För en vecka sedan vid denna tiden var jag onykter men det är jag inte idag! Känns så skönt att sitta med en kopp kaffe och känna sig lugn. Jag har klarat en vecka, två och tre innan också men alltid fallit tillbaka till att dricka. Skillnaden denna gången är att jag skriver här och faktiskt är ärlig! Det är så skönt att inte känna sig ensam i detta.
Ha en fin kväll det ska jag ha!

Ja, så är det för mig med. Den stora skillnaden är att jag skrivit här från dag ett. Nästa vecka- 4 månader. ?
Heja!

Grattis till 7 dagar! Känner igen det du skriver, en eller på sin höjd ett par veckor gick bra, inte mer. Det här är mitt första försök med hjälp av forumet här. Vilken skillnad!

Bra kämpat!

Kram

Det funkar som självterapi när man skriver här. Man tvingas sätta ord på sina tankar och känslor - och man tar sig tid att reflektera och analysera.

Och alla nykterhetsvänner som finns här är bara bäst ? Igenkänningen är enorm - och det finns alltid någon som har ett peppande ord i exakt rätt tid.

Man kan ta rygg på dem som gått före - och när man själv kommit en bit kan man själv stötta nynyktra. Då blir man själv hjälpt också! Repetera, repetera, repetera är SÅ viktigt. Hjärntvätt!

I början är det viktigt att nästan leva och andas nykterhet 24/7 tror jag och det kan man göra här i kombo med böcker och Yotube. Men de som är fortsatt nyktra över tid och stannar kvar här, åtminstone sporadiskt, är också hjälpta.

Själv är jag aktiv här varje dag, en-två timmar totalt kanske.

Vaknade upp i dag och är så tacksam att det inte var för en vecka sedan! Idag mår jag bra, har ingen ångest och kan gå till jobbet! Så skönt!
Precis som ni skriver ovan det här forumet hjälper verkligen! Kollar in här minst 2 ggr om dagen och precis som Andra halvlek skriver så är det positivt att skriva och reflektera själv. Att sätta ord på mina tankar.
Ha en fin och nykter dag, det ska jag ha!

Uppe med min son som vaknar tidigt. Vi har varit uppe någon timme redan. Men jag mår bra! Har haft de morgnar då jag mått så dåligt för jag druckit för mkt dagen innan att jag legat som ett vrak bredvid min son som tittat på tv. Idag mår jag bra! Ingen ångest eller huvudvärk eller oro i kroppen. Ska sätta på en kopp ☕️. Det blir en fin dag idag!

I eftermiddag har suget efter a varit stort! Ledig, fint väder och sug efter vin. Vi har inget hemma så det var ju lugnt. Kom på att vi hade cider hemma och funderade faktiskt på att öppna en. Sambon klippte gräset och tänkte att han märker nog inget om jag dricker lite cider. Men sedan kom jag på mig själv jag har ju lovat mig själv att inte hålla på att smussla så här. Och en cider hade blivit flera. Så jag tog en kopp kaffe i stället. Är så glad för det nu! Känner mig trött idag så ligger redan i sängen. Ännu en nykter dag!

Det var klokt att du inte drack cider.
Suget kommer gärna när det är någon situation när man tidigare druckit. Man lär sig hantera det. Det är bra att hålla sysselsatt, gå en rask promenad tex så försvinner det.
Hoppas du sover gott sedan?

Jag är så stolt, glad och tacksam att jag inte drack igår! Vaknade upp idag och mår bra. Kaffet smakar gott och jag har ingen ångest. Jag fortsätter att kämpa. Ingen alkohol idag heller, det ska bli en bra dag!

God morgon Vinis! Idag är jag stolt som en ? och klok som en? samt stark som en ?! Vaknade vacker idag. Har en helt ny energi idag. Naturen är lugn, frisk och vacker idag. Känns som luften är extra syrerik idag. Tar härliga djupa andetag...

Ta hand om dig idag Vinis! Kram Saskij

Och god natt... Vill se hur det går för dig. Det är ingen lätt resa vi går igenom.

Stor kram och god natt.

Saskij

Dagen har gått bra! Ingen a men ett enormt sug på eftermiddagen. Har verkligen sett nu när det är som mest risk att dricka: på eftermiddagen när jag är lite uttråkad och ledig vid tre fyra tiden. Ett glas vin så gott!!!! Så har jag tänkt. Men jag slutar aldrig efter ett glas det vet jag ju. Så jag klarade att låta bli!
Nu ska jag sova!

Så bra att du stod emot suget, det är inte lätt...Men du är så stark som stod emot! Imponerande av dig.

Är inne på min tredje nyktra dag.. Så lätt att ta ett snedsteg när a. suget drar i en.... Bara ett glas... Men sen är det kört.

Jag hejar på dig Vinis!

Kram Saskij

Bra att ringa in din värsta trigger. Förebyggande strategier är det allra bästa. Mota Olle i grind, så att säga.

Starkt att stå emot ett rejält sug. Nu vet du att du kan.

Kram