Hasse667

Jag har sömnproblem och sover mycket bättre med alkohol.haft sen tonåren.
Jag är ofta riktigt trött och energilös men efter några glas så är jag piggare och gladare och kan koppla av och orka sitta uppe en kväll utan att vara hängig.
Jag har en konstant oro och exempelvis efter jobb är slut kan jag fastna i något som ibland känns som gjorde jag fel eller att kollega inte hjälpt till så jag tror det kan bli dåligt för mig. Hade under lång tid tankar på att jag kommer säkert få sparken men är en uppskattad kollega och gör ungefär som alla andra. Men efter några glas så är den känslan som bortblåst, annars kan det sitta i i varjefall tills jag sovit eller några dagar som Tanken inte kan släppas de maler. Men med alkohol så poff är oron helt bortspolad.
Ja det finns mycket av det jag skrivit nedan så har även trassel med andra gett mig ångest efter fest att gå ut och träffa folk nykter så då har ju alkohol hjälpt att komma igång och slippa social ångest men emellanåt skapat just ångesten.

Efter ha druckit varje vecka sen jag var 15, idag snart fyrtio inser jag efter många gånger som jag hamnat i problem under festerär väldigt trött på alkohol.
Under långa episoder har jag haft fantastiska uppleveleser medfestandet och mått så bra och träffat fantastiska människor men när jag var yngre hamnade jag i en del slagsmål när jag festat, jag har inte skapat slagsmål men hamnat där och självklart har det gett mig mycket ångest och även dragit mig tillbaka socialt har vaknat många gånger och tänkt varför blev det såhär. Det hände kanske fem gånger sen efter tonåren försvann det beteendet tack och lov men hade länge kvar känslan att jag drar mig inte om någon jävlas. Idag är det tvärtom blivit så konflikt radenJag är ingen sån person vill bara ha lugn och ro hade dock en jävla press hemifrån och en hemskt påfrestande uppväxt, men det förklarar kanske inte allt. Idag är jag riktigt bekymrad varför det var så helt sjukt nu blev ingen skadad utan det uppstod boxning mellan olika folk där jag bodde. Man hamnade i fel sällskap
Det var inte bra och gjorde att jag inte vill gå ut ibland. Men sen rulla det på flyttad hemifrån och det blev nya vänner. Men
egentligen vet jag inte riktigt längre vad och hur allting varit det är bara en lång fest känns det som har även bott utomlands i perioder så det är lite rörigt när och vart allting skett.

Jag dricker oftast tills jag inte orkar få i mig mer pga mättnad det är alltid ett tomt glas i handen som fylls på direkt. Jag har spytt blod och har haft Black outs med mera även förlorat relationer då jag faktiskt nu kommit på att jag har ju druckit alkohol istället för att stå ut med mina problem som gör det jobbigt i vardagen typ sömnproblem som påfrestar vardagen i längden har nu melatonin och det har gett mig ett nytt liv, jag var helt slut körd under hela min period tjugo till trettio så trött. Jag har även skämts mycket, och mist bra vänner och fått vänner som jag inte borde fått pga alkohol och ställt till det massor av onödiga saker men det har fungerat ändå. har ganska bra relationer idag dock tappat kontakt med många av mina bästa vänner. men mitt liv är jag rätt säker på hade varit mycket bättre utan alkohol. när jag tänker efter har jag nog vant hjärnan att forma lösningar med alkohol. som de jag skrev i början, istället för att utveckla och finna problemlösning utan alkohol. Jag har inte varit beroende men inser nu efter tre månaders nykterhet att jag aldrig varit nykter så länge, att jag måste ha en osund relation till alkohol, den är ungefär som en vän som hjälper mig att lösa de problem jag skrev först. Problemet är att dricka för att hjälpa en att lösa problem att Problemen verkar aldrig försvinna, och nu tänkte jag ge mig chansen att låta alla problem få köra över mig utan min vän alkoholen, nu efter tre månader känns det aldrig som jag får varva ner. En ångest som ligger på och jag vaknar tidigt på morgon med ångest. Ganska jobbigt faktiskt. så jag undrar hur det kommer gå.
Det låter kanske som det varit ett elände men det har varit upp och ner. Har fungerat bra med vänner och relationer men också dåligt . men minns när jag på middagar med exempelvis ny tjej kräkts på toaletten när det varit bara en middag med alkohol och det varit nytt sällskap jävligt pinsamt det sluta med att krascha innan kvällen knappt börjat och tjejer har fått förklara att det var lugnt medan jag ockuperat toan.

Nu vet inte jag om jag råkade skapa en fel tråd eller ny då jag är helt ny på forumet och inte riktigt lärt mig. Poängen var att skapa ett nytt ämne eller tråd, där ni om ni känner för det kan skriva vilka problem ni tror alkoholen löser för er men som den i längden inte alls hjälper till att göra? samt även intressant att höra eran levnadshistoria med vännen alkoholen....

Du har gjort helt rätt! Du har kommit hit, skapat en egen tråd och dessutom beskrivit din relation till alkohol på ett väldigt utförligt sätt första gången du skriver! Det finns många här som delar din historia. Jag känner igen mig i delar av den. Har själv druckit för ofta och ibland alldeles för mycket under åtminstone 10 år. Har alltid haft en komplicerad relation till alkoholen och bestämde mig för att sluta helt. Nu har jag varit nykter i fem månader. Tack vare det här forumet framförallt!

Jag trodde att alkoholen dämpade min ångest och gjorde att jag fick sova. Nu har jag lärt mig att alkoholen skapar ångesten och fördärvar min sömn.

Snart 4 nyktra månader för mig. Det är ett av de bästa beslut jag har tagit i mitt liv.

Kram ?

Hasse667

Skönt att höra att ni fixat ett par månader. Har ni några abstinens problem?

Jag har skakiga händer men vet inte om det beror på detta. Hoppas sömn och ångest sakta försvinner tror det kommer ta ett år innan det är återställt i kroppen.

Ja det var skönt att skriva av sig. Jag vet inte om jag hade kunnat göra det om jag fortsatt dricka blir mycket rörigare i hjärnan av detta. Nu efter några månader nykter känns det som mina minnen kommer tillbaka.

En del har oerhörd fysisk abstinens. Det beror på att man är fysiskt beroende av alkoholen. Inom två veckor är alkoholen helt borta ur kroppen.

Under tiden måste man jobba med det psykiska beroendet. Och det är allra svårast.

Sök på youtube ”Craig Beck willpower”. Han är svinbra på att förklara varför det inte handlar om viljestyrka när man ska sluta dricka. Tricket är att påverka ditt undermedvetna. Det som fortfarande vill dricka av gammal vana.

Annie Grace förklarar det bra i boken ”Tänka klart” också.

Här är vi ett gäng som tagit oss olika långt på vår nyktra resa. Skriv, läs och kommentera så ska vi stötta allt vi kan.

Mitt råd: Slå följe med några som är ungefär där du är nu, JennyPenny, Allt eller inget, An1 och Bestemor tex. Då kan ni aktivt kämpa ihop, och det är viktigt!

Kram ?