Idag ringde min man och så att på måndag kommer jag nog hem....han slulle vara iväg på behandling i 6 månader efter ett LVM beslut. Men nu kommer han hem 1,5 månad tidigare istället.
Jag får lite panik direkt känner jag.
Det skulle ju vara mer tid kvar att få landa och samla ihop styrka inför det som händer när han kommer hem. Känns just nu som jag bara har slitit för att få hus och trädgård iordning för att den få en månad vila och återhämtning. Det verkar som den planen sprack nu.
Kram Azalea?

Vet du varför han kommer hem tidigare. Känns väldigt ansvarslöst från behandlarnas sida tycker jag. Kan du försöka stoppa det? Det var ju ett LVM-beslut. Borde finnas nån plan med 6 månader och en plan för det fortsatta livet som inkluderar dig. Känns jäkligt korkat att släppa ut någon de första soliga dagarna.

Kom dom en total överraskning igår morse att han kommer hem tidigare.
Jag pratade med dem när han åkte dit och då så de att de har ansvar för honom i 6 månader och att han inte kommer hem tidigare men att det kan bli nån form av öppen anstalt.
Men om jag fattar min man så tror jag han överklagat IGEN och att förvaltningsrätten har godkänt det. Allt är så luddigt och den sista som får veta nåt är anhöriga.
Jag är glad att han åtminstone berättade det annars hade han bata dykt upp . Det hände förra året och det var sjukt jobbigt.
Tycker att det är så fel att anhöriga inte alls blir inkopplade och får någon insyn eller information . Vi finns inte i detta.
Kram till dig ?

Om han dricker igen, kasta ut honom direkt och byt lås i dörren. Tveka inte en sekund. Jag har följt din resa och har man varit så långt ner som din man och om han inte ens kan inse problemet efter att ha varit på anstalt så finns inget hopp utifall han dricker igen.

Är faktiskt riktigt orolig över hur det kommer att bli.
Väntetiden på skilsmässa är över i juli och det vet han om.
Men han pratar och behandlar mig som om allt ska vara som vanligt ny igen när han kommer hem.
Jag flyttar tilbaka till min lägenhet imorgon och han kommer bli så besviken och förmodligen upprörd.
Jag irriterar mig på att jag bara förväntas finnas kvar.
Jag ska försöka prata med honom imorgon och se hur hans plan ser ut framåt. Han har ju en stor utmaning framför sig, hålla sig nykter och ställa in sig på en nykter framtid. Det kommer givetvis vara svårt och jag hoppas att han klarar det.
Men denna gången måste jag tänka på mig själv och vad jag behöver. Han måste ta sin strid själv .
Tack för att du svarade Nystart?
Det är jobbigt att slitas mellan att vara lite ego och att ha ångest för att man är det.
Kram Azalea

Clara

Vill bara titta in och säga att du är inte ego, Azalea. Det finns inget ego i att känna att JAG STÅR INTE UT MED DEN HÄR KARUSELLEN IGEN. Mitt ex kom hem från tre månader på behandlingshem i september, jag TROR att han har hållit sig nykter men det spelar inte så stor roll - han är helt weird ändå, "orkar" inte träffa barnen, anklagar mig för saker, fejkar/inbillar sig allt ifrån halsfluss till (såklart) corona och hamnade på slutenpsyk efter bara några veckor. Fullfölj du skilsmässan och håll dig på avstånd tills du ser varthän det barkar, är mitt råd i all välmening.

/Clara

Några sådana ord som får mig att hålla ihop det värmde mig.
Känner ju hur lätt det är att bara falla tillbaka i samma medberoende stuk sim jag hade innan. Har nu haft 4.4 månader själv och känt att jag byggt upp mig själv lite. Både känslomässigt så jag inte rasar ihop hela tiden men och så praktiskt. Jag klara allt som måste göras med hus och bilar och allt annat.
Men tack än en gång för dina peppande ord. Jag måste hålla det i minnet som du säger. Vill inte åka med i karusellen längre.

Socialen ska hämta honom vid tåget idag och köra hem honom. Vet inte varför de gör det men de kanske vill kolla våra hemförhållanden eller nåt.?!?
Få se ikväll vad som händer och vad han säger.
Kram och tack igen?Azalea

Det är så lätt att falla till föga när den man en gång älskade står framför en och bryter ner motståndet med snälla ord, manipulationer och kärleksförklaringar. Man vill så gärna hoppas och tro att det kan bli bra. När du har möjlighet tänk efter vad du vill och se till att få så mycket kunskap som möjligt så du kan fatta rätt beslut för dig. Lycka till ikväll.

Hej, länge sedan jag skrev till dig. Har tänkt på dig och läser att han ska komma hem tidigare. Kan tänka mig att det är en chock. Äntligen värme och sol och kanske lite ledighetskänsla och bara få vara i sommarvärmen utomhus.

Du skriver "Jag ska försöka prata med honom imorgon och se hur hans plan ser ut framåt." Då tänkte jag, vilken är DIN plan framåt. Kanske du ska berätta den för honom och inte ens fråga honom om hans plan!

Jag ville bara synliggöra en alternativ möjlighet. Vet hur det är. Minns hur det var. Det var och kommer inte bli så igen någonsin i mitt liv. Det kommer säkert dyka upp andra stora utmaningar om jag ska träffa en annan man på riktigt igen, men jag kommer aldrig välja någon som dricker igen eller för den delen har andra beroendeproblem.

Det innebär att den dagen jag släpper in någon ny i mitt liv, i mitt hem, då har den personen gått igenom många faser (typ tester) innan.

Nuförtiden tänker jag bara på mig, min katt och mina föräldrar. Jag planerar hur jag vill ha det framöver och jag vill påminna dig om att du har all rätt i hela världen att planera hur du vill ha det, hur du vill leva och vart du vill bo, vad du vill äta och vad du vill göra.

Hur går det med yogan?

Det är du som bestämmer över dina val. Glöm inte det och fall inte tillbaka i gamla mönster. Du har grejet den här tiden bra låter det som.

Lycka till! Kram!

Åh, vad glad jag blir att höra att du kan ta till dessa ord i din egen kamp. Tack för att du säger det! Vilket bra forum detta är. Vi tar till oss det vi behöver.

Kämpa vidare!

Vi sjösatte båten och gick en runda med hunden och sen åkte jag till min lilla lya.
Såklart tjatade det om att jag kunde sova kvar i huset men jag hade bestämt mig och höll mig till min plan. Det ska inte vara så enkelt att bara för att han kommit hem ska allt löpa på i gamla spår. Nej jag tänker att det ska märkas en förändring. Så här sitter jag nu och det känns bra... lugnt och bra.
Men imorgon kommer han tigga igen så det gäller att hålla emot.
Mår bäst när jag är själv känner jag. Blir lugn och behöver inte hålla fasad eller småprata fadt jag inte vill det.
Är lite nöjd ed mig själv ikväll.
Kram Azalea?

Det VAR ett väldigt bra inlägg. Så sjukt skönt att ha denna platsen där man kan skriva och lufta alla de känslor som far omkring i en. Och få råd, peppande ord eller värme. Är så tacksam ?
Min plan står fast om att fullfölja skilsmässan. Det kommer att vara tungt men har jag gått igenom 10 år med att leva med alla dessa drama och elände så borde jag klara detta också.
Fast jag får säga till mig själv på skarpen , hehe, ibland så jag inte "glömmer" hur det har varit och varför jag inte vill åka med karusellen längre.

Förresten? Yogan går bra och det är fantastiskt så mycket bra det gör för både kropp och själ.
Kram Azalea?

Jag försöker hålla fokus på mig själv och vad jag vill. Så när han tyckte att jag borde sova i huset var jag tydlig med att vi är i skilsmässa och jag bor i lägenheten. Kändes bra att stå upp för det jag vill.
När det gäller hans plan så frågade jag inte så mycket. Är ju hans grej.
Men han ska lämna prover varje vecka plus kissorov och har fått en telefon som han ska blåsa i 3 gånger om dagen.det går till socialen.
Sjukt hur det är det enda som ska göras nu när han skickats hem tidigare. Inga samtal AA eller nåt sånt. Men men det är inte mina bekymmer. Fast kan inte hjälpa att jag grunnar lite på det ändå.
Det som jag ändå tycker är lustigt är att han har körkortet tillbaka.... De drog ju in det i januari efter prövotiden med alkolås. Under den tiden hände ju all möjlig elände så de drog in det.
Nu säger han att han fått tillbaka det. Kan man få det så lätt plötsligt när man suttit inlåst på LVM i 4.5 månader. Är allt bara ok då?
Vad tror ni?
Känner nånstans att jag borde ringa transportstyrelsen o kolla.
Jag ifrågasatte körkortet men han sa att han fått det tillbaka. Lustigt sa jag att det inte kommit nåt brev om det.. Nej,Det skicka de de upp till LVM hemmet sa han.
Känner ändå en liten magkänsla att det är lögn. Alla andra brev har kommit till hemadressen.
Hmmm??

Bra att du står på dig Azalea. Det känns som vi måste vara väldigt bestämda och tydliga med vad vi vill. Annars är man där igen. Bra gjort att du sa ifrån och ville sova i din lägenhet.
Verkar väldigt konstigt med körkortet. Att han fått det tillbaka så snabbt. Lita på din magkänsla. Det verkar inte stämma.

Att välja lägenheten kändes bra. Lite även som en markering men mycket för att jag känner att jag trivs själv. Behöver lugnet som det ger att vara själv med sina tankar och läsa lite eller bara slötitta på tv. Ps på vad jag vill Ds
Oavsett så försöker jag bestämma och känna efter vad jag vill och gå efter det. Känns lite tufft emellanåt men han har väldigt mycket att leva upp till .
Funderar lite på att kolla upp körkortet men nästa stund så tänker jag att det är hans problem. Så jag Avvaktar lite än.
Ha en go kväll Skrållan ?Azalea