Fibblan

Hoppar in i en nygammal liknelse om båten och hur jag som kapten på skutan, ska kryssa och styra den som bäst..

Eftersom jag tänker mycket i bilder, så är metaforer och att visualisera, många gånger till stor hjälp för mig..☺️.
Och nu har jag alltså stött på patrull igen..?.

Men jag ska göra ett försök att kryssa mig igenom de vassa klipporna och det stormiga havet, genom att skriva lite här..
Vet knappt var jag ska börja, men det har blivit uppenbart senaste tiden att helgerna är svårare att navigera. Inte för att jag är så sugen på alkohol. Inte på ett medvetet plan, åtminstone. Jag känner inget begär efter giftet som sådant, men just kombinationen rastlöshet och trötthet, ställer verkligen till det för mig..?. Vaknade med ångest, trots att jag sovit bättre i natt än på hela veckan. Första vassa klippan försökte jag hantera genom en stunds meditation. Men det lilla lugnet som infann sig, blev kortvarigt. Det räckte med en bränd pannkaka, och så forsade tårarna som ett vattenfall..och samtidigt drar de negativa tankarna iväg som vildhästar inombords. Att jag är sämst som inte lyckas hålla ihop, hur liten, svag och misslyckad jag är som ett ens kan hantera en sådan pytteliten motgång.. Men jag har återigen sansat mig nu. Styrde undan det skäret också..?. Och jag tror jag har kommit fram till vad som rev upp stormen denna gång. Det enkla men också svåra skälet till varför det blir så här ibland, inte minst på helgen är att jag inte tillåter mig vara som jag är och känna som jag gör. Såklart att jag är trött efter en veckas jobb (även om den var en dag mindre just denna vecka☺️). Såklart att jag behöver en paus, tid för vila och återhämtning som alla andra! Varför har jag då så otroligt svårt att tillåta mig det?!? Jo, för jag har så sjukt höga krav på mig själv. Nu när jag varit ifrån barnen under större delen av arbetsdagarna, vill jag förstås ge dem fullt fokus när vi är lediga. Och så blir jag ledsen och besviken på mig själv som inte kan uppbåda den energin som krävs. I mina dryckesdagar hade jag mkt väl kunnat ta till ett glas vin för att liksom kicka igång motorn. Kraven sänktes och lugnet infann sig, men ändå kändes det också som att mer energi strömmade till. På kort sikt upplevde jag att det gjorde mig till en bättre mamma..! Sjukt när man ser tillbaka på det! Tacksam att jag inte lever i den villfarelsen längre iaf. Och även om det skulle ligga ngt lite i det i det kortsiktiga perspektivet, så vet vi alla tyvärr alltför väl, vad det leder till på lång sikt.
Så jag håller i rodret och i byssan finns varken rom eller annat alkoholhaltigt ☑️, så jag står här uppe på däck, och halar både in- och ut segel, efter bästa förmåga ?! Det bästa av allt är att min 2e styrman, faktiskt såg att det var lite väl mycket för en kapten att rodda allt själv under stormen. Så han klev in och tog över rodret för en stund..?❤️. Kaptenen har härmed gått ner i kojen, för lite vila..☺️! Hur underbart var inte det! Tacksam för det❤️! Kan t.o.m se hur det verkar ljusna bort horisonten nu. Tar mig nog upp på däck om en stund. Men nu ska jag bara ta till vara på tillfället som gavs mig?! Så kan vi va alle man på däck till fredagsmyset sedan??! Tacksam för mina små martroser också?, så fulla av liv och energi?! Det är jag också. Men ibland tar energin slut, och då får man tanka upp. Det är det jag gör nu ☑️!
Vi hörs!
Stor kram!
/Fibblan ?.

I min hjärna med livlig fantasi passar din målande beskrivning bra ?
Det tog lång tid innan mina känslor saktade av eller om det var jag som vande mig att känna på riktigt.
Men tillåt dig att vila både kropp och själ behöver det.
Ha en fin kväll och hoppas havet ligger lugnt ❤️??// kram Strulan

Så härliga metaforer du bjuder på? ⛵?‍✈️?? jag gungar med och försöker hålla i mig så gott det går...?

Men det är ju så att det är inte bara vårt yttre universum som påverkar våra liv, vi har ju också ett inre universum.
Där pågår ju en verksamhet som vetenskapen inte kan förstå eller förklara fullt ut. Vi kan ha teorier om varför man en morgon kan vakna deppig (nästan självmordsbenägen vid PMS eller klimakteriet) trots att man gick och lade sig hyfsad lugn till sinnet kvällen innan...?
Så det är inte så lätt att hantera sitt känsloliv när det börjar storma. Men visst är det skönt att då kunna lämna över rodret till någon annan en stund??

Hoppas du får en lite lagom guppande och njutbar helg Fibblan!?
Kram ?

Fibblan

För förståelse och pepp! Det betyder mycket - så stort tack ?❣️ Skönt o höra att man inte är ensam om känslostormarna och att du Strulan, med din långa nykterhet, så tryggt kan förmedla, att även om det tar sin lilla tid, så blir även detta bättre med tiden??❤️!
Tack för du också tog dig tiden FinaLisa?, trots att du fortfarande kämpar på med din beskärda del av utmaningar..Känns bra att du åter tagit kommandot och tagit ut kursen för din seglats ⛵??! Från en kapten till en annan; Nu fortsätter vi hålla kursen och så ser vi till att även fortsättningsvis låta bli att fylla på med alkohol vid nästa hamn..??! Jag tror på dig?❤️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Jag håller lugnt i rodret och styr mot en nykter framtid ⛵?
Just nu är det lugnt och jag njuter av stillheten. Inga orosmoln på himlen, bara en vacker☀️?

Så försöker jag ladda batterierna i stunden. Hoppas du kan göra detsamma Fibblan❣️
Ha en fin söndag??

Kram ?

Jag tycker det låter som en fantastisk superförmåga att kunna bryta ihop över en bränd pannkaka. Faktiskt. Livet består ju mest av cykler enligt devisen ”bryt ihop och kom igen”. Den vars bägare rinner över och vars psyke tillåter att bryta ihop över de små sakerna når ”kom igen fasen” fan så mycket snabbare än den som biter ihop och befinner sig i en nedåtgående spiral genom katastrof efter katastrof. Jag skulle tippa på att din härligt sprudlande och energiska personlighet är helt avhängig de där sammanbrotten över brända pannkakor. Så fortsätt att bryta ihop istället för att bita ihop, kära du. Hela du är underbar, precis som du är. Kram

Fibblan

Så behagligt det låter☀️?!
Fortsätt så!
Och jag gör detsamma ☑️?!
Liten utflykt ut i det gröna med hela besättningen, står på mina agenda ?☀️??!
Önskar dig också en skön söndag ?!
Varma kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Alltså - TACK ?!
Kändes magiskt o läsa dina ord! Tack för du hjälper mig att vända perspektivet?! Kanske det jag uppfattat som en brist hos mig själv, i själva verket är en tillgång..?! Något jag helt klart ska ha med mig till nästa gång det händer, för det var varken första, eller nog heller den sista gången det hände..??. Tack för att du valde att skriva dessa rader, och med dina fina, stärkande ord på slutet med ?! Jag bär dem med mig som en skatt ✨☺️!
Varmaste kramar!
/Fibblan ?.

Dina underbara känslostormande inlägg gör mig glad, även om de ibland innehåller en del mörker. Tänker som Mirabelle, att det är en styrka att visa hela känsloregistret. Och det hör du verkligen.

Är så glad över att du finns med oss här igen. Saknar dig varje gång du är borta. Beror väl till viss del att de flesta av oss har en tendens att hålla oss undan när det inte funkar så bra.

Men nu fixar du det här galant. Möter motgångarna nykter, analyserar och går vidare.

Är djupt imponerad av dig. ?

Många kramar

Fibblan

Vi detektiver emellan ?️?, har ju redan kommit underfund med den ungefärliga åldersskillnaden oss emellan..?, men det är tydligt att ålder bara är en siffra (exklusive den ovärderliga livserfarenheten då..?). Känns som att vi båda har ett stort register, som behöver få komma till uttryck för att vi ska må väl. Starka och sköra om vartannat..☺️. Och visst mår vi alla som bäst, när vi lyckas tillåta oss att bara vara så, som vi för tillfället är. Det är enkelt att säga, men krävs en hel del för att komma dit och hitta den acceptansen på djupet.. Men jag närmar mig bit för bit. Och tack vare dig och andra kloka själar här på forumet, som är så fina och uppmuntrande ❤️, känns den resan mer möjlig att göra??! Tack för fina ord! Också glad att vi har varandra ?!
Varma kramar!
/Fibblan ?.

Bara vara mig sjääälv...

Så viktigt - och så svårt. Oftast pratar vi om det inför andra, att vi ska våga vara oss själva. Men vi glömmer nog bort att det är viktigt för acceptansen inom oss. Åtminstone har jag glömt bort den många gånger.

Jag använder gärna ordet svagstark. På forumet, ja. Aldrig annars. I det riktiga livet, det där vi rör oss i men som ibland kanske känns som ett låtsasliv på grund av all ytlighet, där är jag nog fixaren. Som så många andra här. Vi fixar och trixar, löser det mesta. Tänk om vi klarade av att vara lite mer sköra även där.

På tal om något hel annat, detektivarbetet pågår utan att jag kan hjälpa det. Det är väl därför jag har så evinnerligt svårt att lämna ut för många detaljer om mig själv. Vet att många inte ens tänker på det, alternativt inte bryr sig om det, men jag lägger märke till vartenda dialektord, varje väderprognos osv - utan att jag egentligen vill göra det. Har man känsla för detaljer tror jag att det är svårt att tänka bort dem.

Nåja, det är ett anonymt forum, vilket är viktigast av allt. Och vi är ca tio miljoner i landet, så risken att bli igenkänd är förstås minimal. Men även nojigheten är svår att arbeta bort.

Ha en fin vecka!

Kram

Då är även jag tillbaka!
Ni kämpar på och jag läser o läser era trådar! Det gör mig först väldigt glad att de flesta finns kvar, samtidigt som det gör mig oerhört ledsen. Varför kan vi inte bara sluta dricka? Min dag 1 igen... Kram till er och jag behöver er!

Fibblan

Fint att höra ifrån dig?!
Eller ja.., som du säger. Egentligen är det ju dubbelt. För jag önskar förstås att inte någon skulle behöva ha problem med alkohol..Men som du säger, det är utbrett och tyvärr väldigt svårt för många att helt göra sig kvitt med skiten.. Mig inberäknad..?. Men just nu går det riktigt bra med den biten, för min del ???! Och det är ju fantastiskt att detta forum finns och att vi är välkomna hit och värdefulla, oavsett hur långt eller var vi är på väg i nykterheten?! Jag är medvetet hemlighetsfull med exakt hur länge jag varit nykter. Flyttade över till det vidare livet och slutade räkna dagar, som ett led i att påminna mig själv om att jag nu lever det vidare livet. Jag har inget antal dagar jag siktar på eller är nöjd över att jag har avverkat. Hoppas ni som läser förstår mig rätt. Tycker inte det på något sätt att det är fel, men för min del släppte pressen på något vis och det har bara gjort mig gott☺️! Jag lever och andas ett nyktert liv numera och skulle jag snubbla till förstärks inte mitt misslyckande, av någon app, som jag då tvångsmässigt ställer om till 0 igen..??! Jag har hittat mitt sätt. Funkar just nu. Finns inga garantier att det gör det för all evighet och framtid. Så jag gör, som vi brukar göra; tar en dag i taget..? och är enormt tacksam för var dag jag somnar och vaknar nykter☺️??.
Jag är gärna ett stöd på vägen om jag kan vara det?! Tycker du tagit ett bra och viktigt steg i att åter ta emot den hjälp som finns att få här! Ensam är inte alltid stark..Välkommen in i värmen och gemenskapen! Vi hjälps åt! Varma lyckönskningar på nyktra stigen Grönablad ??!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Med mig är det bra, tack?! Helgens storm bedarrade och tack vare att jag var tydlig mot både mig själv och min man, att batterierna höll på att ta slut, så undkom jag den gamla, fula ovanan att försöka gjuta olja på vågorna, med alkohol..???! Nu guppar vi vidare på böljan den blå, lite kastvindar, men inget som denna eminenta kapten inte rår på..?!
Fint o höra att du också, strövar på..?! Som jag skrev hos dig, du har varit med om tuffare saker än korviga strumpor, så det går bra det med??!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Tack för dina värmande ord! Jag tycker det låter vettigt att inte räkna. För samtidigt som det viktigaste är att jag är nykter, vill jag inte tänka så hela tiden. Jag vill bli kvitt mitt beroende o vara "vanlig". Hitta mitt lugn, min styrka o min riktning! Det var oxå därför jag slutade gå in hit efter ca 3 månader ifjol av nyktert leverne, tänkte att jag inte skulle påminnas om det varje dag! Men i slutet av maj tänjde jag åter på gränserna o vips i mitten av juni, lagom till semestern var det kört igen. Nu vill jag i år, lagom till semestern, kanske ha kommit över den första abstinensen och känna mig sådär lycklig o full av liv som sist! Har alla veckor av huvudvärk, molande värk i rygg o nacke mm mm. Eller finns det nån som mått bra nästan direkt? TACK än en gång Fibblan! Du är så bra!

Fibblan

Förstår så väl beslutet att inte gå in här..också det är ju dubbelt. När man äntligen börjar känna sig FRI, vill man liksom inte ha den där dagliga påminnelsen kring alkoholen, inte ens frånvaron av den. Känner också igen att man vill placera ämnet som en liten prick i periferin, där den hör hemma. Som en icke-fråga, på något vis☺️. Jag tog en liten paus för ett tag sedan och kommer att göra det igen om jag känner att för mkt häng här, gör att min tankeverksamhet kring alkoholen ökar, på ett sätt som påverkar mig negativt. Det är det sista jag vill. Det är också det som är det härliga med detta forum, tycker jag! Eller de fantastiska människorna i det snarare ?. Man kan komma och gå utifrån det som passar en själv bäst. Men risken är ju att total frånvaro här också tyvärr kan bidra till bakslag. Och de där jäkla återfallen kan ju vara i allt från ett tillfälle till flera månader..?. Så en påminnelse till mig, dig, ja alla, vart ni än befinner er i nykterheten: Gör det som passar just DIG bäst! Jag tycker det är forumets styrka. Alla som delar med sig så förbehållslöst ❤️! Att det finns den öppenheten och ödmjukheten inför vars och ens resa. I slutändan, trots alla likheter, är den nog också väldigt unik på sitt sätt.

Vad gäller veckor av huvudvärk, känns det tyvärr igen..?. För att inte tala om sömnbristen..som jag antar hänger ihop med vartannat. Usch, nä dit vill jag aldrig mer..?

Kämpa på nu Grönablad ?, och ta dig igenom detta, så väntar en härlig sommar ☀️ och semester ?️ som kan bli precis så frisk och full av liv, som du vet att den blir, eftersom du nu lägger av med giftet?! Heja dig som hällde ut slattarna och tog tag i situationen nu??!
Kram igen!
/Fibblan ?.

Som jag nyss skrev hos FinaLisa räknar inte jag heller dagar, utan är tacksam för alla som blir helvita. Och de har blivit många under forumtiden. Precis som för dig. Visst vill jag bli helt alkoholfri, men än så länge, medan jag hittar lösningar, nöjer jag mig med det näst bästa alternativet. Koll på senaste dagen jag drack har jag dock, kanske blev den absolut den sista. ?

Finns säkert många som har synpunkter på hur vi resonerar, men jag är av uppfattningen att det finns många sätt att göra rätt på. Och, som sagt, får man inte till det optimala får man göra det bästa av situationen. Till syvende och sist känner vi ju oss själva bäst.

Tänker också att det är, precis som du säger, kluvet vad gäller forumaktiviteten. Vi behöver den starkt emellanåt, men den får aldrig bli en press i sig.

Tack för att du finns här och för inlägg i min tråd. ? Jag ska försöka orka kommentera i den igen. Känner att det tog på att dra upp allt igen. Men säkert ett nödvändigt ont.

Ha en fin dag!

Kram

Fibblan

Tack Vinäger ?! Förstår att det tog på krafterna med tillbakablickarna..?. Jag blev starkt påverkad också, och då är det ändå inte MIN livshistoria, som rullas upp.
Jag skulle nog behöva göra en rejäl sådan också, samtidigt som jag kan känna att jag inte vill göra det nu. Nu mår jag ju ändå hyfsat bra och jag vill bara att det ska få vara så..?. Det känns så dyrt och heligt det jag "uppnått" hittills. Jag mår bäst av att koncentrera mig på att vara i nuet. Men visst finns tanken, att så länge man inte gör upp med de svåra sakerna som finns där bakom, så kanske det bidrar till att a-?, har mer makt att hala in en, när livet börjar kännas övermäktigt..??.

Vi får se. En dag i taget som sagt. Och såklart har även jag lite koll, på hur lång nykterhet jag har bakom mig..det kan man ju inte låta bli..? men som sagt, det kan lätt bli en aning maniskt över insamlandet av dagar. Vad bra att vi båda hittat ett förhållningssätt som passar oss??!
Hoppas du också haft en fin dag, trots påminnelserna från det förflutna.. ❤️!
Kram!
/Fibblan ?.

Så viktigt att respektera att vi tycker o funkar olika! Håller med om vartenda ord!
Kram till er och er vishet! Nu ska jag sova och ser framemot dag 3!
Jag väljer att räkna till en början men kommer sen, helt säkert att lägga av!
Jag vill inte fokusera på vita dagar, jag vill fokusera på att leva dagar! ❤
Kram ?