Peter på landet

Tänkvärt! Jag är med en sån som älskar barliv, en drink/ öl i hand, sitta i hotellbar o glo på folk, svinga en bägare eller tre i fyllevänners lag... vara på resande fot i en storstad, göra depåstopp i varje pub... Problemet är bara att jag vill ha mer, aldrig förstått mig på min fru ex... som ska ha två glas o sen fortsätter kvällen. Jag blir trött slö ointresserad av ett par glas o sen stopp. Då kan det kvitta resonerar jag... problemet är att jag aldrig lät det kvitta. Bjuder svärmor på lite vin o sen stänger igen förrådet så har jag ett rejält lager öl med mig dit. Jag får se vart min resa tar mig, de flesta kan lära sig dricka normalt, men inte alla. Jag vet inte än, men får jag gissa faller jag in i sistnämnda kategori

Några få som har druckit sig till ett beroende kan klara av att dricka ”normalt”. De allra flesta kan inte. Tyvärr.

Det kan funka några veckor, sen är man tillbaka i samma destruktiva spår igen. I värsta fall ännu längre ner i dyn.

Jag har hört siffran 1 av 99. Väldigt få alltså.

Kram ?

Peter på landet

Det stämmer säkert! Problemet är att jag aldrig har haft ett beroende, jag har alltid druckit för att jag gillar ruset och för att det är gott. Ibland har jag druckit 5 dar i rad, ibland inget på 15 dar alls. Men sista åren o ffa sista året så har jag insett att jag har seriösa problem med alkoholen. Kontrollförlust ständigt, kan inte sluta, ”ryssfyllor” varje helg. Djup ångest och det viktigaste: Min familj far illa av konsekvenserna av mitt drickande. Det jag behöver nu är en lång period av nykterhet. Är vilsen just nu

Det låter onekligen som om du har hamnat i ett beroende nu.Testa en längre period som du skriver.
Men mer än en månad, minst två månader eller mer. Då kommer du med största sannolik må så bra att du inte
vill dricka mer, och då är det ju bara att köra vidare.Tänk absolut inte "aldrig mer" i nuläget. Du kan ju börja dricka igen om du mot förmodan skulle vilja.

Lycka till, det ser ut som om du har en bra plan!

De senaste två veckorna har jag slarvat med motionen. Minns inte den senaste längre cykelrundan. Uppnår inte mitt stegmål på 12.000 steg på långa vägar. (Idag 2.826 steg ?)

Det känns som om jag bara har jobbat, vilat och jobbat på min nykterhet genom att vara aktiv här på forumet och fortsätta repetera, repetera, repetera genom böcker och youtube.

Jag känner mig trött, trött, trött ?

Alla vill ha något av mig nu, nu, nu. Minns inte när jag såg botten i min inkorg senast. Försöker skumma igenom mailen varje dag, svara på uppenbara frågor, sen hasta vidare.

Idag blev jag sittande kvar vid datorn två timmar extra, vilket är helt emot mina principer egentligen. Ny månad innebär att lönerna för 50-60 medarbetare ska attesteras. Blir jag inte klar i tid drabbar det lönekontoret.

Pust. Varje dag tänker jag ”snart lättar det”, men det gör ju inte det. Det här är inget liv. Slita som ett djur mån-fre för att sedan halvdö på helgen.

Usch, jag är onödigt pessimistisk ikväll. Inte alls likt mig. Imorgon mår jag nog bättre igen.

Just nu känns motionen som ytterligare ett ”måste”, trots att jag vet att det ger mer energi än det tar. När jag känner för det som minst, så behöver jag det som bäst. När skallen är trött behöver skallen vila.

Jag kan allt det där i teorin. Men jag orkar inte alltid leva som jag lär tyvärr. Även solen har fläckar ?

Kram ?

Ps. En positiv sak är att äldsta dottern tittade förbi vid lunchtid och hjälpte mig att byta från comhem tv och fiber till Telias dito. Vad skulle en oteknisk mamma göra utan sin dotter ❤️ Jag bjöd på lunch som tack. Näst på tur är att hon ska hjälpa sin mormor med samma sak. Hon är om möjligt ännu mer oteknisk. Jag är teknisk vad det gäller användning. Men sladdar, installation och tekniskt strul övergår mitt förstånd. Idag gick det dock helt utan strul, ren magi ??

Femina

Det är tur att vi barnen som kan hjälpa oss! ?

Det blir så lätt så där, att man drar in det man behöver mest när man är stressad. Känner igen det.
Hm, önskar du får vila och ladda batterier! Allt har sin tid☀️? Kram?

...Andrahalvlek!
Hoppas du får det lite lättare på jobbet snart. Och semester!
Jag funderar en hel del på mitt jobb....vad som är vettigt egentligen. Och hur mkt jag har gjort/valt....för att vara ’duktig’.

Svårt att få ihop, och de här tiderna ställer höga krav på allt från självledarskap till att själv sätta gränser. Och precis som du redan vet är förstås motion och avgränsning mellan jobb och jag viktigast.
Kan du lätta på små eller stora krav? Kan du tänka att just precis nu- är det du först? Och stötta dig lite på oss för vad det kan vara värt. Du måste inte orka allt.❤️

Det är lite ovant att inte mötas av dina inlägg och kommentarer här.
Hoppas att du känner dig bättre i dag.

Kram

Stort tack för er omtanke, den värmer verkligen in i hjärteroten ❤️

Idag har jag jobbat nonstop kl 8-15. Ingen fika, ingen lunchrast. Drack kaffe och åt min lunch vid datorn. Det är också emot mina principer ?

Men NU har jag fått alla scheman utskrivna på papper. Imorgon ska jag sitta här hemma i lugn och ro och kontrollräkna alla arbetspass och justera småsaker. Inget stort behöver åtgärdas, möjligen flytta ett pass hit eller dit.

Jag fick ihop pusslet i år också ?? För tolfte året i rad. Imorgon ska jag maila alla vikariernas scheman, både till vb och lönekontoret. Pust. Väldigt sent ute i år, men hellre sent än aldrig.

Ber man bara om ursäkt så brukar de inte ta illa upp även om man är sent ute. De får vara glada att de får jobba - det är inte självklart denna sommar. Många studenter lär gå ofrivilligt arbetslösa, och studielån får de ju inte under sommaren heller.

Jag var tvungen att vara hemma till kl 15.30 då yngsta dottern kom hem från sin dagliga verksamhet. Ny leverantör av tv och bredband här hemma skulle ha gjort henne helt vilsen annars ?

Nu har jag lagt in nytt Wi-Fi på hennes mobil och padda, och visat henne hur den nya fjärrkontrollen funkar (1 ersatte 2, tjoho!) Hon är väldigt smart tekniskt, så resten klurar hon ut själv. Learning by doing är hennes taktik.

Nu ska jag vila och sova en stund. Absolut inte jobba mer just nu. Imorgon ska jag slutföra - nu ska jag bara vila skallen från jobbtankar.

Ikväll samlas kören igen här på hemmaorten. Med social distans förstås, det blir en väldigt utglesad kör och absolut inga kramar. Men det ska bli så roligt att sjunga ihop igen. Låtarna ”Tro” och ”Move” står på programmet.

Men först en höneblund ?

Kram ?

PS. Det är tur att jag ser målgången. Min hjärna väckte mig kl 5 och var igång med att jobba. Det är som om min hjärna pockar på uppmärksamhet: ”Hallå, nu har du sovit klart - vi kan göra si och så och ditt och datt”. Som om den lever sitt eget liv liksom. Creepy.

Hoppas att du har en skön helg att se fram emot- uppstyrd om jag känner dig, men hoppas även tid för vila återhämtning och vad just DU behöver. Öva! ? kram och godnatt ??❣️

Jag är riktigt nöjd med att jag i den här jobbstressen inte har tänkt en enda gång att vin nog vore en bra lösning ??

Jag har fortsatt vara aktiv härinne för att påminna mig om att nykterheten är allra viktigast. Jag har fortsatt repetera, repetera, repetera även om jag inte har orkat lära mig så mycket nytt. Jag har prioriterat att sova, även om jag vaknar tidigare än jag vill.

Jag hade väldigt svårt att somna igår på grund av myrkrypningar i benen. (Jag tar magnesium för det, men ibland hjälper inte ens det.) I morse vaknade jag först när klockan ringde kl 6.30. Jag var nere i riktig djupsömn, famlade efter mobilen som i ett töcken.

Känner mig förvånansvärt pigg och energisk att ta mig an jobbdagen. Knyta ihop säcken. Nu ser jag ljuset i jobbtunneln ??

Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Femina

Det är det som är så underbart när man varit nykter en tid, de där automatiska tankarna på A kommer inte längre så ofta. Så blir man påmind om det och blir förvånad. Sen glad och tacksam. Nykter tid ger resultat! ?

Önskar dig en fin dag! ?

AndraHalvlek..jag tänker att du är toppen! Samtidigt tänker jag..var rädd om dig själv!
Du bryr dig väldigt mycket om andra och du verkar ha ett högt arbetstempo men du är också helt suverän på att jobba på nykterheten. Fast...kanske du skulle ta en kurs i grekiska snart? Vill dig bara väl!

Stor kram:)