Rosa76

Det kan hända oss alla och det är bara att kämpa på, vi finns här! Kram!

Ny dag och jag känner mig fortfarande låg. Vet att detta kommer bli bättre när jag kommer till jobbet. Sambon kom hem igår och var på dåligt humör. Jag vet inte varför frågade honom men han sa att han inte var på dåligt humör. Direkt tror jag det är för att jag druckit men han kan inte veta det för jag pratade aldrig med honom när jag druckit. Min sambo är nästan aldrig på dåligt humör det brukar vara han som piggar upp mig så är inte riktigt van vid detta. Oron gnager i mig.
Jaja jag kan bara se framåt nu en dag i taget. Idag ska jag inte dricka!

Hoppas att du mår bättre nu. En minut i taget... Det hjälper mig...

När det är jobbigt försöker jag att inse att jag måste ta nya tag, små steg... Men att vara förlåtande och ha tålamod med mig själv.

Hoppas att det ordnar upp sig med din sambo...

Styrkekramar från Saskij ?

Hoppas att du mår bättre nu. En minut i taget... Det hjälper mig...

När det är jobbigt försöker jag att inse att jag måste ta nya tag, små steg... Men att vara förlåtande och ha tålamod med mig själv.

Hoppas att det ordnar upp sig med din sambo...

Styrkekramar från Saskij ?

Ännu en dag och jag är nykter. Det är inte svårt på vardagarna det är till helgen det är värst! Men med bakiskänslan och ångesten i färskt minne ska jag klara denna helgen. Men en dag i taget och snart ska jag lägga mig är dödstrött!

Kämpa på i helgen, jag håller på dig! Fick en sån lyckokänsla igår av att promenera i vårkvällen utan alkohol i kroppen, doften efter regnet, fågelsången.. Allt blev så mycket starkare utan att vara avtrubbad av alkohol...

Känner igen mig så mycket i det du skriver. Det läskigaste tycker jag är att man efterled tids nykterhet lutar sig själv att man kan dricka, man passar på när tillfälle ges och tycker att man har rätt till det. Jag står liksom aldrig och försöker hindra mig själv från att dricka, det blir ingen ”kamp” i huvudet. Länge går det hur bra som helst att vara nykter och jag tänker att det ska förbli så. Sen på nån sekund kan jag plötsligt efter lång nykterhet bestämma mig för att dricka och så har jag liksom bestämt mig. Då tror jag på riktigt att det är för att jag vill det och har ändrat mig och inte har problem. Så tröttsamt.

Jag kan också vara nykter ”länge” och sedan dricka 10 glas vin, på något sätt rättfärdigar man det också och tänker ”tänkt så lite jag druckit totalt sätt” 10 glas är ju ingenting på en månad. Kan tipsa om Rebecka Åhlunds bok, så bra! Man känner igen sig så mycket

Det finns ju en förklaring till varför suget uppstår och vad som händer i ens hjärna när man har ett beroende. För mig är det nyckeln till att kunna stå emot när suget kommer.

Det var ju så att jag funkade som en robot. Vips var jag inne på systemet, tog egentligen inga beslut. Vips så drack jag mer fast jag bara tänkt dricka två glas.

Den delen av hjärnan som granskar och värderar var bortkopplad och känslohjärnan styrde helt. Inte undra på att man drack som man gjorde för att få dessa dopaminkickar som alkoholen ger ens beroendehjärna.

Detta är en hemsk sjukdom. Kunskap o styrka till dig? kram ????⚘

Började min tråd i våras för jag drack för mkt. Slutade ett tag och det gick bra! Sedan kom sommaren och jag började dricka ett till två glas vin någon gång i veckan och klarade det. Så nöjd! Men nu är jag tillbaka till att nästan tömma en låda själv på en kväll! ? skäms så mkt! Har en son och en man som betyder allt för mig och vill inte att min son ska växa upp med en mamma som dricker för mkt varje helg. Och jag vill inte att min man ska ha en fru som blir full varje helg. Drack igår och det är sista gången. Jag ska klara detta! Har aldrig druckit varje dag men till helgen. Men en dag i taget det är min plan! Och att skriva här varje dag i början.

Det var kanske nödvändigt att testa för att veta att ett glas ibland inte funkar. Om du vill får du gärna kopiera in ditt senaste inlägg i en tråd som jag just skapat, den heter Återfall-gemensamma tankar och tips. Tror det är värdefullt att samla info om just detta att man vill kunna dricka lite, det är så många som åker dit på det. Hursomhelst, välkommen tillbaks, med din nya erfarenhet tror jag det kommer gå lättare att hålla nykterheten.

Har också testat och försökt dra ner många gånger och år men insett att det inte går.
Är på dag 48 nu och mår så bra!
Men måste in här och läsa/skriva för att klara det. Även lyssna på ljudbok med Annie Grace för att få mer kött på benen om varför alkoholen har sånt järngrepp om oss. Lycka till ?

Nu har jag klarat första dagen utan alkohol. Det är inte svårt utan svårigheterna för mig kommer nästa helg. Då tänker jag att äsch jag klarar nog av att dricka lite vin, dividerar hela fredagen med mig själv och sedan så åker jag till systemet med tanken att köpa en flaska vin inte mer! Men kommer aldrig ut med bara det utN någon cider eller en liten flaska vin också eller värst är när jag köpen en låda. Men jag måste vara stark för jag har hållet upp i ett och ett halvt år innan och tillslut gick det av bara farten och jag var inte ett dugg sugen! Jaja en dag i taget och dag 1 är gjord. Nu ska jag försöka sova sov som en kratta inatt med alkohol i kroppen.

Det är förrädiskt det där med att börja dricka efter ett uppehåll - been there, done that! Och det är ju så gott att få förs"vin"na lite och gå in i dimman. Men jag vet precis känslan när man sen en dag sitter där och skäms över att ha tömt en box på två dagar, druckit redan på morgonen och sluddrat inför barnen och maken. Men vi skäms för att vi älskar dom, och inte vill vara sån inför dom. Därför måste vi tänka om, och värna om dom vi älskar och framförallt oss själva. Allt börjar med oss själva. Det är tufft att ändra på gamla vanor men det bara måste gå! Vi får hjälpa varandra på vägen <3

Just nu är jag livrädd för att jag skulle dricka ett glas vin och allt bara skulle falla sönder och jag skulle vara tillbaka där jag började.
Orkar inte det!
Känner igen dina tankar @Vinis.
Alla mina kortare uppehåll slutade med att jag talade om för mig själv att jag varit duktig, att jag inte hade problem och att alla andra drack ju också för mycket.
Och jag är en sån person som bryr mig så förbaskat mycket om vad andra människor tycker och tänker om mig. Det måste jag förändra!