smörbollen

Vaknade upp i morse ..hade försovit mig för att jag drack för mycket vin igår. Ännu en helg med alldeles för mycket vin , jag va full imorse ångest från helvetet och så trött på mig själv . Jag lever själv med min son på 8 år jag MÅSTE sluta för hans skull , men jag har försökt så många gånger men inte lyckats. Varenda helg så dricker jag en bag in box och ingen i min närhet förstår eller vet hur illa det är ..jag kan inte förstå egentligen att ingen har genomskådat mig ...men jag är mycket ensam så jag kan dölja det. Men jag har sån ångest nu ,,,jag vill inte leva så här ..Nu ska jag banne mig ändra på detta , I helgen ska jag inte klampa in på systemet ,,,jag vill vara nykter ..jag behöver all pepp jag bara kan få ...

Grattis till insikten att du vill göra något åt ditt beteende. Jag lever också själv med barn, det är mycket skuld och skam man ska gå igenom innan man törs be om hjälp.
Skickar massor av pepp, och hoppas du fortsätter skriva här. Finns ingen som dömer, så lassa ur allt.
Önskar dig en lugn och fridfull dag 1.

smörbollen

Tack för peppen denhärgången :) ja jag har sån ångest ...i helgen sa min son till mig -mamma igår va du så där trött igen ,,,assså jag dör inombords ,,vad håller jag på med!!!! panik!
Vi har flyttat ifrån hans pappa för att han hade psykiska problem och dessutom drack han för mycket och vad gör jag då ..börjar själv dricka för mycket ! Näää jag vill bli som jag va förr som kunde dricka normalt som tränade va ofta ute och sprang ....usch idag är det en tung dag :(

Du har kommit till rätt ställe, välkommen hit! Läs och skriv mycket här så kommer du få pepp,och
tips på hur du kommer ur din jobbiga situation. Det är svårt att förändra något om man bara tänker "måste".
Du måste ha en egen benhård vilja till förändring, och ta ett skarpt beslut. då går det, det finns det många
levande bevis på här på forumet. Sedan att få det som det var förr kan vara jättesvårt, men tänk inte på det nu
utan fokusera på att inte klampa in på systembolaget och lägg krutet på att inte dricka. Ta en dag i taget.

Heja dej!??
Kram

smörbollen

Tack Kattis3 :) ...ja en grej till som är så jobbig är att jag bor på en jätteliten ort och det är såååååå pinsamt att gå in på bolaget (finns bara ett) jag tänker varje gång att dom som jobbar där måste ju fatta att jag har problem eftersom jag är där så himla ofta ,,,är orolig att det ska börja gå rykten ...usch!

smörbollen

Tack Torn, jo jag ser ju och läser om många här som lyckats sluta dricka ...jag ska banne mig bli en av dom ! När jag har "bestämt" mig förr så har det gått bra i max 2 veckor, då tycker jag att jag har vart så duktigt och då blir det vin igen :( ...jag blir så utråkad utan vin....tycker det är så najs när man har vart ute en hel dag komma in laga mat och dricka vin ..jag är ensam rätt mycket och då dricker jag vin såklart ..när jag lagar mat ,,,så gott att ta ett glas vin medans som såklart kan bli en halv box innan kvällen är över....suck
Samtidigt när jag lyckas hålla mig från vin och vaknar pigg och fräsch så tänker jag alltid att gud va skönt att jag inte drack igår ......skönt att inte oroa sig om man kan köra bil eller inte , skönt att ha ett rent samvete och inte ha den där hemska ångesten !

Exakt så är det, man tror man klarar det, tar det första glaset och sedan är man tillbaka på ruta 1.
Jag föll otaliga gånger på det sättet, men sedan fick jag nog och börjar nu närma mig 4 månader utan
en droppe alkohol. Ångrar det inte för en sekund och vill numera aldrig börja dricka igen, inte ens
dricka kontrollerat.

Kör hårt nu, du kan fixa det!

Kram

smörbollen

Åh det låter som en dröm , BRA jobbat :) ...ljag ska verkligen försöka "på riktigt" denna gång , känns som att man får ett bra stöd här i forumet det hjälper nog. Jag vill inte berätta om mitt problem för nån ...vill klara det själv så att läsa här och skriva av sig det är nog bra ....
Kram

Välkommen hit till detta hjälpsamma fina forum?
Va bra att du är här och skriver.
Jag har inte berättat för någon om min dåliga relation till alkohol förutom här på forumet.Här vet alla och det är så hjälpsamt att läsa och skriva som jag gör hos dig nu tex om detta.
Jag har också gjort programmet här på forumet med hjälp av rådgivare.
Heja smörbollen?vi fortsätter på den rena klara vägen!Kram Pilla

Känner igen det där med att efter ett uppehåll så har man bevisat att man kan klara av det för att trilla dit igen sen.
Nolltolerans är min vän. Efter ett tag saknar man inte alkoholen.

Kämpa på!

smörbollen

Jaa jag klarade helgen!!!! , inte en droppe vin känns så jäkla skönt ! men ska erkänna att det kändes tomt och jag va bra sugen på "ett" glas vitt lite då och då.
Kändes rätt bra att kunna dra iväg och springa 5 km i går utan problem och idag så försov jag mig inte alls som förra Måndagen, och vilken ångest jag hade då efter en helg med litervis med hinkande av vin, USCH!!!
Jag kom på en sak nu i veckan när jag va ute och gick med min hund,,,SHIT! jag har ju beställt vin från vinoteket ..hemleverans den 5 maj ...ehhh inte så bra jag ska kolla om det går att avbeställa faktiskt
Jag har börjat lyssna på ljudboken skål ta mig fan ..rätt bra hittils man känner igen sig i många saker ...framför allt i hur man lurar sig själv hela tiden. Förut när jag har "hållit" mig och hållt upp 1-2 veckor så slutar det nästan alltid med att jag dricker extra mycket när jag börjar igen ,,som om man ska ta igen det , unna sig för man vart duktig..helt sjukt ! Det är verkligen så att hjärnan blir kidnappad av alkoholen.
Så en dag i taget ! ! I veckan kommer det inte att va några problem,,,men det är långhelg jag är ledig på fredag ,,kan bli en utmaning att inte gå in på systemet igen hmmm men som sagt en dag i taget !!!
Hoppas ni andra har haft en bra helg ! :)

Grattis till helgen avklarad! Bra jobbat? Avbeställ vinet, inte bra att få hem ett lass vin i detta läget.?

Kram

Hej! Kikar in lite här.. Känner igen mig så väl! Mitt fördärv var att jag beställde på nätet... Då behövde inte ens gå till apoteket! En hel låda med 10 flaskor! Lycka... Eller...
Hälften var slut på 2 dygn.. Fick nog och hällde ut resten.. Dessa dyra frestande droppar. Detta var bara en vecka sedan.

Har varit nykter i hela 5 dygn snart. Ljuvligt... Har nu inte en droppe alkohol hemma.

Har 2 fina barn varannan vecka... De är värda en nykter mor...

Så.. Nykter en dag i taget...

Kram från Saskij

smörbollen

Tack för era ord :) Vinet är avbeställt nu ,,,ganska sjukt att man kan beställa på nätet och få det levererat till dörren ???? näää en helg till nykter tack ! och helst flera såklart men jag siktar på en helg i taget :)
Så glad att jag har hittat det här forumet, eftersom jag vägrar berätta det här för mina kompisar..liten by , mkt skitsnack och skvaller,,jag törs helt enkelt inte ..
Och det ÄR hela tiden skitsnack om folk...Jävla alkis hit och dit ...sitter alltid tyst och undrar ..hur kan dom veta att dom är alkisar ?? och borde man inte va mer ödmjuk ? istället för och sitta och slänga skit på dom ...jag blir bara så irriterad....Har en kompis som jobbade på systemet ett tag ,,,hon nämde inga namn men sa att oj oj oj så många som dricker för mycket ,,,dom man minst anar ochså ..hmmmm kanske dom redan sitter och snackar så här om mig ,,,vad vet jag ??
Som sagt ,,,här känner jag att jag kan få stöd och pepp!!!!!

Så bra att du har avbeställt nu! Heja dig! Det är på tok för lätt att beställa vin på nätet.... Kan man inte blockera detta som med spel och casino... Vore en bra sak.

Jag kommet själv från en mindre ort och det skitsnacket... Inget kul alls. Bor nu i en större mer anonym stad. Men ändå... Tror att de känner igen mig på systemet iallafall..

Men nu idag är jag nykter och ska inte till nåt systembolag!

Vi får peppa varandra! Det är bästa sättet att hjälpa....

Stor kram från Saskij

Gött att du har avbeställt! Forumet är ju perfekt för att verkligen kunna skriva vad man känner och få pepp och hjälp av andra, helt anonymt. För kompisar kan man berätta sedan när man har varit nykter ett tag. Man kan ju också välja att aldrig berätta för någon att man har lagt av eller orsak till det. Dock tror jag att det blir jobbigt i längden att alltid behöva hitta på en "vit lögn" eller "smyga" med att man inte dricker.

Själv sa jag inget till någon annan utanför det här forumet förrän på dag 41. Förutom min fru då, som jag berättade för på dag 1. Man kan vänta tills det känns bra att berätta, och till vilka man berättar för, och hur mycket man berättar väljer man själv. Jag har valt att berätta den "verkliga anledningen" för min närmsta släkt, och nära vänner och kompisar, när det blir tillfälle helt enkelt. Till kollegor och bekanta säger jag bara nej, tack jag dricker inte, eller, jag har lagt av för jag mår bättre av att inte dricka.

Har bara upplevt det positivt, ingen har ifrågasatt och jag själv har aldrig skämts för de jag har berättat för.
Tvärtom är det flera stycken som säger, Åh vad bra att du inte dricker, jag borde också dra ner/lägga av med alkoholen.

Nu skrev jag lite extra här, som jag egentligen borde skriva i min egen tråd, men har sett att det är väldigt många här som oroar sig i onödan för det här med att andra ska få veta eller att berätta för andra. Som sagt, här på forumet kan man berätta allt, och utanför forumet berättar man det som man tycker känns bäst. Men att försöka "ljuga" för andra blir onödigt jobbigt i längden.

Ha det bra!

Kram

”Skål! Ta mig fan” är riktigt bra. Spot on liksom. Lyssnar på den för tredje gången nu.

De sista två gångerna har jag haft den som insomnings-ljudbok. Ställer timern på 30 och lyssnar aktivt tills jag somnar. Vinn-vinn!

Keep up the good work!