Igår när jag strosade runt på Dollarstore, där jag köpte mina nya stol till balkongen, så såg jag plötsligt en solcellslykta i form av en frostat röd glasflaska. Fin, den fick följa med hem.

Nu efteråt tänker jag att det valet var ju självklart. Glasflaskor ska användas som ljuslyktor. Inte för att förvara vin i. Punkt.

Jag visste precis var ljuslyktan skulle stå - högst upp på balkonghyllan. Men det skulle behövas något mer bredvid, för balansens skull ?

Jag gick medvetet och letade efter en liten buddhastaty eller lotusblomma, som symboliserar lugn och harmoni. Hittade ingen.

Plötsligt fick jag syn på den ursöta elefanten i målad porslin. Naivistisk, ser lite vilsen och hjälplös ut. Den behövde ett hem.

Och nu har mina fortsatta tankar om den lilla elefanten gett mig ett nytt personligt mantra: ”Stark, klok och målmedveten som en elefant ?” Inom mig väcks bilder på en elefant i Afrika som håller ihop sin flock.

Tänkte ge elefanten ett namn också. Givetvis ska den heta AH. Som jag kom på är både min förkortning - och det här forumets förkortning. Självklart namn.

Och nu när jag kom ut i köket för att laga frukost så gick jag fram till köksfönstret för att vattna en planta som jag fick av äldsta dottern för snart två månader sedan. Plantan heter ”Elefantöra”.

Ha en toppensöndag allihop ?

Underbart?

Känns som om jag också vill köpa mig en elefant. Kanske när köksrenoveringen är färdig och huset återställt?

Ha en fin dag?

Som vanligt är det en fröjd att läsa dina inlägg. Kloka, smarta och peppande. Håller med i det allra mesta.

Har faktiskt tänkt på att du har samma initialer som Alkoholhjälpen. ?

Älskar att du tänker på oss här när du ser din elefant. Många av oss känner nog oss som en sådan efter allt pimplande/supande. Inte minst vad gäller vikten och det rynkiga ansiktet. ?

Men nu blir vi lättare på alla plan. Huden får tillbaka sin lyster. Nu vaknar vi vackrare och vackrare för varje dag. Jösses, vi kommer att sluta som fotomodeller allihopa. Vi får väl göra som i Glada Hudiks underbara Catwalk; ge oss i väg. Från Alkoholhjälpen till New York. Succé!

Tack för att du finns och förgyller dagarna.

Kram

Elva veckor idag, tjoho, och min söndag har bjudit på blandad kompott.

Vaknade tidigt av brandvarnaren och kunde inte somna om. Har inte heller hunnit med en höneblund i eftermiddag, så det blir nog hyfsat tidigt i säng.

Tog med mig min mamma på liten shoppingrunda till Jysk, Dollarstore och ÖoB. Hon var supernöjd med det. Hon kräver inte så mycket.

Hon har ju varit rejält krasslig under hösten, men har piggat på sig rejält. Jag ringer henne varje kväll och vi brukar ta en promenad i slowmotion på söndagar, men idag blev det lite shopping istället.

Vi har inte haft en speciellt bra relation av många olika skäl, men den har blivit bättre senaste året. Mycket därför att jag har insett att hon är gammal och behöver mig - och att det lilla jag ger henne betyder enormt mycket för henne.

Bara för att hon på många sätt var otillräcklig som förälder till mig, så behöver inte jag vara otillräcklig som dotter till henne. Ingen av oss vinner någonting på det.

Jag har accepterat att vi har en väder-och-vind-relation, och det får vara så. Är så innerligt lycklig över att min egen relation till mina döttrar är mycket mer än så ❤️

Efter shopping blev det fika på balkongen och sen hängde jag cykeln bak på bilen och drog till skogs.

Jag besökte idag det 29:e naturreservatet av 115 i mitt län - och idag dessutom på cykel. Kombo av två intressen!

Bitvis var den leden som jag valde inte cykelbar så jag fick gå och leda cykeln, ibland även bära cykeln. Men alla sätt att få motion är bra ?

Min målsättning är att hinna med 12 träningspass per månad i ett motionsprojekt som heter just ”tolvan”. Det här var pass 10/12 så jag hinner utan problem med under april.

Definitionen av träning bestämmer man själv och jag har bestämt så här: 1) ombytt, 2) svettas, 3) pulshöjning, 4) minst 30 min.

Nykter idag - och stark, klok och målmedveten som en elefant ?

PS. Har idag totalt lyssnat på nästan 4 timmar av PO Enquists självbiografi ”Ett annat liv”. Nu har han börjat plugga i Uppsala. Bra hittills, även om dramaturgin och tempot är slow minst sagt. Vilsamt.

Det är vad man har, bara en mor.
Och jag tyckye så mycket om hur du reflekterade över ert förållande.
Det du nu ger henne är så gott för er båda. Du mår bra nu och efter det hon gått bort.
Säkert är hon väl medveten om sin otillräcklighet under din barndom, och nu tacksam över det du ger henne.❤

Jag har fått det rådet från min ex-svärmor också. ”Gör allt vad du orkar nu, för annars kommer du att ångra det när hon inte finns mer.”

Samtidigt är jag tydlig med att sätta gränser, mina behov får inte bli helt åsidosatta.

Coolt det där med elefanten!?
Jisses vad mycket du har hunnit med i dag, där ligger man i lä. Grattis till elva veckor också! Jag har börjat bry mig mycket mer om min mor sedan jag blev nykter. Märker hur otroligt tacksam hon är för hjälp och omtanke. Tänkte tyvärr inte riktigt på det förr? Blir det jobb hemifrån i veckan med eller? Själv är jag permitterad mån och tisdag. Börjar faktiskt bli lite trött på att vara ledig, det har blivit lite väl mycket nu.

Du har några naturreservat kvar att beta av, en grymt bra idé’ det där med att räkna tycker jag!

Ha en bra måndag!

Kram

Jag ska till jobbet mån-tis. Ska sätta en presumtiv vikarie på lite prov, och den typen av handledning kräver närvaro.

Ons-tor blir det hemifrånarbete, och sen är det helg igen ?

Äldsta dottern kommer hem och jag planerar gemensamma utflykter till naturen. Bokskogen, stenbrottet med guldfisk, leta hitta ut-kontroller ?

Jag har ju försökt att dejta några år och min dröm är att hitta en man som vill dela dessa naturintressen med mig. Hittills har jag bara hittat golfare ? Ridå.

Men min äldsta dotter delar mitt intresse. Sist beklagade jag mig apropå svårigheten att hitta en man som delar mina intressen och då sa hon ”Men du har ju mig” ❤️

Synd bara att hon till vardags bor 30 mil bort, men när vi träffas får jag passa på att få sällskap.

Delad glädje är dubbel glädje ?

Rosa76

Det är bra härligt när vi tar till vara på tiden vi har tillsammans, och JA, det är något som man kan känna ro i den dagen ens mamma inte lever längre, det vet jag!
Ha en fin dag! Kram Rosa

Idag kl 16 blev jag plötsligt helt slut. Som när man blåser ut ett ljus. Puts väck. Hittar inget som kan förklara det riktigt.

Något undermedvetet kanske. Dels var jag på min arbetsplats idag för första gången på en vecka. (Allt var som vanligt, väldigt glest med folk.)

Dels skulle jag ta emot och handleda en presumtiv vikarie som jag hoppas kunna anställa nu i maj. Först måste jag dock se om hon håller måttet.

Kan jag anställa henne så löser jag många problem på ett bräde, men hon måste som sagt hålla måttet.

Mitt första intryck var okej. Verkar stabil, inte ängslig, kom med egna idéer, kastade sig på uppdraget med liv och lust och levererade okej efter relativt kort tid.

Plus att hon tog emot min kritik på bästa möjliga sätt. Hon ska jobba imorgon också - och går formkurvan fortsatt uppåt för henne så är vi hemma.

Antagligen fanns det en anspänning i mitt undermedvetna, som släppte när hon gick hem idag. Det var verkligen inget jag funderade på medvetet.

Allt blir som det blir brukar jag försöka tänka, men mitt omedvetna var kanske mer oroligt än mitt medvetna jag ?

Vilken tur att jag i dagboksform fick möjlighet att reda ut det!

Huvudsaken är att jag lyssnar på min kropp i de lägena. Packade ihop direkt när jag kände den enorma tröttheten. Det är som om jag blir klubbad i bakhuvudet - jag blir helt väck. Är färdig att rasa ihop i en liten hög.

Exploderande huvudvärk i bilen hem. Nu har jag diskat och ätit och ska ut och cykla strax. När skallen är trött behöver kroppen jobba.

Ja, ibland undrar man hur mycket det påverkar. Jag kan, liksom du, vara helt lugn inför något. Och sedan när det är över känna att något släpper. Tänker att det kanske fyller en funktion ibland, även om vi inte själva är medvetna om det och förstår varför. Bara en fundering. Klokt att åka hem på en gång. Det skulle jag nog behöva träna på...

Ha en fin kväll.

...att cykelturen rensade skallen lite och du mår bättre! Känner igen det där med trötthetsattacker, det är som att hjärnan checkar ut och stänger ner. Ta hand om dig! Kram

Att packa ihop när kroppen säger till. Och kort vecka nu, låter välbehövligt.
Grattis till din elefant. Fantastiska djur. Har minnen från natt-safari och att smyga upp på en stor grupp, i mörkret. Helt oförglömligt.
Stadiga och trygga. Bra inspiration!
Ha en bra och förhoppningsvis tidig kväll, och grattis till 11 veckor! ?

Med cykel i benen och te med ingefära/citron i magen så mår jag mycket bättre. Tidigt i säng blir det, typ snart. Ska ju läsa två kapitel i ”Tänka klart” också.

Massage gick jag på idag också! Jag har bestämt mig för att ”fira löning” med massage ? Lite öm är jag, men det betyder bara att det gjort nytta.

Kram allihop ?

Femina

Bra att du "firade" med massage. Själv har jag svårt att komma på hur jag ska fira saker? Det första jag tänker på är fira=dricka A! Måste lära mig tänka nytt...?

Hel

Avundas lite din förmåga att göra, starkt och medvetet. Googlade på elefanten som kraftdjur, den symboliserar styrka, klokhet, energi och sunt förnuft och ger dig rådet att dela med dig av dina kunskaper. Klockrent!
Önskar dig en fin dag tillsamman med din elefant

Tack för era kommentarer ?

Även om jag skriver mycket för min egen skull - för att bena ut vad jag faktiskt tycker, tänker och känner - så är det alltid lika roligt när mina inlägg kan inspirera andra.

Kram allihop ?