Bör jag vara orolig?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
NordochSyd
Bör jag vara orolig?
NordochSyd
Jag är en nyker alkoholist

Jag är en nyker alkoholist som varit nykter i en månad och två veckor. Och min familj har väl stöttat mig. Dom dricker omkring mig för jag har sagt att det inte gör något och jag blir ärligt inte sugen av att se dom dricka.

Men min bror börjar jag bli lite orolig för. Han säger och tror att han har kontroll men han dricker oftast två dagar i veckan (på helgen) och jag tror ofta på veckorna också, för våran mor säger att hon hör att han är full ganska ofta. Jag har försökt tala med han om detta och blev tyvärr lite för agressiv där ett tag. Men hur jag än säger det på, så säger han att han har full kontroll. Och jag vet inte om jag ska vara orolig för honom? Han kanske klarar att dricka två-fyra gånger per vecka, han är trots allt arbetslös och tror inte han druckit om han jobbade.

Men det jag vill ha hjälp med är väl hur man kan föra fram det på ett lättsamt sätt så han inte blir defensiv och/eller att jag blir arg. Är väl för att jag är orolig för honom och vill inte att han ska gå igenom ens lite av det jag gått igenom.

Så bör jag vara orolig? Och hur ska man hantera en sån person?

Nordäng67
Hej och välkommen hit...

till Forumet! Och grattis till påbörjad nykterhet. Starkt av dig att välja bort alkohol. Så här tänker jag när jag läser ditt inlägg:
Fokusera på dig själv och din egen nykterhet. Välj aktivt att jobba med dig själv så du ger dig själv dom bästa förutsättningar att stanna i nykterhet. Tycker inte du ska försöka få andra att följa ditt goda exempel. Det måste dom komma fram till och vilja själva. Kan dock förstå dig för när man själv slutar med sin drog (vad det nu än är för drog) blir man mer klarsynt. Men det är bättre att använda den där klarsyntheten på sig själv istället. Lycka till med nykterheten! Kram

Misselina
Full granne

Jag har umgåtts till och från med min granne i 15 år. När han slutade röka började han dricka mer och nu är han uppe i 100 liter öl i månaden (åtta 500

Misselina
Full granne

Jag har umgåtts till och från med min granne i 15 år. När han slutade röka började han dricka mer och nu är han uppe i 100 liter öl i månaden (åtta halvlitersburkar per dag och sedan slinker det ner några liter vin och starksprit varje månad på det.) Jag har börjat säga att ska vi umgås får han följa med på promenad eller nåt, jag orkar inte se skiten längre och hans humör är hemskt i perioder. Men hur fasen klarar kroppen detta efter 15 år? Jag blir sjuk i en vecka bara jag dricker mycket under en kväll!!! Hur kan vi människor tåla så olika?