Ok, då kan jag ha ärvt det från min morsa, hon rökte som en borstbindare fram tills jag var ca 15 år.
Då slutade hon helt, har nu sedan länge kol och måste passa sig extra mycket för covid-19.
Jag fick världens ryck efter en veckas nykterhet och började motionera och äta nyttigt som en galning,
Gick snabbt ner 5-6 kg, men nu ligger det still. Tuggade en massa sockerfria tuggummin ett tag också.
Mina laster nu är snus och en del godis, främst salt lakrits. Men fördelen med att ha blivit av med alkoholen
överväger det andra med hästlängder.

Må väl!

Kram

Missbruk i rakt nedstigande led känner jag igen, av 6 syskon blev 4 alkoholister, en har ett riskbruk av alkohol och en är nykterist. Snuset kommer definitivt få stanna kvar under läppen, som sagt, en sak i taget och en dag i taget. Ha det gott

Femina

Just dessa belöning-kickar kan jag även få av Facebook och sms. Helt otroligt! Får begränsa mig där också. Det kan bli beroende/missbruk utav det med, trots att det inte är en sinnesförändrande substans. ?

Har nog aldrig stött på så människor i ett och samma sammanhang som snusar. Kvinnor som män. Att många av oss varit (unga) rökare - även jag - men slutat, har jag lätt att förstå. Beroendet tar sig många uttryck. Ibland känns det dock som jag är den enda på forumet som inte snusar. ? Lite överdrivet, förstås, men ändå... Ingen värdering i detta, bara ett konstaterande.

Snus verkar vara en gemensam faktor här, det har jag också konstaterat.

Och mobilen - inklusive Facebook, Instagram och det här forumet - blir lätt ett beroende också. Försöker också begränsa användandet.

Att vi är allt-eller-inget-personligheter verkar också vara en gemensam faktor ? Likaså att tålamod och uthållighet inte är våra bästa grenar. Jag jobbar på det.

Man kanske ska börja snusa? Näpp snusar bara när jag sover?
För mig är det god mat som är det som jag kan flytta beroendet till. Därför jag skurit ned på kolhydrater i kosten, de triggar mig på alla plan. (Ihop med fet mat går man upp i vikt dessutom.) Gjorde så även när jag drack. Det hjälpte mot alkoholsuget. Helt klart gjorde det det!?
Kram? från jobbjörnen??

Rosa76

Ja märkligt är det allt med kickar. Jag röker ff men inte officiellt...Det är lasten som jag har kvar. Köpte faktiskt snus i veckan för att försöka gå över till det istället. Det finns inte på kartan att jag skulle klara sluta helt just nu..Beroende CANDY CRUSH...helt livsfarligt..jag har spelat i flera år och är väl på nivå närmare 5000...Men jag tänker att det är i alla fall inga pengar involverade :) Kram!

”Röker ff men inte officiellt” Haha ? Så gjorde jag i 15 år innan jag gick över till snus.

Tack och lov är spel en sak som aldrig gripit tag i mig. Jag har ingen vinnarskalle alls. Spelar för sällskaps skull just sällskapsspel, men vägrar kortspel. Kan inte ens bli hooked på mobilspel. Spelar några gånger, men tröttnar snabbt.

Kram ?

Nä, snus ska du låta bli. Ruskigt beroendeframkallande ?

Det är väldigt bra att undvika snabba kolhydrater för att minska sötsug. Och alkohol triggade suget, och det slipper jag ju nu ?

Ska försöka hålla igen, utan att fokusera stenhårt.

Jobbat från jobbet idag. Längtade direkt hem till köksbordet igen ? Så fort man sätter sin fot på bygget är det hela havet stormar.

Folk kommer på en hel massa saker som jag kan svara på eller göra bara de ser mig typ. Så känns det i alla fall.

Två gedigna arbetsuppgifter landade i mitt knä hejsan hoppsan. Akuta sådana, helt oplanerade. (För att någon annan inte tagit sig tid att planera.) Det jag hade tänkt göra idag blev knappt påbörjat.

När jag körde hem surrade hela skallen som ett getingbo - ingen ljudbok tog sig tyvärr in där ?

På den känslan brukar jag dricka vin!

Men jag dricker ju inte längre - så istället blev det mjölk och sockerkaka, som äldsta dottern hade lämnat som avskedsgåva ❤️

En sak har jag lärt mig efter mina utmattningar. Ibland är det inte den bästa lösningen att jobba mer, utan att jobba mindre.

Ikväll hade jag lätt kunnat jobba några timmar för att komma ikapp, men det gör jag inte. Skallen behöver vila, för att jag ska orka i längden.

Varje dag skriver jag listor (kort-lista och lång-lista) över arbetsuppgifter. Kort-listan ska helst vara avklarad när dagen är slut. Nu ska jag börja numrera arbetsuppgifterna också - så att jag verkligen gör saker i rätt ordning.

Det är så lätt att hugga tag i enklare, roliga arbetsuppgifter som ger mycket synligt resultat. Fast det egentligen är andra saker som jag borde göra. Saker som kräver lite mer fokus under en längre tid och som ger mer grundläggande resultat. ”Pimpandet” hinns alltid med.

Strax efter jul gjorde jag en beställning. En tjej jag känner är bra på att sy och jag beställde en ”vinbag”. En droppformad tygpåse med dragkedja, ögla att hänga den i, och förstärkt hål för själva vintappen.

Nu fick jag veta att den är klar ? Tyget är svart med vita döskallar, knallröd dragkedja - jättehäftig.

Ska hämta den imorgon. Den får bli en present till någon, även om det känns sådär att ge bort alkoholrelaterade presenter.

Tänkte först köpa en vinbox och stoppa påsen i påsen, för att inte ge bort en ”tom” påse. Men jag struntar nog i det. Onödigt att utsätta sig för frestelse. Lite principsak också att inte köpa alkohol.

Åh, så typiskt ? Men jag har ju beställt den så jag måste ju hämta den och betala för den förstås. Hon kan ju inte veta att jag har slutat dricka ?

Jag har fått en urtjusig vinprovning i födelsedagspresent (januari..) den lär dock inre lösas in och det a-fria sortimentet har jag redan testat mig igenom... min man fick en massa vi flaskor i present på senhösten och jag tänkte att de får vänta till februari. Nu står de på en hylla och dammar. Av alla ”goda smaker” av dyra viner minns jag inte en enda, dessutom gillade jag vinet på thairestaurangen bäst, de brukade fylla på tills det blev ytspännnig...
Önskar dig en lugnare kväll med tanke på din stressiga dag, och mindre stök imorgon. Kram ?

Önskar att jag åtminstone fick prova vinbagen, men det får någon annan göra istället. Den får ligga i en garderob eller nåt tills ”rätt” person dyker upp i skallen.

Pengarna struntar jag i. Vinbagen kostar ungefär som en vinbox, och såna har jag lagt MYCKET pengar på i mitt tidigare liv.

Säger som Se klart, det är smällar man får ta. Förstår att pengarna inte spelar en avgörande roll i sammanhanget. Lite tragikomiskt ändå att detta vinboxöverdrag dyker upp som gubben ur lådan nu när du kämpat så bra i tre månader...
Kram!

Skänk den till Myrorna eller något liknande. Jag hade i alla fall gjort det, inte kul att ha en sådan sak som
ligger och "värker" i garderoben och påminner om hur det var förr. Att ge bort alkoholrelaterade saker till någon man känner kan ju vara lite sådär som du skriver. Ett alternativ är ju att slänga den. Pengarna i sammanhanget
är ju oväsentligt.

Kram

Det känns verkligen fel att ge bort alkohol eller alkoholrelaterat i present. Och det har man gjort väldigt många gånger utan att ens ha en tanke på hur fel det är ?

Även om tanken bakom vinbagen är bra så ska jag nog faktiskt slänga den. Känner inte hon som sytt den speciellt väl så risken är minimal att hon får veta det ens. Hon får betalt för sitt arbete, det är huvudsaken.

Öst på som gnu idag ? Blev klar med två stora arbetsuppgifter, men det krävdes några timmars övertid. Inte bra ?

Jag tar ledigt på fredag eftermiddag och kvittar ut den övertiden. Måste ösa på imorgon också för att få iväg alla kontrakten den här veckan.

Positivt är att det känns lätt att komma i flow när man sitter hemma och jobbar - och jag cyklade en kort runda på lunchen i det fina vädret ☀️

Nu lite tv och kolla runt här hos er en stund, sen tidigt i säng.

Hej fina! Ville bara kika in och ge en kram.. låter som du har mycket på ditt bord nu....känner igen känslan väldigt väl... glöm inte andas min vän.. även det e lätt att man rusar iväg.. jag känner igen det så mycket.. Hoppas du får en god natts sömn.. och tack för all din omtanke. Kramar