Sara_con_experiencia

Det är flera år sedan nu jag skrev här senaste gången.

För länge sedan!

Inser att jag har haft insikt om mitt problem i 5-6 år.

Kommer inte ihåg hur 2017 var, tror jag återföll i juni.
2018 var inte alltid bra. I december bestämde jag dock att jul och nytt år skulle vara vita! Och det blev så! Och tre månader till minst. Och det blev så...
2019 till maj, var bra, hel, hel nykter.
Maj till juli Ok. Började smaka, och sedan dricka mindre mängder.
Och så kom semestern och jag ökade intaget. Det var så klassisk!
Sedan dess har jag haft vita veckor, men inte många. Jul - och nytt år åter vita; bra! Andra delen av januari började smaka på middagar...
Februari smög sig upp, egna vinflaskor. Smyga. Ja, ni kan gissa.
Mars var definitivt inte bra. Inte många dagar utan att dricka något.

Så nu är jag här. Igen. Igen. Och igen.

Vågar skriva efter 7 dagar nykter-tid. Ja, vad säger man? Ta en dag i taget!

Fibblan

Välkommen tillbaka ?!
Vilket bra beslut att åter kliva in och kavla upp, för att så småningom bara må bättre och bättre ☺️!
En dag i taget ?!
Tyvärr är du inte ensam om beskrivningen ovan..?. Jag började fundera på när jag själv kom till insikt över den makt alkoholen undan för undan började få över mig. Kan ha varit för 5-6 år sedan, på ett sätt, men på ett annat, började det nog snarare när jag tog min allra första klunk.. Fram till det blev ett problem har jag älskat känslan av kicken i hjärnan och lugnet i kroppen; avkoppling och energi - till slut blev det blev en universallösning..och precis som du beskriver finns hela spektrat med även för mig. Längre perioder med helvitt, låg konsumtion som funkat ett tag, för att sedan återigen eskalera, inte minst i samband med semestertid.. Ryser av obehag när jag tänker på återställaren jag tog innan jag drog iväg med barnen till stranden..
Hua?! Skönt att det är ett jobbigt, men ack så viktigt, minne blott numera..☑️. Vill aldrig dit igen!

Härligt att du har en hel vecka vit bakom dig nu?! Och du vet att du fixar det här! Du har klarat långa perioder förut och förhoppningsvis blir denna vecka till månader och kanske år (beroende på vad din förhoppning är ?)
En dag i taget som du säger. Heja dig?!
Kram
/Fibblan ?.

Välkommen! Härligt att du fixat en vecka?⚘
Min historia är som din. Nu har jag bestämt mig för att sluta helt och det går bra.
Kram?

Eftersom du har gjort det förut så vet du lite vilka olika faser som väntar. Du vet vilka fördelar nykterheten ger. Fokusera på fördelarna så kommer det att gå galant.

Och sen hoppas jag att du har lärt dig läxa att aldrig ta första glaset. Det är tusen gånger lättare att avstå helt än att ”dricka lite”.

För din egen skull och för att du ska må bra. Bra där! Tänk inte så mkt framåt (eller bakåt) nu är allt vi har och i varje nu ryms en chans och en möjlighet. Hejar på dig!

Sara_con_experiencia

Det är på dagen 1 månad!
Jag har inte rört eller smakar alkohol alls! Inte i någon form.

Borta från mitt liv!

Mindes idag hur jag har lagt på molnen av alkohol som ett skydd, ångestdämpande mekanism.

Har tid att orka göra andra saker, och ta hand om mig!

Så skönt!

Otroligt bra gjort av dig. *klapp på axeln* Vad har känts annorlunda den här gången jämfört med tidigare nykterhetsresor?

Kram ?

Fibblan

GRATTIS!
Nu när första månaden är avklarad, kan det få fortsätta rulla på med en till, inte sant..?! Önskar dig lycka till och glädjs med din framgång så här långt ?❤️!
Kram!
/Fibblan ?.

Sara_con_experiencia

Det tuffar på! Att vara i nuet. Att ta en dag i taget.

Det finns sällan vin hemma. Och i så fall är det min man som köper en flaska vitt någon gång var 7-10e dag och dricker den han själv. Det är liksom hans sätt. Men annars dricker han 1-2 öl någon dag i veckan. Ofta under helgen som igår. Blir absolut inte sugen då. Tvärtemot är jag stolt och glad att jag är helt nykter.

Men jag drömmer... jag drömmer att jag gör misstag och super mig vilt eller tar Ensamt-eller i smyg en-två flaskor vin per dag igen. Eller att jag blir ”upptäckt” som alkis... ja ... skammen.

Nattens dröm var annorlunda och därför vill jag dela den med er. Jag går i stan, Vasagatan förbi stadsbiblioteket upp mot Odengatan. Där tittar jag på klockan och känner en lättnad, kl 19.02 då är den kommande systembolagingången redan stängt. Fortsätter upp och ser affären med dörrvakter, och det myllar av folk därinne som handlar stora mängder OH inför helgen, alla i mörka kläder och abstinens i blicken (ser jag sedan när jag passerar förbi). Över till posten (ett riktigt postkontor som de som fanns förr i tiden, med nummerlapp och glasluckan). Där skall jag lämna in två brev, där är det närmast tom, alla håller på med alkohol ju... jag håller på med att skick ”förlåt brev”!

Ha en bra helg! Njut av varje stund!

Sara

Sara_con_experiencia

Vill dela med mig av detta äcklig känsla av att aldrig vara ren... jag tog ofta med mig cider och/eller vin till stranden, inte bara en återställare tidigare. Jag orkade ofta inte göra mera inte leka. Bara se till att få i mig lagom för att vara ”lätt berusad ”, i tron att ingen märkte något.

....