Hoppas allt är bra med dig, det är så skönt att vara i detta rummet, på något vis känns det lugnare.
Det är så många nya namn som dyker upp i "Att förändra sitt drickande" och jag blir lite stressad och känner att man borde ta sig tid att läsa lite fler trådar.
Vi är ju här på forumet för att hjälpa och stötta varandra...
Men samtidigt så skall det ju kännas bra och inte bli ett tvång.
Och att följa de "gamla" som hängt här ett tag känns mer tryggt för min del.
Och man hoppas ju verkligen att de nya stöttar varandra precis som vi gjorde och som vi fortfarande gör tack och lov?❣️

Önskar dig en fin torsdag kväll ?
Kram ?

Fibblan

Så resonerar jag också ☺️! Många nya hittar varandra precis som vi gjort, och man kan ju inte vara överallt på en och samma gång..? Nuförtiden är jag glad om jag ens hinner med att kika in hos er jag känt samhörighet med längst..☺️.

Coronatider betyder mer samvaro med barnen, eftersom alla aktiviteter ligger nere. Det är i sig positivt, på sitt sätt, men jag har inte samma möjlighet att lägga min tid här inne. Kommer nog att behöva glesa ut ytterligare närmaste tiden. Men ni ska veta, och ni vet vilka ni är tänker jag ?, att ni är med mig i tankarna och att jag önskar inget mindre än det bästa ?!

Nu fortsätter vi vår nykterhet?! Fokus på hälsa och välmående, har på ett sätt, aldrig känts viktigare än nu☺️!

Önskar er alla en fin helg☀️!
Massor med kramar!
/Fibblan ?.

Sara_con_experiencia

Läser dig igen, hoppar lite fram och tillbaks i dina inlägg!

Julen 2018-2019 var viktigt för mig; hel vitt från 22 dec... några månader minst: me. jag kom inte i mål.

Så här är jag igen. En vitmånad nu och inne på den femte helgen.

Tack för dina ord här och i min nya tråd!

Vi har många saker gemensamt, vi antänt OH som ångestdämpande och även för att öka prestationer. Vi är i samma ålder, jag har också två barn och lever med min man (vår relation är inte bra dock). Jag har topp jobb som jag älskar, och mycket krav på mig själv. Ja, vi verkar vara många av ”vår typ” här!

Tack igen!
Sara

Fibblan

Tack själv Sara och tack detsamma Vinäger ?! Och kram tillbaka till dig Stormenlilla ?!

Helgen blev intensiv, med högt och lågt blandat om vartannat. Lite samma visa som helgen innan; trött och väl hård mot mig själv, för att jag är just det..?. Heltokigt. Jag vill mer än jag orkar, det är väl det som händer helt enkelt. Men jag är ändå väldigt nöjd förstås, att jag avstår från att ta till det där förrädiska bränslet..?! Och när jag nu blickar tillbaka på helgens "bravader" kan jag stolt konstatera att jag ridit ut ännu en storm..?⛵??! Jag ska minsann inte ge efter, utan försöker i dessa lägen mer än andra, påminna mig om hur det kändes att vara i den negativa spiralen..?️. Just detta tycker jag är lite svårt. Vet att du är grym på detta Mirabelle, och flera med dig, med lång nykterhet. Hur gör ni? Jag är tacksam för att minnena bleknar allt eftersom på ett sätt, men kan samtidigt känna mig orolig att jag i.o.m det, hamnar närmare och närmare ett återfall (?) Någon som förstår hur jag menar, eller låter det bara knäppt ??! Hade mer tankar i helgen, än på länge att "kasta in handduken". Bara för en stund..som sagt förrädiska tankar, som jag helst inte alls vill ha. Även om de bara kom som viskningar, finns en rädsla att de ska växa sig starkare?.Tack o lov är de som bortblåsta igen nu?️?!
Så, ja - så är läget just nu med mig☺️! ?Just idag är jag stark, just idag mår jag bra?! En dag i taget.
Stor kram!
/Fibblan ?.

Godmorgon Fibblan?
Tyvärr känns dina tankar om återfall igen..??
Vet inte hur man ska hantera dessa?
För min del är det precis som en liten böld som sakta börjar växa inom en.
Vissa dagar känns den mer och ibland krymper den ihop.
Men den stör och det är det som är så jobbigt! Man vill ju bara att den inte ska finnas!
Men det är väl detta som är den mentala kampen mot suget?
Men visst är det konstigt att man kan gå helt nykter i flera veckor, månader utan problem så plötsligt så börjar något att skava inombords. Och det vill inte släppa taget...
Jag förstår din frustration Fibblan, men jag har inget direkt bra råd att ge dig. Mer än att vänta ut fanskapet?
Själv är jag lite låg just nu trots att de värsta orosmolnen har skingrats. Och coronaläget gör ju inte saken bättre☹️
Längtar efter värmen också även om solen är fin är det svinkallt!

Sänder många styrkekramar till dig! Hoppas, hoppas du fixar detta! ??? ??????

Det finns väl en anledning till att vi känner extra gemenskap här och har stöttat varandra lite extra under lång tid nu.

Den där känslan av att vara säker. I början trodde man ju verkligen att man klarat det. Livslångt kändes så enkelt just då. Numera är det en dag i taget som gäller.

Det är bara att än en gång konstatera att det är en otroligt mäktig fiende vi har att slåss mot.

Önskar er båda en lugn och kampfri vecka. ?

Kram kram

Fibblan

Och då syftar jag på alkoholtankarna, viskningarna som gjorde mig irriterad i slutet av förra veckan☺️. Konstaterar med glädje att veckan och fredagen har fått gå sin gilla gång, utan en massa pockande från a-?! Skönt.
Tacksam för det och för snart ännu en vecka av nykterhet bakom mig. Heja mig och mitt nyktra liv?! Älskar att få somna på detta sättet och vakna alert i huvudet ??!
Kramar!
/Fibblan ?.

Är det härligt att somna och vakna utan a i närheten. Det är värt allt! du klarar det med bravur? kram

Gud vad härligt Fibblan ❤️. Jag vaknar också med en nykter vecka bakom mig och ska strax ut på en liten löprunda. Man är så tacksam mot sig själv och känner sig så mycket bättre i knopp och kropp och det är en så härlig känsla.

Stor kram till dig fina vän!

Svårt att hänga med i svängarna när man varit borta ett tag. Förstod att du inte räknar dagar. Whatever works. Det är inte lönt att hänga upp sig på dagarna, en bättre mätare är nog måendet så jag tror du är på rätt spår. Håller tummarna för dig hur som helst, behövs energisprutor i dessa tider :)

Fibblan

Vad roligt o höra ifrån dig Ironwill ?! En riktigt kick??!
Ja, det känns otroligt att jag till slut hittade det som funkar för mig..??! Och jag mår som en prinsessa faktiskt ??! Inte allt igenom förstås.. och helgerna innebär fortfarande en rättså stor utmaning..svårt att få ihop de mixade känslorna av trötthet respektive rastlöshet..?! Men det rullar på ?!
Lite inre skräp att sortera, så det är väl det som kommer ifatt när jag är ledig, när jobbet inte tar plats, tänker jag..?. Men jag kämpar på som sagt och det är skönt att åtminstone arbetsdagarna får ha sin gilla gång ☺️. För egen del har också coronatider snarare gett en skjuts i rätt riktning vad gäller alkoholen för mig. Sätter större värde på att ta hand mig, både för min egen och andras skull❤️! Och så blir det ju väldigt mkt mindre av de där sociala sammanhangen, som annars skulle kunnat kännas kniviga..?. Inget ont som inte har något gott med sig..I guess.
Verkligen fint att höra ifrån dig som sagt?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Nu är det dags för mig att knyta mig inför natten. Ser fram emot långledigt och vill önska er alla en skön helg ☀️?!

Om inte något alltför jobbigt inträffar, (plötsligt sug eller behov att skriva av mig..) tar jag en liten paus från forumet också under min ledighet. Jag behöver vila och närvaro IRL..☺️. Hoppas på fint väder och möjlighet att tanka upp energi i naturen ??☀️? och kärleksfull samvaro med mina närmaste ??!
Må väl och ta hand om er!
Kramar ?!
/Fibblan ?.

Du är värd mycket lugn och ro och jag önskar dig några härliga lediga dagar nu!☀️☘️???
Tack för att du finns ????
Kram ?

Fibblan

..att slösas bort med alkohol!
Jag vill inte förstöra min kropp och mitt sinne med en drog, som bara gör mig tröttare, mer ångestladdad och än mer missnöjd med mig själv!

Jag förtjänar att må bra!
Jag gör det rätta genom att jag tar hand om mig! Här kommer inget gift in..☠️

Bara en liten påminnelse till mig själv..?! Helgerna är fortsatt en utmaning. Frustrerande. Men något jag absolut kan påverka! Och jag har modet att förändra det jag kan..??!
Heja alla tappra kämpar, inkl. mig själv!
Vi vinner!
Nu gör vi denna helgen till något att vara stolta över ??!
Är ni med??
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Tack för att NI finns
?✨?!
Frustrerande som sagt med alkoholtankar som gör sig påminda..? Men skönt då att forumet finns, och vackra människor som er i det ❤️!
Varma kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Jag är så otroligt tacksam att jag går o lägger mig nykter ikväll och får vakna detsamma?! En härlig, ny och frisk lördagsmorgon väntar ?..
Detta är inget att ta förgivet. Det är ett val jag gör! Och jag ville bara stanna upp och tacka mig själv för att jag gjort det valet ännu en gång, ännu en dag ☺️❤️!

Mindre av a-tankar idag, tack o lov. Men det har varit mer av dem, de senaste två helgerna, så jag tänker att jag vill och behöver förstärka den stolthet och glädje jag känner inför nykterheten. Inte minst nyktra helgdagar..?!

Sov gott alla medmänniskor och kom ihåg är du inte nykter idag, kommer det förhoppningsvis en ny dag imorgon! Och oavsett; Nykter eller ej, är vi alla lika värda❣️ Varje dag är en chans till en ny start! Varje gång du ställer ner glaset, finns möjligheten där, till att inte lyfta det igen!
Kramar till den som behöver ?!
Godnatt!
/Fibblan ?.

Härligt att läsa om din kämpaglöd!!???
Den sprider sig till mig och gör mig också lite starkare ? tack!!

Just idag vaknade jag på ett bra sätt, ingen huvudvärk, inte bakis, inga stresskänslor?
Inga a-tankar sedan några dagar tillbaka och det är så skönt!!

Ha en fin helg Fibblan och tack för att du finns och bryr dig??
Kramar ???