Spegel

Jag vet faktiskt inte. Skyhög på sjukhuset.
Men har definitivt gått ner under dagen. Darrningarna är nästan helt borta, så det mesta av det fysiska har faktiskt släppt idag.

Det är det psykiska jag inte står ut med. Men så var det förra gången också. Ja, bortsett från kramperna då.

Jag har mycket ångest och en del panikångest i vanliga fall, så när jag får abstinensen blir det som det dubbla. Eller det vet ju inte jag, eftersom jag inte vet hur andra har det, men jag gissar att det är så.

Femina

Vad fint att du hittat hit. Jag vet egentligen inte vad jag kan säga som hjälper dig just nu. Jag har själv ingen sådan erfarenhet av abstinens. Vet bara att jag vill höra av mig efter att ha läst om din situation. Försök somna så fort du kan. Du behöver nog det. Vila åtminstone med hjälp av nån tablett och be till Gud om hjälp. Det spelar ingen roll om du är troende eller inte. Bara be direkt ur ditt hjärta. Jag ska be för dig nu.
Kram, ???

Spegel

Fint, tack för orden.

När jag var yngre och led svårt av panikångest - ca 20 år sedan - bad jag mycket och skrev mina böner i en dagbok. Minns att det hjälpte. Jag hade faktiskt glömt det tills nu när du skrev.

Får se om det kan fungera igen.

??❤️

Femina

Jag tänker att du skulle må bra av att äta den där mazariner och sen få sova. Det viktigaste först! Just nu är inte läge att prata socker och dygnsrytm. Det kan du ta hand om sedan när du mår lite bättre. ?

Du får fråga vad du vill ❤️ Jag har inte ännu satt en etikett på det jag ” lider” av.. då jag inte definierat det för mig själv ännu. Jag är en sån som kan dricka ett glas vin utan att behöva mer... samtidigt som jag kan hälla i mig tre flaskor i min ensamhet en måndag eftermiddag... jag dricker ibland för att döva och ibland för att det är gott... ja du hör ju ;) min resa e krokig ... men jag tror mig se hur jag ska göra framöver ... just nu ingen alkohol .. jag räknar inte dagar .. jag har inte fysiska abstinens men den mentala biten e svårare för mig.. meningen med livet ångest osv ... skulle kunna skriva en roman här men hoppar det just nu ;). Vi har olika mönster men mycket e likt. Jag tror på dig!! Och inatt ska du få SOVA min vän ❤️??

Såklart jag svarar. vart lite upptagen med bestyr innan men nu tillbaka. Som jag skrev så har jag inte ännu bestämt mig för vad jag har för diagnos... det är en resa som jag gör nu som är svår och kräver att jag gräver upp en massa sanningar om mig själv min historia och min framtid... jag är på god väg även om det har inneburit att jag måste sätta ner foten när jag känner att jag är påväg att göra mer för att andra ska bli nöjda.. än för mitt eget välbefinnande.. bara en sån enkel sak som att säga nej till att sova på en kompis soffa för att jag vet att jag behöver min sömn för att upprätthålla balans... :)... då kan man få kommentarer som att " men snälla det e ju bara en natt.... ska vi verkligen betala hotellnatt för en natt" ?... mitt svar .. YES... det ska vi om vi ska hälsa på .. för annars kommer jag må skit och då e inte vägen lång fram till att jag dövar med vin.... ! Hur som detta var ett flyktigt exempel.. men kontentan är att för att reda ut VARFÖR jag dövar som jag gör.. måste jag gå hela vägen in i mig själv och tillbaka... jag tror det e bästa vägen.. men det e såklart olika för alla.. jag gör mitt bästa.. eller försöker i alla fall... ! Att stötta dig och andra här är nått som enbart GER mig energi.. det känns fint att kunna hjälpa om jag kan... jag finns här om du behöver mig Spegel.. <3 Hur är det med dig nu ikväll ? Stor kram

nu har du medicin för natten... så ät du den goda mazarinen... drick en halv liter vatten.. ta din tablett och njut av att få sova.. Det är du värd. Resten kan du ta tag i sen när du sovit. Det kommer vara bättre imorgon min vän. Kramar och glöm inte att andas...

Spegel

Tack för svar!

Fin och viktig resa du gör och att du sätter gränser. Och att du prioriterar dig själv. Det kan man ju göra utan att för den delen inte finnas där för nära och kära - i den mån som man själv mår bra av ❤️

Jag är jätteledsen ikväll. Kommer inte orka det här. Allt med livet. Sorgen över beroendet. Sorgen över att leva ensam - utan vuxenkärlek.

Kommer dock hålla mig vaken några timmar till. Det kanske låter konstigt nu när jag varit/är så trött, men det jag har fått är inte en sömntablett utan en insomningstablett, så om jag lägger mig för tidigt så kommer jag vakna kring vargtimmen, och då härdar jag hellre ut nu ikväll ett tag till än att vakna jättetidigt. På en insomningstablett sover man ju vanligtvis bara bra de första timmarna...Fast nu när jag är så slut kanske det blir längre.

Bra!! ät upp hela mazarinen ;). även jag tar dessa tabletter nån gång i akuta lägen.. vanligtvis räcker det med att dom ligger på mitt nattduksbord.. lustigt det där.. bara att dom finns.. låter ju helhispigt men en sak har jag lärt mig och det är att inte hymla med saker... yes jag har sömnproblem och då tar jag därför ibland en immovane för att inte drabbas av sömnbrist och då börja döva med vin istället för att orka. Så var det med det :)! Bra att du har dom nu när det är så tungt vännen..
Men det gör mig så ledsen att du mår såhär dåligt... kan jag försöka råda dig att inte känna att du ska lösa allt detta just ikväll... dela upp saker... förstår att det känns som du inte ska orka... men tänk istället att du ska försöka orka ikväll.... måla inte upp berg min vän...du är bara människa... förstår att du känner dig ensam.. jag fattar... jag har varit där också... men när du ser klarare på saker så kommer du inse att du har mycket mer att leva för än du tror.. men du behöver hjälp och stöd.. du behöver stöd !! jag tror ... som en akutlösning.. att du ska börja med att sova..försöka i alla fall.... tänk enbart på det ikväll... du är helt slut just nu och då blir ALLT större och oöverkomligt... jag vet... ångesten e så stor att man tror man ska kvävas... MEN... vännen... det kommer lägga sig.... det är inte för evigt... jag tycker mig ana ett mönster i det du skriver.. att du ber om ursäkt för din blotta existens hela tiden... att du verkar tro att du gör fel mot alla och att du inte förtjänar att ta plats och att folk ska bry sig om dig... den självbilden ska vi slå hål på... för du är mycket mer värd än du tror själv... DU har rätt att må bra. DU har rätt att ta plats. DU har rätt att vara älskad. Så är det bara. Har du möjlighet att tala med någon ikväll på telefon till exempel? Så att du inte sitter helt ensam i den här ångesten vännen? Stor kram .. jag tror på dig!

Spegel

Det stämmer att självkänslan och självbilden är extremt svajig. Det har alltid varit så. Självförtroendet har varit bra, men det har också flugit sin kos de senaste åren.

Och det stämmer också att jag inte tycker jag har rätt att ta plats längre. Jag har redan ställt till så mycket, så jag känner ju att alla skulle ha det bättre utan mig. Jag har dagar när jag inte tänker så, men de har blivit färre och färre. Usch vad jag självömkar. Nu gjorde jag det igen. Ursäktade mig. Ska tänka på det. Bra att du uppmärksammade mig på det...har inte tänkt i de banorna på länge.

Jag har ingen att prata med just ikväll, alla är upptagna. Så det blir extra tufft. Men ska lägga mig till 23, så inte många timmar kvar iaf. Mindre än två...

Tack igen för stärkande ord ?

Om alla som ställde till det här på jorden... förlorade sin chans att få en ny chans... skulle vi inte ha många kvar här min vän ;)... jag vet att du har en del att reda ut.... tänk såhär... ( så brukar jag göra när jag har ångest eller gjort bort mig på fyllan eller vad jag nu gjort..)... när ångesten e som värst... så vänder jag på det.. och tänker... vad hade JAG gjort... om nån i min närhet hade gjort det jag gjort... ? jag tror att man kan förlåta det mesta här på jorden... jag vet inte din historia eller vad du ställt till med som du säger... men på det lilla jag läser... så anar jag en väldigt varm människa med mycket hjärta och omtanke .. men som helt enkelt är vilsen och hamnat snett .. och längtar efter kärlek... det betyder INTE att människor skulle ha det bättre utan dig... inte alls!
Självkänslan... dör av missbruk.. så är det bara.. så jag tycker inte du ska ta alla de kaotiska känslor som du har nu... på 100 procent allvar... missförstå mig rätt.. men du behöver få möjlighet att se nyktert och VAKET på tillvaron och få hjälp att bli lösningsorienterad. NU är det kaos så försök inte lösa allt ikväll vännen.. mitt tips nu är att se lite på nyheterna... då vaknar man till liv vill jag lova... vi tittar nu här hemma och man får perspektiv på hur världen ser ut nu.. håll ut min vän.. du är inte ensam... här inne finns vänner som bryr sig om dig. Kramar :)

Spegel

Positiva saker idag;

Darrningarna är helt borta och den fysiska abstinensen nästan borta.

Min moster.

Att jag ska få sova.

Magkatarren som jag vet är kopplat till alkoholen har lättat något otroligt.

Att jag hittat hit. Eller jag har ju tittat in många gånger, men att jag började skriva. Dagens räddning. Ja och immovanen då ☺️

Eftertanke.

Nykter i fem dagar, snart i sex ☺️

Ni underbara människor som funnits där hela dagen. Ni är alla så fina. Men ett extra tack till dig Odette ❤️

du kunde räkna upp en hel mängd saker :) HURRA!!! Ps ) magkatarren e hemsk I know.. Novalucol eller gaviscon tycker jag brukar underlätta.. men det kanske du vet redan att det finns på apoteket ;). Och ikväll ska du få sova. Din moster... hon finns där. Underbart. Darrningarna borta.. MAGI... du ser.... det FINNS hopp... du är nykter... och så oerhört mycket starkare än du tror. Jag tror på dig! Fortsätt afirmera de positiva.. säg det högt för dig själv.. och glöm inte andningen... den e enormt viktig. KRAM. Ps Apropå mazarinen så ska jag äta rulltårta nu med en kopp te ;). Skit samma att klockan e mycket. Ibland måste man ha godsaker. ;).

Spegel

Det är en bra tanke som jag ofta glömmer. Jag förlåter andra. Men inte mig själv.

Det jag ställt till med är just alkoholen de senaste två åren och de skador de har orsakat. Hos barnen främst och min mamma.

Det är som du skriver att jag bryr mig väldigt mycket om andra och det är därför sorgen är så stor för under två år brydde jag mig bara om mig själv pga drickandet. Jag var en annan person. Motsatsen till den jag anser att jag egentligen är.

Ska försöka att inte lösa alla problem ikväll och titta på Netflix en stund.

Ang nyheterna så sa min dotter härom dagen när jag ringde henne i Spanien och jag försökte förklara för henne (för tusende gången, för det är så viktigt att det går fram att det här inte är hennes fel etc) men att jag mår dåligt nu, men att det kommer bli bättre. Hon sa, ”det är inte synd om dig, tänk på människorna i Syrien, de skulle älska att ha ditt liv”... Det är dottern som är 12 och som är så arg på mig. Hon är en otroligt varm och fin tjej älskad av alla - men hon är så arg så arg på mig att hon är helt annorlunda mot mig än alla andra. Och hon har all rätt att vara det. Hon ska få börja i terapi när Corona lugnat ner sig och man får gå ut helt igen i Spanien.

din dotter älskar dig. hon är arg utåt.. men innerst inne är hon bara oerhört ledsen och liten.. och hon vill bara ha sin mamma. Det lovar jag dig. Men hon är besviken och sårad visst det hör jag ju. Men ge inte upp. Jag känner igen detta såååå väl för jag hade samma sits när jag var 12 som din dotter har... och jag var också arg ... vansinnigt arg.. utåt sett.. men inom mig var jag bara förtvivlad och sårad.. och ville bara en sak... att få vara nära min mamma och att min mamma skulle må bra. Jag förlät min mamma.. trots att hon till och med valde att åka till himlen... så förlät jag henne.... och det kommer din dotter göra med.. jag är övertygad om det.... kanske kommer de ta tid min vän... men du har tagit ett steg nu.... ett stort steg... idag är du nykter och du har tagit dig igenom en vidrig dag... utan att dricka.. starkt!!