Ett andra försök

12 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
En annan Anna
Ett andra försök
En annan Anna
Hej...

Jag startade en tråd i början av året där jag lyckades vara nykter i fjorton dagar... sedan började det igen och blev värre och värre. Jag har nu varit sjukskriven två månader och drickandet har bara eskalerat och jag dricker nu varje dag, I princip från morgon till kväll och flera liter vin om dagen. Jag drack senast i torsdags, i stort sett hela dagen så snart 48 timmar sedan som har varit helt fruktansvärda. Jag har mått otroligt illa och kräkts i två dygn men det börjar ge med sig lite nu. Har som tur är ett par Oxascand att ta till... och sömntabletter men han ändå inte kunnat sova, vänder och vrider mig och kallsvettas. Antar att jag är så van vid alkohols-månen och att abstinensbesvären stör... När jag mådde så illa mådde jag även illa på tanken på alkohol men det suget börjar komma igen nu... förstår inte hur jag ska klara detta denna gång. Är så rädd att jag har sabbat mina organ, min lever t ex...

Andrahalvlek
Välkommen hit!

Läs och skriv mycket här på forumet. Det funkar som självterapi, man tvingas sätta ord på vad man tycker, tänker och känner. Och vi ska peppa, stötta och råda dig allt vi kan.

Just nu ska du bara stå ut en timme i taget, sen en dag i taget, och sen ska du snart märka fördelarna med nykterheten - och då är det fullt fokus på fördelarna!

Kram 🐘 (nykter 15 veckor)

Se klart
Hej igen Anna

Jag gick in och läste din första tråd, där jag, Andra Halvlek, Torn, Joyo, Charlie70 mfl kompisar här har skrivit. De flesta av oss är fortfarande nyktra men det har, kan jag nog säga gäller för alla, varit ett jobb och dagliga inlägg (i början) liksom mycket stöttning av varandra. Läs här, skriv här. En dag, en timme, en minut i taget i början, kroppen och hjärnan återhämtar sig. Livet klarnar. Kämpa. Kram.

Torn
Minns

Jag minns att jag tyckte det var synd när du slutade skriva. Bra att du är tillbaka här och inte gett upp. Det går att få slut på drickandet, extra kämpigt de första dagarna, men det gäller bara att bita i hop och kämpa. Vi finns här och stöttar och peppar dig.

Kram

En annan Anna
Tack för svar

Natt tre. Sovit okej med Hjälp av zopiklon och Oxascand skönt. Vaknat tre gånger dock och fått byta kläder. Genomsvettig. Mår inte illa idag, så skönt. Men suget ökar. Det blir nog jobbigast imorgon när familjen går till jobb och skola och jag blir ensam igen...

Andrahalvlek
Hur tänker du?

Du kan inte bara sitta och vänta på att suget ska komma.

Hur tänker du nita alkoholdjävulen när hen kommer på besök imorgon?

Kram 🐘

En annan Anna
Jag vet inte riktigt.

Jag har inget hemma just nu men det har ju inte hindrat mig förut. Tv-spel kanske kan funka. Åka med bilen nånstans och ta en promenad. Har du några bra tips tar jag tacksamt emot dem!

En annan Anna
Jag tänker...

Också på en sån enkel sak som att inte ta med sig bankkortet ut om man tar en promenad eller kör bil. Kanske kan vara en bra grej?

Torn
Låter bra

Att åka i väg med bilen och ta promenader låter bra tycker jag! Och att skippa bankkortet också,men
se till att ha med något att dricka och äta, så du inte blir hungrig.

Kram

Se klart
Parallella spår

Jag tänker att det är som i FAME om du är så gammal så du minns? Utan att verka avskräckande utan snarare rak, så är det två världar som ska hanteras i nykterheten.
Den yttre; inget vin hemma, äta och dricka som torn så klokt påpekar, men samtidigt instämmer jag med andra halvlek: strategi.
Att bli nykter är som ett maraton men man behöver inte springa snabbt. Man kan gå, ta det superlugnt, men att ha en plan för jobbiga sträckor och tider av utmattning är väldigt bra.
Den behöver ju inte vara klar dag ett, utan kan ta form under tiden.
Att minnas hemska tillfällen, skriva upp, är ett sätt. Att träffa någon på en mottagning, söka hjälp, och ta hjälp är ett annat råd.
Men en dag i taget gäller alltjämt.
Ha en bra kväll!

Andrahalvlek
Den mentala resan

Håller med Se klart. Den nyktra resan har två parallella spår: Den praktiska och den mentala.

Den praktiska resan handlar om att bryta vanor, göra annorlunda, undvika frestelse, distrahera sig och i viss mån stå ut. Låta tiden gå, ta en dag i taget.

Den mentala resan handlar om att rannsaka sig själv, rota upp all den smutsiga byken, lista nackdelar med drickandet, lista fördelar med nykterheten och fullkomligt sluka böcker/poddar/filmklipp för att förkovra sig på området alkohol.

Alla kan göra den praktiska resan. Men om man inte gör den mentala resan parallellt så blir den nyktra resan varken hållbar eller långvarig. Tyvärr.

Se mitt tips om ljudbok som jag skrev idag. Börja där. Fortsätt sen med Craig Beck på youtube. Beställ sen boken ”Tänka klart” av Annie Grace. Det är mina råd.

Kram 🐘