Jag har haft alkoholproblem något år. Mitt största problem tror jag är att även partnern är törstig. Vi har försökt att vara nyktra några veckor och leva hälsosamt. Oftast har det lyckats. Nu den senaste tiden har det spårat ur med alkoholen. Vi har skött jobbet båda 2 men druckit så gott som var och varannan kväll. Det är ofta jag varit rädd att polisen ska stoppa mig på morgonen på väg till jobbet. Jag har varit rädd att jobbarkompisar ska känna lukten av fylla. Det har även synts i ansiktet, svullnad, trötthet, bakfylle-ögon. . Jag tycker jag har fått lite krämpor som förmodligen varit alkoholrelaterade. Kramper och domningar, högt bltr. yrsel. Jag har barn äldre och yngre. Ett av barnen har jag diskuterat mycket med om alkohol, alkoholism osv. Hon har frågat mig när jag ska söka hjälp? Jag har svarat lite vagt och försökt att komma undan med olika svar. Min bakgrund är som många andras alkoholism i släkten. En pappa som var väldigt charmig och glad, men beroende av alkohol. Jag minns tillbaka på barndomen som ändå var fin och trygg mestadels p g a en stark och trygg mamma. En mamma som ställde upp på oss ungar till 100%. En mamma som aldrig drack när vi var barn. Mamma gav oss självkänsla genom att ge beröm och styrka. Hon gav mig kraft för att ge mig ut i livet med nyfikna ögon. Ändå trillade jag dit. Jag har varit medveten om faran och även sagt till mina syskon att jag kan bli alkoholist, jag vill inte men ibland blir det inte som man vill. Flera av mina syskon har problem med A. 2 har slutat helt, en med hjälp av bl a AA. Min nya chef som har jobbat med missbruk har pratat med mig, efter att ha fått ett mail av min dotter. Dottern skrev att jag behöver hjälp med mitt alkoholproblem. När chefen sa detta kändes det som om någon dragit ner byxorna på mig... Chefen var förstående inte alls fördömande. Det märktes att hon var van att hantera detta. Efter samtalet drack jag 2 planerade pubkvällar. Sedan dess har jag varit nykter snart 4 veckor!! Det känns fantastiskt, men jag vet att faran lurar bakom hörnet. Känslorna går lite upp och ner. Ibland har jag känt mig euforisk, andra gånger har jag tänkt på separation och andra jobbiga saker. Vet ej hur det blir med mig och sambon som nu försöker hålla sig nykter, efter påtryckningar från barnen. Vi är så olika när det gäller A. Jag har för första gången i mitt liv tänkt att leva helt nykter!! Jag har aldrig förr tagit orden i min mun. Nu efter mycket tänkande, läsande om A, hört berättelser om A och hur barn påverkas av förälders missbruk, känns det som det enda rätta för mig.Jag tänker även på andra som har lyckats sluta med A som varit långt ner i träsket. Dessa starka människor, då vill jag också vara stark!! Kram på er:)

Såg att du stöttar på anhörigsidorna..Jättebra att peppa och dela med dig av dina erfarenheter..Min son som går på gymnasiet är hos mig nu och pluggar på distans..Det känns bra, och jag är väldigt nöjd med att jag lyckats bryta den röda tråden i min familj som heter alkoholmissbruk=Beroende..Härligt och livsviktigt för mitt liv nu..Men superviktigt för våra barn och barnbarn för att dom har ett genetiskt arv, och att dom ser att det går att förstå och påverka sitt liv själv.Vi behöver inte stanna i missbruk....????✨

Vill jag skriva om..När jag ser mitt lilla barnbarn blir jag varm om hjärtat..Likadant när jag ser andra små barn..Sen finns ju kärleken till en ny partner som jag saknat..Jag har ju letat efter en man som jag kan ha en fin framtid med.Nu träffar jag mannen som jag skrivit om tidigare..Jag hoppas kunna skriva om ett år att vi fortfarande är tillsammans..Detta dejtande går sakta men säkert..För första gången har min son träffat en man jag dejtar..Han blev godkänd?..Nu så...Får vi se?...Jag önskar er alla en så bra helg som möjligt..Kram?

Så fint och lugnt det verkar vara med den nya mannen. ??
Tror att det är bra med tålamod när man lägger grunden för en ny relation.
Jag har sett exempel på relationer som forceras och spricker på grund av att man flyttar ihop för tidigt. Bättre att vara särbo tills första förälskelsen lagt sig och man verkligen vet vem den andre är.
Önskar all lycka ? till dig miss lyckad??
Kram ?

Tänker på oss alla föräldrar som har alkoholproblem..Detta ständiga dåliga samvetet och döljandet för att inte bli påkommen eller göra någon ledsen och arg..Många föräldrar som lever i en dimma, när man borde vara närvarande..Till slut en misär, där endast alkoholen är viktig..Hur kan det bli så? Älskar man inte sina barn mer än alkoholen..Jo, det gör personen egentligen..Men ju mer alkoholen(i dettafall, kan vara andra beroenden) har tagit över hjärnan, desto svårare har personen det att göra rätt val och prioritera barn, familj, jobb etc..Jättesvårt att förstå..Och ännu svårare att förstå för den som inte är beroende..Här kan viljestyrkan hos oss komma in..Envishet, klokhet, Självkänsla,ödmjukhet, och inre styrka..Ju mer av dessa egenskaper vi har eller skaffar oss längs den nyktra vägen, desto mer sannolikt att vi klarar av att bli fria från skiten. Även kunskap om missbruk och beroende är nödvändigt..Så svårt att förklara för barn som har föräldrar som dricker, hur det fungerar..Kram❤️

Du har så rätt, nästan ingen utan eget beroende kan förstå hur man kan dricka mot sin vilja.

Är så glad över att mitt drickande inte var av allvarlig karaktär medan mina barn var små. Nu när jag vet hur starkt ett beroende är ser jag det bara som ren tur att allt inte eskalerade förrän barnen var vuxna, nästan iaf, den yngsta var i övre tonåren.

Kram till dig

Jag tänker fortfarande mycket på alkoholberoende och andra beroenden..Det blir numera kanske nattliga inlägg på Forumet, för att jag nu har nattjobb..Tar hand om våra minsta..Känns väldigt bra än så länge..???

Alla storhelger för några år sen innebar god mat och massor av alkohol..Bakfylla och besvikna barn..Våra barn var med på aktiviteter på fritiden, dom skjutsades och skötte sig i skolan..Fasaden..Dom hade kompisar hemma, för att vi föräldrar ”festade” inget konstigt med det..Vi jobbade och hade god materiell standard..Det hjälper inte..Barnen hade skammen med sig överallt ändå..Denna påsk vet mina barn, att mamma är nykter..Vilken lättnad det måste vara..Tyvärr är deras pappa ännu längre ner i träsket nu..Han har jobb, fin bil Osv..Men bakom fasaden är allt värre än tidigare..Den vägen valde han...Ja vi har alla ett val, glöm aldrig det..Påskkramar????

Umgås när vi kan, min ”kille” och jag..I hans hem finns mycket alkohol, men jag känner inget sug.Han dricker inte när jag är där..Han tycker det är skönt att vara nykter också..Däremot har jag livlig fantasi..Tänker att ingen hade märkt om jag druckit..Fast då fortsätter jag att rulla filmen framåt..Med mitt tidigare liv i många dåliga minnen..Fylla, plufsighet, arga, ledsna barn, och detta ständiga dåliga vardagsmående..Tyckte på den tiden att jag mådde hyfsat..Men då visste jag inte hur bra jag kunde må och hur fräsch jag kunde bli?..Hade gärna visat före och efter bilder..5 år äldre men känner mig 10 år yngre!! Saknar jag något idag? Nej, absolut inte den äckliga lukten av alkohol, inte heller fyllesnack, inte alla alkoholrelaterade krämpor..Hoppas på ett långt friskt och mysigt liv..Kram??????????

Har jag problem med relationer? Fråga någon som har bra relationer..Hur lyckas jag hitta fin kärlek? Fråga den som lever i ett lyckligt förhållande..Hur lyckas jag sluta med alkohol? Fråga dem som lyckats sluta på ett sätt som passar mig? Så är det med allt i livet..Jag har frågat om kärleksrelationer av dom väninnor som funnits nära..Inte alltid dom som lever i fina förhållanden..Börjar nog lära mig nu..Hoppas det.Angående alkoholen, har jag fått ett helt FANTASTISKT stöd och hjälp av alla er på Forumet❤️...Tack?????...

Det är så tryggt att läsa dina inlägg. Naturlig återgivning av livet. Det nyktra livet. Att du dessutom verkar hitta hem på kärleksfronten känns som en bonus. Du vet vad du vill. Bra där!

Precis som du har blivit hjälpt av andra på forumet har du varit en inspiration för många av oss andra. Ge och ta. Eller ännu hellre: Ge och få. Växeldragningen, du vet, som jag alltid talar om.

Tack för att du fortsätter att finnas här.

Många kramar till dig

Lite lustigt men hjälper honom att plocka i ordning ett förråd..Där inne stod bla många ölburkar som var fulla, men 1 månad för gamla!! Hällde ut alla i vasken..Lite speciell känsla, eftersom jag hällt ut egen alkohol, när jag fick nog och mådde dåligt..Så skönt att hälla ut gift och må bra..Kan tala om att det aldrig förekom att alkohol blev utgånget i mitt tidigare liv..T o m vin som inte var klart dracks upp, för att få berusning i min hjärna..Färskpressad juice och Pommac äger!!???

Lim

Underbart miss lyckad, att du har det så bra. Fy vad äckligt det lät med öl. Varesig utgången eller inte.

Hoppas du har det så bra som det verkar ♥️♥️♥️

Jo, nu känns det bra..Jag söker ju tills jag finner?..Denna relation tror jag mycket på..Vi har intressanta samtal, grejar med hus och hem, och skojar en hel del..Jag tror att detta är äkta kärlek, och hoppas att det är hållbart..Ju tryggare jag känner mig i relationen, desto bättre känns det att tänka på en gemensam framtid..Denna man har även flera vänner som slutat dricka av hälsoskäl..Smarta vänner!! Vilket också gör det enklare att umgås..Kommer att vara less på fylla resten av mitt liv..Varm kram till dig lim❤️Och alla andra forumvänner..???

Även stora barn kan ta skada av vårt drickande..Mina vuxna barn har eller har haft perioder av dåligt mående..Jag är övertygad om att det härrör till mitt och exets supande..Tänk att inte veta vad som händer ens föräldrar som är fulla..Har dom stängt av plattor ordentligt, vilka har dom bjudit hem? Har dom åkt till jobbet på helgen som dom ska? Kör dom bakfulla? Har dom bråkat? Kan jag ta hem min pojkvän eller är dom bakfulla? Osv..Märkte nu på min tonårsson att när jag sov på soffan, med huvudet mot ”fel håll” Så kom han och väckte mig, och frågade varför jag låg där..Med lite orolig och arg röst..Han mindes alla gånger hans pappa däckat på soffan, även mamma några gånger..Allt finns lagrat i barnens hjärnor..Stora eller små..När livet blir svajigt av andra orsaker, kommer kroppen ihåg även all oro och ångest från barndom och andra tillfällen i livet..Ännu fler orsaker till att ge fasen i alkoholen eftersom följderna etsat sig fast i barnens sinnen..Mina barn lever ju fortfarande med oron, ilskan och vanmakten över sin pappa som dricker.. Oavsett om dom har mycket kontakt eller ej..Tråkigt..Och Sorgligt..Kram..?

Lim

Vad bra att du skriver om detta. Det är helt sant. Märker det även på mina barn. Särskilt min äldsta. Han kan plötsligt fråga mig om hans pappa dricker när vi ska dit. Han såg honom dricka en läsk på sin baksida när vi skulle dit och direkt stoppade han mig och sa "mamma, pappa dricker öl". Han som nu lever i ett alkoholfritt hem får fortfarande Flashbacks. För det är inte bara en öl han minns utan det otryggheten när hans pappa blir full.

Det är fint att du fortfarande efter flera år nykter reflekterar kring vad tiden av drickande gjort och fortfarande kan göra med dina barn. Då kan du hjälpa dem att läka sina sår ❤️

Kramar ❤️

Ibland önskar jag att tiden går fortare, ibland att tiden ska stanna..Att ha Corona i vår närhet, gör hela livet sårbart, och oroligt..Nykterheten för mig nu känns väldigt problemfri och som ett mycket friskt och bra val..Det är ju nu i dessa tider våra kroppar ska vara fullboostade med vitaminer och bra kondis för att ha motståndskraft mot virus..Det är inget man får genom att förstöra sin kropp med gifter..Idag blir det även ekonomiska kännbara följder när företag varslar och permitterar...Det blir ännu en påfrestning för familjer..Måtte denna epidemi ta slut snart..Synd om många..Känns lite overkligt att allt kan vända så snabbt..I julas slog handeln nya rekord, Idag är massor av människor jätteoroliga för ekonomi och hälsa..Att vara rädd för att göra felval är en oro för oss..Det må gälla jobb, ekonomi, kärlek..Min kärlek håller i sig..Bara lite rädd att bli sviken, besviken, eller att det inte blir bra..Samtidigt vill jag skynda..Inte lätt när man är ”ny” på området..Får släppa rädslorna och bara låta allt bli bra..Man kan bara göra sitt bästa eller hur?❤️

Ja, mer kan iaf ingen begära...

Blir glad av att läsa att du börjat våga släppa rädslorna. Vi vet aldrig vad framtiden har att erbjuda, så det bästa är förstås att våga leva här och nu. Även om det ofta är lättare sagt än gjort.

Kram till dig