Citrontimjan

Jag är alldeles ny här, har dock som många andra smygläst i flera år innan jag nu äntligen startar min egen tråd. En ventil när det blir för mycket, eller jobbigt, eller bra för den delen.

Är idag på nykter dag nummer 8, och jag känner att jag balanserar på en väldigt skör tråd just nu. Har på grund av diverse omständigheter en enorm svacka ikväll, ångest och frustration väller över mig och jag har inga som helst verktyg att hantera det med, som inte innefattar alkohol. Och det är såklart ett uruselt alternativ.

Jag tänker härda ut, tror jag. Om någon vill dela med sig av sina go-to-strategier när det är på väg att gå åt skogen så tar jag tacksamt emot dem. Bara att skriva här och veta att jag inte är ensam hjälper hur som helst.

Hoppas alla ni andra har en trevlig och framförallt nykter kväll ❤️

Har planterat om växter och kryddor idag. Citrontimjan är en favorit. ?
Så bra att du skriver här, mitt go-to ställe nummer ett. Men jag gissar att du tänker på mer handfasta råd.
Jag vet ju inte så mkt om dig och din historia mer än att du läst en del här. Så gjorde jag också, och för mig blev det ett avgörande steg att bestämma mig för att kliva in här på riktigt.
Att stå ut med ångest när man inte kan ta till det vanliga vinet som lösning: promenera, eller springa. lyssna på boken Tänka klart/ This naked mind av Annie Grace. Finns på Storytel tex.
Äta lite. Ta en stund i taget.
Det finns tyvärr inger trolleri i de sluta lägena. Trolleriet är att stå emot. Och livet som kommer med det. Skriv och läs här, du är inte ensam. Kram!

Välkommen, och så bra med en egen tråd! Skriva i din tråd och läsa här så mycket du orkar är jättebra när det är kämpigt. För mig har långa promenader varit väldigt värdefullt. Det rensar tankarna och hjälper mot rastlösheten.

Kram

Citrontimjan

Tack för era svar, de är värdefulla och betyder mycket.

Jag sansar mig, jobbar en minut i taget och försöker inse att känslan går över. Jag tänker att jag tar en promenad sen, med podd i öronen och joggingskorna på om jag får feeling och vill springa bort lite av ångesten.

Så småningom ska jag uppdatera lite mer kring mig själv här i tråden, en dag när det är lite mer upp än ner så att säga.

Imorgon ska jag vakna till en nionde dag.

Det är en väldigt fin kväll i min del av landet. Hoppas även hos dig.
Imorgon kommer du vakna och känna att du vunnit en seger.
Det är stort!

Du ska få ett tips som du behöver just nu: Googla på medveten andning. Att djupandas sig igenom suget funkar!

Läs och skriv mycket här på forumet. Läs böcker om nykterhet, lyssna på poddar och böcker, sök på yotube. Hjärntvätta dig med nyktra argument. Det är det enda som funkar!

Hej! Jag är på dag 5 som nykter så är också ny i gamet. När jag fått dippar och känner ångesten smygandes så här jag gjort en meditationsövning som heter kirtan kryia. Kolla Youtube, den är mer än bara sitta tyst, den är mer aktiv och bra om man är för nipprig för att bara sitta stilla och tyst. Imorgon känns det bättre!