Du sätter ord på mina tankar, vi ser så lika på vissa saker.
"Få människor ångrar beslut som de har tagit, desto fler ångrar beslut som de aldrig vågade ta.
För mig är vägen till beslut alltid svårast. Men när jag väl har bestämt mig så kollar jag aldrig bakåt - då är det bara att köra på framåt! Möjligen justera rutten om det behövs."
Just så!
"Det är en av mina starkaste styrkor. Jag kan lätt och helt utan prestigeförlust ändra uppfattning om någon eller något överbevisar mig."
Japp. Skriver under. Med förhoppning om att alkoholen verkligen har överbevisat mig den här gången...

"Jag brukar likna mina arbetsuppgifter vid kossor som jag föser så sakta framåt. Ingen kossa får halka efter, alla måste jag ha med mig. Ibland får jag göra en tjurrusning för att fånga in en rymmare.
Vissa dagar får man in ett helt gäng med kossor i den inhägnade fållan - och tillfredsställelsen då är enorm!"
Den här liknelsen var dock ny för mig … så den kopierar jag!

Önskar dig lycka till på mötet med chefen idag, övertygad att det kommer att gå bra, du är väl förberedd.
No matter what, klart att du är nykter idag!!!

Kram!

Man får akta sig bara i vilket sammanhang man använder bildliknelsen med kossor.

Det är viktigt att det är tydligt att det är ARBETSUPPGIFTERNA jag liknar vid kossor, inte medarbetarna ?

Tack för pepp inför mötet! Vaknade 5.30 av att min hjärna tuggade argument. Den gör ofta så, hjärnan. Processar saker på natten och väcker mig sen i ottan och har redan börjat jobba, ”hallå? det är dags att vakna NU!”

Tur att det bara händer i speciella fall och inte jämt, det hade varit jobbigt. Det är liksom både bra och dåligt att min hjärna är lösningsorienterad och tar tag i saker. Ibland helt utan min vetskap nästan.

Ja, jag ska försöka komma ihåg det, att det inte är medarbetarna som är kossor.

Hittade ett kul citat:

”40 är kanske det nya 30, men kl 21.00 är fasen det nya midnatt.”

Lite så känns det faktiskt när nykterheten gör mig mer och mer kvällstrött. Jag har dessutom fyllt 50 år så kl 20 är kanske det nya midnatt då ?

God morgon!

Lycka till med mötet med chefen idag! Är helt övertygad om att det kommer att gå bra eftersom du är så stark och klarsynt!! Heja heja dig!

Kram:)

Rosa76

Alltid lite nervigt när man blir inkallad i sådana här situationer. Älskar din jämförelse med kossorna (inget negativt i det) känner igen det i mitt ledarskap också Men ibland halkar någon efter och vill inte tillhöra gruppen och mer åren har jag lärt mig att då får väl den kossan gå lite långsammare då..Kram!

Och trött, men nöjd.

Mötet gick bra. Vi pratade oavbrutet i 2,5 tim, hela tiden i konstruktiv anda. Vi behövde verkligen prata, så jag är glad att vi tog mötet live faktiskt. Där får jag ge min chef rätt.

Vi delade upp vissa arbetsuppgifter mellan oss, möttes på halva vägen när vi inte var helt överens, bestämde oss för att avvakta med vissa beslut och gå vidare med en del beslut till några fler chefer. Nytt inplanerat möte på tisdag. Live.

Precis som en bra förhandling med andra ord ? Trots att man har olika roller och saker man brinner extra för, så kan man alltid mötas på mitten - be att få testa det man tror på och sen utvärdera.

Och det är SÅ viktigt att lyssna på varandra. Lyssna mer än pratar - eller åtminstone 50/50.

Att jag var nervös inför mötet gjorde att jag var förberedd till max. Och jag fick faktiskt beröm för det arbete som jag har gjort, och endast lite gnäll som egentligen beror på oro.

Men vi hittade en gemensam lösning, med ny utvärdering av just den punkten om två veckor. Ingen av oss behövde backa helt, utan ”bara” hitta en lösning som vi båda kan stå bakom.

Nu är jag hemma igen och nu ska jag verkställa på löpande band några timmar!

Skulle precis skriva och fråga om hur mötet gick när din uppdatering kom upp.

Så skönt att mötet gick bra, över förväntan till och med. Så glad för din skull. Ibland är det bra att inte ha så stora förväntningar.

Ha en fin avslutning på dagens arbete.

Kram

Så skönt att ni fick ett bra möte! För ibland är det ju verkligen så att man behöver prata igenom saker och ting och jämka ihop.

Bra jobbat!

Efter jobbet cyklade jag en mil i det fina vädret och lyssnade på min senaste ljudbok ”Sju systrar”. Rensade skallen från jobbtankar.

Lite jobbigt är det i början av en ljudbok innan handlingen tar fart, då poppar jobbtankar upp emellanåt. Men ju mer jag kommer in i bokens handling desto mindre gör de tankarna besök.

En del kan inte lyssna på ljudböcker för att de inte kan koncentrera sig på handlingen. För mig är det en varningsklocka när jag inte kan göra det.

Då behöver jag vara ännu mer noga med arbetstiderna, ta fikapaus fm och em och en timmes lunchrast. En viss stressårbarhet kommer jag alltid att ha efter mina perioder med utmattning.

Min hjärna är verkligen som ett hamsterhjul. Om jag ”springer” så ökar farten jättesnabbt, och till slut hinner jag inte ens med i tempot och i värsta fall ramlar jag.

Därför behöver jag ha lite lagom snurr på hjulet. Råkar farten öka bara lite för mycket så är det halt på stället som gäller, för att sänka farten på hjulet.

Och ljudböcker är som sagt en bra varningsklocka. Jag gör inte ett bättre jobb för att jag köttar på timme efter timme. Min hjärna måste få tid att tänka och helst sova på saken också - då blir slutresultatet bättre.

De första åren med det här jobbet sprang jag på alla bollar. Chefen sa ”ta den bollen, och den - och den också”. Och jag sprang.

Då kunde det hända att jag gjorde saker helt i onödan - eftersom förutsättningarna förändrades en kort tid därefter. Otroligt surt - och minst sagt slöseri med min energi och tid.

Så då lärde jag mig att låta vissa saker gotta till sig lite. Ta upp det ibland och fundera, vrida och vända på det, sen låta det vila och göra något annat en stund.

Och jag brukar hinna med allt jag ska göra, men att göra saker i onödan betackar jag mig för.

På cykelrundan köpte jag hämtmat så nu har jag och dottern haft torsdagsmys framför tv:n. Hon åker till sin pappa imorgon.

När hon byter hem så brukar vi alltid äta ihop, så imorgon hoppas jag att han bjuder på grillat. Jag bor ju i hyreshus och kan inte grilla längre.

Sen är det helg och balkongröj som gäller! Utan alkohol, jag skålar med mig själv i te när jag har städat och pyntat klart ?

Vad skönt att mötet gick så bra, och proffsigt av er båda! Precis som du skriver, är det ju himla viktigt i de där lägena att ingen ”tappar ansiktet” och att mötas!
Önskar dig en fin kväll.
Jag väntar på den utlovade kvälls-tröttheten men icke. Alltid svårt att komma i säng i tid. ?

Ni är verkligen så omtänksamma som peppar och engagerar er i mitt möte med min chef. Tack för att ni finns som mitt bollplank ?

Vi är summan av våra liv. Viktigast först - vara nykter! Men det är så mycket annat man måste lära sig hantera nykter - stress, oro, trötthet, ilska, sorg och glädje ska plötsligt hanteras på annat sätt.

Och då är det så oerhört värdefullt att ha er att stöta och blöta sådant med.

Kram ?

Självklart finns vi här som ditt bollplank i stort och smått!
… eller …
Nu börjar mina egna tankar snurra. Vi är ju här för att få hjälp och stöd att förändra vårt drickande, ta tag i våra alkoholproblem. Är det då så självklart att peppa inför jobbmöten?
JA!
Nu talar jag för mig själv, men jag tror att det gäller fler här.
Mitt stora problem är ju inte alkoholen. Mitt stora problem är ju att jag aldrig lärt mig att hantera mitt liv i stort och smått för att jag tidigt kom på den geniala idén att hantera allt med verktyget alkohol. Och det har ju funkat! I många år har jag lyckats hålla fasaden och se ut som att jag jobbar effektivt, ingen har sett att jag jobbar så att svetten lackar med att försöka slå i en spik med en skruvmejsel....
Vi som är här har ju insett att det går inte att hantera livet med alkohol, det går inte att slå i en spik med en skruvmejsel. Vi har helt eller delvis lyckats sluta dricka.

Det vi nu behöver hjälp och stöd i är ju just att hantera livet med nya verktyg.
Som att klara ett jobbigt möte utan att sedan gå hem och dricka - antingen för att man är värd det för att det gick bra eller för att det inte gick bra och man behöver tröst.

TACK Andrahalvlek! Genom att bolla dina tankar här så fick du en insikt att landa in ytterligare hos mig. Det är livet som ska hanteras, inte alkoholen, för att vi ska klara att hålla oss nyktra.

Lika självklart ska vi finnas här för varandra när alkoholen pockar på igen, när man börjar famla och sträcka sig efter skruvmejseln.

Tack också för påminnelsen om att aldrig koppla ur farthållaren så att ekorrhjulet börjar snurra för fort.

Hoppas du och dottern fick en riktigt mysig kväll!

Kram!

PS. Tack igen för insikten om varför vodka och juice kallas "Screwdriver". DS

”Det är livet som ska hanteras, inte alkoholen, för att vi ska klara att hålla oss nyktra.”

Alkoholen är bara ett symtom, det är grundorsakerna man måste jobba med. Som att lära sig cykla på nytt. Vingligt som sjutton i början - men allt man övar på blir man bättre på.

Som Pippi ska vi ta oss an det nya nyktra livet:

”Det där har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert galant.”

Kram alla ?

Ps. Det är hamstrar som springer i hjul, inte ekorrar. Därför har jag slutat säga/skriva ”ekorrhjul”.

Sök på Oscarsteatern på fejjan och njut av deras video ”kärlekshälsning till vår publik”.

Den är till er från mig också ?

Jag och äldsta dottern skulle se musikalen ”Så som i himlen” i gbg den 23/5, men det får bli till hösten istället.

Kram alla ?