Hel

Jajamen! vi stegar vidare på den nyktra vägen. Jag mår för tillfället så himla bra. Lugn och ro i själen. Haft hur mycket energi som helst idag, betat av min attgöralista utan vare sig stress eller irritation. Känns fantastiskt. Brukar alltid belöna mig med vin när jag varit duktig men den tanken fanns inte ens idag.
Grannen undrade om jag ville ha en kall öl , när han kom hem från jobbet, men jag sa nejtack, jag dricker inte just nu. Nehej, Varför då? Ja för att att det varit för mycket ett tag nu helt enkelt. Han skakar på huvet och gör nån min som att det är helt obegripligt men säger inget mer. Det var inte ett dugg svårt att säga nej, fanns ingen som helst tvekan. Jag v i l l e inte ha.
Idag kom boken "Tänka klart" med posten så nu ska jag läsa lite i den. Har höga förväntningar då flera här tycker den är så bra.
Tack för din kommentar Se klart, som inte alls var onödig , vi är alla olika och det som passar någon annan passar kanske inte mig, men testar. Måste få det här att funka nu. Härligt att det går så bra för dig. ?
Andrahalvlek och Soffi; Aldrig säga, tänka, aldrig mer. Bara just nu En dag i taget. Tack ?

Bra gjort att så tydligt säga nej tack till grannen. Hans reaktion tyder bara på att han ville ha en meddrickare för att stilla sitt eget dåliga samvete. Men tji fick han!

Härligt att du mår så bra ?

Läs max två kapitel per dag. Hjärntvätt måste pågå långsamt - du behöver smälta det du lär dig efterhand.

Och när du läst klart börjar du om. Hjärntvätt är viktiga grejer som man måste vara noggrann med, inte missa minsta fläck!

Är du hög?
Du har väl inte bytt alkoholen mot …. öh …. nykterhet?
Oj, oj oj…

Grattis till lyckoruset! Det där ruset man får när man kan börja känna glädje på riktigt.
Jag tror minsann du är där :-)!!

Hel

Jag har berusat mig på sol, vårkänslor , naturupplevelser, trädgårdsarbete där jag förbereder och sår för nytt liv. Vårda och ge näring till starka friska plantor. Och den plantan som är jag behöver också vård och omsorg. Genom att landa i nuet, i det enkla vardagliga, acceptera, ger jag mig möjlighet att läka, bygga mej stark. Medvetna val, hälsosam mat och motion.
Dag 11 idag och jag vet att jag när som helst kan bli attackerad av den listiga ? men den här gången ska det bli jag som går segrande ur den striden. Jag är beredd. En viktig detalj för att underlätta den striden är ju att det inte finns någon alkohol hemma.

Rosa76

Bra att du belönar dig med något mycket mer givande. Jag köpte fina tulpaner varje vecka den första månaden. Jag belönade mig med att de stod på bordet och mötte mig varje morgon. Ingen annan visste varför jag köpte tulpaner hela tiden men jag gratulerade mig själv med dem. Kämpa på Hel, kloka tankar och en stark vilja segrar!
Kram Rosa76

Att få vara berusad av livet. Och att unna sig belöningar av olika slag. Det är du värd. Det är vi värda.

Kram till dig

Keep up the good work!

Ta inte ut dig fysiskt bara, se till att vila också. Jag blir sunt trött tidigare och tidigare på kvällarna. Behöver helst sju timmars sömn.

Önskar dig en dag med fortsatt stark berusning! :-)

Uups… får man skriva så här?
Ja, det får jag, till en som upptäckt livets underbara kraft och väljer att berusa sig med den i stället för alkohol.

Härligt!
Kram!

Hel

Vilken härlig start på dagen att mötas av era kommentarer Tack?
Det blir ofta så att jag tar i för mycket när jag väl är igång så igår blev jag ordentligt mör och energin dalade en aning . Jag måste bromsa i tid, trycka på stoppknappen annars går det snabbt utför och risken att jag hamnar med ett vinglas i handen ökar. Så jag stoppade och tillät mig att bara njuta av sol och värme och fågelkvitter.
Nu ska jag göra yogaövningar för rygg och axlar och nacke. Känns som det behövs.
Ha en fin dag !

Ja, det gäller att hinna med livet. Känner igen det där med att gå för fort fram. Många gånger är det en styrka att vilja ha snabba förändringar och ta i ordentligt, men vi vet ju själva att det kan bli lite för snabbt istället.

Kul att följa dig. Räknar inte dagar nu, men tror att vi är på samma. Ha koll på vilken dag som var den första vill jag i alla fall ha.

Ha en fin avslutning på dagen.

Kram till dig

Hel

Dagarna rullar på Gjorde yoga i morse också och det verkar vara en bra grej att starta dagen med. Känner mig skönt avslappnad och lugn efteråt. En stilla ro innfinner sig.
Känt efter idag och pausat när kroppen inte orkat. inte låtit känslor av otålighet eller irritation ta över när det inte går som jag tänkt. Andats mig lugn.
Tänk att det går! Det går att ta kontroll över kropp och sinne om man bara ger sig lite tid.
Och låter bli att ta det där första glaset....
Kram

Du har hittat det!
Att ge sig själv tid för att må bra, att faktiskt göra det. Så starkt!

Själv tänker jag hela tiden att jag måste ge mig själv tid - men vad gör jag ….?

Låter det du har skrivit sjunka in och säger -Tack!

Önskar dig en riktigt härlig nykter lördag!

Hel

Igår när jag jobbat mig rejält trött i trädgården, nöjd och glad, tänkte jag på den belöning jag brukar unna mig. Vin. Utan sug bara ett konstaterande att det brukar vara så.
Jag kände inget behov av att belöna mig med något att dricka eller äta för den delen. resultatet av min insats är en belöning i sig. Även om jag just i detta fall får vänta på slutresultat, att skörda det jag planterat och sått så var dagens mål uppfyllt. Kan man inte nöja sig med det?
I och med det så får jag också öva mig i tålamod.

Det där med belöningar har definitivt ändrat karaktär känner jag. Belöningen är numera att vara klar och pigg i huvudet, att kunna njuta av allt som finns runtomkring, att slippa känna sig sig fången i alkoholen i form av planerande, dåligt samvete och att må illa, att känna en ren ärlighet gentemot livet, nära och kära och vänner/grannar. Jag är helt nöjd så!

Hel

Jag är låg idag. Trött. Brukar sova som en stock men inatt har jag vaknat om och om och om igen, med en känsla av att någonting var fel. Kanske jag drömde något men inget jag minns.
Håglös, helt utan energi . Har inte ens gjort min morgonyoga. Orkar inte. Vill inte.
Kommer att behöva tvinga mig till att göra saker idag. Bara en sån sak som att klä på mig , gå ut med soporna, känns som en enorm utmaning.
Läste att jag efter ca 14 dagar förra försöket till nykterhet, köpte vin. Är det kanske så att det händer nåt nu i min alkohjärna, den börjar protestera lite, göra sig påmind. Förbereder en attack. Jag måste vara beredd.
Och då kan jag inte bara sitta här. Det går inte. Rädslan att förlora den kampen gör mig nu lite mer handlingskraftig. Jag reser mig och tar mig an dagen