbt kan slå om men skriver ner för att komma ihåg att det går att känna så här utan vinglaset i handen. Komma ihåg när 😈 knackar på och börjar tjata. Jag kan inte ta mig ut pga. skadan och är minst sagt förvånad över att jag inte klättrar på väggarna och skickat iväg mannen för att köpa vin. Jag bara njuter av stillheten.
Och kram på dig! Lingon1svart, jag önskar att du också kan få känna av denna frid. 🧡

Hel
Fredag igen och mannen är på

Fredag igen och mannen är på väg till bolaget. Bad honom köpa alkoholfri öl till mig. Känner att jag kan klara av denna helg också utan dricka alkohol. Vi tänker olika, räknar dagar, "vinster och förluster" på olka sätt. Börjar inte om från dag ett om jag skulle falla eller för den delen tillåta mig ett par glas. Jag har ju alla nyktra dagar med mig,har verkligen förändrat mitt drickande.Det är ju det jag vill. Jag ska fortsätta låta de nyktra dagarna växa i antal. Skön känsla att jag inte behöver dricka "bara för att"; vad det nu än må vara.
Jag kickar in 34-6 idag och är mer än nöjd med resultatet. Känner mig stark just nu. 🤗🧡

Lingon1svart
Bra initiativ!

De alkoholfria ölen är riktigt goda tycker jag. Kan dock få känslan att varför dricka det här om jag inte får känna min buzz? Men! Eftersom jag är nykter när jag har den tanken kan jag lättare välja att mota bort den och fortsätta min mer hälsosamma väg. Komma ihåg känslan att vakna utsövd o ha ork till så många fler grejer i livet❣️

Heja dig och din förändringsväg! Du bestämmer hur du gör din förändring och andra gör på sitt sätt🤗 Räkna som du vill o fira dina segrar med varma kramar till dig själv!

Ha en go helg!

Hel
Jo det blev en go helg 🙂👍

Har varit iväg på olika aktiviteter både fredag och lördag. Inte en enda gång har jag tänkt, som jag brukar att nu vill jag bara åka hem, hem till soffhörnan med vinet inom bekvämt räckhåll eller för den delen lite motvilligt hängt med fast jag bara ville vara hemma, ifred med mitt vin. Jag är inte sugen. Vill inte ha. Mannen har druckit och dricker fortf. öl och glögg, smyger med whiskyn. Men det märks kan jag lova. Nåja, det är hans val. Vem är jag att döma?
Jag är så glad att jag har valt annorlunda. Jag växer i styrka för varje a-fri dag. Tycker mitt humör har blivit jämnare, inga bergochdalbanor. När negativa tankar och känslor dyker upp försöker jag Motsatstänka, ersätta dem med en positiv tanke eller känsla. Andningsövningar att stilla oro med. Det finns knep att ta till för att inte ge upp och greppa flaskan istället. Lev väl där ute 🧡

Soffi
Starkt!

Grattis till din fria helg! Att du klarar det trots att mannen dricker.
Och att du har fått ett jämnare humör och hittat knep att ta till istället för flaskan.

Fortsätt så!

Hel
Var det kanske en

Var det kanske en varningssignal, känslan av att ha läget under kontroll. Igår var alla verktyg nerpackade i en låda nergrävd på okänd plats...Jag var döv, ingenting nådde fram när 😈 dök upp och bjöd på glögg som jag ju inte tycker är så gott egentligen, inte bara 1 utan ....4-5 . Urk!
En stressad situation som fick mig att ge efter.
Idag har jag inga problem att låta bli . (38-7)

Lingon1svart
Hoppas att din vecka startat okej!

ta hand om dig!
🤗

Hel
Tack Lingon1, det är ok. Inte

Tack Lingon1, det är ok. Inte mer. Trött, less på den grå sörjan där ute,har inte kunnat ta mina dagliga långa promenader som är ett måste för mig pga. mitt onda knä, stressad av julhysteri. Har själv inte så många måsten längre men dras med av omgivningen. Fattar inte varför jag gör det. Behöver väl inte bry mig. Vill ha mitt vin och fly från allt. Men har infört köpstopp på bolaget fram till jul . Fick dock en flaska som jag korkade upp direkt men delade rättvist med mannen. Folköl till pizzan häromdagen. Lite likör slank ner vid besök hos en gammal släkting. Inga mängder men är inte nöjd med hur jag börjar ge efter och tillåta mig lite för ofta. Har ju mått så bra en tid och för 1 vecka sen kändes allt fantastiskt. I takt med att känslor av stress och leda steg så tappade jag motivationen.

Hel
2020

Nytt år och Hoppet om förändring lever vidare.
Julhysteri stress ångest och oro för en dotter med utmattningsdepression fick mig att dricka för ofta i december. Men jag inte får den där sköna avslappnande känslan av vinet längre snarare blir jag stressad av det eftersom jag inte får det jag söker.
Gårdagen tillbringades med mannen i hemmets lugna vrå, god mat och a-fritt i glaset.
Är jag nykter är jag en bättre människa, någon att lita på. Så för min egen skull och andra i min omgivning är mitt mål en a-fri januari.

Hel
Fredagkväll

och inte ett uns av längtan efter vin. Lugnt och fint. Mannen har druckit upp alla "rester" i veckan så även han är nykter. Jag känner mig så nöjd med vetskapen om att få vakna utan bakisångest imorgon. Det är något att vara tacksam för.

Hel
Dag 7

Känns fantastiskt! Mår bra. Så skönt att vara nykter. När jag skulle åka och handla idag började en tanke " men kan jag.....? " Ja det kan jag! Vilken Frihetskänsla!
Fick besök av min syster och äntligen är knäet så pass ok att vi kunde ta en lång promenad på den gamla skogsvägen. Grått och disigt men så skönt.
Eldar i kakelugnen och har tänt massor av ljus och bara myser. Fint så.

VaknaVacker
Hej där! Ja det är skönt.

Hej där! Ja det är skönt.
Låter mysigt med kakelugn o ljus.
Sov så gott sedan👍🌷

Lingonris
Inspirerande

att läsa din tråd! Tack för dina kloka insikter. Jag är på dag 10, lite trött men mår annars bättre än på såååå länge. Fantastisk känsla!
Trevlig helg! <3

Hel
Jobbig dag idag. Rastlös och

Jobbig dag idag. Rastlös och uttråkad, irriterad och lite arg, skulle lätt kunna börja tjafsa med mannen om vad som helst bara för att få ur mig lite ilska och frustration. Men kniper ihop. Det är ingen bra ide. Men oron och ångesten växer. Hade jag haft vin hade jag druckit det. Skitit i mitt löfte, skitit i allt. Men nu har jag inte det som tur är. För jag hade inte mått ett dugg bättre. Ångesten över att jag svikit mig själv, igen, hade varit f-n så mycket värre än det som är nu.
Dag 13 idag och allt har gått som på räls tills nu. Och det visste jag väl att det skulle komma. Ska försöka andas mig lugn.

Rolf
Perspektiv?

Känner som du just nu, uttråkad och orkeslös. Det finns en känsla av att vinet kan få igång en.

Jag undra hur mycket samlad erfarenhet som finns på detta forum som verkar visa på samma mönster. Livets utmaningar som leder till att vi vill fly eller festa av olika skäl. Med åren och möjligheterna blir det en vana och rutin. Vi trampar upp olika vanemönster i våra hjärnor baserat på olika triggers, allt från jobbiga händelser, tufft på jobbet, bråk i hemmet där vi lär oss att döva dessa jobbiga baksidor av livet med hjälp av alkoholen. Efter ett tag blir det ett självgående hjul där alkoholens effekter leder till egna triggers i form av ångest och av att kroppen mår dåligt av överkonsumtionen. Det jag skriver är säkert intet nytt för någon i detta forum och säker inte för dig. Det jag tänker på är att du lik som jag och många andra här kämpar med perioder av nykterhet vilket vi klarar av och sen efter ett halvår eller ett år så är vi tillbaka i samma sits, fast lite djupare denna gång och nästa gång. Det jag tror att vi missar är att det är i det nyktra livet som vi behöver hitta nya vanor att ta hand om det som är grundorsaken till att vi mår som vi gör och att vi önskar ta till A som vår vän. Jag läste ditt första inlägg och du fick mig att inse att det är stressen och utmatningen som jag inte blivit kvitt. Varje varv som jag trampar runt på min skiva av nykterhet och återfall så blir inte min utmattning bättre utan tvärtom jag blir mer och mer stresskänslig. Du säger att du har gått in i väggen ett antal gånger och din stresstålighet är i botten. Sammankomster och fester blir jobbiga och ett glass vin eller två ger energi. Igenkänningsfaktorn är hög. Jag behöver ta mig ett glas för att kunna fungera som normalt, få energi, kunna vara social. Om inte så kommer känslan av att inte hänga med, dialogerna blir otydliga, min trötthet håller mitt tänkande tillbaka, svårt att lyssna och jag funderar mest bara på hur jag kan komma hem och få landa med vinet eller ölen framför en skärm i soffan, få vara för mig själv.

Jag gissar att du likväl som jag behöver bli friska från just utmattning för att vi inte ska trilla dit igen. Hur får vi tillbaka energin? För en sak är säker livet nykter är inte alltid lätt. Hur gör en för att klara av det här? Det enda tricket i boken jag har hittat är träning och det är något jag inte längre tänker tumma på. Vet inte vad du behöver, men något är det utöver att sluta dricka gissar jag på? Gissar jag rätt?

Hel
Jag tänker att just

Jag tänker att just avhållssamheten från alkohol är en del i läkningen. Vet ju att inget blev bättre av att jag drack, än för stunden. Nu är jag i en svacka , har ingen lust eller energi till något. Men det är lite så jag är pendlar mellan högt och lågt eller kanske som jag blivit pga. alkoholen? Fundera på hur mycket av mitt mående faktiskt hänger ihop med det.
Vad jag behöver? Ja tiden måste ju fyllas med något som får mig att må bra. komma igång med regelbunden meditation, få känna lite ro.Vara kreativ, ta upp mitt måleri, skapa av gamla avlagda ting. Yoga .... Finns mycket jag kan göra om jag bara vill. Om jag bara kommer ur den här känslan av meningslöshet. Sen finns det ju en hel del problem på hemmaplan som behöver redas ut men då behöver jag vara i bättre balans. Stark och trygg i mig själv.
Tack för ditt inlägg Rolf. Det betydde mycket.

svagis
Tomhet

Jag led verkligen av tomhetskänslor mellan Dag 7 - 17 säkert. Första veckan var jag bara glad att överleva. Sen blev det tomt, jag sörjde att inte få dricka mer. Efter det började energin och lusten komma tillbaka....Nu har det gått en slags loop mellan fysiska smärtor - tomhet - lust och energi igen och det verkar som om lusten mer och mer börjar ta över igen. Sorgen och saknade har tonat bort mer och mer. Suget dyker upp och försvinner.

Jag hoppas du plockar upp någon gammal pryl och låter skallen jobba en stund, vad kan du skapa av den? Bara för att det är kul. Eller sätter på någon yoga-musik och bara drömmer dig bort en stund...och njuter av friden utan A.
Kram
svagis

Rolf
Instämmer med svagis

"Nu har det gått en slags loop mellan fysiska smärtor - tomhet - lust och energi igen och det verkar som om lusten mer och mer börjar ta över igen. Sorgen och saknade har tonat bort mer och mer. Suget dyker upp och försvinner." Kan inte säga det bättre själv, det går åt rätt håll och dalarna blir mindre djupa.

Bodde ihop med en person som tidigare hade sviter av tidigare utmattning och stark depression, hon jobbade själv på behandlingshem för drogavvänjning. Hon visste vad hon behövde göra för att ta tag i sina egna problem. Hon menade på att svårigheten när vi blir låga är just att inget överhuvudtaget känns meningsfullt, tricket är att göra saker ändå, även fast det känns helt bortkastat. Gärna något med puls och rörelse. Kroppen är magisk att läka vårt psyke. Hon lyckades bota sig själv med löpning tills hon var hel igen. Jag var djupt imponerad av hennes enträgenhet trots att hon mådde skit och stundvis var suicidal. Jag har snott hennes devis och den funkar även för mig själv. :)

VaknaVacker
Hej! Tänker på dig 🌸

Hej! Tänker på dig 🌸

Hel
3 månader sen sist

A-fri januari? Kommer ärligt inte ihåg om jag klarade det. Antagligen inte. Klarat av en vecka eller nästan två för att sen gått i fällan igen, trampat samma gamla spår. Har läst och sett att det är fler som börjat om sen jag var här sist. Och andra fantastiska kämpar som lyckats hålla sin nykterhet. Denna eviga kamp. Jag både vill och inte vill. Idag kan jag dock med lätthet lova att jag inte ska dricka. För det finns inget. Bolaget är stängt. Jag tänker inte sjunka så djupt att jag ber att få låna en flaska av någon jag vet har ett lager. 《Har hänt. Flera gånger. Det är fruktansvärt pinsamt, verkligen, men när tanken att möjligheten fanns där slagit rot fanns liksom ingen väg tillbaka.)
Så dag 2 idag.

Andrahalvlek
Välkommen tillbaka!

Du måste bestämma dig med hela hjärnan. Det funkar inte om halva hjärnan vill vara nykter och den andra halvan känner begär efter alkohol. Då blir det värsta kriget.

För mig är det tusen gånger lättare att avstå helt än att ”dricka lite”. Det har jag insett fullt ut nu äntligen. Jag sörjer ibland, men oftast är jag lättad faktiskt.

Jag har ”hjärntvättat” mig med poddar, ljudböcker och böcker:

1) Tänka klart av Annie Grace
2) Skål! Ta mig fan av Torbjörn Åberg
3) Alkispodden

Om och om igen, totalt flera timmar per dag.

Sök på ”alkohol” och ”hjärnan” på yotube också så får du ännu mer insikt. Kunskap är makt!

VaknaVacker
Hej igen🌼

Velade och försökte länge minska men det blev ju tvärtom, det blev bara mer och värre.
Önskar jag bestämt mig tidigare i mitt liv att inte dricka alkohol. Inte bra för oss som dricker för att få dopaminkickar. Vi förstör våra liv.
Så skönt du är nykter idag. Kram🌷

Hel
Tack Andrahalvlek och

Tack Andrahalvlek och VaknaVacker! för era kommentarer.Blev så glad över att bli sedd. Vet att jag måste vilja på riktigt och ta ett beslut att helt avstå. Jag vet att jag inte kan dricka lagom, vad det nu är? funkar ju inte alls. Men ändå känns det så svårt att att tänka att jag aldrig mer.....
Jag mådde så bra när mina vita dagar växte i antal förra vändan härinne, jag var så stolt, men då tillät jag mig att dricka någon gång ibland, vid speciella tillfällen. Nu gör jag inte det. Sätter ett första mål att inte dricka alls nu i april. 2 födelsedagar kommande veckor hade i normala fall fått mig att skräckslaget vackla redan nu. Men inget är ju normalt i dessa coronatider och firandet är inställt. Om det inte planeras för nån utefest. (Kan ju hoppas att det regnar;)
Nej nu är jag bara så trött på mitt eviga vinpimplande, nu knyter jag näven och är beredd att slåss för mitt liv!

Sidor