Hej alla!
Jag är tillbaka. Jag har varit nykter i två dagar. Detta ska bli den tredje. I tisdags gick jag på mitt första AA-möte. Jag var så tveksam in i det sista. Men sen beslutade jag mig i sista stund för att åka. Vilken tur att jag gjorde det. Det var väl ca 12-15 personer där och alla såg helt normala ut. Man skulle aldrig kunna tro att någon utav dessa män/kvinnor haft problem med alkohol/narkotika. Jag blev så varmt välkomnad! Mötet kändes så bra att jag ser fram mot nästa tisdag och då vill jag kunna säga att jag firar en veckas nykterhet. Det har väl aldrig hänt i mitt vuxna liv... Innan jag åkte till mötet sa jag till familjen att jag skulle till kyrkan på meditation. Men efteråt kände jag att jag ska ju vara stolt, inte skämmas, för att jag varit där så jag berättade var jag varit dagen efter.
Igår var jag på onsdagsmässa i samma kyrka. Jag kände att jag behövde lite andlig spis.
Allt gott till er alla!

Femina

Utdrag ur boken "En bok för dig med demenssjukdom" från Svenskt Demenscentrum

"Jag blir väldigt trött i hjärnan ibland, den kan kännas svullen som om den inte får plats. Det går inte att hålla full fart längre, då blir det strejk därinne särskilt om det är bråttom."

Fick denna bok nyligen och reagerade på att det är precis detta jag talat om i många år för läkare, familj och vänner som ingen verkar fatta. Jag har känt misstro från omgivningen många gånger. Som om jag bara är bekväm, lat, bekräftelsesökande eller vill ta till en bortförklaring. Det är för skönt att få läsa att någon annan beskriver sin upplevelse med exakt samma ord som mig.

Förr, när jag drack, kunde jag ibland fundera över hur mycket som berodde på A, eller psykisk trötthet och min sjukdom CADASIL. Nu, efter tre månaders nykterhet så vet jag att min trötthet i huvudet inte berodde på A. Snarare tvärtom. Ibland hjälpte A till att ta bort tröttheten i huvudet tillfälligt.

Jag har varit ute på lunch med min mamma idag, kom hem och kände mig så här trött igen. Tröttheten går inte att vila bort. Jag sover gott och länge på nätterna. Det är något annat.

Jag vill bara säga en sak till er, här på forumet som läser mina inlägg. Om jag någonsin plötsligt försvinner från forumet och inläggen slutar så kan det bero på stroke eller Tia-attack. Om jag skulle bestämma mig för att avsluta min tråd här så kommer jag att berätta det först.

Det var inte meningen att göra er illa till mods. Jag ville bara berätta detta, så ni vet.

Om jag blir "överkörd av en buss" imorgon så är jag iallafall stolt över att ha förändrat mig själv och mitt liv. Det känns bra, väldigt bra. ?

Usch vad kämpigt för dig ? Men symtomen låter lite likt utmattning också. Jag tror att du måste vara nykter en längre period för att räkna bort det helt som orsak.

Det där med stroke lät riktigt obehagligt, hoppas verkligen att du ska slippa det!

Kram ?

Femina

Tack för att du läser mina inlägg. ?

Men jag drack måttligt med A när jag fick diverse symptom, sökte läkare och valsade runt i vårdkedjan ca 18 månader innan slutlig diagnos efter röntgen, gentest och diverse andra undersökningar.

Det var efter slutlig diagnos i kombination med andra orsaker på arbetet och hemma som mitt drickande eskalerade.

Symptomen är naturligtvis lik utmattning, men vad kom först, hönan eller ägget? Men en sak vet vi alla och det är att A inte är bra för någon av oss. ?

Femina

Idag var jag på möte i en, för mig, ny grupp. Jag blev inbjuden utav min vän (för er som minns honom). Det kändes bra för jag är oftast som piggast på förmiddagen. Ha det fint! ?

Femina

På dagens gudstjänst bjöds vi på både flygel och fiol i ljuv samklang. ? Nu har jag fått veckans andliga dos! ?

Det låter som du har haft ännu en toppendag ? Möten, musik och guds ord går som en röd tråd i ditt nyktra liv. Lovely ❤️

Kram ?

Hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra, hurra!

Kram ?

Femina

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

??

Femina

Jag har varit på andakt idag. Jag hade en otrolig tur som var där samtidigt som hela den församlingen samlats till någon slags sommaravslutning. Jag fick möjlighet att framföra mitt djupaste tack till en av prästerna för att församlingen haft sin verksamhet öppen under de här senaste månaderna (om än begränsad förstås). Utan dem hade jag inte haft några gudstjänster att gå till. ?

På hemvägen stannade jag till vid min favoritplats, strandbadet. Där strosade jag en liten stund i vattenbrynet och kände sanden mellan tårna... Njutning! ?

Femina

Pustar ut lite med en iskaffe efter dagens utflykt. Var på middagsbön i en kyrka och därefter andakt i en annan. Jag säger ju att jag kan bli lite manisk! ?

Ikväll är det möte och det blir trevligt, som alltid! ?

Femina

Idag begravdes svärfar i en borgerlig ceremoni i ett kapell. Det var mycket fint och värdigt. Det var bara vi i familjen. Sedan fick vi umgås en stund i avslappnad miljö hos min svåger och hans familj. Med tanke på att vi inte umgåtts på tjugo år tycker jag det var en fin eftermiddag. ?

Hur konstigt det än låter så tycker jag om begravningar. Helst med någon form av samkväm efteråt. Det är fint att få minnas och sörja gemensamt. Väldigt skönt att ni kunde umgås avslappnat.

Kram ?

Femina

En milstolpe i mitt nya, nyktra liv! Idag har jag slagit mitt personliga rekord! Det känns fantastiskt skönt att ha lyckats göra det "omöjliga" igen! Nu ser jag bara framåt! ?

Idag firar jag och min man 21 år som gifta. Det är blandade känslor. ?