Min man klarar av att sköta sitt arbete. Men han dricker i stort sett varje helg. Fredag, lördag och söndag. Kan ha druckit tidigt på morgonen. Så han är påverkad när jag vaknar.
Det har pågått länge. Jag själv är inte riktigt objektiv längre.
Vet inte riktigt hur jag ska förklara. Nu för tiden det jag bara hans alkoholproblem. Ibland undrar jag vad jag känner för honom. Vet att det här är fel. Men när det är som jobbigast vill jag lämna honom men jag är arbetslös och skulle helt enkelt inte kunna försörja mej själv. Det är svårt att brottas med dom känslorna. Vet inte hur jag ska tänka. Han kan vara elak. Han slår mej inte. Men han vet vad som sårar mej och gör mej illa. Men det kommer vara upp när jag tar upp hans alkoholvanor och hur jobbigt jag tycker det är.

Min självkänsla och självförtroende är väldigt dåligt. Är jobbigt att se dig själv som offer. Är ensam har inget socialt nätverk.
Är bara så svårt. Förväntar mej kommentarer ryck upp dej. Att jag är elak som stannar på fel grunder. Hans drickande är väldigt påfrestande. Han gör det inte lätt att älska honom. Usch han kan säga så sårande saker. Vet inte själv vad som är rätt eller fel. Är en mycket ensam människa.

misty65

Träffa min man i veckan. Ser på honom på ett nytt sätt. Är nöjd med mitt beslut att separera.

att du känner dig nöjd med ditt beslut! Allt klarnar på något sätt när man har fått lite distans och perspektiv. Man inser på djupet vad man har levt med. Det förstod man inte riktigt när man var mitt i det. Lycka till med allt och var riktigt snäll mot dig själv❤️

misty65

Har haft en kontakt på kvinnofrid i ett år. Samma kontakt. Vi har pratat och analyserat. Och nu har hon kommit på vad det handlar om mer.

Gaslightning. Förklaring till mitt psykiska mående.

Men nu vet jag vilka sätt dom går tillväga på.

Efter gaslightning börjar dom med hovering.

Trots bra att veta detta för då kan jag läsa och förstå hans beteende.

Men otäckt.

att reda ut vad man har varit med om, lättare att ta sig vidare då! Var också utsatt för både det ena och det andra! Hade svårt att släppa det men hittade några kloka ord som jag fann tröst i:
”Jag förlåter dig! Förlåt betyder inte att det du gjorde mot mig var rätt! Förlåt betyder att jag inte tänker låta det du gjorde förstöra resten av mitt liv”!
Klokt av dig att bena ut dina upplevelser ihop med proffs! Kram

misty65

Nordäng67 träffar du ditt ex något eller har du brutit helt.

Jag har brutit helt med honom! Jag avslutade december 2017, en månad senare lät jag mig övertalas att luncha med honom. På den lunchen var han den där mannen jag älskade så mycket! All min styrka, motståndskraft och mitt mod som jag hade byggt upp rann ur mig den lunchen. Han sa då att han påbörjat medicinering med antabus. Vi fortsatte att ha telefonkontakt under januari och jag började hoppas. Ganska snart framkom det dock att han hade ljugit om antabus. Fattade då att jag aldrig kommer vidare om jag inte bryter. Sen dess har jag inte träffat honom. Han har kontaktat mig till och från, i stort sett har jag låtit bli att svara. Bara massor med ord som aldrig finns någon handling bakom, ljuger gör han lika lätt som han andas. För mig har det funkat bäst att inte ha kontakt. Pratade med honom en gång i höstas och då sa jag väldigt klart och tydligt ifrån att jag har gett upp hoppet om oss, finns alkohol med i bilden är det inte aktuellt att ens ha kontakt. Det var första gången jag vågade mig på att vara riktigt tydlig med mina känslor och tankar. Innan har jag mer tänkt på att han kan bli ledsen! Och också innerst inne har jag varit rädd för konsekvenserna: att han ska sluta höra av sig! Jag har även varit rädd att jag skall ”gå miste om” att han kommer till insikt och slutar dricka, känt att jag typ måste ha koll på honom. Nu är jag mer stabil och tänker: han vet vart jag finns om insikten kommer och då ligger det på honom att ta kontakt med mig och det på ett BRA och seriöst sätt. Inte ordbajsande lögner via sms! Vänd fokus till dig själv och ge dig sjjälv det DU behöver! Kram

misty65

Har mått så mycket bättre sedan jag lämna. Tänker inte gå tillbaka.
Skilsmässa är ansökt om. Han har inte godkänt. Så tingsrätten har beslutat om betänketid.
Men för mej är det slut. Kommer aldrig få några varma känslor på det viset igen.
Min hälsa är mycket viktigare.
Det är det han har aldrig förstått vilken oro och stress jag har känt när han har druckit.
Hos mej ett beslut som känns helt rätt.

misty65

Har varit i kontakt med min man. Ja han har inte sökt hjälp.
Han var rätt bra berusad sist vi prata.
Tyvärr drar han ner mitt mående så mycket.
Nej total brytning i dagsläget. Svårt ändå 32 år.
Jag är mer ledsen än jag vill erkänna. Men skilsmässa är det enda rätta.

Du har kommit en lång väg och det är klart att det är ledsamt men det kan bara bli bättre. Jag skickar dig en stor kram och hoppas att den värmer.
Jag är i första fasen att lämna nu och har knappt börjat men beslutet har tagit form och nu måste jag göra det.

Carross

Min man dricker ofta och gärna vin. Han arbetar i en bransch där dryck förtärs. Jag känner att drickandet eskalerar sakta. Det blir allt oftare och mer. Vardagar och helger blir de samma. Försökt ta upp min oro och att han däckar ibland men bemöts av förakt, anklagelser och påhopp. Hur vet man säkert att någon har problem in hen inte behöver ta sig en återställare eller dricker på dygnets alla timmar?

Cilla59

Hej Carross,

Ser att ingen kommenterat din fundering. Jag är ny här på forumet och detta är det första jag skriver här.
Det du säger är ett problem, och ingenting annat! Att din man bemöter din oro på det sätt som han gör visar att han har problem som han inte vill ta in eller erkänna :( Om han inte vill inse det så är det nog inte mycket du kan göra åt det nu, tyvärr.

Du måste tänka på dig själv och hur du vill ha det. Vill du ha det så här? Nu är jag lite "hård"... och vet inte hur din familjesituation ser ut i övrigt. Barn t.ex?

Men det är den väg som jag nu håller på att välja ;) - Tänka på mig själv!

Ta hand om dig!

Li-Lo

Ser att ni skrivit i en tråd som inte varit så aktiv på sista tiden. Fint av dig Cilla59 att erbjuda dina tankar!

Ni är båda välkomna till oss och jag vill uppmuntra er att starta egna trådar då ökar chansen att ni får svar. Om ni vill förstås.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen och Anhörigstödet

Cilla59

Tack Li-Lo! och Jag är helt med dig ;)
Satt och läste... Såg att ingen kommenterat, precis som du säger så - Då gjorde jag det!
Har läst massor av inlägg på forumet och känner ett enormt stöd, bara av det!!

TyraC

Min(blivande) man är lk
Likadan... Han bara hittar på ursäkter hela tiden! Vadskaman göra?!