Idag har två låtar fått flytta in på min nyktra låtlista på Spotify. Låtlistan ska innehålla låtar som kan hjälpa mig på nykterhetsresan.

Det kan dels vara låtar som gör mig glad eller lugn vid behov, låtar som spelas mycket just nu, eller låttips som jag får här på forumet.

Låttips 1: Zara Larssons och Kygos låt ”Like it is” tycker jag är svinbra - och gilla läget är ju det enda man kan göra i dessa tider.

Låttips 2: Mando Diaos låt ”Strövtåg i hembygden” är så otroligt vacker och den får representera min kärlek till naturen - och att njuta av vardagliga ting som man alltför lätt tar för givna.

Sen tidigare finns ”Shallow” i instrumental version (Cole Albrighton) med på låtlistan. För att jag älskar både filmen och låten - och för att filmen handlar just om missbruk ?

”Happy” med Pharrell Williams finns också med på listan eftersom den alltid får mig att ”sittdansa” och bli på gott humör.

Sen har jag snappat upp några låttips inne hos Kaveldun också: ”Cranes in the sky” med Solange, ”Suite bergamascue” med Claude Debassy och ”Bitter sweet symphony” med The Verve.

Sju kanonlåtar hittills ? Har ni fler låttips till mig? Det ska vara låtar som kryper in under skinnet ❤️

Kram ?

Har du inte hört denna tidigare rekommenderar jag den verklugen. Är lite avis på den som får uppleva den första gången. Dimash har utsetts till att ha världens bästa röst. Hans register är minst sagt något utöver det vanliga.

https://youtu.be/JEz1qGS0T1Q

Sedan tycker jag att Chariots of Fire med Vangelis är himla skön, du vet den med Ett med naturen-introt.

Kommer säkert på flera senare. Älskar musik.

Håll tillgodo!

Båda låtarna var jättefina och får flytta in på min låtlista direkt ?

Kram ?

Ps. Vinäger, du får en i retur: Adagio in G Minor av Albinoni. Perfekt att spela högt så rutorna skallrar. Inget annat tar sig in då. Varken i skallen eller under huden.

Här kommer tre tips från mig som för mig, alla hör ihop med vår resa här:
* Jeff Buckley: I shall be released, (Live at Sin e a New York)
* Billie Eilish: When the party’s over
* Seinabo Sey: Breathe

Inga klackar i taket, men hoppas du gillar! Kram!

Titlarna känns verkligen klockrena! Imorgon bitti ska jag lyssna på dina låttips Se Klart. Det känns som en gåva faktiskt att få låttips ? Kommer alltid tänka på er och forumet när jag hör de låtarna.

Nu två kapitel i ”Tänka klart”, sen sova ?

Kram ?

Ps. Du får en av mig: ”Det är så gott att må gott igen” av Peter Le Marc.

Tack för tips. Har några förslag till som jag skriver ned innan jag glömmer bort dem ??:

Det mesta med Enya, men Orinoco Flow (Sail away sail away) är en favorit.

Även The Cranberries är fantastiska, främst kanske Zombie. Gillar skarpt Dolores O'Riordans speciella röst. Tyvärr avled hon för ett par år sedan.

Gladlåt är en av våra största one-hit-wonder "Born to be Alive" med Patrick Hernandez, från en svunnen tid. Passande titel dessutom. Break my Stride med Blue Lagoon tillhör också uppåtlåtarna.

Om man gillar stilen är Return to Innocence med Enigma en härlig låt.

Ha en fin dag.

Tack Vinäger för fler bra låttips! Jag kommer att ha enorm glädje av min nya låtlista. Nu kan er omtanke finnas med mig närhelst jag behöver.

Kram ?

Den här jobbveckan har jag verkligen öst järnet. Dels har jag gjort vissa löpande saker, samtidigt som jag har servat andra - och tagit stora kliv i det stora sommarpusslet.

Vårt företag blöder svårt pga coronakrisen, men semestrarna måste planeras in enligt semesterlagen som vanligt ändå.

Av ekonomiska skäl har jag nu på slutet tvingats planera in en medveten nedbemanning. Det är också omöjligt för oss att ta emot vikarier från vissa regioner, vilket bakbinder oss ytterligare.

Jag ska inte trötta er med mer detaljer, men min hjärna har fått jobba hårt. Så hårt att det stundtals hettat lite innanför pannbenet inbillar jag mig.

Idag hade jag ännu en deadline att förhålla mig till. Efter lunch skulle jag vara ledig för att hänga med min mamma på en sak. Med två minuter till godo stängde jag av datorn. Allt annat får vänta till måndag. Punkt.

Efter några timmar på vift med min mamma blev det en kort shoppingrunda med yngsta dottern, som avslutades med att hämta mat från Max.

De sista stegen in i trappuppgången och upp i lägenheten kändes som sjumilakliv. (Är det uttrycket positivt eller negativt?) Jag hann tänka flera gånger: ”Den här känslan brukar jag dricka vin på.”

Efter maten blev det sängen direkt, en timmes höneblund var jag värd. När larmet gick orkade jag inte gå upp. Tröttheten var förlamande. ”Låt mig vara!”

Sen kom jag att tänka på att det var ju ett bedrövligt sätt att fira sin nyktra dag 90 på. I sängen. Dödstrött.

Så då gick jag upp och skrev det här. Sitter nu framför tv:n och väntar på att Lets Dance ska börja. Alkoholfri öl och Dajmsnacks på bordet.

Har inte orkat/hunnit tänka på några aktiviteter i helgen. Har dottern för andra helgen i rad dessutom, vilket komplicerar det lite. Men allt får bli som det blir. Jag är nykter, det är huvudsaken.

Kram ?

Ps. I mitt kök finns diskbänken som Gud glömde, men det skiter jag i. *klapp på axeln*

Lilleman

Men låter som att du ska varva ner lite på tempot ? låter som du är rätt utmattad när inte ens vila hjälper.

Men är imponerad av ditt engagemang i allt, för det verkar som att energin inte finns riktigt men intresset driver dig ?

Jag var ju oxå rätt trött på dagen, åt o vilade lite, Blev ändå inte piggare på eftermiddagen men tänkte att jag tvingar mig att promenera ändå! Efter det kom lite energi tillbaka, iaf så jag orkar med kvällen o middagen men nu är man toktrött igen.
Det är knepigt det här ?

Det låter inget vidare, med tanke på vad du har varit med om tidigare så
borde du nog försöka varva ner tempot lite.? Det verkar verkligen var kaos på ditt jobb.
Men det är väl nu under coronan antar jag, är väl mycket lugnare i normala fall.

Försök och ta det lugnt nu i helgen.

Kram❤️

Mest hade jag nog behövt sitta på en stol och tomglo, men det ska ju bli strålande väder.

En filt i parken får det nog bli imorgon. Och cykla förstås ?

Kram ?

Fortsätter fundera på hur man kan hantera känslor med musik, eller förhålla sig till känslorna snarare. Nykter. Nu när man inte kan dämpa allt man känner med hjälp av alkohol.

Ibland behöver man ju hjälp att leva ut känslorna. Som när jag spelade ”It must have been love” med Roxette och först då kunde fulgråta över att min 24-åriga relation med barnens pappa var över. Typ tre månader efter att jag hade flyttat, och det var första gången jag grät. Planen var ju att vi skulle bli gamla tillsammans ?

En låt som är bra för att leva ut sin ilska på någon är ”Resten av ditt liv” med Timbuktu. Den har jag spelat på repeat när jag har blivit dumpad av en oseriös dejt som jag har hoppats mycket på.

Lite på samma tema är ”Vem kan man lita på” med Lena PH. Den är dessutom grymt bra att springa till - då går det undan!

En låt som alltid får mig glad är ”Its raining men” med The Wheater Girls. Då bara måste jag dansa och sjunga med ?

Jag har 22 låtar på min AH-låtlista nu. En härligt brokig samling låtar fyllda med känslor och stort hjärta. Precis som gänget på det här forumet ❤️

Kram ?

Det gäller nog att lägga sig i tid. Igår, eller idag snarare, släckte jag lampan först kl 00.47. (Pga sen höneblund.) Vaknade nu kl 6.34. Som att tända lampan igen bara. *ping*

Det finns vissa delar av nykterheten som känns sådär faktiskt. Efter den här intensiva jobbveckan hade kl 9 känts lite mer humant.

Grattis till tre månader! Häftigt är det! Synd att du inte kunde sova längre, men det är bara att ta en höneblund om du blir trött. Kanske på filten i parken? Jag upplever det på ett liknande sätt, vaknar förvånande, onödigt tidigt. Men det är en bagatell i sammanhanget.

Ha en lugn och skön dag!?☀️

Kram

Grattis till tre månader Andrahalvlek! Håller med Torn, du får slappa utomhus i fina vädret i dag i stället. Kanske du kommer i säng tidigare i kväll och kan sova fler timmar i natt.

Kram!

Ja, jag får vänja mig vid tidiga morgnar och lägga mig i tid oavsett veckodag helt enkelt. Jag blir nog en sån där jobbig typ som säger ”nähä, det är en dag imorgon också” ?

Tre månader. Mäktigt många nyktra timmar. Det trodde jag faktiskt inte om mig själv - även om jag är både envis och handlingskraftig på många andra områden.

Men det har gått märkligt lätt. Inget svårt sug alls och fördelarna med nykterheten övervägde nackdelarna snabbt.

Jag ska idag läsa igenom hela min tråd och påminnas om hur resan har varit, ända sen oktober i fjol då jag försökte med kontrollerat drickande. Med kommentarer är det 718 inlägg totalt ?

Det viktigaste är nog att jag verkligen bestämde mig. Stängde dörren till alkoholen helt. Låste till och med dörren.

Med hjälp av fakta, fakta, fakta och av att ta del av en massa andra vittnesmål så tog jag mig snabbt från ”jag får inte dricka” till ”jag vill inte dricka”.

Stödet av forumet har betytt oerhört mycket ❤️ Skrivandet funkar som självterapi för mig. Att läsa era trådar och kommentera har gett mig viktig repetition. Att få era fina kommentarer har stärkt mig oerhört mycket i mitt beslut och fått mig att hitta bästa möjliga strategier.

Tack alla ❤️

Önskar er en fin nykter lördag. Själv ska jag ta med mig dottern och en filt till parken och där ska jag lyssna på alla eurovisionlåtarna. Man kan rösta på dem i semifinalen i mello-appen till kl 20 ikväll.

Jag har lyssnat på 12 låtar hittills och av dem gillade jag 6 låtar. Det blir tufft att hitta en topp 5 att rösta på. Angenämt bekymmer.

Sen ska jag nog putsa fönster också och röja på diskbänken som gud glömde. Och förstås cykla ?

Kram ?

...tänk....dessa tider utmanar oss på nya sätt och TROTS detta (eller tack vare detta?) så lyckas vi ändå tweaka våra liv till att bli alkolholfria. Makalöst egentligen!

Jag uppfattar, precis som många andra här redan kommenterat, att det är lite "much" av allt just nu för dig. Men...att du unnar dig en tupplur och en fnyser åt djävulsdiskbänken gör att jag ändå känner att du skimrar på. Att det inte är helt utsläckt liksom.

Ta helgen och fyll den med sånt som får dig att stilla ditt inre....måttstocken kanske är att faktiskt kunna ta fasta på innehållet i en ljudbok (om den är bra vill säga).
Önskar dig en fantastisk helg!

Kram

- - ?
Honungsblomman
Dag 13 och i färd med att baka scones till en slumrande familj